• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Araba Almama İzin Vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu kadar saçma bir cevap daha bu forumda okumadım. Ne alaka şimdi?

Evinizin önünde bir araba var, ama siz binip gitmiyorsunuz onun yerine çocukla toplu taşımada perişan oluyorsunuz. Paranız var ama gidip kendinize de almıyorsunuz. Paranız var ama direksiyon dersi almıyorsunuz. Cidden merak ediyorum, siz gidip direksiyon dersi alsanız kocanız eve mi kilitlicek , yakanıza mı yapışacak neden ders almıyorsunuz?? Sizi tutan sey nedir? Elinize yapisan mi var? Cocuk musunuz ki izin istiyorsunuz?

Ben lise cocuguyken bile sizden daha cok aklim vardi, okulu kirip nargile icmeye gittigim oldu kendi inisiyatifimle yaptim ailemden izin istemedim. Allah akil fikir versin boyle kadinlara ne diyeyim. Elinizde her imkan var ama kosede bir yerde sinmis durumdasiniz. Bir de uyeye laf atmissiniz, sen de atanamamissin demek ki var bir seyler diye, siz atandiniz da ne oldu Allah askina yine sinik yine siniksiniz. Ona buna burda laf atacağınıza keşke anahtarı masadan alma eylemini yapsanız. Kocasindan sinen tipler su forumda kaplan kesiliyor ya hastasiyim.
Cnm yetişme tarzımı diyeyim, hayata bakış açısı mı...kocamda kocam mı... ben çocuğumla otobüslerde sürünürken eşim 5 dklık yere , benim emeğimle alınan araba ile gidecek? Bir kere gider dönemez...

Ne kotu bir yaklasim! Siz kendi durumunuza bakin.. samimiyetle soyluyorum, halinize, deger gormeyisinize hemcinsiniz olarak pek uzuldum.

Esim diye omrunuzu paylastiginiz adamin zerre kadar umrunda degilsiniz. Kendisi 5 dakikalik yere yurumezken sizi saatlerce toplu tasimada surunduruyor. E ne diyelim esiniz size boyle davraniyorsa demek ki var birseyler.
Eski konularının dili olsa da konuşsa diyorum
Kendisi atanmışta ne olmuş?
Kendisine şiddet uygulayan adama üstüne para vermesini sağlamaktan başka hiç bir şeye yaramamış
Atanmış öğretmen ama kendi arabasını alabilme özgürlüğü bile yok
Kendisinden bin kat daha iyi durumda binlerce ev hanımı var

Eski konularının dili olsa da konuşsa diyorum
Kendisi atanmışta ne olmuş?
Kendisine şiddet uygulayan adama üstüne para vermesini sağlamaktan başka hiç bir şeye yaramamış
Atanmış öğretmen ama kendi arabasını alabilme özgürlüğü bile yok
Kendisinden bin kat daha iyi durumda binlerce ev hanımı var

Valla eziklik kafada, ne parayla ne işle güçle ne diplomayla alakası var görmeyenler iyice görsün bu konudan.

ya calisiyorsun kendi paran neden kendini ezdiriyorsun bu konuda vur masaya yumrugunu ondan sonra zaten ya her sey yoluna girer ya da bu adamin gercek yüzünü görüp ona göre davranirsin.

Merhaba güzel arkadaşlarım,
Öncelikle konu başlığıma tıklayıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.
2001 yılından beri çalışan bir öğretmenim.Bugüne kadar kendime özel olarak aldığım bir bileziğim bile yok.
Ne var ne yoksa hepsini eve ve arabaya yatırdık.
Arabayı eşim kullanıyor.17 yıldır ehliyetim var ancak araba pistlerinden başka bir yerde araba kullanmadım.Haliyle unuttum hiç bir pratiğim yok arkadaşlar.
Okulum evime uzak.İki araç değiştirmek gerekiyor.Eşimin iş yeri ise evimize yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Ancak arabasız evden çıktığını bugüne dek hiç görmedim.
Nereye gitsem ya otobüs ya minibüsle gitmem gerek. Ya da eşimin müsait zamanını beklemek zorundayım.
Ailem ve arkadaşlarım akrabalar halen neden araba almadığımı sorup biraz da suçu bende buluyorlar.
Eşime bu konuda ne söylesem, “ tabi, ooooldu sana uçak da alırım, merak etme, he he...” tarzındaki söylemlerini duyuyorum.Asla alma taraftarı değil. Ben de çok pratiğim yok diye çok da üstelemiyordum.
Ancak en son olayda benim de artık çalışan ve çocuklu bir bayan olarak bir arabamın olması gerektiğini düşünüyorum.
En son olay derken, gideceğim yere eşim bırakmadı. Elimde eşya ve kucağımda çocukla otobüse bindim.Ve bayağı yol yürüdüm.
Şimdi arkadaşlar, sizce ben araba almak için ısrarcı olmalı mıyım? Ne dersiniz?Kullanabilir miyim? Eşimi nasıl ikna ederim?
Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Eşim izin vermiyor ve eşimi nasıl ikna edebilirim diyerek baştan kaybetmişsiniz zaten. Siz ayakları üstünde durabilen çalışan bir kadınsınız neden eşinizin onayına ihtiyaç duyuyorsunuz? Eşiniz şuan ben arabayı değiştireceğim dese sizden izin mi alacak merak ettim doğrusu.
Arabanızı almak istiyorsanız alın bunda eşinizin onayına ihtiyacınız yok. Çalışıyorsunuz ve bir maaşınız var, evli de olsanız en nihayetinde o para sizin ve bunda bu denli hüküm yürütmeye kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. Bir de görülüyor ki araba sizin için zaruri bir ihtiyaç, eğer ortak kullanılması gereken arabayı sahiplenip kafasına göre takılıyorsa bunu bir araba alarak siz de yapabilirsiniz.
Şu eşlerinizin son sözü söylemesine nasıl müsaade ediyorsunuz ben de bunu anlayamıyorum.
Kırıcı olduysam özür dilerim ama erkeklerin kendini evin reisi olarak görmesine ve kadınların buna mahal vermesine asla tahammülüm yok asla :kızgın:

Keşke çocuklarımızın @boleynkızı gibi öğretmenleri olsa da onlara kadının ayakları üzüerinde duran birer birey olması gerektiğini anlatsa.. kendine hayrı olmayanın söylediği ne kadar gerçekçi olabilir. Allah bilir yüzü gözü kızarık, morarık okula da gitmişsinizdir. Söylediğiniz şey çok kırıcıydı bu söylediklerimi de sonuna kadar hakettiniz. Şimdi okuyorsunuzdur kesin

Konuyu hortlattığım için güzel kk kadınlarındam özür diliyorum öncelikle.:) Ama dayanamadım sormak istedim. Nasılsınız? Umarım her şey yolundadır

Bu esleri anlamiyorum herseyi ortaklik aliriz altina araba crkeriz ama beyfendiler araba kullanmaya gelince yok trafikte sıkıstirirlar Allah korudun kaza yaparsin falan filan bizim arabada 4 gun evde yatiyo bodu bosuna bizimkide oyle malesef ben kararimi verdim bide vocukluysan otobuslerde rezil oluyoruz ya otobuste erkeklerle oturuyoruz o zaman bisey yok arabayi degistirelim otomatik vites alalim diyorum yok Allahtan biraz birikimim var araba alayim sana diyor tamam dedim baktim kendisininkini vermeyecek tamam dedim araya korona ve hamilelik girdi ama kafaya koydum alacam canim sende oyle yap odemeleri birlikte yaparken iyi ama guzel guzel soyle

kusura bakma ama çok ezdirmişsin kendini
adam seni para makinesi olarak görüyor
sevgi merhamet yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back