• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Araba Almama İzin Vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dayakların sebeplerini anlatmayacağım, arkadaşlar kızıyorlar haklılar da
Ama şöyle söyleyeyim, o kadar eften püften şeyler için dayak yedim ki hakkım haram olsun
Sanki aldatmışım, ya da yüz kızartıcı suç işlemişim gibi..
tıpkı İsraillilerin Filistinlilere acımayışı gibi acımıyordu hiç bana.
Neyse kafanızı şişirdim, okuyan ve üzülenlerden haklarını helal etmelerini rica ediyorum..

O adam ve ailesi sizi hep kontrol altinda tutabilmek icin, ozguveninizi zedelemek icin neredeyse sistematik olarak sindirme politikasi uygulamislar.

Maddi ve manevi gucunuzun, degerinizin farkinda olun.

Güzel arkadaşlarım, benim için güzel dilekleri olan ve benim için üzülen gönülleri güzel kendileri güzel dostlarım,
Maalesef durum aynı hatta daha da beter
Üç hafta önce çok basit mesele yüzünden bana şiddet uygulamaya kalktı
O günden beri konuşmuyoruz
Eylül ayı gelsin arabamı alacağım isterse buyurup bir zahmet boşansın
Uzun zamandir bir konuda bu kadar sinilenmedim burda. Gercekten cok sinir bozuzu eşiniz. Asil sizin isinize yakin yerde oturmalisiniz ve asil sizin arabaniz olmasa bile herr yere sizi birakmali ki arabaniz olmasi sart. Gercekten cok cefakarsiniz. Meslegi olup çalışan ve bu yuzden cok baskin kadınlar varken siz cok ezdirmissiniz kendinizi.

Esinizde asagilik kompleksi var. Fazla gelismenizi istemiyor. Cok ayip o kadar yil calisiyorsunuz bir de elinizde esya otobuse biniyorsunuz coluk cocukla ve sizi birakmiyor. Ustune bir de siddet uyguluyor. Gercekten ben sinirden burda karsimda olsa paralayacak hale geldim size helal olsun sakinliginize hayran kaldim. Benim ilkogretim mezunu gorumcem 4 yildir network isiyle aldi yurudu simdi arabasini da aldi ve ehliyet de aliyor... siz yillardir kendiniz icin bir sey yapmamissiniz :( Sanirim esinizle ayni meslekten degilsiniz kesinlikle asagilik kompleksi var.

Yok artık hala isterse bosasin diyorsunuz. Sizin onu boşamaniz gerekiyor. Bu nasıl bir eziklik allah aşkına. Mesleginiz var aileniz var. Cocugunuzu düşünseydiniz sirf ona benzemesin diye ayrilirdiniz. Alin alın durmayın arabayi alınca o sizi bosadiginda yarısı onun olacak hediyeniz olur siz bu kafayla daha çok şey yaşarsınız.

Merhaba güzel arkadaşlarım,
Öncelikle konu başlığıma tıklayıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.
2001 yılından beri çalışan bir öğretmenim.Bugüne kadar kendime özel olarak aldığım bir bileziğim bile yok.
Ne var ne yoksa hepsini eve ve arabaya yatırdık.
Arabayı eşim kullanıyor.17 yıldır ehliyetim var ancak araba pistlerinden başka bir yerde araba kullanmadım.Haliyle unuttum hiç bir pratiğim yok arkadaşlar.
Okulum evime uzak.İki araç değiştirmek gerekiyor.Eşimin iş yeri ise evimize yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Ancak arabasız evden çıktığını bugüne dek hiç görmedim.
Nereye gitsem ya otobüs ya minibüsle gitmem gerek. Ya da eşimin müsait zamanını beklemek zorundayım.
Ailem ve arkadaşlarım akrabalar halen neden araba almadığımı sorup biraz da suçu bende buluyorlar.
Eşime bu konuda ne söylesem, “ tabi, ooooldu sana uçak da alırım, merak etme, he he...” tarzındaki söylemlerini duyuyorum.Asla alma taraftarı değil. Ben de çok pratiğim yok diye çok da üstelemiyordum.
Ancak en son olayda benim de artık çalışan ve çocuklu bir bayan olarak bir arabamın olması gerektiğini düşünüyorum.
En son olay derken, gideceğim yere eşim bırakmadı. Elimde eşya ve kucağımda çocukla otobüse bindim.Ve bayağı yol yürüdüm.
Şimdi arkadaşlar, sizce ben araba almak için ısrarcı olmalı mıyım? Ne dersiniz?Kullanabilir miyim? Eşimi nasıl ikna ederim?
Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Arabanın anahtarını al ve verme. Sen kullan. Kendi maaşından da bir kuruş koklatma. Elbette ısrarcı olmalısın ve hatta maddi açıdan imkan varsa zaten izin almak değil ortak karar söz konusu olur. Karisi çocuğu otobüste sürünürken kendi poposunun rahatını düşünen adam da adam değildir. Bunu da direk lap diye söyleyin yüzüne. Sinir oldum sabah sabah. Böyleleri de kendini erkek sanıyor.

Neden esinizi ikna ediceksinizki ayrica ucakta alirim lafi ne sizin paraniz o almayacak bence esini ikna etmeye calisma seni baya sindirmis. Beyefendi 5 dk yolu arabayla gitsin siz cocukla okadar yol gidin aslinda arabadan once esinizin bencil ve vicdansiz olusunu dusunun vu adamla mutlumusunuz

Bunun yaşlılığı da onu da düşünün, alacak imkanınız varken 2 vesait yol gideceksiniz 50 yaşınızda. Şimdi öğrenemediğiniz şeyi o zaman hiç öğrenemezsiniz.. Otomatik vites küçük bi araba alın o kadar zor bir şey değil, direksiyon dersleri alın kullanmaya başlayın.

Araba almak istiyorum değil, araba alacağım diyeceksiniz.. Sizi araba bakarken görecek, bir kaç hafta sonra bir gün getireceksiniz arabayı, kendinize kıyafet alırken de izin mi alıyorsunuz yoksa..

Güzel arkadaşlarım, benim için güzel dilekleri olan ve benim için üzülen gönülleri güzel kendileri güzel dostlarım,
Maalesef durum aynı hatta daha da beter
Üç hafta önce çok basit mesele yüzünden bana şiddet uygulamaya kalktı
O günden beri konuşmuyoruz
Eylül ayı gelsin arabamı alacağım isterse buyurup bir zahmet boşansın

😳😳😳 dayak yiyip isterse buyurup bosansin diyorsunuz farkindasiniz degil mi ?

2001 yılından beri çalışan bir öğretmenim.Bugüne kadar kendime özel olarak aldığım bir bileziğim bile yok.
Arabayı eşim kullanıyor.17 yıldır ehliyetim var ancak araba pistlerinden başka bir yerde araba kullanmadım.Haliyle unuttum hiç bir pratiğim yok arkadaşlar.
Okulum evime uzak.İki araç değiştirmek gerekiyor.Eşimin iş yeri ise evimize yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Ancak arabasız evden çıktığını bugüne dek hiç görmedim.
Nereye gitsem ya otobüs ya minibüsle gitmem gerek. Ya da eşimin müsait zamanını beklemek zorundayım.
Ailem ve arkadaşlarım akrabalar halen neden araba almadığımı sorup biraz da suçu bende buluyorlar.
Eşime bu konuda ne söylesem, “ tabi, ooooldu sana uçak da alırım, merak etme, he he...” tarzındaki söylemlerini duyuyorum.Asla alma taraftarı değil. Ben de çok pratiğim yok diye çok da üstelemiyordum.
Ancak en son olayda benim de artık çalışan ve çocuklu bir bayan olarak bir arabamın olması gerektiğini düşünüyorum.
En son olay derken, gideceğim yere eşim bırakmadı. Elimde eşya ve kucağımda çocukla otobüse bindim.Ve bayağı yol yürüdüm.
Şimdi arkadaşlar, sizce ben araba almak için ısrarcı olmalı mıyım? Ne dersiniz?Kullanabilir miyim? Eşimi nasıl ikna ederim?
Git al hemen otomatik vites kesinlikle cok rahat kullanirsin. Bosa gecmis yillarin.. 17 sene yazik etmissin. Hadi ehliyeti aldığında henuz isin olmamis olsa, 7 sene diyelim yollarin kurdu olurdun. Arabayi al ve hemen ozel derse basla ozel dersin falan parasina acima, sakin ha kocam ogretsin yok babam ogretsin deme. Ozel ders al trafik egitmeninden. 15 gune halledersin. Guven kendine.

Sevgili hanımlar;

Kız çocuklarını sadece para kazanmaları amacıyla okutursak sonuç tam olarak konu sahibi arkadaş gibi oluyor.

Evet para kazanıyor,eğitimli ama kendine kıymet verme,bas kaldırabilme ve itiraz etme gibi yeterlilikleri edinememis kadınlar ortaya çıkıyor.

Ve aslında da bu tipler çok daha eziktir.

Egitimsiz olsa, en azından eğitimsiz olur.

Bu bi de egitimli. Hem evde çalışıyor. Hem dışarda çalışıyor. Hem de hiç-bir söz hakki yok.

Zaten yaptığı evlilik ve bu evliliği bu sartlar altında sürdûrmesi de zihniyet olarak nerde durduğunu gösteriyor.

Sevgili anneler;kız cocuklarınızı para kazanmalari için değil kendilerine kıymet vermeleri için eğitin. Lütfen.

Ben üniversite mezunuyum. Işsizim. Ama altımda arabam var. Daima arkamda duran bir babam ve eşim var ama olmasa da başımın çaresine bakacak cesaretim ve kararlıliğim var.

Bir kadın seçtiği eştir bir yerde hanımlar.

Bir manyakla evlenmek başka,bir manyakla evli kalmak başka şeydir.

Eğitimli olup sürünmek başka... eğitimsiz olup sürünmek başka şeydir.

Para kazanıp ezilmek baska ve para kazanmayıp ezilmek baska şeydir.

Siz kızlarınıza bunları öğretin.

Ve sen sevgili konu sahibi. Umarım canını acıtabilmişimdir. Belki içinde bulunduğun vahim duruma böylece bir çare ararsın. Allah daima seninle olsun.

Dayağa izin vermiyorum arkadaşlar, bana sadece elini kaldırdı dövecek oldu ama buna izin vermedim.Ve o güne kadar söylemediğim her şeyi söyledim.Bana el kaldırmayacağına dair söz vermişti oysa.Adamda öfke kontrol bozukluğu var sinirlenince ne yapacağını kestiremiyorum.Tatil başlayınca çocukları da alıp annemlerin yanına tatile geldim.Şu an görüşmüyoruz, ve tatil bitiminde boşanmayı düşünüyorum.

Dayağa izin vermiyorum arkadaşlar, bana sadece elini kaldırdı dövecek oldu ama buna izin vermedim.Ve o güne kadar söylemediğim her şeyi söyledim.Bana el kaldırmayacağına dair söz vermişti oysa.Adamda öfke kontrol bozukluğu var sinirlenince ne yapacağını kestiremiyorum.Tatil başlayınca çocukları da alıp annemlerin yanına tatile geldim.Şu an görüşmüyoruz, ve tatil bitiminde boşanmayı düşünüyorum.
Öfke kontrol bozukluğu olan eşiniz iş yerinde sinirlenince müdürüne ya da müşterilere de elini kaldırıyor mu yoksa sadece size mi? Sadece sizeyse öfke kontrol bozukluğu yoktur gücü yettiğine saldırma bozukluğu vardır.

Karariniza cok sevindim.Kendi ayaklariniz uzerinde durabiliyorsunuz ve o bencil adama daha da katlanmazsiniz.

Şok oldum
Şok oldum bu yazdıklarınıza, farkindamisiniz siz çalışıyorsunuz, izin ne demek, sizi yıllarca kullanmış, o evi ve arabayı kendi rahatı için almış, Allah bilir maaş kartinizda esinizdedir, sizin adınıza kadın olarak ben utandım,siz böyle yaptığınız sürece ezilmeye mahkumsunuz, ve sakın ekonomik özgürlüğüm falan var demeyin bize,çünkü bence yok, eşiniz sizi çalışan hizmetçi olarak görmüş, yazık, toparlanin biran önce, nedir bu kadar kendinizi küçük düşürmek, şookkkkl

Maaş kartım bende bir yıldır ona havale yapıyordum artık onu da yapmıyorum
Zaten Haziran ayında kendine para vermedim diye çıkardı boş yere tartışmayı
Dayanamadı elini kaldırdı
Ben de senin bana kalkan eline ... başlarım dedim ve daha da söyledim içimde ne varsa

Hocam, araba almak için ısrarcı olmamalısınız. Direkt arabayı alıp kapının önüne çekmelisiniz. Bu nedir ya, erkeklerin bu haddini bilmezliği artık çizmeyi aştı. Oldu canım, 5 dakikalık iş yerine arabayla gitsin, siz otobüsle. Siz ona deyin "Oooooldu canım he hee!" diye.:sinirli:

Maaş kartım bende bir yıldır ona havale yapıyordum artık onu da yapmıyorum
Zaten Haziran ayında kendine para vermedim diye çıkardı boş yere tartışmayı
Dayanamadı elini kaldırdı
Ben de senin bana kalkan eline ... başlarım dedim ve daha da söyledim içimde ne varsa
Ilkin konunuzu okudum, size çok kızdım; sonra yorumları okudum, daha çok kızdım. Benim de eski eşim bana "Ben 3000 maaş alıyorum, sen 2000 alıyorsun. Ben bu eve 3000 katkıda bulunurken sen 2000 lira bulunuyorsun. Oysaki 2500/2500 olmalıydı. Bu durumda senin bana her ay 500 lira borcun var." derdi. Hey gidi günler hey... Kıçına tekmeyi vurup yakamdan silkelemeseydim ben hâlâ yaşadığım şeyi "evlilik" sanıyor olacaktım. Size çok kızgınım, kendinize ve hemcinslerinize bunu layık gördüğünüz için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back