Eşim Araba Almama İzin Vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dayakların sebeplerini anlatmayacağım, arkadaşlar kızıyorlar haklılar da
Ama şöyle söyleyeyim, o kadar eften püften şeyler için dayak yedim ki hakkım haram olsun
Sanki aldatmışım, ya da yüz kızartıcı suç işlemişim gibi..
tıpkı İsraillilerin Filistinlilere acımayışı gibi acımıyordu hiç bana.
Neyse kafanızı şişirdim, okuyan ve üzülenlerden haklarını helal etmelerini rica ediyorum..

Sen dayak yedigin ve bunca rezillik yasatan kocani bosamalisin önce..araba almana izin vermemesini gec..cok uzuldum yasadiklarina inanamuyorum calisan bir kadinsin neden cekiyorsun?

Hata sizde kusura bakmayın ama şu muameleyi hakediyorsunuz. İstediğiniz gibi yaşayamayacaksiniz istifa edin evinizdr oturun eşiniz baksın eve. Kölelikten kurtulmuş olursunuz.

Eliffezgi ,
size neden, niçin, niye diye sormayacağım fakat tek birşey demek istiyorum, kendine acımayana kimse acımaz, sizi sizden başkası kurtaramaz.
Evet MuneMune hesabı doğrulanmış üye. ciğim, maalesef dert de benim çare de . Ama ileride bir sokak ötede beni nelerin bekleyeceğini bilmiyor olmak korkutuyor beni
Karanlığa gidecekmişim gibi geliyor
Öyle olacağına yerimde saymak daha kolay geliyor halbuki zor olanı seçtiğimin farkındayım
Oğlum büyüyor ,şimdiden beni çok takmıyor
Biraz olsun babasından çekiniyor yine de
Onun babasız kalınca daha doğrusu baba etkeni azalmaya başlayınca yapacaklarından korkuyorum..
Şu an bir sürü soru işareti var beynimde, hepsi cevap bekliyor ama cevaplayacak takatim yok mune ablam

Eşim nişanlıyken bana araba kullandırmamıştı babamda otoban dışında vermezdi arabayı. Sürmeyi biliyordum ama direksiyonum iyi değildi. Tekrardan çalışmaya başladığımda kredi çekip kendime arabamı aldım. İş yerim otobusle 1 saatlik yol. Arabayla 20 dk :) umrumda olmaz kimse benim hayat standartımı düşüremez şahsen. Kimseye de sormadım izin almadım. Sadece eşim araba seçiminde bana destek oldu. Tabi yaşım 27yken araba kullanınca zor oluyormuş. O deli haller olmuyor insanda. Hep panik :)) araba aldığıma pişman olmuştum sürekli stres içindeydim araç kullanırken. Ama alışıyor insan. O yuzden 17 yıl da olsa 5 yıl da olsa hemen alışırsın. Israrcı ol bu hayatta yapmak istediğin şeyleri imkanın varken yap. Hayat insanları “tamam” “he” demek için çok kısa :)

Hata sizde kusura bakmayın ama şu muameleyi hakediyorsunuz. İstediğiniz gibi yaşayamayacaksiniz istifa edin evinizdr oturun eşiniz baksın eve. Kölelikten kurtulmuş olursunuz.
Bir şeyi düzeltmem gerek öncelikle
Bunun benim kişiliğim olduğunu düşünmeyin
Ben böyle biri değildim
Beni bu hale eşim ailesi ve yaşadıklarım getirdi
Kolay olmayan şeyler yaşadım gerçekten
Ancak Biraz iyilik biraz düzelme görünce çabuk affeden bir yapım var sadece bu
Yoksa ben böyle ezik, silik herşeyi kabullenen vs bir tip değilim
Hatta dışardan da hiç öyle görünmem, ciddi bir duruşum vardır hep
Buna kader diyorum Allah her kulunu iyi insanlar la karşılaştırmıyor

Canım affetmek güzeldir. Aile olmak budur zaten. Sen haklısın hiç bi kadın bile bile kendini ezdirmez. Ben inanıyorum ki tüm kadınlar çalıştığı sürece erkeğin boyunduruğundan kurtulabilir. Size o yorumı yazan arkadas biraz ağır konuşmuş ancak kadın olmak bu ğlkede çok zor ve kadınların kendini ezdirmesini istemediğimizden bu tepkileri verebiliyoruz.ne yap ne et o arabayı eşininde gönlünüm kabulu ile almaya bak. Bunlar güzel eğlenceli zaferlerdir :)

Boşanmak aslında birçok kadını korkutur, belki de yalnız yaşamanın nasıl birşey olduğunu bilmediğimizden bu korku, ayrılmaya karar vermek ve uygulamak zordur ama bir düşünmeni isterim, gerçekten layık olduğun hayat bu mu?

Çalışıyorsun, kendi kendine yetecek maddi imkana sahipsin, bir kere adım atsan gerisini de başarırsın aslında ama o kadar bastırılmışsın ki özgüvenin de kayıp gitmiş ellerinden.

Oğlunun seni dinlememesi belki de babasıyla aynı ortamda olmasından, babasının sana davranışlarındandır, özür dilerim kırıcı yazıyorsam da lütfen sözlerime müdahale eder misin ? Babası sana saygı duymuyorsa, oğlunun sana saygı duyup dinlemesini de bekleme.

Çocuklar evde güçlü görünen kimse onu örnek alır, ebeveynlerden kim diğerini eziyorsa çocuk da onu ezer.

İlk mesajım da dediğim gibi seni senden başkası kurtaramaz, ister bu evliliği devam ettirmeye karar verirsin, ister ayrılmaya karar verirsin, o kısma mutlak şunu yap deyip seni yönlendiremem ama lütfen hayatının iplerini geri al, bu evlilik yürüyecekse bundan sonra senin şartlarında yürümeli, inan ki böyle devam edersen yazık edersin kendine

Ya gerçekten çok üzüldüm

Biz kadınlar neden kendimize bunu yapıyoruz? Sanırım her şeyi düşünmeye çalıştığımız için. Siz şimdi boşanırsanız çocuğunuzun ileride sergileyebileceği davranışlara kadar düşünüyorsunuz anne olarak. Haklısınız da ama bazen sadece kendimizi düşünmemiz gerekiyordur belki. Hem zaten annenin mutluluğu çocuğa da yansır her zaman.

Ne bileyim... Basit bir araba alma mevzusunun altından bile neler çıkıyor. Kim bilir kaç kadın böyle bir hayat yaşıyor. Bütün erkekleri doğrayıp pişirip hayvanlara mı dağıtsak napsak.

Çok teşekkür ederim ne kadar incesiniz.Moralimi düzelttiniz.Allah razı olsun sizden İnşâllah

Hayvanlara yazık, boğazlarında kalır gariplerin
İşte o kadar derin bir çıkmaz ki bu
Kar zarar hesabı yapmak
En çok da çocuklarım içim

Kendinizi niye ezdiriyorsunuz
Oh valla o size sormadan alsın gitsin aracı siz bi araba için eşinizi ikna edin. Biraz sert olun.

Evet ben bu hayatı hak ettiğimi düşünmüyorum
Oğlum bile bazen bana babasının ağzıyla konuşuyor onun yanında bağırıyor babası çıt çıkarmıyor
Ben eşime diyorum bana nasıl bağırdığını görüyor musun? O da üstünkörü bağırma oğlum diyor o kadar
Halbuki bizde öyle değildi.Annemiz bize kızdığında babamıza sığınırdık, babam da benden hiiiç güç almaya kalkmayın anneniz ne diyorsa doğrudur sözünü dinleyin derdi
Benim eşimse oğlumla gizli ittifak peşinde
Ama bir şey itiraf edeyim bu arada konudan konuya atladım kusura bakmayın
Kafam dolu
Bu aksam oğlum ağlayarak babasının eve gelmesini hiç istemediğini, kendine bir kötülük yapmadığı halde babasını sevmediğini söyledi
Çok üzüldüm daha da derinlere battım
Oğlumu ders konusunda aşırı sıkıyor sanırım ondan kaynaklanıyor
Ama akşam kendime dedim
Oğlum bile görmek istemiyor daha ne duruyorsun diye ablacığım

Tam uyuyacakken konunuzu gördüm uykum kaçtı resmen kusura bakmayın ama bu hayatı hakediyorsunuz sonuna kadar hakediyorsunuz yok benim sınavım yok şöyle yok böyle diye kendinizi kandırın bir anne böyle olmamalı anne dedigin güçlü olmalı siz çok acizsiniz ben çocuklarınıza acıyorum su an benim bile size tokat atasim geldi (kendinize gelin diye) sinirden uykum kaçtı

Ablacım,
oğlun babasına iyi çocuk olarak görünmek, sevgisine layık olmak için babasının ağzıyla konuşuyordur ve yine özür diliyorum asla kırmak için yazmıyorum yemin ederim, babasının annesini nasıl ezdiğini gördüğünden annesi gibi olmamak için babasından yana oluyordur, bunların hepsi babasından korktuğu için aslında, saygı duymuyor korkuyor.

Hem kendin hem oğlun için harekete geçmen gerekiyor, ya masaya yumruğu vurup bu evlilik artık benim şartlarımda devam edecek diyeceksin, maaşını kendin alacak dilediğin gibi tasarruf hakkına sahip olacak, araba istiyorsan anahtarını alıp bundan sonra araba ben de gibi yapmak istediğin herşey için eyleme geçeceksin veya buraya kadar, artık herkes kendi yoluna deyip hayatına sıfırdan başlayacaksın.

Yazdıklarımın tümünü okusaydınız keşke
Benim sınavım derken artık yapacak bir şeyim kalmadığı için söylüyorum, boşanma haricinde tabi ki
Hakkımı aramak onun gözünde benim işlediğim bir suçtu, cezası da dayak oluyordu
Odunum da odunum diyenlerden yani
Anlatmaya çalışıyorum halletmeye orta yolu bulmaya çalışıyorum Ancak o dediğinde diretiyor
Empati sıfır
Böyle bir insanın yanında kim olsa çatlar
Büyük bir dil ustası
Şimdi o bunları okusa ve buraya bir yorum yazsa herkes kardeşim sen haklısın der o derece
Annesinin dediği gibi; onlar bu dünyaya kaçıncı kez gelmişler...Beni mi alt edemeyecekler

Benim babam bize vurmazdı kötü bi baba değildi ama annemi aldatırdı hem de bebek gibi annemi. Babamı hala affedemiyorum. Ben de anneme babamı sevmediğimi söylemiştim. Annemin hep yanında oldum onun imcinmesi beni hep üzdü ama ben de asi bi çocuktum (anne sözü dinlesem de biraz kalp kırmışlığım var) Annem boşandı ama keşke boşanmasaydı. Erkekler hemen kendilerine yeni birini bulup evleniyor. Asıl kadın cefasını çekip yemi gelen sefasını sürüyor. Asla boşanma bu kadar çekmişsin. Sana diyeceğim şu oğluna çok acil çok iyi bir psikologdan randevu al. Yaşı çok küçükse pediatriden alman daha iiyi olur. Ben asla boşanmaya karşı değilim hiç bi kadın bir erkeğini yükünü ruhunda bedeninde taşımak zorunda değil. Ancak o iş öyle değilmiş. Belki annem geç boşandı babam kısa sürede duruldu ve evlendi. Ben boşansınlar die desteklemiştim şimdi düşünüyorum da bunca sene boşuna çekmiş. Tabi bizim evde şiddet yoktu. Olsaydı o gençlik halimle babamı öldürürdüm uykusunda. Annemi aldattığı için bile uyumadan önce hayal kurardım babamı uykusunda kalbinden bıçaklarken. Ondan kalma duygularım evliliğimde bile var eşime diorm beni aldatırsan ben bunu öğrenirsem canını kurtar diye. O yüzden oğlunuzu doktora götürün. Farkında olmadan o da ya babası gibi olacak ilerde eşine şiddet gösteren vs ya da bu konu da ayrı bir hassasiyeti olacak benim gibi. Allah yâr ve yardımcınız olsun. Aile kurmak kolay ama aile olmak zor. Tek taraflı çabanızı RABBİM görüyordur ona sığının

Kesinlikle gelinecek son nokta bu abla, oğlum için söyledikleriniz birebir doğru. O beni sevdiğini ama babasından korktuğunu itiraf etti. Benim tabiri caizse çantadaki keklik olduğumu, babasının gözüne girmeye uğraştığı için bana düşmanca davrandığını anladım.
Bu kez olur da ayrılırsak asla geriye dönüp bakmayacağım
Vicdan yapmayacağım
Hep o da istemezdi böyle olmasını deyip kendimi üzüyor, ona adım atan ben oluyordum.Gelin görün ki bunu bile kaç kez başıma kaktı.
Ağlayıp zırlayıp geri dönüyormuşum
Bu kelimeleri duyduğumda bile geri döndüğüme çoktan pişmandım
Umarım Rabbim hayırlı olan ne ise onu verir bana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…