• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Araba Almama İzin Vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlkokul öğretmeniyim.
En son burnumu kırmasına ramak kalmıştı.Her yer kan gölüne dönünce anladı hatasını.Ağladı, özür diledi sende benimkini kır dedi
Söz verdi, bir daha el kaldırmayacağına dair.
Ama ben inanamıyorum, tartışma sırasında uyarıyorum benden uzakta dur diyorum

Boşanın bu insandan.
Kendinize acımıyorsanız çocuğunuza acıyın.

Konu sahibi bu adama nasil dayandiniz gercekten cok sabirliymissiniz.
Bende ogretmenim esimle 4 yillik evliyiz. Gecen seneye kadar ogretmen arkadasimla okula gidip geliyordum. Sonra onun tayini cikinca bu sene otobusle gitmem gerekti esiminde cesaret vermesiyle ehliyet almaya karar verdim. Gecen donem surekli beraber araba surmeye ciktik. Bu donem okula kendim gidip geliyorum. Birakin arabayi cukura dusurmeyi 2-3 hafta once ufak bir dikkatsizligim yuzunden arabayi cok kotu duvara vurdum. 3000 civari masraf yapmak durumunda kaldik. Esim bana hic bir sey demedi. hatta surekli sana bir sey olmasinda araba onemli degil. Cana gelecegine mala gelsin diye surekli beni teselli etti.
Bunlari niye anlattim esin hic normal degil okudukca sana daha cok sinirlendim. Kendini ne kadar ezdirmissin. Yani esinde okumus akademisyen olmus ama adam olamamis.

Aynen çok doğru
İnanın Maşallah öğrencilerim meslek sahibi olup araba aldılar
Geçen bir öğrencim hocam araç yoksa bırakayım dedi
Ne desem bilemedim
Şimdi senin yapacağın şey gidip sürücü kursuna kadın hocadan ders satın almak. Haftasonu, haftaiçi park dahil iyice çalış. Sonra da maaş bankana git araç kredisini öğren, en düşük faizli bankaya çektirirsin orda maaş bankan olduğu için. Sıfır alacaksan i10 gibi bi model al çok yüksek alma ilk araç için, bayinin de kredilerini öğren. Hangisi uygunsa kaskoyu yaptır, al arabayı gel. Bunların hepsi üç ay sürer, eşine laf anlatmak üç yıl. Ben de evliyim tarzım bu, yoksa baş edilmez bu adamlarla.

Çok ama çok cesaretsizim.Nesinden korkuyorum bu adamın onu da bilmiyorum.Eve geldiğinde yemeği hazır bulmazsa, ya o gelmeden temizliği bitiremezsem diye kaygılanıyorum yeminle
Yemek olmazsa ve temizlik bitmemiş olursa napar diye korkuyorsunuz?
Zaten dövüyormuş en kötüsü ne olabilir ? Ve gelecek nesli yetiştiren biri olarak neden kendinize hayrınız dokunmuyor ?

Bacım geç bile kalmışsın almakta. Nasıl gidiyorsun her gün iki vesayit. Çok yorucu. Hele çocukta varsa araba kullanmak şart. Alırsın çocuğu gezersiniz adam götürecekmi götürmeyecek mi beklemezsin. Pratiğim yok diye de hiç korkma kimler kimler öğreniyor

Bu sitede en çok üzüldüğüm konulardan biri oldu bu. Gerçekten çok üzgünüm, çok şaşkınım okuduklarımdan ötürü. Keşke sizin yakınınız olsam, kardeşiniz, ablanız, anneniz, babanız ne bileyim herhangi bir arkadaşınız olsam bu yaşadıklarınıza şahit olan da sizi çekip alsam oradan. Ne kadar itiraz etseniz de, olmaz deseniz de. Gerekirse yirmi dört saat başınızda beklesem de o adama dönmeseniz.

Çok değil üç ay standart bir hayat yaşasanız zaten dönmezsiniz. Kendi maaşınızı istediğiniz gibi harcasanız, işinize rahatlıkla gidebilseniz, aynı evde yaşadığınız insandan korkmasanız, psikolojik, fiziksel şiddet görmeseniz, kaygı düzeyiniz azalsa, sizinle de ilgilenen biri olsa, gününüzün nasıl geçtiğini soran, kahvenizi yapıp önünüze koyan biri olsa. Ya da bunlar olmasa bile köstek olan biri olmasa, isteyince ayaklarınızı uzatıp oturabilseniz, istediğinizde çocuklarınızla dışarı çıkabilseniz.

Bu yaşadığınız hayat değil, siz bu dünyaya çile çekmeye gelmediniz, siz insansınız, annesiniz, kadınsınız. Ben şu anda cidden sağlıklı bir ruh halinde olduğunuzu düşünmüyorum çünkü hala kendinizi suçlayan mesajlarınız var. Kurban olayım bu yaşadığınız şey size reva mı? Yazık değil mi sizin canınız yok mu? Evlatlarınız size saygı duyacak mı sizce? Oğlunuz hayatındaki kadınlara nasıl davranacak, kızınız varsa şayet nasıl güçlü bir kadın olacak?

Ücretsiz izin aldığınızda sorun çıkartmamış ya, eminim ya bakıcıya verilecek paradan daha ucuza geldiğini düşünmüştür evde oturmanızın ya da annesi bakacakmıştır, o yüzden ses etmemiştir. Ya da anlattığınız tarzda bir adam kadın evde çocuk baksın kafasındadır, o yüzden bir şey dememiştir. Sizi zerre kadar düşünmüyor ki bu adam, sizi sevmiyor, size saygı duymuyor, siz bugün hastalansanız işler aksadı diye kızar. Umarım bu adama muhtaç olmazsınız asla. Allah yardımcınız olsun, çözüm sizsiniz her zaman, lütfen daha fazla gecikmeyin.

Benim ailemde böyle şeyler görmedim.Babam kendi zoruyla 87 yılında anneme ehliyet aldı.
O önemli değil.Babam girer mutfağa, önlüğü takar, beraber yemek yaparlar, ekmek yapar annem babam ocakta pişirir.Turşu bile yapar babam.Annemi bebek gibi sever, şımartır, nazlandırır.
Tamam bitanem kızma hayatım der, annem de hayattaki en değerli varlığının babam olduğunu söyler.Bırakın günlerce , bir saat bile küs duramazlar.
O yüzden benim evliliğim evlilik değil biliyorum @littlemermaid993

Konu basindada "herkes böyle idare ettigini düsünüyordum" yazmistin. O kadar celiskili ifadeler veriyorsun ki. Artik bende bu konuya pek inanmadim.

Eşinizin bencilliğine ve sizin pasifliğinize hayret ettim. Hadi 2. Arabayı almamanızı anlarım ama mevcut arabayı neden kullanmıyorsunuz? Sürebilir miyim ne demek? Ben 2. Haftada trafiğe çıkmıştım siz de hadi en fazla bir ay sonra tek başınıza çıkabilirsiniz. Eşinizin işi eve 5 dakikayken onun değil de sizin işe otobüsle gitmeniz inanılır gibi değil. Hayret ettim gerçekten. Artık bence tavrınızı koyun böyle iş olmaz!
Ben de böyle söyledim, diyor ki gün içerisinde araba bana lazım oluyor.Çarşıya gitmem gerekiyor.O zaman taaa senin okula gelip senden anahtarı mı alacağım, olacak şey değil dedi

Konu basindada "herkes böyle idare ettigini düsünüyordum" yazmistin. O kadar celiskili ifadeler veriyorsun ki. Artik bende bu konuya pek inanmadim.
Benim ailem toplumun çok minimum diliminde alan bir aile.Bunu görüyorum, teyzemler bile gıpta ediyor.
Herkes böyle idare ediyor derken maddi açıdan söyledim.Yani herkes maaşını eşine veriyor diye düşünüyordum dedim.Konuya inanıp inanmamakta serbestsin

Ben de böyle söyledim, diyor ki gün içerisinde araba bana lazım oluyor.Çarşıya gitmem gerekiyor.O zaman taaa senin okula gelip senden anahtarı mı alacağım, olacak şey değil dedi

Mevcut arabayı kullan...
Bakın sevgili meslektaşım
Okulum 45 dakika uzaklıkta merkeze otobüsle...
Esimin okulu 15 yuruyerek...
Sizin 2 katı çocuğumuz var
Arabayı aldım bakın izin istemedim
Alıyorum dedim
Çarşıda ne işi varsa halleder.
Olmadı okuldan sonra halleder
Ya bu okullar gece kapalı ya
Bu okullarda sabah ve öğlen ve tam gün var
Siz daha erken geliyor olmalısınız eve

Kendinize gelin
Yoksa kendinizi kaybedeceksiniz

Yemek olmazsa ve temizlik bitmemiş olursa napar diye korkuyorsunuz?
Zaten dövüyormuş en kötüsü ne olabilir ? Ve gelecek nesli yetiştiren biri olarak neden kendinize hayrınız dokunmuyor ?
Aslına bakarsanız bir şey demiyor, ama beni tedirgin ediyor.İçten içe hissediyorum sorun çıkacağını, belki de eskiden yaptıkları bilinçaltıma yerleşmiş

Bu sitede en çok üzüldüğüm konulardan biri oldu bu. Gerçekten çok üzgünüm, çok şaşkınım okuduklarımdan ötürü. Keşke sizin yakınınız olsam, kardeşiniz, ablanız, anneniz, babanız ne bileyim herhangi bir arkadaşınız olsam bu yaşadıklarınıza şahit olan da sizi çekip alsam oradan. Ne kadar itiraz etseniz de, olmaz deseniz de. Gerekirse yirmi dört saat başınızda beklesem de o adama dönmeseniz.

Çok değil üç ay standart bir hayat yaşasanız zaten dönmezsiniz. Kendi maaşınızı istediğiniz gibi harcasanız, işinize rahatlıkla gidebilseniz, aynı evde yaşadığınız insandan korkmasanız, psikolojik, fiziksel şiddet görmeseniz, kaygı düzeyiniz azalsa, sizinle de ilgilenen biri olsa, gününüzün nasıl geçtiğini soran, kahvenizi yapıp önünüze koyan biri olsa. Ya da bunlar olmasa bile köstek olan biri olmasa, isteyince ayaklarınızı uzatıp oturabilseniz, istediğinizde çocuklarınızla dışarı çıkabilseniz.

Bu yaşadığınız hayat değil, siz bu dünyaya çile çekmeye gelmediniz, siz insansınız, annesiniz, kadınsınız. Ben şu anda cidden sağlıklı bir ruh halinde olduğunuzu düşünmüyorum çünkü hala kendinizi suçlayan mesajlarınız var. Kurban olayım bu yaşadığınız şey size reva mı? Yazık değil mi sizin canınız yok mu? Evlatlarınız size saygı duyacak mı sizce? Oğlunuz hayatındaki kadınlara nasıl davranacak, kızınız varsa şayet nasıl güçlü bir kadın olacak?

Ücretsiz izin aldığınızda sorun çıkartmamış ya, eminim ya bakıcıya verilecek paradan daha ucuza geldiğini düşünmüştür evde oturmanızın ya da annesi bakacakmıştır, o yüzden ses etmemiştir. Ya da anlattığınız tarzda bir adam kadın evde çocuk baksın kafasındadır, o yüzden bir şey dememiştir. Sizi zerre kadar düşünmüyor ki bu adam, sizi sevmiyor, size saygı duymuyor, siz bugün hastalansanız işler aksadı diye kızar. Umarım bu adama muhtaç olmazsınız asla. Allah yardımcınız olsun, çözüm sizsiniz her zaman, lütfen daha fazla gecikmeyin.
Bu yazıyı yazan ellerinize kollarınıza sağlık.Gözyaşlarımı tutamadım kendi halime ağladım.Ve mutlu oldum okuduklarımı hayal ederken, ve umut hissettim sayenizde.İyi niyetinizi size bahşeden Rabbim e kurban olayım.
Hastalansam evet işler aksadı diye düşünür çok doğru .Tecrübem var bu konuda.
Hamileliğim çok kötü geçiyorken tabi mutfağa giremiyorum, acile gidiyoruz tansiyonum 6/3 falan böyle geçti
Yatıyorum hiçbir şey yapamıyorum
Elbise dolabını açtı bu ne ya Allah kahretsin ütülü birşey kalmamış.
Bu nasıl hayat bu nasıl kader deyip duruyor

Şiddet ve dahası da varmış. Çok üzüldüm. Lütfen kendinizi ve çocuklarınızın geleceğini kurtarın bir an evvel. Maddi olarak yeni bir hayat kuracak güçtesiniz. Çok fazla sebebiniz var, göremeseniz de.

Herkes neden sessiz kaldığımı merak ediyor haklı olarak
Aslında sessiz kalmadım
Gereken yerde hakkımı aramak o ve ailesi için saygısızlık yerine geçti
Hatta kv bile ,gelin oğluma çok dil dönderiyor oğlum da dövüyor haklı demişti komşulara
Onlar kalabalık ben ise yapayalnızdım.En ufak tartışmada aile başımıza toplanıyordu.Görümcemin kocası bile bana kadınlık öğretmeye kalktı
Eşim benle küsünce yeğenleri de küsüyordu
Karşı dairemde yuvarlak masa toplantısı yapılıyorken, ben evde yalnız başıma ağlıyordum.Beni bu şekilde sindirmeye çalıştılar.
Hep haksız olduğumu söylediler.Görümceme dedim ki abla bak saçlarıma yumak yumak kopuyor saçlarımdan çekti
Bana verdiği cevap, kız benim kocam kulağıma bi vurdu o gün bu gündür sesleri net duyamıyorum.Sen haline şükret

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back