Eşim Araba Almama İzin Vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir insan istemiyorsa bile adamakilli der yani kiskirtir gbi neymiş yok uçak alırmış çok yüz vermssiniz hrld adama hemde siz çalışırken.

Baştan arabayı o adama vermen hata. Yeni araba alma o arabaya el koy.

Çocuğuna ve sana zerre saygı , sevgi duymayan bir adamla yaşamak nasıl hissettiriyor?

Doktora yapan bir akademisyen

Yaa inanamıyorum konunuz resmen bana ışık oldu. Daha dün gece konu açtım erkek arkadaşımla ilgili evlenirsem sonumu gördüm resmen. O da yüksek lisans mezunu ve iyi bir kariyeri var, şimdi doktoraya başlayacak ama kadının kendisinden bir adım geride durması gerektiğini düşünen biri. Evlenirsem maddi ve psikolojik şiddet göreceğime eminim, maaş kartımı falan kesin isterdi. İyi ki yüzünü erken gösterdi ve ayrılmışım, siz hiç evlenmeden önce anlamadınız mı böyle olduğunu. Benimki de 1 sene sonra gösterdi gerçek yüzünü ama mutlaka belli etmiştir.

Her sayfayı okudum ve tek anlayamadığım nokta neden sustunuz? Neden her şeyi sineye çektiniz? Neden iş göremez derecesinde rapor aldığınız şiddeti affettiniz? Neden kendinize hiç değer vermiyorsunuz? Anne babanızın evliliği de mi böyle, normalleştirdiniz mi acaba bu durumu çünkü gerçekten hiç normal değil... Aklım almıyor neden?

Lütfen çocuklar için demeyin. Bu forumda her konu açıldığında yazıyorum. Ben gönüllü olarak travma sonrası stres bozukluğu yaşayan çocuklarla çalışıyorum. Çoğu aile içi şiddet mağduru. Bir tanesi bile bakın oran vermiyorum gerçekten bir tanesi bile iyi ki annem/babam benim için katlandı bu evliliğe, beni böyle bir aile yaşantısına mahkum etti demedi. Bundan 15 sene sonra çocuklarınıza sizin için babanıza katlandım derseniz alacağınız tek cevabı yazayım 'katlanmasaydın'.

Ona bilgi vermeden direksiyon kurslarina katilin, is cikisi bir saat yeter. Kendinizden emin olduktan sonra bir aksam "askim hazir ol, yarin bir surprizim var, seni sasirtacagim" deyin. Sabah ondan epeyce erken kalkin, arabayi alin gidin. Okulunuza ulasinca aracin basinda fotografinizi cekerek ona surprizzzz diyerek gonderin

Canım ya, şaka mısın sen? Bu adam için yaşıyorsun hayatını, farkında mısın? Ya, bu yazdıklarının gerçek olmamasını diliyorum. Çünkü şu ana kadar yazdıklarını bugüne kadar değerlendirememiş olman çok tuhaf. Bence sen bize şaka yapıyorsun. Yazdıklarının gerçek olmadığına inanmak istiyorum ve konudan çıkıyorum. Daha fazla dayanamayacağım!!!

Tokat kısmını şimdi okudum. Diyecek bir şeyim yok.

Allah bana akıl tutulması yaşatmasın da böyle bir şerefsizle evlenip kölesi olmayayım. Allah korusun hepimizi.

Eşinizin insaniyetligiyle alakali bu konu bence çünkü biraz sizi umursamıyor gibi geldi bana benim de 10 yillik ehliyetim var araba kullanmayi bilmiyorum ama eşim araba almak icin çırpınıyor bana otomatik vitese gücümüz yetmiyor sartlari zorluyor resmen cocuklar icin ve kullanmam icin zorluyor beni ama bende o cesaret yok istemiyorum ama mecburum 4 cocukla araba şart
Esim ornegini, hala onu zorluyor muyum acaba dediniz die verdim esiniz size haksizlik yapiyor ki ben calismiyorum bile sizin emeğinize hakkiniza yazik diil mi gerekirse emrivaki yapin bence

Aslında sizin arabadan daha önemli konularınız var halletmeniz gereken ama sadece arabaya odaklandigniz için onun hakkında yorum yapacağım.
Esim de ben de ogretmeniz ve eşim bana zorla araba kullanmayı öğretti diyebilirim. Borçlarımızdan dolayı şu an ikinci arabayı alacak durumumuz olmadığı için tek bir arabamız var ve nerdeyse hep ben kullanıyorum eşim mecburen toplu taşıma kullanıyor. Bu durumdan da çok memnun ben rahat ettiğim için o çok mutlu ki normali de bu bence.. Sizin eşiniz bana çok garip geldi çok bencil biri. Sizin yapacağınız iki şey var araba almanızı istemiyorsa eger kendi kullandığı arabayı size verecek ya da resti çekip alacaksınız arabayı kapının önüne getirdiğinizde gorecek. Sonrası kendi bileceği iş. Siz kendinizi çok ezdirmissiniz umarım bundan sonra böyle devam etmezsiniz.

Allah rızası için evlatlarımın hatırı içinAffettim yoksa affedilecek şeyler yapmamıştı

Lütfen gider misin burdan? Adamın çocuklarına bir faydası mı var? Allah aşkına anlatıp anlatıp sinirimizi bozmayın.

Bıktım sizin gibi köleler görmekten. Azıcık değerinizi bilin be. Defolun gidin anlatmayın bize. Sizi döven adamları sürekli affedecekseniz kafa ütülemeyin.

Konu başka yere döndü valla.bnde görmemiştim sadece araba konusu sandım.yok artk burda konu araba olmamalı szn daha buyuk dertlernz var.

Herkes ne kolay yazmış git yarın arabanı al kredini çek diye :)ikimci el araç almak o kadar kolay mı sanıyorsunuz tanıdıktan değilse çok zor.ekspertizidir muayenesidir hiç tecrübenşz yok.bence arabadan önce direksiyonu halledin o arabayı baktırmaya götüreceksiniz noterden sonra eve getireceksiniz.önce dersi alın bu arada araç araştırın.hemen gaza gelip araba almayın ki bir eve iki araç masraf.bence iyice öğrenip ders alıp eşinizden ufak ufak kaçırın arabayı kuşlandığınızı görünce el koyarsın.

Şu anda oğlum aynen böyle diyor zaten.
Evlenmeden önceki duruma gelecek olursak, bir gün sohbet sırasında dedim ki, bu eşlerini döven erkekler ile ilgili ne düşünüyorsun?
Dedi ki aynen şu üslupla; aah onlara hiçbir şey diyemiyorum.Çok acizler nasıl kıyarlar anlamıyorum
Ardından peki evlenirsek benim paramı isteyecek misin?
Olur mu canım öyle şey? O para sana ait, nereye istersen harcarsın kim karışabilir?
Evlendik aybaşında sen mi çekersin parayı ben mi dedi?
Sen çek dedim bir hevesle
Çekti getirdi, dedi ki nereye ne kadar borcun ödemen var?
Dedim şu şu şu..
Al o parayı şimdi.... Peki sana kaç lira yeter?
Bilmem dedim 100 yeter herhalde, al 150 dedi gerisini aldı.Bu milat oldu.
Böyle başladı böyle devam ediyor

Çok saçma gelecek ama ona olan sevgimden sanırım bana sıkı büyü yapılmış.Mantıklı gelmiyor hiç bir şey ama katlanmak zorunda hissediyorum.Ban yemeyeyim de bu arada

Harikasınız, ama bu sürprizden anlayacak adam nerdee? Derhal eve gel diyecektir

Maşallah sözünün eriymiş

Keşke öyle olsaydı,Rabbim diğer dünyamı hayırlı eylesin benim imtihanım da bu galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…