- 25 Aralık 2022
- 317
- 185
- 29
-
- Konu Sahibi pembeciceksi
İnanın bilmiyorum konuşmasaydık kafam netti çok sinirliydim ama içten içe aramasını bekliyordum ailesi bu derece mi önemliymiş diye şimdi ise evet aslında belki de verebileceği en maksimum cevapları söyledi. Kendi gibi olmamı istedi aslında o mesela ailesinin tüm fertleriyle ağız kavgası etse bile çok üstüne düşmüyor ben onun için üzülüyorum haksızlığa uğruyor niye ailesi ona böyle yaptı diye ( kendi meseleleri benimle alakalı olmayan konularda da ) o komedi programı açıyor hadi gel mısır patlatalım diyor, diyorum ki ciddi misin şu an böyle bi kaos yaşadın ve tv mi izleyeceksin diye napayım diyo ama aynı durumun yarısını ben yaşasam yataktan çıkmıyorum yemek yemiyorum falan yani.Eger denemek istiyorsanız bence ailesini hiç aramayin . Siz arayıp sorup huzur kaçmasın dedikçe daha çok huzur kaciracaklar . Bırakın uzak kalsınlar, sizi kötü bilsenler . Bu sayede saygı duymayı öğrenecekler . O zaman da ayda bir konuşursunuz.
Bu olay bence bir şey oldu. Eşim tamamen küsmez ama ben kendimi çekebilirim onun da söylediği bu. Eşim işi dolayısıyla yurtdışında 4-5 ay çalışmaya gidiyor ama bu işi değiştirip normal bi işe geçme hayali var o durumda da bizim taşınmamız gerekiyor. Karşımıza bir şans çıkmıştı ama başka birini işe almışlar çok üzülmüştü yine kovalıyor ve öyle olursa aynı il de yaşamayacağız bu bile çok iyi olacak bizim için.Cocuk olursa size daha cok yapisacak ailesi bak gor... aman torunum da torunum yok getirmediniz yok cagirmadiniz, yok opelim yok sevelim tukuruk icinde birakir bunlar bebegi laftan sozden de anlamazlar boyle yapışkan insanlar. Allah sabir versin yani, bir sey yapip kusturmeniz gerek ne yazik ki... Ancak oyle nefes alirsiniz.
Biraz bende öyle düşünüyorum karşılıklı oturunca bana tek kelime edemeyen ve sadece ne yapayım sen söyle diyen insan telefon konuşmasında vaatler sundu. O belki alışmıştı ağlar ağlar susar napalım kısmına ama o da mutsuzdu bu durumdan ilk defa eyleme geçip gidince bir şey yapması gerektiğini düşündü belki. Arkadaşımın eşine bunlar yüzünden evliliğim bitecek demiş. Tek korkum ilerleyen zamanlarda sözümüzü tutamayacak olmamız onunda benimde. Benden istediği şey sakin kalmam ve keyfime bakmam umarım yapabilirim ama o da sözünü tutup böyle olur mu bilmiyorum. Ama her şart ne olursa olsun ağlayan tek kişi ben oluyorum o yüzden güçlü durmaya çalışacağım. Kendime kurs bulmak aklımdaydı kurslar, sporlar kendi hayatımı dolu tutup gerisine çok bakmamak istiyorumBence çocuk işini erteleyerek bu şekilde bir deneyin. Ne kaybedersiniz ki?
Eşiniz sözünü tutabilirse ne âlâ, tutmazsa da o zaman bitirirsiniz. Ama eşinizin de haklı olduğu bir nokta var, yatakta ağlamalara bir son verin. Kendiniz de diyorsunuz hep böyle ağlıyorum diye. Güçlü durun lütfen.
Bu sefer de yatılı gelirler size uzaksınız diye, 3 ay gitmezler, kovamazsınız da, bu halinizden bin beter olursunuz. Eşinize net konuşun, size takma diyeceğine ailesine gitsin "Ben sizin oğlunuzum da az buçuk abukluklarınızı görmüyorum, ama elin kızı sizi çekmez, kendinize gelin yoksa evimdeki koltuğun rengini bilemezsiniz." desin. Neden yapamıyor, sanki her şeyi bu hale sokan sizmişsiniz gibi size toparlatmaya çalışıyor? Çünkü nazı size geçiyor, onların karşısına çıkamıyor, siz halen ona güven veriyorsunuz çünkü, adam hala yuvasının yıkılacağına falan ihtimal vermiyor, hala ailesini idare etme peşinde, etsin sorun yok ama sizden de sorumluluk bekliyor.Bu olay bence bir şey oldu. Eşim tamamen küsmez ama ben kendimi çekebilirim onun da söylediği bu. Eşim işi dolayısıyla yurtdışında 4-5 ay çalışmaya gidiyor ama bu işi değiştirip normal bi işe geçme hayali var o durumda da bizim taşınmamız gerekiyor. Karşımıza bir şans çıkmıştı ama başka birini işe almışlar çok üzülmüştü yine kovalıyor ve öyle olursa aynı il de yaşamayacağız bu bile çok iyi olacak bizim için.
Belki bizim çocuğumuz olana kadar öyle bi iş çıkar taşınırız bağlar iyice açılır
Aslında tam olarak öyle değil ama kendime uğraş edinmek istiyorum çok uzun zamandır çok zor günler yaşıyorum ve kendimi herkese feda ederken buluyorum, kendim için bir şeyler yapmak istiyorum artık yaşımın insanı olmak istiyorum.Merhaba konu sahibi, yazdıklarınızı baştan sona okudum. Yaşadığınız sorunlara karşı kesin çözümler üretmek yerine sürekli sorunlarınızı tekrar etmişsiniz.
1. Örneğin size sürekli çocuk için doğru zaman deüil denilmiş, ama siz çocuk mevzusuna o kadar takılmışsınız ki çocuğum olsun da kv kp problemlerinin bir şekilde üstesinden gelirim gibi bir bilinçaltına sahipsiniz. Öncelikle bu takıntıdan kurtulmak için lütfen bir iş, uğraş edinin.
2. Evliliğinizi bitirmek istemiyor olmanıza rağmen kavga esnasında evi terk edip, kafanızda boşanma fikrine kendinizi ikna edip, gideceğiniz nişanda bunu herkesin öğrenceğini söylemişsiniz. Siz belli etmedikten sonra elalem küsüp babanızın evine geldiğinizi nerden bilecek.
3. Siz eşinizin düzelmesini beklemiş durmuşsunuz. Siz saygınızı koruyarak, kesin kararlılıkla, mesafe koyarak ve hiç kavgalara girmeden davranışlarınızı değiştirseydiniz emin olun eşinizde siz fark etmeden size ayak uydururdu. Örneğin eşiniz, kv, kp size alındıklarını söylediğinde ben kendi ailemle de haftada bir görüşüyorum ve doğrunun bu olduğuna inanıyorum deseydiniz, onlar ne cevap verirse versin sizi ikna edemezlerdi. Burada bir tutam özgüven bir tutam kendinden eminlik gerekliydi.
4. Bence evliliğiniz bitme aşamasında değil ki siz de istemiyorsunuz. Tatsızlıklar yaşanabilir, her evi terk ettiğinizde eşiniz peşinizden gelmeyebilir. Bence öncelikle takıntılarınızdan uzaklaşıp biraz kendinize olan güveninizi tazeleyin.
5. Boşanırsam bir daha çocuğum olmaz düşüncesine kendinizi çok kaptırmışsınız. Emin olun bir işiniz olsa bu kadar takılmayacaksınız bu mevzuya. Evrene kötü mesaj gönderiyorsunuz. Bence şu cümleyi hergün tekrar edin, benim anne olmak için yeterli rezervim var.
Sağlıcakla kalın.
Zaten çok yakın mesafede oturdukları halde yatılı kalıyorlar birbirilerinde diye okumuştum,yanlış hatırlamıyorsam…Bu sefer de yatılı gelirler size uzaksınız diye, 3 ay gitmezler, kovamazsınız da, bu halinizden bin beter olursunuz. Eşinize net konuşun, size takma diyeceğine ailesine gitsin "Ben sizin oğlunuzum da az buçuk abukluklarınızı görmüyorum, ama elin kızı sizi çekmez, kendinize gelin yoksa evimdeki koltuğun rengini bilemezsiniz." desin. Neden yapamıyor, sanki her şeyi bu hale sokan sizmişsiniz gibi size toparlatmaya çalışıyor? Çünkü nazı size geçiyor, onların karşısına çıkamıyor, siz halen ona güven veriyorsunuz çünkü, adam hala yuvasının yıkılacağına falan ihtimal vermiyor, hala ailesini idare etme peşinde, etsin sorun yok ama sizden de sorumluluk bekliyor.
Uzak olunca daha fena olur aylarca gitmezler işte.Zaten çok yakın mesafede oturdukları halde yatılı kalıyorlar birbirilerinde diye okumuştum,yanlış hatırlamıyorsam…
Uzak olunca torun özledik derler hoopp aylarca sİdeler. O kadsr yol gelip 1 hafta sonra dönerler? Eşiniz gidin der mi?Bu olay bence bir şey oldu. Eşim tamamen küsmez ama ben kendimi çekebilirim onun da söylediği bu. Eşim işi dolayısıyla yurtdışında 4-5 ay çalışmaya gidiyor ama bu işi değiştirip normal bi işe geçme hayali var o durumda da bizim taşınmamız gerekiyor. Karşımıza bir şans çıkmıştı ama başka birini işe almışlar çok üzülmüştü yine kovalıyor ve öyle olursa aynı il de yaşamayacağız bu bile çok iyi olacak bizim için.
Belki bizim çocuğumuz olana kadar öyle bi iş çıkar taşınırız bağlar iyice açılır
Yalnız hatasını tam anlamış sayılmaz. Onlar yapsın sen takma diyor, hayır efendim onlara yapmayın diyecek. Önemseme ilgilenme aç müzik dinle... Savunma pozisyonu al diyor. Ne münasebet her gün her gün strateji mi düşüneceksiniz? Bu, sizin için sorunu çözmek değil halının altına itmek olur. Onlar yaparsa söylerse küserse sen önemseme, duymazdan gel demek elimden bu kadarı geliyor napim demek. Ailesine de gidip, şunları bunları yapınca karım üzülüyor ağlıyor diyecek. Elçiye zeval olmaz taktiğini uygulayacak. Bunu kabul etmeyin, hayır beni zırt pırt arayamazlar, benim aramamı bekleyemezler, ben ne zaman uygun götürsem o zaman ararım, karşılıklı yatılı gitme gelmeyi de unut deyin. Sakın annenlere söyleme derken yine kendini düşünüyor. Anne babanız öğrenirse tavşana kaç tazıya tut yapamaz. Ben siz olsam konuyu aileme açar gözdağı veririm. En azından geldiğinde annenizin yanında açın konuyu.Bu olay bence bir şey oldu. Eşim tamamen küsmez ama ben kendimi çekebilirim onun da söylediği bu. Eşim işi dolayısıyla yurtdışında 4-5 ay çalışmaya gidiyor ama bu işi değiştirip normal bi işe geçme hayali var o durumda da bizim taşınmamız gerekiyor. Karşımıza bir şans çıkmıştı ama başka birini işe almışlar çok üzülmüştü yine kovalıyor ve öyle olursa aynı il de yaşamayacağız bu bile çok iyi olacak bizim için.
Bu dediğinizin olması için sadece sizin görmezden gelmeniz yetmez eşinizin çok ciddi konuşma yapması ve artık ortada var olması gerekiyorİnanın bilmiyorum konuşmasaydık kafam netti çok sinirliydim ama içten içe aramasını bekliyordum ailesi bu derece mi önemliymiş diye şimdi ise evet aslında belki de verebileceği en maksimum cevapları söyledi. Kendi gibi olmamı istedi aslında o mesela ailesinin tüm fertleriyle ağız kavgası etse bile çok üstüne düşmüyor ben onun için üzülüyorum haksızlığa uğruyor niye ailesi ona böyle yaptı diye ( kendi meseleleri benimle alakalı olmayan konularda da ) o komedi programı açıyor hadi gel mısır patlatalım diyor, diyorum ki ciddi misin şu an böyle bi kaos yaşadın ve tv mi izleyeceksin diye napayım diyo ama aynı durumun yarısını ben yaşasam yataktan çıkmıyorum yemek yemiyorum falan yani.
Evet eğer öyle olursa bende öyle düşünüyorum bu milat olur belki diye telefonu kapatmadan önce de huzurunuz kaçmasın kapatalım demişlerdi bundan sonra da bile isteye kaçırmak isteseler bile ben izin vermediğim müddetçe kaçıramazlar eşimin dediğine göre.
Bence bu yorum da çok doğruİyide sizin evliliğiniz bu hale gelmişken, adamın tek derdi gene ailesi, aman duymasınlar aman üzülmesinler, el altından manipülasyon. Siz terapiye neden başlayacaksınız, kocanız adam olsun sizi ailesine ezdirmesin onların emir talimatlarını dikte etmesin diye. Sonuçta siz gene o ailenin oyuncağı olacaksınız, kocanızın çözümü umursama olacaksa bu sizin arkanızda durmak olmuyor kusura bakmayın, idare etmek oluyor. Kaldı ki kış günü aynı ilçede sıcacık eviniz varken, buz gibi odada milletin geline laf geçiriyoruz egosu için donarak bir gece geçirdiğiniz zaman takmamak da mümkün değil. Arama demekle de olmuyor. Siz aramadığınız zaman annesi size laf söylediğinde onları susturabilecek mi ona bakmak lazım. Aman onlar konuşur konuşur susar diye ölü taklidi yapmak da değil eşine sahip çıkmak. Kaldı ki çocuk olunca sizin mecburiyetiniz daha çok artacak evliliğe, kocanızda rahatça rest çekecek işine gelirse diye, zira siz adam böyleyken o çocuğu dünyaya getireceksiniz, o cana karşı sorumlusunuz, aklınızı başınıza alın. Ne yaparsanız yapın çocuk falan yapmayın. Hayatta bir evlada yapılacak kötülük kocanız gibi birey olduğunun ailesi olduğunun farkına varamış bir adamı baba olarak seçmektir.
+++++++Bir de bu kadar düşkünken gunde 2 3 defa aramazlarsa gönül koyan insanlar nasil oldi da 2 3 gundur aramiyorlar ogullarini.Düşündürücü
Seni korkutmak istemem ama en fazla 2 ay süre veriyorum. 2 ay sonra hersey eskisi gibi kaldığı yerden devam edecek. Uzak kaldınız erkek tabi ki vaatler sunacak , sen arandigin için gururun okşanmiş inanmak istiyorsun doğal olarak ama huylu huyundan vazgeçmez. Yaşayıp göreceksin. Sen hiç sözünde duran erkek gördün mü, çok nadirdir . Ailesiyle konuşacaksa senden gizli konuşmasın, belki de konuşamayacak konuştum diyecek . Ayyş vallahi Allah yolunu açık etsin.Kızlar yazamadım akşam eşim aradı konuştuk, bir çok şey söyledi ben bugün için ailemin yanına geleceğimi babama hemen söylemeyeceğimi ama anneme anlatacağımı söyledim.
Ailesiyle konuşacağını söyledi kardeşiyle konuşmuş kardeşi de ailesine çok tepki göstermiş bende konuşurum demiş. Bundan sonra istersen hiç aramıyorsun dedi ne ben bi şey diyeceğim ne de hiç kimse dedi. Onlarla konuşacağım bundan sonra böyle şeyler olmayacak dedi ama olur da oldu senden tek istediğim şey umursamaman he de geç kapat telefonu aç müziğini temizliğini yap, akışına dön bana sadece de ki hayatım böyle böyle oldu böyle dediler haberin olsun gereğini ben yapacağım ister o gün yapacağım ister sen yokken oraya gittiğimde konuyu açacağım. Ama senden tek istediğim umursamaman, bende dedim ki ben umursamadığım sürece onlar nasılsa bir şey olmuyo deyip aynen yaptıklarına devam edecekler. Etmeyecekler ben çünkü sen bana dediğinde gereğini yapacağım. Bende dedim ki ben senin konuştuğunu nerden bileyim konuşacağını nereden bileyim bazen konuşsan bile yine aynı davranıyorlar ya yine öyle olursa bu sefer yine biz kavga edeceğiz. Öyle olmayacak dedi. Ben dedim ben yarın ailemin yanına gideceğim düşünelim bilmiyorum tamam geç ama söyleme dedi biraz kafan dağılsın düşün dedi bi şey belli etme bende nişana geleceğim dedi. Normalde buraya gelirken bi şey getirmesi gerekiyordu bi tanıdığımız bir şey sipariş vermişti ve onlar konuyu bilmediği için soracaklar onu da ailesinin komşusundan alması gerekiyordu. Onu sordum gitmek istemiyorum bi şekilde ordan getirteceğim dedi neden gitmek istemiyorsun aileni görmemek için mi dedim evet dedi. Ailesiyle daha hiç konuşmamış benim arkadaşıma geldiğimi vs bile bilmiyorlar bu sabah ailemin yanına geldim ama daha söylemedim kızlar düşünüyorum babam biraz rahatsız o yüzden yazamadım bugün hiç
Esin diyemiyorsa sen soyle ilk evlendigimde benim kayinvalidemde hergun aramami bekliyordu desem yalan olmaz aramadigimda kendi ariyordu bende sikildim acmamaya basladim sonra geri de donmedim esime soylemis. O da bana niye acmiyosun ayip falan diyince bende hergun hergun ne konusucaz istersem ararim istemezsem acmam delirtmeyin beni bidaha da sana sikayet etmesin arar konusurum ogluna soyleme bana soyle diye dedim pat kesildi simdi ayda bir ararsa arar onu da acmasam bisey demez kimse. Dese ne olur zorla mi.Evet eşimle işi sebebiyle ilk sene 6 ay ikinci sene tekrar 6 ay gemide yaşadık. O süreçte o kadar iyiydik ki o 6 ay rüya gibi geçti gerçi orda bile yine absürt şeylerden dolayı aranıp siteme uğradık ama çok minimumdu.
Evet belki de öyle olacak eşim sesini çıkarmaz çünkü bu onun için bi problem değil.
Ama o zaman belki manevi olarak kendini bize karşı sorumlu hisseder belki kaybetmekten korkup artık tamamen kendi kurduğu ailesine yönelir diye düşünüyorum ya da huylu huyundan vazgeçmez çocuk olsa da aynı mı olur bunun muhasebesini yapmaktan kafayı yiyeceğim.
Bazen kendide farkında oluyor oturup çok konuştuk boşanma lafı çok açıldı kendi de farkında kardeşi böyle değil mesela ama eşim böyle sesini çıkaramıyor tepkisi yok ailesine sitemi yok her şey ona saygısızlık olacak ailesine köpek çekmiş olacak gibi geliyor. Kendini düzeltmek istemese terapi almaz aslında çabalıyor o da ama yok bi ışık yok hala
Icraate dönmüyorsa laftan ibarettir maalesef, lafla peynir gemisi de yürümez.Sanırım boşanırsam bir daha evlenmem evlenirsem de yüksek ihtimal çocuğum olmaz. Sırf bunlardan sebep ne olursa olsun evli kalıp çocuk yapayım diye bi düşüncem yok asla ama düzelebilecek bir şey varsa yıkmadan düzeltmeyi denemek istedim eşimle çok karşıma alıp konuştum aslında hak veriyor kalben ama Sonrası yokbirmuhendisanne
Ah benim iyi niyetli bacım, başka şehirdesiniz diye gelip bir mevsim boyu kaldiklarinda gorursun sizin icin ne kadar cok iyi oluyor... Kocan kendi ailesini bilecek önce, sınır cizmeyi ogrenecek, yoksa istersen fizana git ne faydaBu olay bence bir şey oldu. Eşim tamamen küsmez ama ben kendimi çekebilirim onun da söylediği bu. Eşim işi dolayısıyla yurtdışında 4-5 ay çalışmaya gidiyor ama bu işi değiştirip normal bi işe geçme hayali var o durumda da bizim taşınmamız gerekiyor. Karşımıza bir şans çıkmıştı ama başka birini işe almışlar çok üzülmüştü yine kovalıyor ve öyle olursa aynı il de yaşamayacağız bu bile çok iyi olacak bizim için.