- 25 Aralık 2022
- 317
- 185
- 29
-
- Konu Sahibi pembeciceksi
Bence de çok hastalıklı bi durum. Bi insan diğer odanın buz gibi olduğunu biliyor elektrikli battaniye takıyorlar ve bizim orda kalmamız bekleniyor ama neden biz uzun yoldan mı geldik 15 dk mesafede kendi evimiz var biz neden illa burda uyumak zorundayız bunu kimse sorgulamıyoCok hastalikli bi durum bu. Esiniz buyumemis ana babasinin gozunde bi birey degil ve sinirlari yok. Ayni muamele size de yapiliyor. Siz gitmeyince onlar geliyor. Yapisik yasam. Bebek olunca bu 3 e 5e katlayacak. Buna inan yani. Kafayi oynatirsin. Hem sana yazik plur hem bebege
Hayatta her şey zor.Evet bugün otobüsle dönerken bunu da düşündüm ama ciddi bi bütçe gerekiyor bunun için, öyle bir şey düşünürsem önce hiç harcamadan baya bi çalışmam para biriktirmem gerek sonra hayatıma biri girerse bunu söylemem onun kabul etmesi gerek bunlar çok zor. Yaşım çok genç ama daha evlenmem diye düşünüyorum herkes evli olmak zorunda değil en azından acı bi şekilde de olsa tattım o duyguyu
E ne diyo?Ben öyle olduğunu düşünmüyorum buna farkında olmadan mecbur bırakıldım bir süre sonra şuna döndüm nasılsa arıyor bari ben kendim müsait olduğum saatte arayayım sonra bi baktım surat asmasın diye ben her gün arıyorum ama ben bundan memnun değilim ki yasak savmak için yapıyorum tadım kaçmasın diye yapıyorum.
Arkalarından konuşmuyorum telefonda babasına da söyledim neden bu kadar küçük şeyler için alındık deyip bizi arıyorsunuz sanki normalde hiç aramıyor muyuz niye böyle oluyor sürekli neden alınıyorsunuz diye @Kristialia
Yeri geldiğinde çıkarıyorum sonu da böyle oluyor işte daha önce de çata çat söylediğim oldu. Bu akşam bile dedim ki doktor stres yapmamalısın diyor siz bizim hatamız olsa bile aman çocuklar tedavi görüyor üzmeyelim kafalarına bi şey takmasınlar diyeceğiniz yer de bizi arayıp arayıp biz size şöyle alındık böyle alındık diyorsunuz dedim.Şuan bir karar aşamasında olman üzücü. Buna benzer şeylere şahit oldum ve çocuktan sonra aile bağı ,anneye babaya bağlılık hürmet daha da arttı. Esinde problem var ama sende de var . Sesini çıkar. Esin onlara tepki gösteremiyorsa madem seni de haklı buluyor arama sorma bakalım olay çıkacak mı. Problem çıktığında ailesine karşı arkanda duracak mı. Durmazsa aç ağzını , sizin yüzünüzden çocuk yapmaktan vazgeçtim de . Bi dene yani karar vermeden once
Kayinpeder ölse kaynana alip valizini size tasinir. Ya da kaynana olse digeri. Sen boyle yasamak istiyo musun?Evet onu da sorguluyorum zaten hatta bi ara kendi kendime dedim ki ben bu bebek haberini alsam havalara uçtuktan iki saniye sonra kalan hayatımın nası olacağı hamilelik loğusa sürecimi nası geçireceğimi düşünmeye başlayacağım sanırım herşeye karışır mı karışır kendi çocuğu gibi davranır mı davranır ama o zaman ben asla sessiz kalamam asla ve daha kötü bi boyuta ulaşırız @tavsankulak_17
Evet bir de erkek çocuğu olduğu halde. Ben kız evladıyım ailemden başka bi ilçeye taşınarak evlendim ve ben aileme bu kadar bağlı değilim ama kendisini bazen çocuk gibi görüyordum hatta bir kaç defa gururun kırılmasın ama sen böyle oldukça ben sana saygı duyamıyorum gözümde düşüyorsun senden etkilenemiyorum demiştimHayatta her şey zor.
Eşiniz 35 diye hatırlıyorum. 18 yaşından sonra insan ailesini az biraz sorgulamaya ve kopmaya başlıyor desek, 17 yılda ailesinden kopamamış olan bir bireyin, bu saatten sonra ne kadar değişebileceğini çok merak ediyorum.
Ay bana fenalik geldi okurken bileEvet bunu yaptım şu an son 15 gündür kalmaya gitmiyoruz ama yine yetiyorlar telefonda huzur bozuyorlar şuan sadece sabah gidip akşam dönüyoruz normal insanlar gibi ama onlar gelip kalacak bu defa çünkü onlarca kalmayınca yeterince görüşmüş olunmuyo değişik bi düşünce yapıları var @Dahliadivin
Bu kadarını da soramayacak mıyız diyorlar, ne kadar büyüttünüz diyorlar biz büyütmüşüz yaniE ne diyo?
İnanın sağlıkları yerinde ama ara ara bu düşünceler bile aklıma geliyor öyle olsa yanarım ben heralde diye, ama asla aynı evde yaşamam yaşayamazdım eşimin maddi durumu iyi söylerdim gerekirse aynı apartmandan ev alsın ama evi ayrı olsun diyeKayinpeder ölse kaynana alip valizini size tasinir. Ya da kaynana olse digeri. Sen boyle yasamak istiyo musun?
Ayni apartmana giricen yaniİnanın sağlıkları yerinde ama ara ara bu düşünceler bile aklıma geliyor öyle olsa yanarım ben heralde diye, ama asla aynı evde yaşamam yaşayamazdım eşimin maddi durumu iyi söylerdim gerekirse aynı apartmandan ev alsın ama evi ayrı olsun diye
Çok sıkıntı Allah kolaylık versinEvet bunu yaptım şu an son 15 gündür kalmaya gitmiyoruz ama yine yetiyorlar telefonda huzur bozuyorlar şuan sadece sabah gidip akşam dönüyoruz normal insanlar gibi ama onlar gelip kalacak bu defa çünkü onlarca kalmayınca yeterince görüşmüş olunmuyo değişik bi düşünce yapıları var @Dahliadivin
Belki de.. şu an bile kafam yerinde değil zaten uyuyamıyorum düşündükçe beni neler bekliyo bilmiyorum eğer bugün bu sebeple bitecekse önce ki zamanlarıma acıyorum neden beklemişim diyeAyni apartmana giricen yanibence sen de manipule edile edile sagduyuyu kaybetmissin bi miktar. Bu tip bi insan olmasa yasanir ayni apt.da ama bu model daha sabah 8 de baslar aramaya neden hala gelmediniz diye
Amin çok sağolunÇok sıkıntı Allah kolaylık versin
Duzelir mi diye bekledin iliskiye kiyamadin 3 sene gecti. Su anda da onu yapiyosun aslinda.Belki de.. şu an bile kafam yerinde değil zaten uyuyamıyorum düşündükçe beni neler bekliyo bilmiyorum eğer bugün bu sebeple bitecekse önce ki zamanlarıma acıyorum neden beklemişim diye
Evet ama ilk iki sene bu derece değildi biz eşimle yurtdışında yaşadık kalan zamanda da aylarca uzaktaydık diye ailelerle yakın olmayı dert etmedim özledik diye haklı gördüm sonrasında artık eşim yek gitmeye başladı sorun ordan sonra çıkmaya başladıDuzelir mi diye bekledin iliskiye kiyamadin 3 sene gecti. Su anda da onu yapiyosun aslinda.
Sen disardan bi göz olsan esin icin ne derdin kendine? Duzelir dermiydin?Evet ama ilk iki sene bu derece değildi biz eşimle yurtdışında yaşadık kalan zamanda da aylarca uzaktaydık diye ailelerle yakın olmayı dert etmedim özledik diye haklı gördüm sonrasında artık eşim yek gitmeye başladı sorun ordan sonra çıkmaya başladı
Sizin aranızda sorun yokken ailesi yüzünden bitmesi üzücü gerçekten. Benim çok yakın bir arkadaşım yeni evlendi. Geçen gün görüştüğümüzde eşinin ailesi yüzünden boşanmayı düşündüğünü söyledi. Onunda sorunları seninkine benzer. Eşime anlattım bende, dediki erkekler ilk başta eşleriyle anne babaları arasında nasıl denge kuracaklarını bilemiyorlar, bende bilememiştim(gerçekten çok sorun yaşamıştık bizde yeni evliyken, sonradan düzeldi eşim). Ama bosanmak çözüm değil, eşiyle konuşup anlatsın nasıl davranması gerektiğini.Evet bende öyle düşünüyorum çözmeye çalışmak için çok kısıtlı bi zamanı var eğer halledecekse istiyorsa çırpınır halleder, ama ben ailemin yanına gidip bu durumu anlattıktan sonra ailem bi daha oraya göndermez beni istediği kadar çabalasın boşa olur.
Hiç bi şey yapmaması da çok muhtemel o zamanda içim çok rahat olur giden senelerime üzülürüm emeğime üzülürüm
Siz konuyu takip etmiyor musunuz? Eşinin ailesiyle konuşmuş ve bir ton azar işitmiş, bıktık senin ağlamalarından, onu da sorarız bunu da sorarız sen de cevabını verirsin denmiş. Aranızda sorun yokken diye bir şey yok, bizzat eşiyle olan bir sorun bu. Adam ailesine ses çıkaramayacağını baş kaldıramayacağını açık açık söylemiş, hangi sözü almadan dönmesin? İşine gelirse bizde böyle demişler, kocası tek laf edememiş söz verememiş düzelteceğine dair. Bu kız niye çeksin bunları, boşanmak niye çözüm olmasın? Bir kadın kocasına güvenemeyecekse, evinde korunup kollanamayacaksa niye evli kalsın? Adam anne babasıyla konuşmaya bile gel sen konuş sen söyle diyor, öyle böyle sünepe değil.Sizin aranızda sorun yokken ailesi yüzünden bitmesi üzücü gerçekten. Benim çok yakın bir arkadaşım yeni evlendi. Geçen gün görüştüğümüzde eşinin ailesi yüzünden boşanmayı düşündüğünü söyledi. Onunda sorunları seninkine benzer. Eşime anlattım bende, dediki erkekler ilk başta eşleriyle anne babaları arasında nasıl denge kuracaklarını bilemiyorlar, bende bilememiştim(gerçekten çok sorun yaşamıştık bizde yeni evliyken, sonradan düzeldi eşim). Ama bosanmak çözüm değil, eşiyle konuşup anlatsın nasıl davranması gerektiğini.
Belki senin eşinde hatasını anlar, herşeyi düzeltir, ama bunun kesin olarak sözünü almadan dönme evine. Hatta eşinin ailesiyle de konuş, onlarda bilsin sayelerinde boşanma aşamasına geldiğinizi.
Su yaşadığının aynısını bi tanıdığım yaşadı. Tamamen ayni eş aile durumu. Cocuk yokken boşanma aşamasına gelindi . Erkek düzelicem dedi. Çocuk yaptılar. Kız şimdi bin pismanEşimin problemi ailesine karşı pasifliği, ben bunu gördükçe terapiye başlamazsa çocuk denemeyeceğimi söyledim sonrasında başladı kendi de farkında zaman zaman kabul ediyor.
Tüm yanlışlarına rağmen desteklemiyor ama tepki de veremiyor bugün olan olayda sonuna kadar haklısın dedi ama eee sonuç ? Haklıyım da ne geçiyor elime yine laf yiyebiliyorum. Benim yanımda olsa karşımda isterse dağ olsun umrumda olmazdı ama eşim de yanımda olmayınca ben kendimi yapayalnız hissediyorum
Çok net esin ailesinin yokluğundan korkuyor. Onların kusmesinden çekiniyor. Travmatik bir durum olabilir. Küçüklükten gelen bir durum gibi duruyor . Kaygı , korku var. Kök ailesine minnet ve bağımlılık var ve bu çok büyük ihtimal anne babanın eşine küçüklükten asiladigi duygular. Allah yardımcın olsunYeri geldiğinde çıkarıyorum sonu da böyle oluyor işte daha önce de çata çat söylediğim oldu. Bu akşam bile dedim ki doktor stres yapmamalısın diyor siz bizim hatamız olsa bile aman çocuklar tedavi görüyor üzmeyelim kafalarına bi şey takmasınlar diyeceğiniz yer de bizi arayıp arayıp biz size şöyle alındık böyle alındık diyorsunuz dedim.
Eşim biraz arkamda durcak olsa karımı böyle şeylerle üzmeyin derdi biz bebek tedavisi görüyoruz onun üzülmemesi gerek derdi. Tamam çat pat tepki gösterdi ama o kadar telefon kapandığında bana tek bi vaat de bulunamadı istese göndermezdi ama ben şu an arkadaşımda yatıyorum çok ama çok saçma