Eşim anormal derecede ailesine bağlı, çocuktan sonra değişir mi ? Çıkmazdayım lütfen fikir verin 🥺

Eşin çok tuhaf bir adam. Ailesi ne yaparsa yapsın o istese senin böyle hirpalanmana müsaade etmez. Ama bunu yapabilecek biri değil maalesef. Senin idare etmeni bekliyor hala.
Evet gerçekten öyle, iradesi yok gücü yok. Kapıda ona dedim ki en çok neye üzülüyorum biliyo musun sen ailenin karşısına geçip evliliğim sizin alınganlıklarınız yüzünden bitti mutlu musunuz diyemeyeceksin aksine ailen beni konuşurken başını eğip susacaksın buna üzülüyorum ve gerçekten de öyle. Açıp onlara mutlu olun bitirdiniz bizi demek o
evet çünkü hep içimde ya düzelecek bir şey varsa da ben çabalamayıp bırakırsam düşüncesi vardı bugün bile çift terapisti ayarlamıştık

Evet dur gitme ben seni seviyorum bile diyemedi tek bi cümle söylese belki yine gitmezdim ama diyemedi

Aynen öyle, bir de ağlatıp ağlatıp biz senin sürekli ağlamalarını duymak zorunda mıyız demeleri.. o zaman ağlatmayın da duymayın da bu kadar zor değil çok benciller ailece

Çok teşekkür ederim nasıl bi hayatım olacak inanın fikrim yok bu gece arkadaşımdayım sağolsun yarın Allah Kerim ben elimden geleni yaptım ondan daha yürekli olduğumu düşünüyorum

Ben artık bırakamayacak noktaya geldim çünkü ben oluruna bıraktıkça onlar yetinemyip başka isteklerde bulundu
İnanın bende korkuyorum ve yüksek ihtimalle bebeğim olmayacak hiç bi zaman ama sırf bunun için katlanamazdım zaten sağlıklı bi bebek doğmazdı.

"Kuzenim sizin gereksiz akrabalarınızdan daha yakın." deseydiniz. Ne demek ne kadar yakın? İyi ki oğulları olmuş da arada gelin falan getiriyor, yoksa sömsöm suratlarına bakan olmayacak. Hey Allah'ım.
Evet söyledim zaten, eğer yakın olmasa ben onu kendim karar verecek yaştayım çok yakın biri değil mevlüde gideyim sonra düğüne giderim derdim dedim. Sizin komşularınızın nişanı olunca her yere çağırıyosunuz geliyoruz benim akrabam olunca mı gidemeyecek oluyorum sorgulanıyo dedim. Bu kadar da soramayacak mıyız diyorlar bi de. Onlara göre hep haklılar hep.

İyileşme sürecim yeni birini tanımak yuva kurmak tüm bu zaman içinde yumurtalık rezervim daha da azalacağı için yüksek ihtimalle çocuğum olmayacak. En çok buna üzülüyorum belki de böyle olmasaydı bende anne olsaydım mutlu olsaydık tüm bu tedavi sürecini ben çektim ama şimdi orda beni hücre olarak da olsa üç tane bebeğim bekliyo ve ben onlar yüzünden bebeğime kavuşmayacağım gibi hissediyorum

Evet kendimi de çok suçluyorum keşke baştan böyle yapmasaydım ama girdap gibi içine çekildim bi şeylerin. İlk zamanlar hep kavga ettik sonra saldım ben salınca aman arayım da laf yapmasınlara döndü aman suratlarını çekemem iki dk konuşayımda derken her gün arasam bile mutlu olmayıp fazlasını istedikleri bi durum oluştu ve bu sadece aramak değil başka şeylerde çok var

Sanmıyorum bu akşam terapimiz vardı ama terapi saatinde ben otobüste dönüyodum bu saatten sonra da çok zor ben ailemin yanına gidince annem asla bırakmaz beni tekrar her şey çok zorlaşır

Keşke aradıgında dönmeseydiniz. Sizin kararlı oldugunuzu bilsin. Avucumda zaten diye düşünmesin.
Evet keşke onu da zaten yanlışlıkla aradım dedi.. bende telefonda ailemi aramamalarını söyledim ailem birden şok olmasın diye.

Sonra mesaj attı vardın mı diye hayır dedim varınca yaz demiş sırf aramasın diye vardım yazdım.

Arkadaşımın eşi aramış balkona çıkıp bi sorun mı var gibi hayırdır tarzında onunla da çok konuşmamış halledicem ben biraz sorun var gerekeni yapacağım demiş, benim evliliğim bitecek bunlar yüzünden demiş ama bence öyle dememiştir arkadaşımın eşi üzülmeyeyim diye öyle söyledi zaten onda cesaret olsa bana kal derdi gidip ailesiyle konuşurdu

Evet öyle dese kalırdım, ama demedi ya vicdanım biraz daha hafifledi verdiğim karardan dolayı. Arkadaşım müsait ama o da evli ve rahatsız etmek istemiyorum evden çok acele çıktım para bile almadım üstüme mont bile giymedim onun aldığı bir şeyi giymemek için.. Cumartesi günü yakın bi akrabamızın nişanı var zaten o gün de herşey mecbur ortaya çıkmış olacak herkes soracak bilmiyorum ne yapacağım.
Eşimin ailesine sınır koyabileceğini sanmıyorum benim yanımda minicik bile dursa ben bu hareketi yapmazdım ama bana sadece napayım sen söyle diyen birisi.
Bu bi milat olur mu ailesi de öğrenip işin ciddiyetini anlar mı sonra bizi rahat bırakırlar mı bunlar hep soru işareti ama ben eşimin yarın bile beni arayacağını veya çözmeye çalışacağını sanmıyorum

Hazır ortada çocuk yok kaç kurtar kendini.Böyle aile ilişkisi,evlilik olmaz.

Eşinin problemi ne ,neden terapi alıyor anlatmamissin. Onun dışında ailesinin çocuktan sonra değişmeyeceğini aksine ilgi çocuğa kayacagi için daha çok gerginlik yaratacagina yemin edebilirim ama ispatlayamam. Ama bu kısım sizin cocuk yapmanıza engel değil. Eşinin ailesine karşı pasif ise , seni koruyamiuor ya da ailesini tüm yanlışlarına rağmen destekleyen bir yapısı varsa 10 tane çocuk ta yapsan düzelmez. Senin yanindaysa işler değişir

Çok net söylüyorum düzelmez , rüya da yaşama . Ailesine karşı korkudan tepki gösteremeyen insandan da çocuk yapılmaz. Çok gördük örneklerini . İnşallah seninki degisir

Boşandıktan sonra yumurtalarınızı dondurabilirsiniz.

Eşin çözmeye çalışır mutlaka ama sen kararlı dur. Daha ilk andan çözmeye çalışacaksan geri gelirim tarzı konuşma. Benim sabrım tükendi, boşanmak istiyorum diye kararlı bir şekilde konuş. Seni ciddiye alması lazım ki birşeyleri değiştirsin.

Eşimin problemi ailesine karşı pasifliği, ben bunu gördükçe terapiye başlamazsa çocuk denemeyeceğimi söyledim sonrasında başladı kendi de farkında zaman zaman kabul ediyor.
Tüm yanlışlarına rağmen desteklemiyor ama tepki de veremiyor bugün olan olayda sonuna kadar haklısın dedi ama eee sonuç ? Haklıyım da ne geçiyor elime yine laf yiyebiliyorum. Benim yanımda olsa karşımda isterse dağ olsun umrumda olmazdı ama eşim de yanımda olmayınca ben kendimi yapayalnız hissediyorum

Çok net söylüyorum düzelmez , rüya da yaşama . Ailesine karşı korkudan tepki gösteremeyen insandan da çocuk yapılmaz. Çok gördük örneklerini . İnşallah seninki degisir
Değişirse bu evi terk etmem milat olur öyle değişir ama ona da ihtimal vermiyorum

Boşandıktan sonra yumurtalarınızı dondurabilirsiniz.
Evet bugün otobüsle dönerken bunu da düşündüm ama ciddi bi bütçe gerekiyor bunun için, öyle bir şey düşünürsem önce hiç harcamadan baya bi çalışmam para biriktirmem gerek sonra hayatıma biri girerse bunu söylemem onun kabul etmesi gerek bunlar çok zor. Yaşım çok genç ama daha evlenmem diye düşünüyorum herkes evli olmak zorunda değil en azından acı bi şekilde de olsa tattım o duyguyu

Evet bende öyle düşünüyorum çözmeye çalışmak için çok kısıtlı bi zamanı var eğer halledecekse istiyorsa çırpınır halleder, ama ben ailemin yanına gidip bu durumu anlattıktan sonra ailem bi daha oraya göndermez beni istediği kadar çabalasın boşa olur.

Hiç bi şey yapmaması da çok muhtemel o zamanda içim çok rahat olur giden senelerime üzülürüm emeğime üzülürüm

Cok hastalikli bi durum bu. Esiniz buyumemis ana babasinin gozunde bi birey degil ve sinirlari yok. Ayni muamele size de yapiliyor. Siz gitmeyince onlar geliyor. Yapisik yasam. Bebek olunca bu 3 e 5e katlayacak. Buna inan yani. Kafayi oynatirsin. Hem sana yazik plur hem bebege

Şuan bir karar aşamasında olman üzücü. Buna benzer şeylere şahit oldum ve çocuktan sonra aile bağı ,anneye babaya bağlılık hürmet daha da arttı. Esinde problem var ama sende de var . Sesini çıkar. Esin onlara tepki gösteremiyorsa madem seni de haklı buluyor arama sorma bakalım olay çıkacak mı. Problem çıktığında ailesine karşı arkanda duracak mı. Durmazsa aç ağzını , sizin yüzünüzden çocuk yapmaktan vazgeçtim de . Bi dene yani karar vermeden once

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…