- 12 Mayıs 2019
- 1.418
- 2.553
-
- Konu Sahibi pembeciceksi
Sen bu ailede çocuk mu büyüteceksin. Nasıl büyüteceksin merak ettim. Kv ve kp için doğuruyoracaksın bilgin olsun. Çocuk mevcut sorunu ikiye katlar. Ya hiç mi okumuyorsunuz burada çocuk yapınca kocanız düzelmez, değişmez.merhaba arkadaşlar
Benim eşim ve ailesiyle ilgili sorunlarım var. Aslında kendini sevgililik ve nişanlıkta göstermeye başlamıştı ama böyle olacağını tahmin etmedim. Evliliğimizin 3. Yılındayız ama ilk günlerden beri eşimin ne bizim evimizi benimsediğini düşünüyorum ne de beni.
Bu konu sebebiyle o kadar çok olay yaşadık ki o kadar isyan ettim ki çocuk istiyoruz ve olmuyor inanın çocuk yapacak kadar bile bir özel hayat bırakılmadı bize sürekli görüşmek aynı ilçede yaşadığımız halde her hafta oraya gidip iki gün kalmamız ya da onların bize gelip kalması tüm bunlar o kadar saçma ki .. her gün kayınvalidemi arıyorum çünkü bu da bir kural haline gelmiş farkında olmadan bende aman ne isterlerse yapayım kafam rahat olsuna girmişim. Şimdilerde her gün aramamız da yetmiyor kayınvalidemi arıyorsak babanız size alındı onu da arayın diyor (kaldı ki sürekli konuşuyoruz daha dün aradık ) geçen kayınpederimi aradık kahvedeymiş eve geçince konuşalım dedi tamam dedik sonrasında doğal olarak kayınvalidemi aramadık çünkü akşam babamı aradığımızda zaten konuşacağız. Sonra akşam bir telefon babası arıyor anneniz size çok alınmış bugün beni aradınız onu aramadınız diye. Ya ben artık ne yapacağımı şaşırdım. O gün biraz da olsa eşimde tepki gösterdi aradan 10 gün geçti yine aynı muhabbet.
Bunların haricinde o kadar çok şey var ki ve eşim hiç tepki gösteremiyor diyorum ki biz çocuk muyuz ? Ben her gün aramak zorunda değilim ki kaldı ki her gün arıyorum şimdi o da yetmiyor.
Tüp bebek sürecindeyiz stres olmamam gerekiyor ama ağlamadığım tek bir gün yok anne olmak çok istiyorum. Ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sizce çocuğumuz olursa eşim bizi artık bi aile olarak görmeye başlar mı ? Artık önceliği biz olur muyuz tüm bu saçmalıklardan kurtulur muyuz ? Yoksa bu hiç bi şey değiştirmez mi ? Eşimle bu ailesi hakkında ki tüm konular haricinde çok iyiyiz ama son zamanlarda tahammül sınırım bitti düzelsin istiyorum psikoloğa gitmezsen çocuk yapmayacağım dedim ve iki aydır terapi alıyor ama hiç bi fayda yok. Transferimize 15 gün kaldı karar vermem gerekiyor lütfen fikir verir misiniz ?
Hep ihtimalleri yazıyorsunuz. Ya düzelirse, ya çocuğu olunca değişirse, bizim de kendi ailemiz olduğunu hissederse... Ya bunların hiç biri olmazsa peki? İhtimallere tutunup çocuk yapılır mı? Hep eşinizi suçladım ama sizde de var hata. Ben evliliğimin ilk yılları iki küçük bebekle topladım verdim bavulunu. Hadi selametle, ananın babanın evine git geri de gelme diye. İsterse çok aşık olayım, isterse küçük bebeğim olsun. Saygı görmüyorsam, korunma güven hissetmiyorsam, aileme evime dışarıdan gelecek tehditlere karşı önlem alınmıyorsa napayım o kocayı? O gün milat oldu, eşim kendi de şaşırdı nasıl bir aptallık içinde olduğunu. Yaşlılarmış, babası kalp hastasıymış üzülürmüş bla bla. Bak benim de babam orada duruyor, niye seninki benim babamdan daha önemli olsun, sen kimsin annen baban kim? Ben bunu ciddi ciddi sordum, siz kimsiniz ne üstünlüğünüz ne özelliğiniz var çabuk söyle bana diye. Cinnet dediğin böyle olur, sızlanmak sinir krizi geçirmek gerisi gelmiyorsa boş.Kocam da kocam kafasında olsam konunun altına daha farklı yazardım mesela yazardım ki böyle bi sorunumuz var eşimi nası düzeltebilirim ayrılmayacağım ama ne yapmalıyım öyle böyle .. ben öyle yazmadım ben her iki ihtimali de yazdım kafamda muhasebesini yapıyorum sürekli. Eşimde olumlu yönde değişim var eskiden hiç ama hiç bi şey diyemezdi şuan en azından haksız oldukları yerde sitem edebiliyor bazen ama bu değişim böyle kaplumbağa ilerleyişinde ve beni de tatmin etmiyor bıçak gibi kessin düzelsin istiyorum. Kendi de farkında olmasa bu maddiyat olarak zorlandığımız bi zamanda terapi almayı kabul etmezdi her hafta terapi görüyor çabası var yani ben buyum işine gelirse demiyor bende bunları göz ardı etmek istemiyorum düzelecekse neden kesip atalım bunun kararsızlığındayım
O iş sizin tahmin ettiğiniz gibi olmayabilir. Açın okuyun burada kaç tane konu var böyle. Bize yaptıklarının hiçbirini eltime ve kaynıma yapmadılar diye kaç kişi konu açtı. Çünkü her ailede bir kurban olur. Sadece anne babası değil kaynınızın gözünde de eşinizin ederi bu. Ne kaynınız eşiniz gibi ipleri ellerine verir ne de eltiniz sizin gibi davranır. Hatta şaşırırsınız o geline niye ilişmiyorlar, hiç aramayıp sormadıkları halde niye onlara böyle davranmıyorlar dersiniz. Sizin yaşadıklarınızın hiç birini yaşamaz elti, resti çeker ilk günden. Siz de ya ama nasıl diye diye asıl o zaman geçirirsiniz o sinir krizlerini. Bana iş bile yaptırmaz üşürsün der diyorsunuz ya, farkında değilsiniz o bile kontrol. Kayınvalidenin istediği uygun gördüğü kadar hareket özgürlüğünüz var evlerinde. Normalde evin kızı gibi ne isterseniz onu yapmanız gerek.keşke kaynımda evlenseydi de bi görselerdi nasıl oluyormuş diye.
Aynen çocuk olunca düzelir sihirli değnek değermerhaba arkadaşlar
Benim eşim ve ailesiyle ilgili sorunlarım var. Aslında kendini sevgililik ve nişanlıkta göstermeye başlamıştı ama böyle olacağını tahmin etmedim. Evliliğimizin 3. Yılındayız ama ilk günlerden beri eşimin ne bizim evimizi benimsediğini düşünüyorum ne de beni.
Bu konu sebebiyle o kadar çok olay yaşadık ki o kadar isyan ettim ki çocuk istiyoruz ve olmuyor inanın çocuk yapacak kadar bile bir özel hayat bırakılmadı bize sürekli görüşmek aynı ilçede yaşadığımız halde her hafta oraya gidip iki gün kalmamız ya da onların bize gelip kalması tüm bunlar o kadar saçma ki .. her gün kayınvalidemi arıyorum çünkü bu da bir kural haline gelmiş farkında olmadan bende aman ne isterlerse yapayım kafam rahat olsuna girmişim. Şimdilerde her gün aramamız da yetmiyor kayınvalidemi arıyorsak babanız size alındı onu da arayın diyor (kaldı ki sürekli konuşuyoruz daha dün aradık ) geçen kayınpederimi aradık kahvedeymiş eve geçince konuşalım dedi tamam dedik sonrasında doğal olarak kayınvalidemi aramadık çünkü akşam babamı aradığımızda zaten konuşacağız. Sonra akşam bir telefon babası arıyor anneniz size çok alınmış bugün beni aradınız onu aramadınız diye. Ya ben artık ne yapacağımı şaşırdım. O gün biraz da olsa eşimde tepki gösterdi aradan 10 gün geçti yine aynı muhabbet.
Bunların haricinde o kadar çok şey var ki ve eşim hiç tepki gösteremiyor diyorum ki biz çocuk muyuz ? Ben her gün aramak zorunda değilim ki kaldı ki her gün arıyorum şimdi o da yetmiyor.
Tüp bebek sürecindeyiz stres olmamam gerekiyor ama ağlamadığım tek bir gün yok anne olmak çok istiyorum. Ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sizce çocuğumuz olursa eşim bizi artık bi aile olarak görmeye başlar mı ? Artık önceliği biz olur muyuz tüm bu saçmalıklardan kurtulur muyuz ? Yoksa bu hiç bi şey değiştirmez mi ? Eşimle bu ailesi hakkında ki tüm konular haricinde çok iyiyiz ama son zamanlarda tahammül sınırım bitti düzelsin istiyorum psikoloğa gitmezsen çocuk yapmayacağım dedim ve iki aydır terapi alıyor ama hiç bi fayda yok. Transferimize 15 gün kaldı karar vermem gerekiyor lütfen fikir verir misiniz ?
Ben bu durumda cocuk yapmayi dusunmezdim.Aslında sorunu çocuk yapıp çözmek istemiyorum çocuk çok daha önceden istediğimiz bir şeydi iyi olalım diye karar vermedik. Ama tam tersi eğer iyi olmayacaksa önceden verdiğimiz karardan dönmek için sorguluyorum X xDerinMavix
Öyle bir bilinç sonradan yüklenmez. Çocuk sihirli değnek değiş. Normalde anlamadığınız şeyleri anlamanızı sağlamaz. Altı yaşında oğlum var kocamda değişikliğe sebep olmadı neyse o. Böyle beklentileriniz olmasın. Yapacaksanız da aileyle bu ilişkileri göze alıp yapın.Asla istemem zaten buraya yazma isteğimde bundandı çocuğumuz olmadığı için mi bizi bi aile göremiyor çocuk olunca o bilinç yüklenir mi
Mesela annelere olur ya onun gibi anlatabildim inşallah
Taşınma konusu açıldı bende düzeleceğini düşünüyorsan değiştir işini taşınalım madem dedim ama kesin çözüm değil bence
insanlar değişmez neyse o, çoçuk olunca size taşınırlar ben söyleyeyimmerhaba arkadaşlar
Gidişata bakmanız gerekiyor bana çok düzelecek gibi gelmediler ama hakkınızda hayırlısı olsun.Rafa kaldırıp düzelmelerini mi beklemeliyim o zaman düzelecekler mi hayır, o zaman evliliği mi sonlandırmam gerekiyor başka yol kalmıyor maalesef
Siz bu durumdan rahatsızlığınız belli etmediğiniz sürece sizden kıymetlisi olmaz. Ben bu işte yokum. Böyle iç içe yaşamak istemiyorum dediğinizde tepki göstereceklerine eminim. Eşinizden bu sorunu çözmesini beklemeniz anlıyorum ama buradan bakınca sizin çözmeniz gerekiyor gibi görünüyor. Tabi ki beklemekle düzelmezler. Bir şeyler yapmazsanız çocuğu 10 yıl sonraya da erteleseniz aynı durumun içerisinde olacaksınız. Çünkü onların normali bu. Ama sizin normaliniz bu değil. Yavaş yavaş azaltın aramaları. Her aradıklarında açmayın. Başım ağrıyordu. Komşular vardı. Telefonu elime almadım deyin. Bu sefer gelsinler. Bir daha ki sefere çok üzgünüm şöyle şöyle bir durum var. Müsait değiliz deyin. Sitem ederler. Her seferinde müsait olamadım. Oldukça arayacağım deyin. Bu işi kendiniz yavaş yavaş çözün. Ne siz kötü olmuş olursunuz. Ne eşiniz. Eşiniz konuşursa gelin doldurmuş derlerAslında detayları kimseyi sıkmamak için uzun yazmak istememiştim ama keşke her şeyi anlatmaya çalışarak uzun yazsaydım
Tüm bunlar oluyor diye eşimin ailesi bana kötü davranıyor değil çok iyi davranıyorlar ama zaten bende onlara çok iyiyim sabırlıyım
Yeterince onlara karşı dikkatli davrandığım halde ekstra saçma ve küçük şeylere alındıklarında deliriyorum ve eşimle kavga ediyoruz bana söylediği ne yapayım sen bilmiyorsun benim oraya gittiğimde gidip konuştuğumda oluyor mesela şunu bunu konuştum sonradan anladılar falan ama yavaş yavaş olacak şeyler bunlar ne ben eskisi gibiyim ne de onlar öyle olacak onlarda anlayacak ama napayım atayım mı döveyim mi küfür mü edeyim böyleler, böyle işte düşünemiyorlar bizim gibi falan bende her seferinde diyorum onlar düşünemiyor diye ben hayatım boyu bunu yaşamak zorunda değilim düzeltsinler o zaman