• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim annesinin faturasını ödüyor!!!

arkadaşım, aslında senin gıcık oldugun nokta 25 tl değil, egerki eşinin ailesi maddi yardımları olmasaydı bile seni gelin diye benimseyip belirli bir ilişkiniz olsaydı sen o ödemeye takmazdın ama sevmediğin insanlar ya, ondan bu durumu kabullenemiyorsun.bunu unutmak istiyorsan her ay 25 tl nin yolda düşürüp kaybolduğunu düşün, yada aldığın maaşın 25 tl daha az oldugunu düşün, yada sende her ay 25 tl lik bişeyi ailene yap, bak ozaman sende rahatlarsın.bu konular aslında sinirlenmeye değmeyecek konular, sinek küçüktür mide bulandırır misali.. boş ver, üzme kendini...

malesef öyle arkadaşım napacan. evlenmeden önce ödüyormuş kirayı evlenincede devam etti hiç aksatmadan. üstelik 2 çocuğumuz var 1 ide okula başladı masraflar arttı artık yapamıyorum diyebilir kardeşine çok dedi sen öde diye ama bizde ki şansla o da sadece kendini düşünen biri üstelik şimdi nişanlandı artık kılını hiç kıpırdatmaz. aileler çok rahat malesef

bende sinir olurum durumu iyi olduğu halde faturalarını ödetmesi....bir kereye mahsus ödediyse unut gitsin,zannetmiyorum bunun arkası gelecektir..eşinide ailesine mesafe koydurmak biraz zor gibime geliyor....benim bir tanıdığımda böyleydi,,3 kuruş fazla para geçse eline hemen yatırım anne babasıydı,onlarında durumları iyiyiydi....ama evin hanımı ne yaptı dersiniz ev aldırdı....ailesine dahi danışmadan..çünkü engel olurlardı...kredi çektirdi..ev aldılar böylece bir kuruş artırıp ailesine yardım da edemedi...bence sizde deneyin derim durumunuz varsa...

Valla helal olsun o tanıdığınıza. Biz ev felan almayı beceremeyiz Kocam tutumlu değil artı çok borcumuz var şu an çocuk bile düşünmüyor ki kendisi 26 yaşında...
Geçinemeyecemizi adı gibi biliyo çünkü..
Ev işinede cesaret edemiyo kira ödemek ona mantıklı geliyo kanımca
Bilmiyorum nasıl olacak bu işlerrr

önceleri sürekli şikayetlenir ağlardım üzülürdüm şöyle yapacağım böyle yapacağım diye söylenirdim baktım ne kadar haklı olsamda eşim destek vermiyor söylediği tek şey sonuçta ailem bende baktım aramız açılıyor kavgalar tartışmalar büyüyor tutumumu değiştirdim ha düşüncelerim aynı ama en azından eşimle sorun yaşamıyoruz zaten farkedeceksin zaman geçince insanın o siniri geçiyor bırak eşini istediğini yapsın boşver :D:D:D:D:D

İnşallah canım inşallah geçer

İlk okuduğum satırlarda eşinizin ailesinin haklı olacağını düşünmüştüm fakat elinizi o kadar cebinize atmanız beni çok sasırttı..
Düğünü erkek yapar, canak çömleği erkek alır, ev kurar, çalısır evine getirir. Fakat söylediğinize göre, düğünü sizin yapmanızla birlikte taktıkları takıya bile siz para vermişsiniz. Bunlar cok büyük şeyler.
Kiii, sanki siz damat o gelinmiş gibi.. Nasıl ilk başlarda bunca seye göz yumdunuz o da büyük sabır işidir, helal olsun ki; Demek ki eşinizi o kadar seviyordunuz ki bunlara bile göz yumdunuz..

Ama eşinizin anlattıklarınızdan anlaşıldığı gibi ailesine bağlılığı büyük. Sizin içlenmeniz, dertlenmeniz, strese girmeniz sadece size gelir.
Eşiniz annesini asla atmaz, her ne yaşadıysa yaşasın, neler çekerse çeksin..

Eşinizin sizi ihmal etmemesi, evde eksik gedik bırakmaması halinde sizin kendinizi üzmenizle kalırsınız..

arkadaşım, aslında senin gıcık oldugun nokta 25 tl değil, egerki eşinin ailesi maddi yardımları olmasaydı bile seni gelin diye benimseyip belirli bir ilişkiniz olsaydı sen o ödemeye takmazdın ama sevmediğin insanlar ya, ondan bu durumu kabullenemiyorsun.bunu unutmak istiyorsan her ay 25 tl nin yolda düşürüp kaybolduğunu düşün, yada aldığın maaşın 25 tl daha az oldugunu düşün, yada sende her ay 25 tl lik bişeyi ailene yap, bak ozaman sende rahatlarsın.bu konular aslında sinirlenmeye değmeyecek konular, sinek küçüktür mide bulandırır misali.. boş ver, üzme kendini...

saol canım çok tşk ederim

malesef öyle arkadaşım napacan. evlenmeden önce ödüyormuş kirayı evlenincede devam etti hiç aksatmadan. üstelik 2 çocuğumuz var 1 ide okula başladı masraflar arttı artık yapamıyorum diyebilir kardeşine çok dedi sen öde diye ama bizde ki şansla o da sadece kendini düşünen biri üstelik şimdi nişanlandı artık kılını hiç kıpırdatmaz. aileler çok rahat malesef

Kendi ailemi düşünüyorum da bir ton borçları oldu herşeyi en iyisi şeklinde yaptılar.Birde erkek ailelerini düşünüyorum.Biz zengin değiliz ki bunları umursamayalım.Herkes kıt kanaat geçiniyor yazık biz gençlere destek olunması gerekirken maleesef ancak köstek oluyorlar

Şu an gözyaşlarıma engel olamadım.Anlattıklarınız çok üzücü şeyler keşke hiç yaşanmasaydı ama bu kadar cefaya rağmen nasıl bu kadar iyi şeyler düşünebildiniz nasıl başarabildiniz nasıl beyninize hükmedip huzurunuzun bozulmasına engel oldunuz bunu nasıl yaptınız inanın dediklerinizi yapmayı o kadar isterim ki herşeyi unutmayı silmeyi oldu bitti geçti gitti demeyi
Ben evlendiğime pişmanım diye haykırarak ağlıyorum evde tek başıma kalınca sizin gibi bu kadar zorluğu aşmayı hiç istemem mi?
Herşey bi kenara kendi sağlım için istiyorum
Rabbime dua ediyorum bana doğru yolu göster die başka birşey gelmiyo elimden

Yorumunuz için tşk ederim

o anlattıkların sadece bi kısmı sen düşün artık :)

amann olsunn diyip geçmedim tabiki, ilk başta bende çok yiyip bitirdim kendimi. balayım ağlamakla geçti, eşimede çok söylendim ilk bi kaç gün bu nasıl bi sorumsuzluktur die ki k.validemler uzakta olduğu için siz alın düğünden sonra hallederiz dediler. herşeyi eşim annem ben yaptık, annem kendi üstüne düşenin fazlasını yaptı bi başına ( babam yok vefat etti ) geri kalanı kredi kartlarıyla senetlerle aldık. evdeki perdeden, toplu iğneye kadar kendim yaptıım. etrafımdakiler kız vermediniz damat aldınız dedi. akrabalarım böyle şeymi olur die anneme sölendiler. sağolsun canım annem onlar mutlu olsun borç ödenir napalım dedi.

bende söylendim ama baktım ki eşimin yapabileceği bişi yok, ne yapsın gidip gırtlaklarına mı sarılsın ödeyin borcu diee...kendi kendime kızıp söylenip popomun üzerine oturuyorum yine. yaptığım tek şey laflarımla eşimi üzmek oluyor.

o dönemde benden 2 ay önce evlenen bi arkadaşım boşandı hemde 3,5 aylık evliyken görsen herşeyi 4-4 lük oldu, evi ,arabası takıları. ama gel görki huzurları yoktu. benim durumumuda biliyodu ve bana dediki '' Bal10 5 kuruşunuz olmasın ama huzurunuz olsun, o parayla saatın alıncak bişi değil ''. o gün dank etti bende. birdaha o gün bugün para borç adını ağzıma almadım. eşim benim bu efddakarlığımı görünce daha bi sıkı sarıldı bana. Mutluluğumuza mutluluk kattık, birlikte herşeyi aşabileceğimizi anladık.

bende senin gibi yalnız olduğumda aklıma düşüyor, kızıyorum sinirleniyorum ama sonradan diyorum ki olsun eşimin canı sağolsun.

sende bu şekilde telkin etmeyi dene kendini. bak ozaman herşey çok daha güzel olur.

öncelikle her ne yaşanırsa yaşansın erkeklerden ailelerine mesafe koymayı haklıyı haksızı ayırmalarını beklemeyin,
asla yapmazlar bunu yaşayarak öğrenirler zamanla ...zaten her iki tarafta mesafe koymamalı ne de olsa anne,baba
önemli olan yapılan şeyler bilinsin ama erkeler bunu asla yapmazlar!
fatura konusunda da haklısınız tama anne yeri geldiğinde destek oluncak ama bu rutine dönüşüyorsa karşı tarafın maddi durumu iyiyse erkek ailesini ve evini ihmal ediyorsa bu yüzden sorun var demektir.
anladığım kadarıyla sen de yardıma takılmıyorsun çünkü ailene sen de yeri geldiğinde destek oluyorsun ama yeri geldiğinde...
eşinden de bunu bekliyorsun haklı olarak ,konuşsan bile suçlu sen olursun inan bekle ve gör eğer devam ederse tavrını takınırsın ama şimdi ne dersen ters etki yapar .

İlk okuduğum satırlarda eşinizin ailesinin haklı olacağını düşünmüştüm fakat elinizi o kadar cebinize atmanız beni çok sasırttı..
Düğünü erkek yapar, canak çömleği erkek alır, ev kurar, çalısır evine getirir. Fakat söylediğinize göre, düğünü sizin yapmanızla birlikte taktıkları takıya bile siz para vermişsiniz. Bunlar cok büyük şeyler.
Kiii, sanki siz damat o gelinmiş gibi.. Nasıl ilk başlarda bunca seye göz yumdunuz o da büyük sabır işidir, helal olsun ki; Demek ki eşinizi o kadar seviyordunuz ki bunlara bile göz yumdunuz..

Ama eşinizin anlattıklarınızdan anlaşıldığı gibi ailesine bağlılığı büyük. Sizin içlenmeniz, dertlenmeniz, strese girmeniz sadece size gelir.
Eşiniz annesini asla atmaz, her ne yaşadıysa yaşasın, neler çekerse çeksin..

Eşinizin sizi ihmal etmemesi, evde eksik gedik bırakmaması halinde sizin kendinizi üzmenizle kalırsınız..

Evet canım çok fedakarlık yaptım ha yer geldi mecbur hissettim yeri gel içimden geldi
Ama eşim olacak ondan mı sakınacam dedim gene onun sıkıntısını biz yaşayacaktık
Aileme karşı mahçup düşmesin zaten ailesi yüzünden ailem ha vazgeçti vazgeçecek die diken üstündeydim Oyüzden ailem herşeyin yapıldığını görsün die yaptım. Ailem üzülmesin die aileme mahçup düşmeyim die bir nevi gene kendim için.
UMarım o zamanlarda gösterdiğim sabrı gene gösteririm çünkü bana zararı oluyor

o anlattıkların sadece bi kısmı sen düşün artık :)

amann olsunn diyip geçmedim tabiki, ilk başta bende çok yiyip bitirdim kendimi. balayım ağlamakla geçti, eşimede çok söylendim ilk bi kaç gün bu nasıl bi sorumsuzluktur die ki k.validemler uzakta olduğu için siz alın düğünden sonra hallederiz dediler. herşeyi eşim annem ben yaptık, annem kendi üstüne düşenin fazlasını yaptı bi başına ( babam yok vefat etti ) geri kalanı kredi kartlarıyla senetlerle aldık. evdeki perdeden, toplu iğneye kadar kendim yaptıım. etrafımdakiler kız vermediniz damat aldınız dedi. akrabalarım böyle şeymi olur die anneme sölendiler. sağolsun canım annem onlar mutlu olsun borç ödenir napalım dedi.

bende söylendim ama baktım ki eşimin yapabileceği bişi yok, ne yapsın gidip gırtlaklarına mı sarılsın ödeyin borcu diee...kendi kendime kızıp söylenip popomun üzerine oturuyorum yine. yaptığım tek şey laflarımla eşimi üzmek oluyor.

o dönemde benden 2 ay önce evlenen bi arkadaşım boşandı hemde 3,5 aylık evliyken görsen herşeyi 4-4 lük oldu, evi ,arabası takıları. ama gel görki huzurları yoktu. benim durumumuda biliyodu ve bana dediki '' Bal10 5 kuruşunuz olmasın ama huzurunuz olsun, o parayla saatın alıncak bişi değil ''. o gün dank etti bende. birdaha o gün bugün para borç adını ağzıma almadım. eşim benim bu efddakarlığımı görünce daha bi sıkı sarıldı bana. Mutluluğumuza mutluluk kattık, birlikte herşeyi aşabileceğimizi anladık.

bende senin gibi yalnız olduğumda aklıma düşüyor, kızıyorum sinirleniyorum ama sonradan diyorum ki olsun eşimin canı sağolsun.

sende bu şekilde telkin etmeyi dene kendini. bak ozaman herşey çok daha güzel olur.

Çok tşk ederim allah razı olsun

ya ben anlayamıyorum
ama o annesi kardeşi bilmemnesi filan ne demek yaa
evlenince öncelik kendi eşin çocukların, kendi evin olur
yardıma muhtaçsa eşine de danışarak yardım edersin tamam
ama eşinden gizli ne demek yaa
başçavuşun eşşeği mi var karşısında acaba
kaldı ki burda kaynananın beraber yaşadığı çocukları var onlar ne güne duruyo
ben varken evli kardeşim yardım edecek ne kadar ayıp yahu

öncelikle her ne yaşanırsa yaşansın erkeklerden ailelerine mesafe koymayı haklıyı haksızı ayırmalarını beklemeyin,
asla yapmazlar bunu yaşayarak öğrenirler zamanla ...zaten her iki tarafta mesafe koymamalı ne de olsa anne,baba
önemli olan yapılan şeyler bilinsin ama erkeler bunu asla yapmazlar!
fatura konusunda da haklısınız tama anne yeri geldiğinde destek oluncak ama bu rutine dönüşüyorsa karşı tarafın maddi durumu iyiyse erkek ailesini ve evini ihmal ediyorsa bu yüzden sorun var demektir.
anladığım kadarıyla sen de yardıma takılmıyorsun çünkü ailene sen de yeri geldiğinde destek oluyorsun ama yeri geldiğinde...
eşinden de bunu bekliyorsun haklı olarak ,konuşsan bile suçlu sen olursun inan bekle ve gör eğer devam ederse tavrını takınırsın ama şimdi ne dersen ters etki yapar .

Tamam canım tşk ederim

ya ben anlayamıyorum
ama o annesi kardeşi bilmemnesi filan ne demek yaa
evlenince öncelik kendi eşin çocukların, kendi evin olur
yardıma muhtaçsa eşine de danışarak yardım edersin tamam
ama eşinden gizli ne demek yaa
başçavuşun eşşeği mi var karşısında acaba
kaldı ki burda kaynananın beraber yaşadığı çocukları var onlar ne güne duruyo
ben varken evli kardeşim yardım edecek ne kadar ayıp yahu

Hah demi arkadaşım zaten dellendiğim nokta bu

Ne güzel anlatmışsınız biran acaba dedim bende
gün gelecek olumsuz yaşanları düşününce canım acımayacak onlara kin duymayacan o an yanımda olsa saçını başını yolmayacam ha
hakikatan gün gelecek böyle soğuyacak mı içimdekiler
Evet yaşadıklarım beni takıntılı yaptı onlardan nefret ettirdi ama kendileri yaptı
Eşim bile senin hatan yok derken ben içimdekileri nasıl soğutabilirim yapamıyorum ah yapabilsem
Umarım zamanla dediklerimizi yaşarım ve kurtulurum çünkü evlilikten pişman oldu şu 6 ayda halbu ki 5 yıl iple çekmiştim...

içimdekileri nasıl soğutabilirim
DEMİŞSİN YA?

zaman içindekileri soğutur merak etme....
yaşanmışlık=tecrübe

acı insanı olgunlaştırır...

insan yüreği neleri gömmüyor ki....

içimdekileri nasıl soğutabilirim
DEMİŞSİN YA?

zaman içindekileri soğutur merak etme....
yaşanmışlık=tecrübe

acı insanı olgunlaştırır...

insan yüreği neleri gömmüyor ki....

Kesinlikle.. kendi kendime bak 2 günlük dünya diyorum yarın belki o yapar biz muhtaç oluruz belki herşey bambaşka olur diyorum boşver abartma olan oldu geçmişe değil geleceğe bak 5yıl bekleyip tonla şeye katlandığın adamla evlisin artık gerisinin ne önemi var diyorum ama lafta diyorum içten içe demiyorum
Herşeyi unutmak istiyorum onlara olan nefretimi onların bana yaptıklarını hergün ağladığımı neler neler yaşadığımı ailemin üzüldüğünü hepsini unutmak istiyorum adeta sıfırlamak istiyorum
Umarım zamanla şu an kanayan yaralarım kapanır ve 25lira gibi saçma şeylerle kendimi hırpalamam çünkü olan hep bana oldu olmayada devam ediyor..

daha yeni evlisiniz Allah mutluluk versin. ama ben bunda büyütülecek birşey göremedim.sonuçta sen sevmesen de o eşinin annesi.boş ver versin kardeşim ne güzel işte annesine hürmet ediyormuş ne güzel senin annenlere de hürmet ediyor.eeee daha ne istiyorsun:21:bence geçmişi unutup önüne bakmalısın.

daha yeni evlisiniz Allah mutluluk versin. ama ben bunda büyütülecek birşey göremedim.sonuçta sen sevmesen de o eşinin annesi.boş ver versin kardeşim ne güzel işte annesine hürmet ediyormuş ne güzel senin annenlere de hürmet ediyor.eeee daha ne istiyorsun:21:bence geçmişi unutup önüne bakmalısın.

Bunu çok istiyorum inşallah canım

haklısın çok iyi anladım seni. bak kısaca bana olanı anlatayım. evliliğin ilk yılı idi tek maaş alıyoruz kira 450 ayrıca düğün sebebi ile yapılan masraf vb kredi kartı her ay 600-700 geliyo. faturaları ekle. yol ıvır zıvır elimize 100-150 lira cep haşlığı ya kalıyo ya kalmıyor. hemde ankarada yani tek otobüs bileti bile 1 tl o zaman ve hayatımda ilk kez cebimde para olmadan kalıyorum. evde peynir bitiyo markete gidemiyorum. babam her ay bana cep haşlığı yolluyo sanki hala okuyorum gibi. neyse parassızlığın dibindeyiz eşimin ailesinin para durumuda çok iyi. kaynanam arıyo diyo ki düğünden önce bana bir palto falan birkaç kıyafet alınmıştı onların parasını siz ödeyin. 3 gün geçmedi yine arıyo. fotorafçıda fotoğrafınız varmış 150 lira yollayında alalım.(bu arada görgüsüz eşim ve ailesi fotoğrafçı tutmadı benim yalvarmam ile düğünden sonra saçbaş dağınık eşimin halasının oğluna mı ne gittik. özensiz kalitesiz fotolar çekti hala bir albümüm bile yok düğünden) yetmiyo eşim kardeşi o sırada asker kardeşine 2-3 kez para yolladı ama nereden yolluyo maaştan eksi hesaptan çekip yine biz ödüyoruz. bir kere olsun sormadı anne babası paranız var mı nasıl geçiniyorsunuz diye. bir gün eşim aradı cebimde sadece 50 lira var o parada bana babamın yolladığı cep haşlığından kalan yani eşimin falan değil. kardeşine para lazımmış 50 lirayı yolla diyor. olur dedim gittim bankaya ve 50 lira yollamak için 15 lirada havale ücreti ödedim. birgün geldi çok sinirliydim kayınvalideme söyledim bu durumu. aa dedi öderiz biz sana kızım o parayı küçümser gibi. benim kızdığım yollanan paralar değildi bana o kadar çektirdiler üstüne birde babamın bana yolladığı paraları da onlara yedirdim.
eee önerim ne sana. boşver haksızlık ama sen ne söylersen anlamaz eşim. sen paragöz olursun. sen kötü gelin, para hesabı yapan olursun. biz kadınları bizden başkası anlama z canım.

Back