Eşim ailesini savunuyor hiç laf ettirmiyor benim isteklerimi dinleyip benimle doğru düzgün iletişim kurmuyor

Engelli olduğum için eşimden kaynanamı aradım ne yaptınız gittinizmi evet geldik dedi ve herşeyi anlattım bana rencide edici davrandığını eşimin hakaret ettiğini ve şiddet karıştığını. Oğlunuz size bişey anlattımı dedim yok diyor çok normal hiç bişey yokmuş gibi konuşuyordu benimle ama anlatmış şurdan anladım. Şurda kalcağımız 2 3 gün dedi. Siz aranızda probleminizi çözün vs dedi kayınpederimin yaptığı sözü söyledim santraç oynamayı biliyormusun yok dediğimde zeka oyunu dediğini gene ben yanlış anladığımı söyledi kaynanam ne yapcam bilmiyorum
Çünkü o babamı arayıp ben suçluymuşum gibi herşeyi anlatıyor kendi hatalarının farkına varmadan

Artık çaresiz hissettim kendimi oğlu beni dinlemiyor ailesine bişey söylemiyor son çare bunu yapmak istedim belki biraz olsa bazı şeylerin farkına varıp eğer gerçekten mutlu olmamızı istiyolarsa destek verip büyük olarak orta yolu bulabilceklerini düşündüm.
Çok üzüldüm.
Maalesef bunu yapacak olan eşiniz ailesi asla yapmaz.
Böyle davranarak kayinvalidenize daha çok cesaret verdiniz.
Bu konuşmanin eşinize yansimasi sizi zor duruma düşürür.

Çünkü o babamı arayıp ben suçluymuşum gibi herşeyi anlatıyor kendi hatalarının farkına varmadan
Onun babanizla görüşmesinin evliliginize yansimasi ile sizin kayinvalidenizle konuşmanizin evliliginize yansimasi arasinda daglar kadar fark var.
Ne demek istedigimi umarim anlamazsiniz asla hakli çikmak istemem söylediklerimde.

Engelli olduğum için eşimden kaynanamı aradım ne yaptınız gittinizmi evet geldik dedi ve herşeyi anlattım bana rencide edici davrandığını eşimin hakaret ettiğini ve şiddet karıştığını. Oğlunuz size bişey anlattımı dedim yok diyor çok normal hiç bişey yokmuş gibi konuşuyordu benimle ama anlatmış şurdan anladım. Şurda kalcağımız 2 3 gün dedi. Siz aranızda probleminizi çözün vs dedi kayınpederimin yaptığı sözü söyledim santraç oynamayı biliyormusun yok dediğimde zeka oyunu dediğini gene ben yanlış anladığımı söyledi kaynanam ne yapcam bilmiyorum
Ne güzel her şey ortalığa dökülmüş. Rahatsız olduğunuz şeyleri söylemişsiniz. Tabii ki yanlış anlama diyecek ama onlar da bal gibi biliyorlar. Hatalarını kabul etmelerini beklemeyin. Kimse etmez. Bundan sonra bu konuları tekrar gündeme getirmeyin ve sınırlarınızı belirleyip size aynı şekilde davranmalarına müsade etmeyin. Yapabileceğiniz tek şey bu. Geçmişi geri getiremeyiz, değiştiremeyiz ama gelecek bizim elimizde. Artık ileri bakın, bundan sonra ağrınıza giden şeylere sessiz kalmayın ve kimseden korkmayın. Bol şans 😉

Ne güzel her şey ortalığa dökülmüş. Rahatsız olduğunuz şeyleri söylemişsiniz. Tabii ki yanlış anlama diyecek ama onlar da bal gibi biliyorlar. Hatalarını kabul etmelerini beklemeyin. Kimse etmez. Bundan sonra bu konuları tekrar gündeme getirmeyin ve sınırlarınızı belirleyip size aynı şekilde davranmalarına müsade etmeyin. Yapabileceğiniz tek şey bu. Geçmişi geri getiremeyiz, değiştiremeyiz ama gelecek bizim elimizde. Artık ileri bakın, bundan sonra ağrınıza giden şeylere sessiz kalmayın ve kimseden korkmayın. Bol şans 😉
Umarım hatalı olduklarını anlarla ana oğul hiç bişey yokmuş gibi benim hayatımı karartıp laflarla sözlerle takmamakla hayatlarına hiç bişey yokmuş devam etmezler. Resmen arkamdan konuşup bişey anlatmadındiyolar ama konuşurken aslında hepsini anlattıklarını anladım eşimin yada ablası anlattı yada herşey kötüye giderse en azımdan susmadım içimde kalmadı ve söylediğim için içim rahat olur oğullarını hatasız kul gibi görmezler

Bana hitap etmemişsiniz ama dayanamiyorum bu tür yorumlara.
Kiz tarafi erkek tarafi meselesinden bakmişsiniz duruma.
Şöyle açiklayayim bunu.
Benim ailem yatak odama girerken alacaklari bir şey oldugunu söylerler alirlar ve çikarlar.
Eşimin ailesi giydigim donu koydugum çekmeleri bile açar bir de yorum yaparlar seksi donlar giy bunlar ne diye.
O yüzden kadinin ailesi gelir arkadaş. Erkegin ailesinin evin kadini yokken "oglumun evi" repligiyle girmesine sonuna kadar karşiyim.
Zira evde ne yaptiklarini bilemezsiniz.
Genel ailelere baktiginizda evi kurcuklamayan erkek ailesi 5 parmagin birini geçmez o istisnada konu sahibine denk gelmiş midir, sanmam her şeye karisiyorlar diyor.
Her seye karisanlar evini de kurcuklar.
Kadının ailesi gelir erkeğin ailesi evin kadını yokken gelemez hımmm niye siz evin tek sahibi misiniz? Eşiniz bostan korkuluğu mu ? Ayy birde bu donlar bohçaya aldırırken sorun olmuyor nedense

Kadının ailesi gelir erkeğin ailesi evin kadını yokken gelemez hımmm niye siz evin tek sahibi misiniz? Eşiniz bostan korkuluğu mu ? Ayy birde bu donlar bohçaya aldırırken sorun olmuyor nedense
elektra sende takmışsın bohçadaki dona bi sal artık aynı şeyi yazmaktan kaynana savunmaktan

A

Sizin ciddi bir iletişim sorununuz var yalnız. Biri bana 3 ay önceki bir cümleyi söylese bunca zaman içinde tutup buna mı kuruldum derim ki siz bunu muhatabına değil eşine söylüyorsunuz. Zamanında verecektiniz cevabını 3 ay sonra değil. Hayır kayınvalideye niye anlatıyorsunuz eşinizle oran sorununuzu? Anlatıyor diye eleştirdiğiniz eşinizden ne farkınız kaldı? Kadını arayıp oğlunu, kocasını şikayet etmişsiniz. Size hak vereceğini mi beklediniz gerçekten?

A

Sizin ciddi bir iletişim sorununuz var yalnız. Biri bana 3 ay önceki bir cümleyi söylese bunca zaman içinde tutup buna mı kuruldum derim ki siz bunu muhatabına değil eşine söylüyorsunuz. Zamanında verecektiniz cevabını 3 ay sonra değil. Hayır kayınvalideye niye anlatıyorsunuz eşinizle oran sorununuzu? Anlatıyor diye eleştirdiğiniz eşinizden ne farkınız kaldı? Kadını arayıp oğlunu, kocasını şikayet etmişsiniz. Size hak vereceğini mi beklediniz gerçekten?
Ben artık en son çare kaldığım için mecburen konuştum oğlu anlamıyor anası anlarsa düzelir düzelmezse zaten bitsin içim rahat olur dedim

Aile mahremiyeti ????????????????????????
Lugatiniza yerlestirin evlenince isinize yarayacak bir kavram yoksa iş ustundeyken elinde anahtarla evinize giren kayinvalidenizle göz göze gelebilirsiniz.

evet haklısınız , mesele zaten konu sahibini konudan rahatsız olup karşı tarafa bunu diyemememsi . dediği anda ipler gerilecek ortam bozulacak . bunların benzerlerini bende yaşadığım için anlıyorum. mesela tatil dönüşü kayınvalide nasılsa araba gidyor diye kendi, görümce , iki çocuk tıkış tıkış bizimle beraber eve geldi . 15 gün kaldı . bana sorulmadı , çünkü oğlunun evi . eşim sadece annemle ablam bizizmle geliyor dedi . ben ne yaptım , hiç birşey . gelemeyin desem tatail zehir olacak küzesecekler. ama eşime çok söylendim rahatsızlığımı dile getiridm o kadarda hakkım olsun demi .

Ama sizin evinize sizinle beraber gelmiş misafir. Müsait misiniz değil misiniz diye sormaları gerekirdi. Buna ben de sinirlenirim.
Ama siz şehir dışında olsanız ve eşiniz ailesiyle dönüp ailesini ağırlasa ne zararı var ki?

Ben çok hamarat bir insan değilim. Misafir ağırlamaya da pek bayılmıyorum. Üstelik tek başıma ağırlamıyorum, eşim her işi yapar ve misafir geldiğinde de oturmaz, hizmet eder.
Buna rağmen bir seçim şansım varsa ben evde yokken misafir ağırlamasını tercih ederim. Tek başına yapsın ne yapacaksa. İşte bunlar hep tembellik 😁

Ben artık en son çare kaldığım için mecburen konuştum oğlu anlamıyor anası anlarsa düzelir düzelmezse zaten bitsin içim rahat olur dedim

Valla burdan bakınca gayet evliliğinizi bozmak için uğraşıyorsunuz gibi duruyor. Anası anlarsa neden düzelsin ki mesele annesi değil oğlu. Siz ısrarla suçu eş ailesine atma peşindesiniz. Aranızdaki mesele ailesinin gelmesinden çıkmadı mı, ben dahil buradaki pek çok üye ve eşiniz sizi bu konuda haksız buluyoruz. Siz bir de gittiniz annesine anlattınız 🤦🏼‍♀️ Gerçi bu iş bozulursa hayrınıza olur size hem psikolojik hem fiziksel şiddet uygulayan adamdan kurtulursunuz.

Lugatiniza yerlestirin evlenince isinize yarayacak bir kavram yoksa iş ustundeyken elinde anahtarla evinize giren kayinvalidenizle göz göze gelebilirsiniz.
Evliyim ve sizin düşünce tarzınızda olmadığım için seviniyorum zira benim evliliğimde saygı var eşimle beraber danışıp her şeye karar veririz. Aile mahremiyeti tek bir tarafa bağlanmasıda aşırı saçma :işsiz: Eşinizin size olmayan saygısını konuyla alakasız bir şekilde bağlamanızda absürt zira buradaki kayınvalide sizin kayınvalideniz değil. İyi akşamlar

Umarım hatalı olduklarını anlarla ana oğul hiç bişey yokmuş gibi benim hayatımı karartıp laflarla sözlerle takmamakla hayatlarına hiç bişey yokmuş devam etmezler. Resmen arkamdan konuşup bişey anlatmadındiyolar ama konuşurken aslında hepsini anlattıklarını anladım eşimin yada ablası anlattı yada herşey kötüye giderse en azımdan susmadım içimde kalmadı ve söylediğim için içim rahat olur oğullarını hatasız kul gibi görmezler
Onların ne yaptığı değil, sizin ne yapacağınız önemli. Bırakın anlasınlar yada anlamasınlar. Siz bundan sonra aynı şekilde davranmalarına müsade etmeyin.
Takılmayın artık konuşmuşlar mı ne yapmışlarsa... Tabii ki konuşacaklar ve size konuşmadık diyecekler. Beklentinizi düşük tutun.

Me yapacağımı şaşırdım gerçekten eşimle çokta kavga ediyoruz ve bana hakarette ediyor kötü şeyler söylüyor aslında çok aşıktık ama niye böyle oldu bilmiyorum herşeyi benden bekliyor. Birkeresinde şiddet bile uyguladı.
Sizin derdinizin daha büyük olduğu belliydi zaten. Dolmuş gibi yazmışsınız. Boşanın, başka tavsiye de olmaz zaten. Hayırlısı olsun hakkınızda...

Eşinize ailesi emrivaki yapmış olabilir, oraya geliyoruz sizde kalacağız diye. O da kabul etmiştir. Geleneksel aile yapısında bu normal bir şey. Yine de size durumu anlatmalıydı. Bir de sizin aranızda konuştuklarınızı ailesine anlatması doğru değil. Boşanmak değil de, biraz sakinleşip sonra alıp karşınıza konuşmalısınız.

Ben sizin demek istediğinizi çok iyi anlıyorum. Önce ben de daha farklı düşünüyordum. Bizim evimiz ailelerimizin evi diyordum. Zaten annem yok geldiğinde anne özlemim de gider diyordum. Ben babamların yanındayken kayınvalidem gelip kalmak istemiş eşim söyledi. Tabi ki sorman hata dedim. Nerden de kabul ettim Allahım.
Mutfaktaki eşyaların yerini değiştirmil, eşimin çamaşırları yıkamış yerleştirirken dolap karıştırmış, tutmuş benim geceliklerimin fotoğraflarını eltim ve görümceme atmış. Bak bak kapalı kızın giydiklerine bak diye.( Eltim ekran görüntülerini attı. Ki ben yanında başımı bile açmaya çekinirim. İç çamaşırı vs alışverişi yapmadık beraber ben kendim aldım. )Kullanmaya kıyamadığım annemin yadigarı çeyizimi kutusundan çıkarmış arkadaşını ağırlamış. Eşim eve gelince bi bakmış kadının biri var evde. Eşime dahi haber vermemiş. Dilim öyle iyi yandı yani. Manyak mıdır nedir. Şimdi var ya ben varken de gelmesini istemiyorum. Ama tutturdu doğuma geleceğim diye. Buyrun cenaze namazına. İşte bu olaydan sonra tamamen değişti fikrim.

Ay ama sizin kayınvalideniz çok terbiyesiz bir kadınmış, siz çok haklısınız. Normal zamanda bir kahve içmeye gelmesini bile istemeseniz haklısınız.

Abartmayın. Ben evde yokken evime misafir geldi diye anahtarları da başkasına teslim etmiyoruz herhalde. Ne sanıyorsunuz? Evi tapusuyla misafire verdiğimizi mi?

Bence bundan bu kadar rahatsız olan insanlar sınır koyamadıkları için ipin ucunun kaçmasından korkuyorlar.
Ben evde değilken eşimin ailesi de arkadaşı da evimize geldi, kaldılar. Ne kimse düzenimizi değiştirdi ne de iş üstündeyken yatak odamıza baskın yapıldı.
Herkes yerini, haddini bilirse misafir evde sorun yaratmaz. Yerini bilmeyene de biz müsade etmeyiz. Demek ki siz o tür insanlara engel olamadığınız için baştan kimseyi eve sokmuyorsunuz. Yersiz korkunuz.

X