Eşim ailesini savunuyor hiç laf ettirmiyor benim isteklerimi dinleyip benimle doğru düzgün iletişim kurmuyor

bana göre o evde rutin olarak yaşamayan kişi o eve yabancıdır. İster anne baba olsun ister kardeş benim evimle ilgili kimse bensiz plan yapamaz çok isteyen otele gidebilir burda kendi ailem ya da eşimin ailesi diye ayrım yapmıyorum

ellerine koz geçmesi beni bağlamaz ki mesele bu değil ama neden evimi karışık görsün insanlar kız kardeşim de geldiğinde evi toplarım üniversite okuyor arkadaşlarına mı gidip dedikodu yapacak :)

insanlar evlerinde kendileri yokken birinin olmasını istemeyebilir ki şu an benim evimde biri var mesele sorma şekli haber verme şekli oranın başkasına ait olduğunu bilmek ve ona uygun davranmak gerek ben canavar değilim insanları gayet evimde ağırlıyorum ama bunun belli koşullarda olmasını bekliyorum ben çalışıyorum bana bir hafta öncesinden haber verilmeli çünkü evim uygun olmayabilir mesele seksi iç çamasırı değil ben eşimin kişisel eşyalarını bile tek tek kurcalamam yerini değiştirmem anneimn evine gidince yatak odasında dolabını açmam en fazla mutfaktaki işleri yaparım misafirsem başkasının evindeki mutfak dolaplarını açmam o kişiye sorarım bana başka türlüsü görgüsüzce ve yanlış geliyor
Bende evimin artık bize ait olduğınu eşimin artık çekirdek bir aile olduğumuzu anlamasını istedim oraya kadar gelmişler diye bana sormadan ki tatile geldiler yakın bir şehire bana geçmelerine anlam veremedim 2 gün için bana danışmadan evden çıkmadan önce zaten 2,5 hafta beraberdik.

birinin evinde üç hafta kalmak anlayışsızlıktır
bunun anlayışlı kısmını göremiyorum ben hangi açıdan bakarsam bakayım
Ya ben varken gene onada bişey demedim kalp kırmasınlar küçük düşürmesinler destek olalım açık aramasınlar benim evimde hetşeye laf edip düzemine karışmasınlar yeter eşime rahatsız olduğum bişeyi anlattığımda beni dinlesin ve ona göre tepkisini koysun ailesine gene kalırım yılda bir. Ailesini silip atamayız sonuçta ama büyükte olsa büyüklüğünü bilip saygısını kaybetmesin istiyorum bana karşı.

Merhaba eşimin işi yüzünden istanbula ailemin yanına geldim ve 1 aydır onun işi yüzünden burdayım eşim geri döndü işine evde bulunmayacağı için bende aileöin yanında kalmaya devam ettim yeğenimin doğum gününü yapıp dönecektim dönemedim covid oldum aileside bizim oturduğumuz yerde tatile gelmişler ve bana sormadan oğluyla konuşup benden izin almadan plan yapmışlar bizde kalcaklarmış 3 gün ben çok sinirlendim neden bana sormadınız evime girmeden önce bendende müsade istemeniz gerekiyordu diye eşim oğullarının evi tabiki gelcekler buraya kadar gelmişken dedi. Biz daha 6 aylık evliyiz ve 3 . Ayında ailesi kışlık bişeyler yaptık getircez diye bize yatıya gelip 2’5 3 hafta kaldılar. Sürekli herşeyime karışıp laf eden insana kaf sokan tiplerden ordayken hep alttan aldım bişey demedim ama rahatsız olduğumu eşime söyledim. Şimdi eşim buaramızda konuştuğumuz herşeyi gitmiş ablasına anlatmış. Ben şuan boşanmayı düşünüyorum ailesine beni kötü göstermiş oldu fikrime saygı hiç duymuyor ailesini tutuyor ne yapmalıyım?
Tatlim daha yeni evlisin. O yuzden sana tuhaf gelmiş ola bilir. Malum evliliğin kurallarina alişmak gerek. Bazen kapimiz çalar eve akraba misafir gelir. Ay sen neden geldin mi deriz? Bu da oyle ogullarinin evi. Evlendikden sonra lutfen aileyle eşi sanki uzak akrabalar gibi lanse etmeyin. Eşinin anlatmasi dogru deyil ama kv kp gelmesi dogru canim. Daha yenisin daha neler goreceksin. Sen de eşin de hatanizi anlayip ozur dileyin konu kapansin. Boşanilacak durum değil

Sizde bir degisiksiniz. Tabi sizin doğdunuz, sizin hayatınız, kimse birşey diyemez ama üç günlük dünyada bu kadar kasmayın kendinizi derim ben. Keşke annem gelsede dolabımi yerleştirse, esyalarimin yerini degistirse🥺😔

Birde konu sahibine sizin mantıkta olsa annesinde gidip bu kadar kalmaz, rahat edemez yani.
bunun kasmakla ilgisi yok ben eşimin kişisel eşyalarına da yerlerini değiştirmiyorum ki o da hoşlanmaz değişmesinden annemle babamın dolaplarını da açmıyorum ne gerek var yahu niye annem ya da kayınvalidem çamasırlarımı dolaba yerleştirsin

evet mesela ben şimdi gidim annemde 1,5 ay kalmam çünkü kendi hayatımı özlerim kendi evimi akşam koltuğumda rahatça oturmayı

Ya ben varken gene onada bişey demedim kalp kırmasınlar küçük düşürmesinler destek olalım açık aramasınlar benim evimde hetşeye laf edip düzemine karışmasınlar yeter eşime rahatsız olduğum bişeyi anlattığımda beni dinlesin ve ona göre tepkisini koysun ailesine gene kalırım yılda bir. Ailesini silip atamayız sonuçta ama büyükte olsa büyüklüğünü bilip saygısını kaybetmesin istiyorum bana karşı.
bu tamamen senin elinde sen ailesine sınır koymamışsın dediğim gibi gerektiğinde laflarını verecektin beğenmeyen gelmesin de onlara göre açığını söylüyorarsa
artık beni kimsenin küçük oğluna alacak hali yok ben evliyim bu kadar geliyor beğenirseniz de

bunun kasmakla ilgisi yok ben eşimin kişisel eşyalarına da yerlerini değiştirmiyorum ki o da hoşlanmaz değişmesinden annemle babamın dolaplarını da açmıyorum ne gerek var yahu niye annem ya da kayınvalidem çamasırlarımı dolaba yerleştirsin

evet mesela ben şimdi gidim annemde 1,5 ay kalmam çünkü kendi hayatımı özlerim kendi evimi akşam koltuğumda rahatça oturmayı
Son paragrafta aynıyız, bende kalamiyorum

İşte size göre o...
bir yerde yazmışsınız ilerde gelinim beni istemezse başlarım der giderim diye evine gerçekten buna inanıyor musunuz:))
çocuğunuzun altını değiştiriyor olmanız sizin istediğiniz gibi o evde yaşamanıza müsaade etmez yalnız evet gelin istemiyorsa o an o eve giremezsiniz hatta bu şekilde sürekli davranırsanız o eve hiç giremezsiniz haberiniz olsun

Merhaba eşimin işi yüzünden istanbula ailemin yanına geldim ve 1 aydır onun işi yüzünden burdayım eşim geri döndü işine evde bulunmayacağı için bende aileöin yanında kalmaya devam ettim yeğenimin doğum gününü yapıp dönecektim dönemedim covid oldum aileside bizim oturduğumuz yerde tatile gelmişler ve bana sormadan oğluyla konuşup benden izin almadan plan yapmışlar bizde kalcaklarmış 3 gün ben çok sinirlendim neden bana sormadınız evime girmeden önce bendende müsade istemeniz gerekiyordu diye eşim oğullarının evi tabiki gelcekler buraya kadar gelmişken dedi. Biz daha 6 aylık evliyiz ve 3 . Ayında ailesi kışlık bişeyler yaptık getircez diye bize yatıya gelip 2’5 3 hafta kaldılar. Sürekli herşeyime karışıp laf eden insana kaf sokan tiplerden ordayken hep alttan aldım bişey demedim ama rahatsız olduğumu eşime söyledim. Şimdi eşim buaramızda konuştuğumuz herşeyi gitmiş ablasına anlatmış. Ben şuan boşanmayı düşünüyorum ailesine beni kötü göstermiş oldu fikrime saygı hiç duymuyor ailesini tutuyor ne yapmalıyım?
Hemen boşanmayı düşünme.Esin daha çok acemi inan eşim evde ne olsa gidip annesine söylüyordu 😵Karşına al konuş anlat.Ailesinin yanında da konuyu ac gerekirse kaçak oynama fikirlerini söyle.Zaten seni kötü bilmişler bari doğrusunu anlat.

senin ailen bu şekilde davransaydı zoruna gitmezdi...

Hemen boşanmayı düşünme.Esin daha çok acemi inan eşim evde ne olsa gidip annesine söylüyordu 😵Karşına al konuş anlat.Ailesinin yanında da konuyu ac gerekirse kaçak oynama fikirlerini söyle.Zaten seni kötü bilmişler bari doğrusunu anlat.
Çocuklarına çok düşkünler yaptıkları anlatıklarım bunu gösteriyor zaten anlatsam ne fayda bu saatten sonra daha 6 aylık bir evlilikte

Zaten 3 hafta konusunda aynı dusunuyoruz, nasıl rahat ederler, neden gelip kalırlar anlamam.
ben şunu anlarım şu an bi yerde de yazdım eşimin kardeşi bizde kalıyor ben onun için her türlü konforu sağladım gelmiş bi kaç günlüğüne haber vermiş işleri var buna amenna bana haber verildi bir hafta öncesinden bende ona göre hazırlık yaptım gelen de erkek çocuğu yani arkamdan amanda yengem vitrin tozu almamış diye anlamaz ama bilmek isterim yahu
daha bir kaç ay öncesinde 3 hafta kalıp biri sana ev müsait dediği halde yok ben gelirim çamasırı da katlarım diyorsa bu o insanın o evi artık sahiplendiğini ve istediği zaman bu hareketi yapacağını gösterir sorun tam olarak bu aslında konu sahibi zaten ağırlamam dememiş tavırları yanlış olduğu için istemiyor

Çocuklarına çok düşkünler yaptıkları anlatıklarım bunu gösteriyor zaten anlatsam ne fayda bu saatten sonra daha 6 aylık bir evlilikte
Benim eşim evliliğimizin 3.gununde koynumda annee anne diye sayıkliyor 10 dklik mesafede kv ziril ziril ağlıyordu 🙄 Yani düşün ki bunlari yaşadım ama hemen boşanmayı düşünmedim.Biraz sabırlı ve kararlı ol.Korkma konuş (saygini yitirmeden,sakince) zaten boşanmayı düşünüyorsun bari keşke şunu bunu deseydim demezsin.Beni susmuom diye deli ilan ettiler önce sonra bana uydular.Senin de durum ya düzelir ya kökünden biter ama en azından içinde yaşayıp patlamazsin

Eve biri gelmek için aradığında diğer eşin arayıp hayatım ne dersin demesi gerekiyor. İki taraf içinde geçerli bu. Ev durumu/maddi durum/ kişisel problemleri sormak amacıyla. Eğer bunu yapmıyorsa eşiniz sorun eşinizle iletişimizde.bence 3 gün için yaygara cıkarıp bunu sakin yolla anlatma şansını kaçırmıssınız. bu olaylar ilk olduğunda sogukkanlı olup eşe aktarmak lazım. Bu saatten sonra aranızda bu problem olarak büyür, sakin kalamadığınız için.

Kişisel fikrimse 3 gün için eş ailesiyle muhattap olmazdım, sonra döner eşimle konuşurdum. Sakinleşince

ben şunu anlarım şu an bi yerde de yazdım eşimin kardeşi bizde kalıyor ben onun için her türlü konforu sağladım gelmiş bi kaç günlüğüne haber vermiş işleri var buna amenna bana haber verildi bir hafta öncesinden bende ona göre hazırlık yaptım gelen de erkek çocuğu yani arkamdan amanda yengem vitrin tozu almamış diye anlamaz ama bilmek isterim yahu
daha bir kaç ay öncesinde 3 hafta kalıp biri sana ev müsait dediği halde yok ben gelirim çamasırı da katlarım diyorsa bu o insanın o evi artık sahiplendiğini ve istediği zaman bu hareketi yapacağını gösterir sorun tam olarak bu aslında konu sahibi zaten ağırlamam dememiş tavırları yanlış olduğu için istemiyor
Belkide kültür farkından anlaşamıyoruz ben karadenizliyim benim ailem çok sıcak yeterki çocuklarının huzuru kaçmasın kendi yerlerinde mutlu olsun herşeye dahil olmayalım diye düşünen tiplerdir. onlar doğulu kalabalık ve gezmeyi seviyolar herşeyi biz biliriz diyip fikirlerini kabul ettirne kadar herşeyi yaparlar en doğruyu onlar bilir.. en başından başlamamak sevgiye yenik düşmemekti. Şuan hiçbirşeyin faydasınyok

Belkide kültür farkından anlaşamıyoruz ben karadenizliyim benim ailem çok sıcak yeterki çocuklarının huzuru kaçmasın kendi yerlerinde mutlu olsun herşeye dahil olmayalım diye düşünen tiplerdir. onlar doğulu kalabalık ve gezmeyi seviyolar herşeyi biz biliriz diyip fikirlerini kabul ettirne kadar herşeyi yaparlar en doğruyu onlar bilir.. en başından başlamamak sevgiye yenik düşmemekti. Şuan hiçbirşeyin faydasınyok
sizdeki sorunun kaynağı eşin sana saygı duymuyor ailesinin yanında erkekliğini kanıtlıyor yok anne yemeklerin güzel falan yapıyor annesi de oğluşunu pohpohluyor ki sen anla onun "erkek" olduğunu baş eğmen gerektiğini
babanla şiddet olayını konuş karşında belli ki yontulmamış bir adam var bu adam bu saatten sonra anca sen diretirsen düzelir ki bence çok zor hala senin üzerinden ailesine kendini ispatlamaya çalışıyor

Canim bismillah hele. Böyle her olayda hemen bosanmayi düsünsen bu evliligi asla yürütemezsin. Daha yeni evlisiniz. Her evliligin ilk senesi alisma sürecidir. Kim nasil kimin huyu ne ögreniyorsun. Esinle konus. Bundan sonra yatili misafir gelecek olsa seninle haberlesip öyle kabul etsin. Esimin ailesi daha sehir disi yasarken hep öyle yapardik. Esim "ailem su zaman gelmek istiyor, sana uyuyor mu?" Derdi, bende panik icinde evi toplamaya baslardim :KK70: ilk sene "hersey mükemmel olmali panigi neydi öyle :KK70:). Orasi ikinizin de yasam alani. Ama insan birbirine haber vermeli her zaman.

X