Eşim ailesine para harcıyor ne yapmam lazım.

Sizin rızkınızı mı kesip kardeşine verdi?
Siz demedinizi az önce benden asla kısmaz sıkıntıda çekmiyoruz sadece kendinden kısar diye?
Adamın kendi çalışıp kazandığı para kendi kardeşi sizi negatif etkileyen birşey de yok eee size ne kardeşine verdiği paradan?
Valla aynı şartlarda kocam bana bunu yapsa bende evi başına yıkar kardeşime o parayı veririm, tek fark yalan söylemem.
Yalan söylemesinin sebebi de daha fazla sizle uğraşmak istememesi onu da anlıyorum. Kardeşine de sana para verdiğimi eşime söyleme bıktım daha uğraşamam demiş. Haklı
 
Medeni kanunu değil kendi fikrimi yazdım. Sitede yalnızca medeni kanuna uygun yorum yapılır uyarısını göremedim.

Siz etik olarak doğru ve gerçek tavsiyeler verme amacında olmayabilirsiniz elbette. Neticede gerçeğe aykırı şeyler yazarak insanları yönlendirmiş olmak da vicdanla ilgili.
 
Eşiniz 20 bin 5 bin 30 bin her defasında ailesine bedavadan gönderse. Kayınbaba ben emekliyim valla herkez kendine yetsin dese. Kocam babasıymış gibi görümceme yüzük alıp nişanlarını yapsa tabiki kabul etmem. Neden? Ben borçtayken düğünümün cartını curtunu masrafını altınlarımla ödedim. Kimseden destek beklemeden. Niye enayi miyim kalkıp millete düğün dernek takı vereyim.
 
Bir zahmet kardeşine verdikleri paraya da karışmasınlar. Sürekli yapsa hadi yine anlayabilirim de bir yüzük parasını verdi diye evlerindeki huzuru bozmalarını aklım almıyor.
 
Medeni kanunu değil kendi fikrimi yazdım. Sitede yalnızca medeni kanuna uygun yorum yapılır uyarısını göremedim.
Bu siteyi gerçekten anlamıyorum bazen. Varsa kira, faturalar, yeme içme her şey ortak ödendikten sonra kişiler tabii ki kendilerine para ayıracaklar. O parayla da istedikleri şeyi alırlar, eşler kişisel harcamalara karışamazlar. Kadın ya da erkek olması fark etmez, evlendik diye tüm kazandığımız paranın hesabını verecek değiliz.
 
Siz etik olarak doğru ve gerçek tavsiyeler verme amacında olmayabilirsiniz elbette. Neticede gerçeğe aykırı şeyler yazarak insanları yönlendirmiş olmak da vicdanla ilgili.
Ailesine yardımda bulunması size etik dışı geliyorsa o sizin düşüncenizdir. Evet tekrar yazıyorum ailemin yardıma ihtiyacı olduğunda kendi paramı vermek için kimsenin iznini almam.
 
Bir zahmet kardeşine verdikleri paraya da karışmasınlar. Sürekli yapsa hadi yine anlayabilirim de bir yüzük parasını verdi diye evlerindeki huzuru bozmalarını aklım almıyor.
Eşim 1 yüzükle bitirse davayı anlarım. Yüzğk zaten bardağı taşıran son damla. Önce kaynıma 25 bin verir. Başka gün yine 10 bin vs vs. Kayınbaba ben emekliyim deyip evde otursun kızının sözü var niye ilgilenmiyor. Kocam onun mürüvetini yapıyor hayırdır. Enayi mi var. Benim de düğünüm oldu borcumu masrafımı altınlarımla ödedim. Kimseden destek beklemeden. Ben de çocuk yok tedaviyle mücadele veriyorum. Benim herif te paraları oraya buraya saçsın. Sınırını koy deyince de evi başıma yıksın. Sonra bacısıyla gizli iş yapsın. Pardon da benim borcum varken niye sattın altınları? Niye yardım edenin yoktu? Önce Allah sonra ben vardım yanında. O günleri unutup. Bana hesabım seni ilgilendirmez diyemez. Altınları alırken erkeklik taslayaydı. Niye şimdi mevzu ana baba bacı olunca beni karşısına alıyor
 
Ailesine yardımda bulunması size etik dışı geliyorsa o sizin düşüncenizdir. Evet tekrar yazıyorum ailemin yardıma ihtiyacı olduğunda kendi paramı vermek için kimsenin iznini almam.

bu noktada etik açıdan benim ne düşündüğüm önemli değil ki. nasıl olması gerektiği medeni kanunla zaten sınırları çizilmiş.
 
Hanımlar konudaki asıl sorun paranın nereye gittiği mi sizce ? Adam resmen kadını dövmemek için evini dövmüş, elini kırmış sinir krizinden. Sonra siniri yatışınca da partnerine yalan söylemiş kardeşi ile birlikte, aptal yerine koymuşlar kadını. Parasını isterse iyilik etmek için bağışlasın bu adam yine de öküz olduğu gerçeği değişmeyecek.( üzgünüm konu sahibi )
Hoş biz boşuna yazıyoruz. Siz hoşunuza gitmeyen yorumlara dönüp cevap da yazmıyorsunuz,boşanmakla ilgili de bir copy paste yapmışsınız herkese aynı cevabı yapıştırıp geçiyorsunuz. Dilerim pişman olmazsınız.
 
Sen den ve evinden kısmıyorsa sitem etmenin hakkın yok ha sen calışıp senin paranı sana vermeseydi o zaman sitem etmeye hakkın olurdu.Kavga etmesi kırıp dökmesi hoş değil ama kayganın sebebide sensin.Sen evde otur calışma adam çalışsın ama sen karar ver kime verip kime vermiyeceği yok öyle bişey.Bazı gelinler kocaları sadece onlar için var istiyorlar ki kocaları ailelerini silip atsınlar.Yok öyle bişey o kocalarının veya kadınlarının bir ailesi de var onlara da yardım edecek işlerini de görecek bu hem kadınlar için hemde erkekler için geçerlidir
 
Çünkü boşanmakla ilgili yazdıklarım gerçek ama bir soru defalaca sorulunca mecbur en hızlı bu şekilde cevap veriyorum. Bakın Bazen mevzu para değil. Bazen karşındaki insana sınırını koymasını isterken bu şekilde oyun plana aklı eriyorsa düşünüyorum da mevzu aldatmaya gelince de bu şekilde çözüm sağlayacak. Üstelik sınırlarımızı koymayı bilmezsek insanlar bu durumu suistimal etmeye başlar. Bakar mısınız yüzüme gülen yengem diyen görümce bana yalan söylüyor. Ben de zamanında borca girdim. Zor zamanlar geçirdim. Ama eşime değer dedim her türlü desteği verdim. Maddi ve manevi. Altınlarıı verdim. Olsun zamanla yerine koyarız dedim. Kimseden bişey beklemeden yaptım. O gün ben yanındayken bugün gelmiş bana sınır koyuyor, planlar yapıyor. Çok zoruma gitti.
 
Se
Sen den ve evinden kısmıyorsa sitem etmenin hakkın yok ha sen calışıp senin paranı sana vermeseydi o zaman sitem etmeye hakkın olurdu.Kavga etmesi kırıp dökmesi hoş değil ama kavganın sebebide sensin.Sen ev de otur calışma adam çalışsın ama sen karar ver kime verip kime vermiyeceği yok öyle bişey.Bazı gelinler kocaları sadece onlar için olsun istiyorlar ki kocaları ailelerini silip atsınlar.Yok öyle bişey o kocalarının veya kadınlarının bir ailesi de var onlara da yardım edecek işlerini de görecek bu hem kadınlar için hemde erkekler için geçerlidir
 
bu noktada etik açıdan benim ne düşündüğüm önemli değil ki. nasıl olması gerektiği medeni kanunla zaten sınırları çizilmiş.
Siz aileniz sizden yardım istediğinde medeni kanuna aykırı deyip yardım etmeme kararını verirsiniz. Konuyu açan Hanımefendiye medeni kanun maddelerini iletirseniz o da eşine gösterir, böylece eşi de ben haksızmışım deyip ve hemen evlerinin huzuru yerine gelir.
 
İslamcı tıp nasıl bir tip bilmiyorum ama benim bildiğim İslam'da erkeğin altın takması haram. Konu bu değil zaten ben her iki yüzüğüde görümce aldı sandım ama kendi yüzüğünü değil damadın yüzüğünü almış. Daha doğrusu abisine aldırmış.
 
Valla hoş dedin. Ne yapayım. Boşanıp rezil mi olayım. Elimden bişey gelmiyor
Ben boşanıp vezir oldum çok şükür bugünüme. Evliliğimde elde edemediğim her şeyi elde ettim. Allah elimden almaz inş. Yani düşünce sistemini değiştirmeni öneririm ben de güneydoğudayım bu arada(doğuluyum demiştin)
 
bu noktada etik açıdan benim ne düşündüğüm önemli değil ki. nasıl olması gerektiği medeni kanunla zaten sınırları çizilmiş.
Siz aileniz sizden yardım istediğinde medeni kanuna aykırı deyip yardım etmeme kararını verirsiniz. Konuyu açan Hanımefendiye medeni kanun maddelerini iletirseniz o da eşine gösterir, böylece eşi de ben haksızmışım deyip hatasını anlar ve hemen evlerinin huzuru yerine gelir.
 
Hanımefendi siz öncesini yazmazsanız nasıl bilebiliriz. Siz yüzük için yazdınız ben de ona istanaden yorumumu yaptım. Bu kadar sizi dinlemeyip başkalarına para veren birinden neden çocuk yapmak istiyorsunuz? Çünkü dediğinize göre bu para verme durumu sürekli olmakta ve değişmeyecek.
 
 
Eşinizden altınlarınızi isteyin o zaman. Parça parça yapıp versin. Önce benim altınlarımi öde sonra kardeşlerinin düğünlerini yaparsın diyin.
 
Helal kız sana bana da anlat nasıl başardın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…