Eşim ailesine para harcıyor ne yapmam lazım.

Bu türler gerizekalı oluyor genelde. Kardeşi okusa para verse anlarım. Ailesi sağlık için istese anlarım. Annem çok yoruluyor çamaşır ona şu makineden alacağım dese anlarım. Ama eşşek kadar olmuş bacısı evlenecek daha yüzüğünü alamıyorsa anlayamam. Yüzüğünü alamayan da evlenmesin bir zahmet! Haklısın. Ben olsam boşanırım. Zaten şiddet eğilimi de var. Gidip kardeşiyle yaşasın!

Erkek kardeşine de 25 bin gönderdi. Bunun sınırı yok bu canımı sıkıyor
bosanmayacaksan buna alisacaksin bu durumdan memnuniyetsizsen esinle konusacaksin olmuyorsa eger duzelmiyorsa ailesine soyle kocamdan para istemeyin huzurumuz bozuluyor diye ha yine olmadiysa cocuk yapma bu adamdan ikiniz birlikte magdur olursunuz.bosanacaksin yada baska biriyle evleneceksin .elalem 1 gun konusur sen ömür boyu cekersin haberin olsun.bosuna tavsiye isteme boyke bir adama .ya sen kabulleneceksin ya da dedgm gibi.

Bakın rezil olmaktan kastım. Ben doğuluyum. Arkamdan rezilce konuşmalar olacağından adım gibi eminim. Benim boşanmamdan kına yakanlar da olacak. Ailemin de arkasından konuşulacak. Ailem arkamda olur mu sonuna kadar arkamda olur. Ben bütün bunlara katlanmaktansa ya da bunların yaşanmasından sa çözüm odaklı ilerlemek istiyorum.
Mesleğin var mı? Tamam çözüm odaklı olacaksak önce seni düşünelim evliliğini değil. Çalışma imkanın varsa çalış. Eve katkın olur ama en önemlisi her ihtimale karşı kendi birikimini yaparsın koca eline bakmadan. Bir daha böyle bir saygısızlıkla karşılaşırsan kapıyı çarpıp çıkacak güvencen olsun.

Çocuk yapma fikrini bir süre askıya al bence. En önce de kendi mutluluğunu düşün. Benim en yakın arkadaşım batmanlı, kocasıyla sıkıntılarını yazamam onun özeli sonuçta ama aynı senin sebeplerinle “boşanmış kadın” olmamak için gençliğini yakışını izliyorum. Kız mühendis ama işini bile bıraktırdı kocası olacak d*var. İnşallah sen daha mantıklı davranırsın.

Anladığım kadarıyla kültürel olarak boşanma sizde tepkiyle karşılanıyor. Eşiniz de bunu biliyor, kolay kolay çekip gidemeyeceğiniz farkında, o yüzden kafasına göre davranıyor. Buna ne kadar katlanabileceğinizi siz bilirsiniz. Ama eşinizin ciddi şiddet eğilimi olduğunun farkında olun. Çocuk için acele etmeyin.

2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Görüncemin sözü olacak. Görümcem söz için kalkıp yüzüklerin parasını eşimden istiyor. Ben de eşime ailene tamam yardımcı ol ama sınırın olsun. Burda 10 bin kira verirken 5000 de az para değil verme kabul etmiyorum dedim. Sanane seni ilgilendirmez benim kardeşim dedi konuşmaları sildi ben görmeyeyim diye. Onlara sınır koyması gerekirken bana sınır koydu. Ben de madem banane beni ilgilendirmez, madem beni eşin yerine koymuyorsun madem kıymetim yok ben de söze falan gelmiyorum dedim. Sinirlendi kalktı evi başıma yıktı. Duvara yumruk attı elini kırdı. Kapıyı da kırdı. Etrafa saldırdı. Sonrasında neyse parayı vermedim henüz gerek yok bunca tartışmaya falan dedi. Neyse bir şekilde barıştık. Dün gece telefonuna baktım kavga ettiğimiz gün para kız kardeşine gönderilmiş. Ama bana yalan söylüyor. Üstelik yüzük bakmaya beni de götürmüştüler. O gün görümceme sormuştum avans mı aldın diye hayır babam verdi parayı dedi. Eşime dedim neden kardeşin öyle yalan söyledi. Ben söylememsini istedim dedi. Kardeşiyle bana oyun oynanıyor. Eşime olan sevgim bitti varya delicesine aşıktım ona. Aşk bitti, güven bitti, sevgi bitti. Çocuğumu olmuyo tedavi görüyoruz. Ankaraya gidip geliyo eşim. Sırf uçak parası vermesin masraf olmasın diye otobüslerde sürünüyor. Kalkıp bacısına paraya kıyıyor. Psikolojim altüst olmul durumda. Evi öyle dağıttı yerler cam içinde tek tek topladım camları ağlayarak Allahıma havale ettim. İnanın evliliğim bitsin istemiyorum. Elimden geleni yapıyorum. Ama hayatımdaki insanın bana yaptığına bak. Benden parayı kısmaz ama kendinden kısar bacısına verir. Hakkımı helal etmiyorum huzurum bozuldu.
Kendi kazandığım parayı kardeşime de veririm anama da babama da hiç kimse laf söyleyemez. Eşinizin şiddet eğilimi konusunda haklısınız, yalanı siz sorun çıkaracaksınız diye söylemiş olabilir başka yalanlarını yakaladınız mı? Siz çalışıyor musunuz? Sizin kazandığınız parayı kullanıp mı kardeşine yardım etti? Eğer sizin paranızı değil de kendi kazandığı parayı verdiyse hakkınız yok ki helal etmeyesiniz.

Boşanana da boşanmaya saygım var. Rezillikten kastım. Ben doğuluyum. Arkamdan neler konuşulacağını tahmin edebiliyorum. Ailem her kararımda arkamda. Ama kimsenin keyfini kendime getirmek istemiyorum. Ben çözüm odaklı olmak istiyorum.
siz doğulusunuz eşiniz batılı mı?

zira muhtemelen o da benzer bir kültürden geliyordur ve o kültürde evlenecek olan bacıya "bacım bi yüzüğü alamayacak durumdasın nerene güveniyorsun da evleniyorsun" denmez, aksine, soğan ekmek yeni elaleme rezil olunmaz o para yollanır

yani hani tersi olsa siz trakyalıyım/x memleketliyim neyse derdim memleket şövenizmi değil, bizde böyle şey yok filan deseniz neyse de ayni kültürün insanısınız gibi. eşinizle aynı yapıdan geliyorsunuz bence. tam olarak şaşkınlığınız, öfkeniz, kızgınlığınız neye anlamadım ben.
Kendi kazandığım parayı kardeşime de veririm anama da babama da hiç kimse laf söyleyemez. Eşinizin şiddet eğilimi konusunda haklısınız, yalanı siz sorun çıkaracaksınız diye söylemiş olabilir başka yalanlarını yakaladınız mı? Siz çalışıyor musunuz? Sizin kazandığınız parayı kullanıp mı kardeşine yardım etti? Eğer sizin paranızı değil de kendi kazandığı parayı verdiyse hakkınız yok ki helal etmeyesiniz.
dürüst olayım ben de bana paramın hesabını soracak adamın alnını karışlarım

ama hani kadın çalışmasa bile erkek evi geçindirmekle yükümlü ve erkeğin parası evin ortak parası gibi bir kafa var. ev hanımları eşimin parası benim param diyor. (diyebilir tabi de)

e bu kafa aynı zamanda "benden habersiz ailesine para veremez" kafasını da yaşamak istiyor

valla bilemiyoum bu bana imkansız geliyor... erkeğin aşırı hanımcı olması haricinde, tabi öyle hanımcı erkekler de var, yok değil

hem evi erkek geçindirsin hem her kuruşun hesabını eşine versin, eşinin onaylamadığı harcama yapmasın, eve giren para sadece erkeğin parası ama bütçe ortak...valla bunu kaç aile yaşayabilir bilmiyorum.

hani zira etrafımda sadece erkek çalışıyosa kararları erkek alıyor, kadınlar bişey demiyor. ya da kavga ediyor ediyor oturuyor.
kadın-erkek çalışıyorsa kalan paralarını kendi keyfine göre harcıyor
kadının hem çalışmayıp hem karar mercisi olabilmesi istisnai geliyor bana.

açıkçası erkek olsam karım ailene para verme vırt zırt dese hiç takmam ben. hoş ben ekrek olsam karım ben çalışmıycam sen bana bak dese de hadi ordan derim :D

Ben bir altın birde gümüş yüzük alıyorlar gibi düşündüm. Fiyatlardan da haberim olmayınca ☺️
benim de hiç haberim yok inanın
ama erkek diye illa gümüş takacak diye bir kaide yok çok İslamcı tipler hariç erkeklere de altın alınıyor, benim etrafımda -ki evlenenler genelde muhafazakar bir çevredir- çoğu erkeğin alyansı altın.
e altının da gramı 3binden fazla 2 gram zaten 6 bini geçiyor...en dandik altın yüzük anca eder sanırım -14 ayar içi boş filan.

ya da görece iyi gramajlı gümüş tahminen olabilir....

Bu türler gerizekalı oluyor genelde. Kardeşi okusa para verse anlarım. Ailesi sağlık için istese anlarım. Annem çok yoruluyor çamaşır ona şu makineden alacağım dese anlarım. Ama eşşek kadar olmuş bacısı evlenecek daha yüzüğünü alamıyorsa anlayamam. Yüzüğünü alamayan da evlenmesin bir zahmet! Haklısın. Ben olsam boşanırım. Zaten şiddet eğilimi de var. Gidip kardeşiyle yaşasın!

%10000

Bu ne açlık, ne kalitesizliktir yarabbim 5000liralık yüzük için abime yamanayım :KK51: Böyle kalitesiz bir aileyi kendime yakıştıramazdım asla. Oğulları da zaten ayrıca şahaneymiş o konuda yazılacakları herkes yazmış zaten.

Aaaaaa Allah verir rızkını öyle demeyin. Çocuk büyütmeyi sadece karnını doyurmak sananlardan sanırım konu sahibi.

12 yıllık bir REZİL olarak yazıyorum.

Ama bu mükemmel evliliğe “ çocuğum için katlanıyorum kocişime çocuğum çok düşkün ”””” bahanesi şart. Yoksa boşanıp REZİL mi olsun kadın.
Evet doğru haklısınız boşanmak da bir tercih elbette. Boşanana da boşanmaya karşı değilim. Ama kendi çevremden yola çıkatak söylüyorum. Ben arkamdan ne çirkin yakıştırmalar yapılacağını bildiğimden ve ilginç, meraklı insanların bakışları altında kalarak da devam edemem. İnsanlar saygısız. Bazen haksız tarafın kendimiz olduğunu düşünürler. O yüzden benim yaşayacağım boşanma insanların saygı duyacağı şekilde durmaz.

medeni kanun sizinle aynı fikirde değil.

Çocuk konusunda da hiç yazmıyor farkında mısınız

Yani bu muhteşem evliliğe çocuk yapsın o rezil olsun istiyor
Evet doğru haklısınız boşanmak da bir tercih elbette. Boşanana da boşanmaya karşı değilim. Ama kendi çevremden yola çıkatak söylüyorum. Ben arkamdan ne çirkin yakıştırmalar yapılacağını bildiğimden ve ilginç, meraklı insanların bakışları altında kalarak da devam edemem. İnsanlar saygısız. Bazen haksız tarafın kendimiz olduğunu düşünürler. Ben nice kadınlar gibi boşanınca vezir değil. Çevreme dayanarak yorumlayınca rezil oluyorum. Bir de çözüm odaklı yaklaşmak istiyorum. Çocuk meselesine gelince. Eşime infetilite teşhisi kondu. Tedaviyi henüz tüm bunlar yaşanmadan önce başlamıştık. 2 ayda bir tedavi için git gel yapıyor. Tedavimizin sonuç verip vermeyeceği de belli değil.

Yorumlarınızı yazarken. Acımasızca ve empati kurmadan yaklaşıyorsunuz

O yorum bana göre konudaki en gerçekçi yorum. Tamamen sizi düşünüp yazmış yorum sahibi. Siz farkında değilsiniz ama eşinizin bir sonraki adımı size şiddet uygulaması. Gerçekleri duymak mı acıtıcı geliyor ?

2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Görüncemin sözü olacak. Görümcem söz için kalkıp yüzüklerin parasını eşimden istiyor. Ben de eşime ailene tamam yardımcı ol ama sınırın olsun. Burda 10 bin kira verirken 5000 de az para değil verme kabul etmiyorum dedim. Sanane seni ilgilendirmez benim kardeşim dedi konuşmaları sildi ben görmeyeyim diye. Onlara sınır koyması gerekirken bana sınır koydu. Ben de madem banane beni ilgilendirmez, madem beni eşin yerine koymuyorsun madem kıymetim yok ben de söze falan gelmiyorum dedim. Sinirlendi kalktı evi başıma yıktı. Duvara yumruk attı elini kırdı. Kapıyı da kırdı. Etrafa saldırdı. Sonrasında neyse parayı vermedim henüz gerek yok bunca tartışmaya falan dedi. Neyse bir şekilde barıştık. Dün gece telefonuna baktım kavga ettiğimiz gün para kız kardeşine gönderilmiş. Ama bana yalan söylüyor. Üstelik yüzük bakmaya beni de götürmüştüler. O gün görümceme sormuştum avans mı aldın diye hayır babam verdi parayı dedi. Eşime dedim neden kardeşin öyle yalan söyledi. Ben söylememsini istedim dedi. Kardeşiyle bana oyun oynanıyor. Eşime olan sevgim bitti varya delicesine aşıktım ona. Aşk bitti, güven bitti, sevgi bitti. Çocuğumu olmuyo tedavi görüyoruz. Ankaraya gidip geliyo eşim. Sırf uçak parası vermesin masraf olmasın diye otobüslerde sürünüyor. Kalkıp bacısına paraya kıyıyor. Psikolojim altüst olmul durumda. Evi öyle dağıttı yerler cam içinde tek tek topladım camları ağlayarak Allahıma havale ettim. İnanın evliliğim bitsin istemiyorum. Elimden geleni yapıyorum. Ama hayatımdaki insanın bana yaptığına bak. Benden parayı kısmaz ama kendinden kısar bacısına verir. Hakkımı helal etmiyorum huzurum bozuldu.
Hangi hakkı helal etmiyorsunuz tam olarak?

Hangi hakkı helal etmiyorsunuz tam olarak?
Beş kuruş için önce bana seni ilgilendirmez deyip gizli yapmasına. Sonra da bana yaptığı saygısızlığı kabul etmeyince evi başıma yıkmasını hem de kardeşiyle beni aptal yerine koymalarını. Asla helal etmiyorumm. Onlar ailesiyle ben de eşiyim

Back
X