Boşanana da boşanmaya saygım var. Rezillikten kastım. Ben doğuluyum. Arkamdan neler konuşulacağını tahmin edebiliyorum. Ailem her kararımda arkamda. Ama kimsenin keyfini kendime getirmek istemiyorum. Ben çözüm odaklı olmak istiyorum.
siz doğulusunuz eşiniz batılı mı?
zira muhtemelen o da benzer bir kültürden geliyordur ve o kültürde evlenecek olan bacıya "bacım bi yüzüğü alamayacak durumdasın nerene güveniyorsun da evleniyorsun" denmez, aksine, soğan ekmek yeni elaleme rezil olunmaz o para yollanır
yani hani tersi olsa siz trakyalıyım/x memleketliyim neyse derdim memleket şövenizmi değil, bizde böyle şey yok filan deseniz neyse de ayni kültürün insanısınız gibi. eşinizle aynı yapıdan geliyorsunuz bence. tam olarak şaşkınlığınız, öfkeniz, kızgınlığınız neye anlamadım ben.
Kendi kazandığım parayı kardeşime de veririm anama da babama da hiç kimse laf söyleyemez. Eşinizin şiddet eğilimi konusunda haklısınız, yalanı siz sorun çıkaracaksınız diye söylemiş olabilir başka yalanlarını yakaladınız mı? Siz çalışıyor musunuz? Sizin kazandığınız parayı kullanıp mı kardeşine yardım etti? Eğer sizin paranızı değil de kendi kazandığı parayı verdiyse hakkınız yok ki helal etmeyesiniz.
dürüst olayım ben de bana paramın hesabını soracak adamın alnını karışlarım
ama hani kadın çalışmasa bile erkek evi geçindirmekle yükümlü ve erkeğin parası evin ortak parası gibi bir kafa var. ev hanımları eşimin parası benim param diyor. (diyebilir tabi de)
e bu kafa aynı zamanda "benden habersiz ailesine para veremez" kafasını da yaşamak istiyor
valla bilemiyoum bu bana imkansız geliyor... erkeğin aşırı hanımcı olması haricinde, tabi öyle hanımcı erkekler de var, yok değil
hem evi erkek geçindirsin hem her kuruşun hesabını eşine versin, eşinin onaylamadığı harcama yapmasın, eve giren para sadece erkeğin parası ama bütçe ortak...valla bunu kaç aile yaşayabilir bilmiyorum.
hani zira etrafımda sadece erkek çalışıyosa kararları erkek alıyor, kadınlar bişey demiyor. ya da kavga ediyor ediyor oturuyor.
kadın-erkek çalışıyorsa kalan paralarını kendi keyfine göre harcıyor
kadının hem çalışmayıp hem karar mercisi olabilmesi istisnai geliyor bana.
açıkçası erkek olsam karım ailene para verme vırt zırt dese hiç takmam ben. hoş ben ekrek olsam karım ben çalışmıycam sen bana bak dese de hadi ordan derim