Eşim ailesine para harcıyor ne yapmam lazım.

Beş kuruş için önce bana seni ilgilendirmez deyip gizli yapmasına. Sonra da bana yaptığı saygısızlığı kabul etmeyince evi başıma yıkmasını hem de kardeşiyle beni aptal yerine koymalarını. Asla helal etmiyorumm. Onlar ailesiyle ben de eşiyim
Sizin rızkınızı mı kesip kardeşine verdi?
Siz demedinizi az önce benden asla kısmaz sıkıntıda çekmiyoruz sadece kendinden kısar diye?
Adamın kendi çalışıp kazandığı para kendi kardeşi sizi negatif etkileyen birşey de yok eee size ne kardeşine verdiği paradan?
Valla aynı şartlarda kocam bana bunu yapsa bende evi başına yıkar kardeşime o parayı veririm, tek fark yalan söylemem.
Yalan söylemesinin sebebi de daha fazla sizle uğraşmak istememesi onu da anlıyorum. Kardeşine de sana para verdiğimi eşime söyleme bıktım daha uğraşamam demiş. Haklı

Medeni kanunu değil kendi fikrimi yazdım. Sitede yalnızca medeni kanuna uygun yorum yapılır uyarısını göremedim.

Siz etik olarak doğru ve gerçek tavsiyeler verme amacında olmayabilirsiniz elbette. Neticede gerçeğe aykırı şeyler yazarak insanları yönlendirmiş olmak da vicdanla ilgili.

Sizin rızkınızı mı kesip kardeşine verdi?
Siz demedinizi az önce benden asla kısmaz sıkıntıda çekmiyoruz sadece kendinden kısar diye?
Adamın kendi çalışıp kazandığı para kendi kardeşi sizi negatif etkileyen birşey de yok eee size ne kardeşine verdiği paradan?
Valla aynı şartlarda kocam bana bunu yapsa bende evi başına yıkar kardeşime o parayı veririm, tek fark yalan söylemem.
Yalan söylemesinin sebebi de daha fazla sizle uğraşmak istememesi onu da anlıyorum. Kardeşine de sana para verdiğimi eşime söyleme bıktım daha uğraşamam demiş. Haklı
Eşiniz 20 bin 5 bin 30 bin her defasında ailesine bedavadan gönderse. Kayınbaba ben emekliyim valla herkez kendine yetsin dese. Kocam babasıymış gibi görümceme yüzük alıp nişanlarını yapsa tabiki kabul etmem. Neden? Ben borçtayken düğünümün cartını curtunu masrafını altınlarımla ödedim. Kimseden destek beklemeden. Niye enayi miyim kalkıp millete düğün dernek takı vereyim.

siz doğulusunuz eşiniz batılı mı?

zira muhtemelen o da benzer bir kültürden geliyordur ve o kültürde evlenecek olan bacıya "bacım bi yüzüğü alamayacak durumdasın nerene güveniyorsun da evleniyorsun" denmez, aksine, soğan ekmek yeni elaleme rezil olunmaz o para yollanır

yani hani tersi olsa siz trakyalıyım/x memleketliyim neyse derdim memleket şövenizmi değil, bizde böyle şey yok filan deseniz neyse de ayni kültürün insanısınız gibi. eşinizle aynı yapıdan geliyorsunuz bence. tam olarak şaşkınlığınız, öfkeniz, kızgınlığınız neye anlamadım ben.

dürüst olayım ben de bana paramın hesabını soracak adamın alnını karışlarım

ama hani kadın çalışmasa bile erkek evi geçindirmekle yükümlü ve erkeğin parası evin ortak parası gibi bir kafa var. ev hanımları eşimin parası benim param diyor. (diyebilir tabi de)

e bu kafa aynı zamanda "benden habersiz ailesine para veremez" kafasını da yaşamak istiyor

valla bilemiyoum bu bana imkansız geliyor... erkeğin aşırı hanımcı olması haricinde, tabi öyle hanımcı erkekler de var, yok değil

hem evi erkek geçindirsin hem her kuruşun hesabını eşine versin, eşinin onaylamadığı harcama yapmasın, eve giren para sadece erkeğin parası ama bütçe ortak...valla bunu kaç aile yaşayabilir bilmiyorum.

hani zira etrafımda sadece erkek çalışıyosa kararları erkek alıyor, kadınlar bişey demiyor. ya da kavga ediyor ediyor oturuyor.
kadın-erkek çalışıyorsa kalan paralarını kendi keyfine göre harcıyor
kadının hem çalışmayıp hem karar mercisi olabilmesi istisnai geliyor bana.

açıkçası erkek olsam karım ailene para verme vırt zırt dese hiç takmam ben. hoş ben ekrek olsam karım ben çalışmıycam sen bana bak dese de hadi ordan derim :D
Bir zahmet kardeşine verdikleri paraya da karışmasınlar. Sürekli yapsa hadi yine anlayabilirim de bir yüzük parasını verdi diye evlerindeki huzuru bozmalarını aklım almıyor.

Medeni kanunu değil kendi fikrimi yazdım. Sitede yalnızca medeni kanuna uygun yorum yapılır uyarısını göremedim.
Bu siteyi gerçekten anlamıyorum bazen. Varsa kira, faturalar, yeme içme her şey ortak ödendikten sonra kişiler tabii ki kendilerine para ayıracaklar. O parayla da istedikleri şeyi alırlar, eşler kişisel harcamalara karışamazlar. Kadın ya da erkek olması fark etmez, evlendik diye tüm kazandığımız paranın hesabını verecek değiliz.

Siz etik olarak doğru ve gerçek tavsiyeler verme amacında olmayabilirsiniz elbette. Neticede gerçeğe aykırı şeyler yazarak insanları yönlendirmiş olmak da vicdanla ilgili.
Ailesine yardımda bulunması size etik dışı geliyorsa o sizin düşüncenizdir. Evet tekrar yazıyorum ailemin yardıma ihtiyacı olduğunda kendi paramı vermek için kimsenin iznini almam.

Bir zahmet kardeşine verdikleri paraya da karışmasınlar. Sürekli yapsa hadi yine anlayabilirim de bir yüzük parasını verdi diye evlerindeki huzuru bozmalarını aklım almıyor.
Eşim 1 yüzükle bitirse davayı anlarım. Yüzğk zaten bardağı taşıran son damla. Önce kaynıma 25 bin verir. Başka gün yine 10 bin vs vs. Kayınbaba ben emekliyim deyip evde otursun kızının sözü var niye ilgilenmiyor. Kocam onun mürüvetini yapıyor hayırdır. Enayi mi var. Benim de düğünüm oldu borcumu masrafımı altınlarımla ödedim. Kimseden destek beklemeden. Ben de çocuk yok tedaviyle mücadele veriyorum. Benim herif te paraları oraya buraya saçsın. Sınırını koy deyince de evi başıma yıksın. Sonra bacısıyla gizli iş yapsın. Pardon da benim borcum varken niye sattın altınları? Niye yardım edenin yoktu? Önce Allah sonra ben vardım yanında. O günleri unutup. Bana hesabım seni ilgilendirmez diyemez. Altınları alırken erkeklik taslayaydı. Niye şimdi mevzu ana baba bacı olunca beni karşısına alıyor

Ailesine yardımda bulunması size etik dışı geliyorsa o sizin düşüncenizdir. Evet tekrar yazıyorum ailemin yardıma ihtiyacı olduğunda kendi paramı vermek için kimsenin iznini almam.

bu noktada etik açıdan benim ne düşündüğüm önemli değil ki. nasıl olması gerektiği medeni kanunla zaten sınırları çizilmiş. :işsiz:

Hanımlar konudaki asıl sorun paranın nereye gittiği mi sizce ? Adam resmen kadını dövmemek için evini dövmüş, elini kırmış sinir krizinden. Sonra siniri yatışınca da partnerine yalan söylemiş kardeşi ile birlikte, aptal yerine koymuşlar kadını. Parasını isterse iyilik etmek için bağışlasın bu adam yine de öküz olduğu gerçeği değişmeyecek.( üzgünüm konu sahibi )
Hoş biz boşuna yazıyoruz. Siz hoşunuza gitmeyen yorumlara dönüp cevap da yazmıyorsunuz,boşanmakla ilgili de bir copy paste yapmışsınız herkese aynı cevabı yapıştırıp geçiyorsunuz. Dilerim pişman olmazsınız.

2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Görüncemin sözü olacak. Görümcem söz için kalkıp yüzüklerin parasını eşimden istiyor. Ben de eşime ailene tamam yardımcı ol ama sınırın olsun. Burda 10 bin kira verirken 5000 de az para değil verme kabul etmiyorum dedim. Sanane seni ilgilendirmez benim kardeşim dedi konuşmaları sildi ben görmeyeyim diye. Onlara sınır koyması gerekirken bana sınır koydu. Ben de madem banane beni ilgilendirmez, madem beni eşin yerine koymuyorsun madem kıymetim yok ben de söze falan gelmiyorum dedim. Sinirlendi kalktı evi başıma yıktı. Duvara yumruk attı elini kırdı. Kapıyı da kırdı. Etrafa saldırdı. Sonrasında neyse parayı vermedim henüz gerek yok bunca tartışmaya falan dedi. Neyse bir şekilde barıştık. Dün gece telefonuna baktım kavga ettiğimiz gün para kız kardeşine gönderilmiş. Ama bana yalan söylüyor. Üstelik yüzük bakmaya beni de götürmüştüler. O gün görümceme sormuştum avans mı aldın diye hayır babam verdi parayı dedi. Eşime dedim neden kardeşin öyle yalan söyledi. Ben söylememsini istedim dedi. Kardeşiyle bana oyun oynanıyor. Eşime olan sevgim bitti varya delicesine aşıktım ona. Aşk bitti, güven bitti, sevgi bitti. Çocuğumu olmuyo tedavi görüyoruz. Ankaraya gidip geliyo eşim. Sırf uçak parası vermesin masraf olmasın diye otobüslerde sürünüyor. Kalkıp bacısına paraya kıyıyor. Psikolojim altüst olmul durumda. Evi öyle dağıttı yerler cam içinde tek tek topladım camları ağlayarak Allahıma havale ettim. İnanın evliliğim bitsin istemiyorum. Elimden geleni yapıyorum. Ama hayatımdaki insanın bana yaptığına bak. Benden parayı kısmaz ama kendinden kısar bacısına verir. Hakkımı helal etmiyorum huzurum bozuldu.
Sen den ve evinden kısmıyorsa sitem etmenin hakkın yok ha sen calışıp senin paranı sana vermeseydi o zaman sitem etmeye hakkın olurdu.Kavga etmesi kırıp dökmesi hoş değil ama kayganın sebebide sensin.Sen evde otur calışma adam çalışsın ama sen karar ver kime verip kime vermiyeceği yok öyle bişey.Bazı gelinler kocaları sadece onlar için var istiyorlar ki kocaları ailelerini silip atsınlar.Yok öyle bişey o kocalarının veya kadınlarının bir ailesi de var onlara da yardım edecek işlerini de görecek bu hem kadınlar için hemde erkekler için geçerlidir

Hanımlar konudaki asıl sorun paranın nereye gittiği mi sizce ? Adam resmen kadını dövmemek için evini dövmüş, elini kırmış sinir krizinden. Sonra siniri yatışınca da partnerine yalan söylemiş kardeşi ile birlikte, aptal yerine koymuşlar kadını. Parasını isterse iyilik etmek için bağışlasın bu adam yine de öküz olduğu gerçeği değişmeyecek.( üzgünüm konu sahibi )
Hoş biz boşuna yazıyoruz. Siz hoşunuza gitmeyen yorumlara dönüp cevap da yazmıyorsunuz,boşanmakla ilgili de bir copy paste yapmışsınız herkese aynı cevabı yapıştırıp geçiyorsunuz. Dilerim pişman olmazsınız.
Çünkü boşanmakla ilgili yazdıklarım gerçek ama bir soru defalaca sorulunca mecbur en hızlı bu şekilde cevap veriyorum. Bakın Bazen mevzu para değil. Bazen karşındaki insana sınırını koymasını isterken bu şekilde oyun plana aklı eriyorsa düşünüyorum da mevzu aldatmaya gelince de bu şekilde çözüm sağlayacak. Üstelik sınırlarımızı koymayı bilmezsek insanlar bu durumu suistimal etmeye başlar. Bakar mısınız yüzüme gülen yengem diyen görümce bana yalan söylüyor. Ben de zamanında borca girdim. Zor zamanlar geçirdim. Ama eşime değer dedim her türlü desteği verdim. Maddi ve manevi. Altınlarıı verdim. Olsun zamanla yerine koyarız dedim. Kimseden bişey beklemeden yaptım. O gün ben yanındayken bugün gelmiş bana sınır koyuyor, planlar yapıyor. Çok zoruma gitti.

Se
2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Görüncemin sözü olacak. Görümcem söz için kalkıp yüzüklerin parasını eşimden istiyor. Ben de eşime ailene tamam yardımcı ol ama sınırın olsun. Burda 10 bin kira verirken 5000 de az para değil verme kabul etmiyorum dedim. Sanane seni ilgilendirmez benim kardeşim dedi konuşmaları sildi ben görmeyeyim diye. Onlara sınır koyması gerekirken bana sınır koydu. Ben de madem banane beni ilgilendirmez, madem beni eşin yerine koymuyorsun madem kıymetim yok ben de söze falan gelmiyorum dedim. Sinirlendi kalktı evi başıma yıktı. Duvara yumruk attı elini kırdı. Kapıyı da kırdı. Etrafa saldırdı. Sonrasında neyse parayı vermedim henüz gerek yok bunca tartışmaya falan dedi. Neyse bir şekilde barıştık. Dün gece telefonuna baktım kavga ettiğimiz gün para kız kardeşine gönderilmiş. Ama bana yalan söylüyor. Üstelik yüzük bakmaya beni de götürmüştüler. O gün görümceme sormuştum avans mı aldın diye hayır babam verdi parayı dedi. Eşime dedim neden kardeşin öyle yalan söyledi. Ben söylememsini istedim dedi. Kardeşiyle bana oyun oynanıyor. Eşime olan sevgim bitti varya delicesine aşıktım ona. Aşk bitti, güven bitti, sevgi bitti. Çocuğumu olmuyo tedavi görüyoruz. Ankaraya gidip geliyo eşim. Sırf uçak parası vermesin masraf olmasın diye otobüslerde sürünüyor. Kalkıp bacısına paraya kıyıyor. Psikolojim altüst olmul durumda. Evi öyle dağıttı yerler cam içinde tek tek topladım camları ağlayarak Allahıma havale ettim. İnanın evliliğim bitsin istemiyorum. Elimden geleni yapıyorum. Ama hayatımdaki insanın bana yaptığına bak. Benden parayı kısmaz ama kendinden kısar bacısına verir. Hakkımı helal etmiyorum huzurum bozuldu.
Sen den ve evinden kısmıyorsa sitem etmenin hakkın yok ha sen calışıp senin paranı sana vermeseydi o zaman sitem etmeye hakkın olurdu.Kavga etmesi kırıp dökmesi hoş değil ama kavganın sebebide sensin.Sen ev de otur calışma adam çalışsın ama sen karar ver kime verip kime vermiyeceği yok öyle bişey.Bazı gelinler kocaları sadece onlar için olsun istiyorlar ki kocaları ailelerini silip atsınlar.Yok öyle bişey o kocalarının veya kadınlarının bir ailesi de var onlara da yardım edecek işlerini de görecek bu hem kadınlar için hemde erkekler için geçerlidir

bu noktada etik açıdan benim ne düşündüğüm önemli değil ki. nasıl olması gerektiği medeni kanunla zaten sınırları çizilmiş. :işsiz:
Siz aileniz sizden yardım istediğinde medeni kanuna aykırı deyip yardım etmeme kararını verirsiniz. Konuyu açan Hanımefendiye medeni kanun maddelerini iletirseniz o da eşine gösterir, böylece eşi de ben haksızmışım deyip ve hemen evlerinin huzuru yerine gelir.

İslamcı tıp nasıl bir tip bilmiyorum ama benim bildiğim İslam'da erkeğin altın takması haram. Konu bu değil zaten ben her iki yüzüğüde görümce aldı sandım ama kendi yüzüğünü değil damadın yüzüğünü almış. Daha doğrusu abisine aldırmış.

Valla hoş dedin. Ne yapayım. Boşanıp rezil mi olayım. Elimden bişey gelmiyor
Ben boşanıp vezir oldum 😂😂😂😂 çok şükür bugünüme. Evliliğimde elde edemediğim her şeyi elde ettim. Allah elimden almaz inş. Yani düşünce sistemini değiştirmeni öneririm ben de güneydoğudayım bu arada(doğuluyum demiştin)

Siz aileniz sizden yardım istediğinde medeni kanuna aykırı deyip yardım etmeme kararını verirsiniz. Konuyu açan Hanımefendiye medeni kanun maddelerini iletirseniz o da eşine gösterir, böylece eşi de ben haksızmışım deyip hatasını anlar ve hemen evlerinin huzuru yerine gelir.

Eşim 1 yüzükle bitirse davayı anlarım. Yüzğk zaten bardağı taşıran son damla. Önce kaynıma 25 bin verir. Başka gün yine 10 bin vs vs. Kayınbaba ben emekliyim deyip evde otursun kızının sözü var niye ilgilenmiyor. Kocam onun mürüvetini yapıyor hayırdır. Enayi mi var. Benim de düğünüm oldu borcumu masrafımı altınlarımla ödedim. Kimseden destek beklemeden. Ben de çocuk yok tedaviyle mücadele veriyorum. Benim herif te paraları oraya buraya saçsın. Sınırını koy deyince de evi başıma yıksın. Sonra bacısıyla gizli iş yapsın. Pardon da benim borcum varken niye sattın altınları? Niye yardım edenin yoktu? Önce Allah sonra ben vardım yanında. O günleri unutup. Bana hesabım seni ilgilendirmez diyemez. Altınları alırken erkeklik taslayaydı. Niye şimdi mevzu ana baba bacı olunca beni karşısına alıyor
Hanımefendi siz öncesini yazmazsanız nasıl bilebiliriz. Siz yüzük için yazdınız ben de ona istanaden yorumumu yaptım. Bu kadar sizi dinlemeyip başkalarına para veren birinden neden çocuk yapmak istiyorsunuz? Çünkü dediğinize göre bu para verme durumu sürekli olmakta ve değişmeyecek.

İslamcı tıp nasıl bir tip bilmiyorum ama benim bildiğim İslam'da erkeğin altın takması haram. Konu bu değil zaten ben her iki yüzüğüde görümce aldı sandım ama kendi yüzüğünü değil damadın yüzüğünü almış. Daha doğrusu abisine aldırmış.
benim de hiç haberim yok inanın
ama erkek diye illa gümüş takacak diye bir kaide yok çok İslamcı tipler hariç erkeklere de altın alınıyor, benim etrafımda -ki evlenenler genelde muhafazakar bir çevredir- çoğu erkeğin alyansı altın.
e altının da gramı 3binden fazla 2 gram zaten 6 bini geçiyor...en dandik altın yüzük anca eder sanırım -14 ayar içi boş filan.

ya da görece iyi gramajlı gümüş tahminen olabilir....

Eşinizden altınlarınızi isteyin o zaman. Parça parça yapıp versin. Önce benim altınlarımi öde sonra kardeşlerinin düğünlerini yaparsın diyin.

Ben boşanıp vezir oldum 😂😂😂😂 çok şükür bugünüme. Evliliğimde elde edemediğim her şeyi elde ettim. Allah elimden almaz inş. Yani düşünce sistemini değiştirmeni öneririm ben de güneydoğudayım bu arada(doğuluyum demiştin)
Helal kız sana bana da anlat nasıl başardın

Back
X