Eşim ailesine para harcıyor ne yapmam lazım.

Harbiden he, evlenmeye diye yola çıkan bir çift yüzüğünü de başkasından istiyorsa yani...
Abisinin karısının laf ettiğini bile bile 5 bin için değer mi bir de yani? Bayağı abisi söyleme yengene demiş, organize bir şekilde kadından saklamışlar bir de.
Yüzük maddi değerinden hariç manevi değeri olan bir şey. Evleniyorsam bir zahmet kocam alsın isterim.
Ay yani paran yoksa da almayiverirsin. Biz her şeyi kendimiz aldığımız için bütçe sorunu yaşamıştık evlenirken. O sebeple de dış çekimi arkadaşımız yaptı, yüzük almadik, kuaföre gelinlikle gitmeyip çok az bir para ödedim vs vs. Evlenmeyi bilip de bunu düşünemiyor mu o görünmce? Yenge essek ya yalanla da olsa alacak abisinin parasını. Bi de biz ailelerden hiç para almadan her şeyi aldık diye böyle şeylere bütçemiz kalmamıştı, bunlar allah bilir geleneksel bir evlilik yapıp eşyaları da ailelere aldiriyordur. Ona rağmen bi yüzük parası çıkmıyorsa da evlenme yani🫠

Parayı pulu geçin öfkelenince cam çerçeve indiren elini kolunu kıran adam yarın öbür gün sizede yapar. Çocuk diyosunuz birde. Tekrar tekrar dikkatlice düşünün.
Geçen eşim bağırdı çarpıcam şimdi diye bi kelime çıktı ağzından 1 ay konuşmadım evi terkettim zor getirdi net boşarım bi daha olursa herkes hududunu bilecek. Ortalığı yıksa öyle evde kalanları da kafasında ben kırarım. Asla pasif kalmayın bu tarz konularda birde çocuk işini düşünün.

verilen para binlerce tl olsa anlarım. düğün, nişan yapmak ne kadar masraflı herkes bilir ve herkes ailesine yardım eder. birgün kardeşim benden böyle ufak bir yardım istese gözümü kırpmadan veririm. bana çok bencilce geldi açıkçası. eşimin kardeşi istese böyle bir şeye hiç karışmam abi-kardeş arasına da girmem maddi sıkıntım yoksa fakat konu sahibin eşi tedavi olmalı ciddi sorunları var.
Mesele paranın miktarı değil ki rıza. Eğer 5k mesele edilmeyecek bi para olsa aileleri için kim neden üstüne konuşsun ki? Nişan gibi masraflı bi durumda da yardımı herkes eder tabiki. Eşinizin kardeşi böyle bişey istediğinde sizin karışmamanız sizin rızanız olması demek işte. Konu sahibinin rızası yok. İşin arkaplanını bilmiyoruz günün sonunda. Herkes aynı ilişkiler çerçevesinde yaşamıyor malesef.

insanın öz abisi de insana yardım edemeyecekse... abilerim evli. üniversite yıllarımda harç parasını ödeyemiyordum. evli abimden istiyordum. sağ olsun harcımı ödüyordu. öz abim o benim. şayet yengen izin vermiyor, ödeyemem dese çok mağdur olurdum hem de üzülürdüm. bir diğer abim de evli. eminim şu an çok müşkül durumdayım bana para yolla desem hemen yollar. dediğim gibi o benim abim. neden yollamasın? abi kardeşiz biz. öz abi kardeş. misal insan kocasından karısından boşanıyor ama et tırnaktan ayrılmıyor. ölene kadar kardeşiz biz. bir insana psikolojik baskı yaparsanız, sürekli sorun çıkarırsanız size yalan söyler. hatta daha kötüsü bunu alışkanlık haline getirir. halbuki sorunları konuşarak daha medeni çözebilirsiniz. eşiniz kendi çalışıyorsa o para onun alın teriyse kusura bakmayın ama size laf düşmüyor. ben çalışıyorsam kendi paramı eşşek gibi kazanıyorsam kimseye laf düşmez. o lafı ağzına tıkarım.

Bu tarz konularda şunu fark ediyorum Allah kolaylıkla çocuk vermiyor zorlaya zorlaya olsun isteniyor. Gerçekten olmayanda da hayır vardır görebilene.
Sen böyle bi evlilik içindeyken çocuğu falan boş ver. Evliliğin oturmadan sorunlarını çözmeden çocuk yapma.

Son düzenleme:
Rezil olmusuz bak goruyor musun. Halbuki somuruyu, şiddeti, alkolü, kumari, aldatmayi falan cekince madalya takiyorlardi cunku.
Çocuk konusunda da hiç yazmıyor farkında mısınız

Yani bu muhteşem evliliğe çocuk yapsın o rezil olsun istiyor

Bizim bir tanıdık vardı, acayip öfkeli biriydi adam. Sonra bir gün bir sinir anında evde camlı bir kapıya yumruk atmış. Tabi dizilerdeki gibi acil serviste yapılan bir bandajla kurtulma şansı olmadı gerçek hayatta. Bir sürü ameliyat, sinir hasarı vs. uğraştı durdu. Eh bir daha da objelere yumruk atamadı, can tatlı geldi tabi. :KK14:
Bu arada eşya yumruklayan adamların bir sonraki hedefi suratınız olabilir.

Hem paranız yok, hem adam sinir hastası. Ne çocuğundan bahsediyorsunuz ya?

Aaaaaa Allah verir rızkını öyle demeyin. Çocuk büyütmeyi sadece karnını doyurmak sananlardan sanırım konu sahibi.
Bu tarz konuşarda şunu fark ediyorum Allah kolaylıkla çocuk vermiyor zorlaya zorlaya olsun isteniyor. Gerçekten olmayanda da hayır vardır görebilene.
Sen böyle bi evlilik içindeyken çocuğu falan boş ver. Evliliğin oturmadan sorunlarını çözmeden çocuk yapma.

12 yıllık bir REZİL olarak yazıyorum.

Ama bu mükemmel evliliğe “ çocuğum için katlanıyorum kocişime çocuğum çok düşkün ”””” bahanesi şart. Yoksa boşanıp REZİL mi olsun kadın.

Siz çalışıyor musunuz?
Çalışsanız kardeşiniz evlenirken sizden para istese vermez misiniz?

Yani eşinizin geliri, sizin durumunuz, verilen para ve sıklığı önemli bu olaylarda.

Uçağa binmeyip otobüse binmek bir tasarruf yöntemidir uçak pahalı bir araç sürekli gidiyorsanız otobüsle gidebilirsiniz. Uygun bilet bulunca uçakla gidersiniz bunun konuyla ilgisi yok ki. Eşiniz kardeşine yardım etse de etmese de siz otobüse bineceksiniz belli ki.

Çok fevri hareket etmişsiniz. Abi olarak kız kardeşinin sözünde yardım etmiş sadece.
Sizin görümcenize parayı nerden buldun diye sormanız bile komik.

Eşinizin tepkisine hiç değinmiyorum. Tencere kapaksınız.

Boşanmayı düşünmediği evliliğinde bir şeyler kötü diye çocuk istemeyen kadın sayısı azdır bence. Aman çocuk rezil olmasın o yüzden yapmayayım diye düşünen kendini mahkum etmez o hayata. Hepsi birbirleriyle bağlantılı aslında.

Yani zaten su fikirdeyken neden baslik actiki, çeksin dursun derdini, otursun evinde, rezilde olmasin, hatta gidip tup bebegide yapsin, şiddeti yalniz cekmemis olur boylece

Yani zaten su fikirdeyken neden baslik actiki, çeksin dursun derdini, otursun evinde, rezilde olmasin, hatta gidip tup bebegide yapsin, şiddeti yalniz cekmemis olur boylece
Aynı fikirdeyim
Yani boşanmayı rezillik olarak görüyorsan neden 3-5 kuruş için huzursuzluk çıkarıyorsun
Otur uslu uslu

Yüzüğü niye kız tarafı almış onu anlamadım tek başına mi evleniyor bu görümce nişanlısı neden almıyor
Bazı yörelerde kadın, erkeğin yüzüğünü alır.
Erkekte kadının alyansını alır.
Sanırım öyle bir durum gerçekleşti.
5 bine iki alyans alamazlardı zaten.

Back
X