Eşim ailesine para harcıyor ne yapmam lazım.

Valla hoş dedin. Ne yapayım. Boşanıp rezil mi olayım. Elimden bişey gelmiyor
demek ki siz boşanan insanlara rezil gözüyle bakıyorsunuz
Kapalı kapılar ardında türlü eziyetlere sinir krizi geçiren eşe katlanan siz rezil olmuyorsunuz da ben bunu çekemem kendi hayatım kendi değerim var diyip boşanan kadınlar rezil oluyor.
Bu kafa yapısıyla çok çekersiniz siz

Cocuk icin uğraşmayın oncelikle, lütfen!
Öfke kontrolü olmayan esinizden de ayrılın.

Esiniz yardim etmek isteyebilir, güzel de olur ama sizi bu sekilde yok sayarak yapmamali ve bunun için psikolojinizi bozacak sekilde davranislar sergilememeli.
Bir de ayrani yok icmeye durumu var, sizin standartlarinizi düşürecek hamleler yapmamali tek tarafli kararlar ile.

Ben bu karakterde insanlarin duzelecegini sanmiyorum o yuzden vakit kaybetmeyin.

Bazı yörelerde kadın, erkeğin yüzüğünü alır.
Erkekte kadının alyansını alır.
Sanırım öyle bir durum gerçekleşti.
5 bine iki alyans alamazlardı zaten.
Anladım tek seferlikse çok büyük bir para değil insan ailesine yardımcı olmalı bu kadarı da olsun yani

Anladım tek seferlikse çok büyük bir para değil insan ailesine yardımcı olmalı bu kadarı da olsun yani
Yani tek seferlik olup böyle sorun çıkarmak anlamsız geliyor bana da.
Eşimin kardeşi yakında evlenmeyi düşünüyor biz bir beyaz eşyasını en azından alalım üstünden yük hafifler diyoruz.
Ben evlendim kardeşlerim bana bir sürü ev eşyası aldı. Kız çok sıkışmasa 5 bin lira istemezdi diye düşünüyorum ama konu sahibi sürekli para veriyor diyor ailesine.
Çocuk için de tedavi görüyorlarmış ama adam evde cam çerçeve indiriyor.
Konu sahibi boşanmayı rezillik olarak görüyor.
O yüzden bu konuya da, konu sahibine de çok yorum yapmak istemiyorum.

İnsanlar neden ''bu kadar şey 5 bin için mi'' yazıyor ? Herkesin maddi durumu bir değil ki. Kimisi için 5 bin gayet önemli o ayki harcamalarında. Ayrıca evet 5 bin lirası bile olmayan insan bir zahmet evlenmesin. Evlenmeyince ölmüyorsunuz merak etmeyin.
Bu şartlarda evlenen görümce yarın ev kirasını mutfak masraflarını da abisinden isteyecek mecburen. Ayrıca yüzükleri neden gelin alıyor orayı da hiç anlamadım.

demek ki siz boşanan insanlara rezil gözüyle bakıyorsunuz
Kapalı kapılar ardında türlü eziyetlere sinir krizi geçiren eşe katlanan siz rezil olmuyorsunuz da ben bunu çekemem kendi hayatım kendi değerim var diyip boşanan kadınlar rezil oluyor.
Bu kafa yapısıyla çok çekersiniz siz
Hayır asla boşanana saygım var. Ama ben doğuluyum arkamdan neler deneceğini biliyorum. Bana da laf gelecek ailemin de ardından konuşturacam. Ailem arkamda durur yanımda da olur. Ama bunlara sebep olmak istemiyorum

2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Görüncemin sözü olacak. Görümcem söz için kalkıp yüzüklerin parasını eşimden istiyor. Ben de eşime ailene tamam yardımcı ol ama sınırın olsun. Burda 10 bin kira verirken 5000 de az para değil verme kabul etmiyorum dedim. Sanane seni ilgilendirmez benim kardeşim dedi konuşmaları sildi ben görmeyeyim diye. Onlara sınır koyması gerekirken bana sınır koydu. Ben de madem banane beni ilgilendirmez, madem beni eşin yerine koymuyorsun madem kıymetim yok ben de söze falan gelmiyorum dedim. Sinirlendi kalktı evi başıma yıktı. Duvara yumruk attı elini kırdı. Kapıyı da kırdı. Etrafa saldırdı. Sonrasında neyse parayı vermedim henüz gerek yok bunca tartışmaya falan dedi. Neyse bir şekilde barıştık. Dün gece telefonuna baktım kavga ettiğimiz gün para kız kardeşine gönderilmiş. Ama bana yalan söylüyor. Üstelik yüzük bakmaya beni de götürmüştüler. O gün görümceme sormuştum avans mı aldın diye hayır babam verdi parayı dedi. Eşime dedim neden kardeşin öyle yalan söyledi. Ben söylememsini istedim dedi. Kardeşiyle bana oyun oynanıyor. Eşime olan sevgim bitti varya delicesine aşıktım ona. Aşk bitti, güven bitti, sevgi bitti. Çocuğumu olmuyo tedavi görüyoruz. Ankaraya gidip geliyo eşim. Sırf uçak parası vermesin masraf olmasın diye otobüslerde sürünüyor. Kalkıp bacısına paraya kıyıyor. Psikolojim altüst olmul durumda. Evi öyle dağıttı yerler cam içinde tek tek topladım camları ağlayarak Allahıma havale ettim. İnanın evliliğim bitsin istemiyorum. Elimden geleni yapıyorum. Ama hayatımdaki insanın bana yaptığına bak. Benden parayı kısmaz ama kendinden kısar bacısına verir. Hakkımı helal etmiyorum huzurum bozuldu.
Siz kirada otururken haklı olarak kardeşine yüzük parası vermesini doğru bulmadığını söylediğin kocan sırf bu yüzden evi başına yıkıyor, camları patlatıp elini kırıyor üstüne birde kardeşiyle bir olup sana yalan söylüyor ve kardeşi de dalga geçer gibi seni yüzük alışverişine götürüyor. Sen de çocuğun olsun diye tedavi mi görüyorsun?

Siz kirada otururken haklı olarak kardeşine yüzük parası vermesini doğru bulmadığını söylediğin kocan sırf bu yüzden evi başına yıkıyor, camları patlatıp elini kırıyor üstüne birde kardeşiyle bir olup sana yalan söylüyor ve kardeşi de dalga geçer gibi seni yüzük alışverişine götürüyor. Sen de çocuğun olsun diye tedavi mi görüyorsun?
Bunları kocama okutunca bu yazılanları haksızca savunma olarak görüyor

Canım benim bak biz seninle yaşıtız. Bunları kocana okutmanın bir anlamı yok. Senin kocanın öfke kontrol sorunu var, sen istediğini anlat istediğini okut o canı isteyince yine kapıyı pencereyi indirecek yine ne istiyorsa onu yapacak. Bir yorumunda boşanıp rezil mi olayım demişsin, neden rezil olasın? Tamam her kavgada boşanma kararı alınmaz ama işler o noktaya gelirse sırf rezil olma korkusu ile seni mutsuz eden birine mi katlanacaksın? Esas şimdi rezil etmişler seni. Kırık camları toplatıp alay eder gibi yüzük alışverişine çıkarmışlar. Bence sen bunu düşün önce

Yahu neden kocana okutuyorsun ne saçma şeyler. Bugün duvarı yumruklayan adam sence yarın daha büyük bir sorunda seni dövmez mi? Dövmez ben eminim dersen yap çocuğu da gör gününü. Yazık günah. Vallahi evlilik ehliyeti ve çocuk sahibi olma ehliyeti kanunu gelsin.

Hayır asla boşanana saygım var. Ama ben doğuluyum arkamdan neler deneceğini biliyorum. Bana da laf gelecek ailemin de ardından konuşturacam. Ailem arkamda durur yanımda da olur. Ama bunlara sebep olmak istemiyorum
Kendi hayatınız herkesten daha önemli

İnsanlar neden ''bu kadar şey 5 bin için mi'' yazıyor ? Herkesin maddi durumu bir değil ki. Kimisi için 5 bin gayet önemli o ayki harcamalarında. Ayrıca evet 5 bin lirası bile olmayan insan bir zahmet evlenmesin. Evlenmeyince ölmüyorsunuz merak etmeyin.
Çok haklısınız. Mevzu para değil. İnsanlar bunu anlamıyor çünkü mevzu bana verdiği değere bakar mısınız.

Valla hoş dedin. Ne yapayım. Boşanıp rezil mi olayım. Elimden bişey gelmiyor
Bu zihniyetteki bir kadının kocasının duvar yumruklaması çok da şaşırtmadı. Kendinize uygun birini bulmuşsunuz, sakın ayrılmayın. Bu arada ben de boşanıyorum, kimseye de rezil olmadım çok şükür. Asıl rezillik mutsuz bir evliliğe çocuk getirip, onun da hayatını karartmaktır. Bundan sonra sesinizi çıkarmayın madem, bugün duvara vuran yarın çok rahat bir şekilde size vuracak. En azından az dayak yememiş olursunuz.

Back
X