• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailesi ve kültür farkı

Ben hayatta boyle yobaz bir aileye gelin gitmezdim. Hiç kusura bakmayın. Adamların kafası geri. Hatta taş devrinde bile boyle iğrenç bir zihniyet olduğunu zannetmiyorum. Ne demek bizimkiler dovulse de aldatilsa da bosanmaz türkler boşaniyor. Be yobaz o sizinkilerin sorunu deseydin ya. Neymiş oturusunu duzeltsinmis, kedi varsa ben gelmem sokağa atinmış. Ne zorun vardı da boyle bir ailenin oğluyla evlendin ki?

Yerinde olsam kesinlikle suyuna falan gitmezdim boyle bir ailenin. Esinle aran iyiyse iyidir ama bu ailelerin her turlu baskısına saçmalığına hoşgörülü olman gerektiğini göstermiyor. Medeni insanların yobaz insanları hosgorme alttan alma suyuna gitme diye bi durumları olmamalı. Tam aksi onlar medeni olmaya çalışmalı. Olmuyorlarsa da kendi bilecekleri iş. Tavrini koy ve bu aileye yaklaşma. Sadece esinle iyi geçin. Evlerine fakan gitme. Seni saymiyorlar. Ne demek arapça konuşmak . yani orda olup olmamani sallamiyorlar demektir bu.

Bu ne perhiz, ne lahana turşusu demek istiyorum. Irktan ırka değişiyor duyarlar da. Hanımefendinin eşi Arap diye yerden yere vurulmuş, bir başka arkadaşımızın konusunda ise hanımefendi sırf eşim Doğulu o yüzden ailesiyle anlaşamıyoruz dedi diye linç edildi resmen. Herkesi 2 konuyu da tekrar okumaya davet ediyorum. Sonra da belki diğer konu sahibinin gönlünü almalı.

Konuya gelirsek, çok güzel tavsiyeler gelmiş zaten. Bence, yıldırma politikası en doğrusu. Eşine, kayınvalidene hatta halaya, sürekli sor, onlar gülünce sen de gül, ne oldu ne dedi, hep sor. Sıkılma eğilimi gösterdiklerinde, dışlanmış hissediyorum, aranıza girmek istiyorum, nolur bana da Arapça öğretin de. Hem iyi niyetinden etkilenirler, hem de yaptıklarının farkına varırlar diye düşünüyorum. He varmazlarsa, devam ederse, senin hakkında her kötü yorum geldiğinde eşiniz zaten bu sefer müdahele eder. Benim melek eşim aralarına girmek istedi de annemler almadı der. Her zaman söylerim, surat asıp oturmanın kimseye faydası yok. O gün yaşadıklarınızdan sonra evinize gidin, yatın yatağınıza,sarılın kocanıza, "Beyim, böyleyken böyle, üzülüyorum, ne yapabilirim"diye fikir alışverişi yapın. Anneler neden oğullarının üzerinde söz sahibidir bir düşünün. Her türlü analık hakkını bir kenara bırakın da, evlatlarına vicdan yaptırırlar. Siz de yaptırın vicdanınızı. Ezilmişi oynayın, huyuna,suyuna gidin, alttan alttan geçirin adama.

onların yaşayış şekli bu değitiremezsin maalesef. senin için Türkçe konuşmıcaklar. benim eşimin ailesi beni istemeye geldiklerinde bile akrabalarım kendi aralarında arapça konuştu. babam sürekli Türkçeye döndürmey e çalıştı bi süre sonra gene arapça konuştular amcamlar halamlar. onu karşındakine saygısızlık olarak yapmıyorlar. ama ayıp oldu baya. Allahtan eşim tarafı bişey demedi.

Bu sorunun ortası yok. Ya sen arapça öğreneceksin yada öğrenmeyip çok az ilişki kuracaksın.
Bu arada hala senin oturuşuna karışma hakkını kendinde görüyorsa emin ol herkes sana kaynana olacak.
Ayrıca belirtmek istiyorum ki bu çatışmaların memleketi yok. Her yerin cahili var. İnsan insanın halinden anlamayınca böyle oluyor. Misal bende doğuluyum eşimin ailesi egeli. Diyordum egeli ne kadar zor olabilir ama öyle değilmiş. Maalesef ülkenin heryerinde aynı b.k renk değiştirmiş. Adı kültür olmuş gelenek olmuş:)

aynı senin durumunda olan bir arkadaşım var. bu durumda olanlar bence eşiyle daha fazla vakit ayırmaya odaklanmalı. ailesiyle evli değilsiniz ki. mecbur olduğunuzu da düşünmüyorum

Dillerini ogrenmeye bak canm.yaninda konsmalari senin için pratik olur.ben şahsen eşimin dilini öğrenmek isterdim.sonucta kimse anadili varken akrabalariyla başka dili tercih etmez.esinin yaptığına gelince tabiki hoş değil ama büyütecek birsey de değil diye dusunuyorum.

Bizde de benzer durum var dilleri gerçekten dönüyor yapacak bişe yok ben bunun için eşime asla sert davranmam onun ne sucu var diğerlerinin de sucu yok sıkıcı bir durum anlamamak ama öğrenmeye çalışsanız olmaz mı ?ayrıca karışma konusunda ise siz bu işi halletmelisiniz baştan sınırlarınızı koyun elbette bulunduğunuz ortama göre bazı tavizler verebilirsiniz ama son söz sizde olsun yanı kültür farkına ayak uydurmak zor gerçekten ama kılıfa uydurmaya çalışın aksi halde siz ve eşiniz üzülürsünüz

Kendi adıma erkeklerin fazlaca ataerkil oluşu beni hayattan soğutuyor yazdım amaaaaaaaaaa kadınlar yok mu Arap hemcinsler....bazıları öyle fal bakıyor ki pffffff. Tanıdığım en şahane fal bakan kadınlar araplardan çıkma. Bir tane Suriyeli abla vardı, annemle bizi kahveye çağırdığında koştura koştura giderdik . Maalesef Almanya ya göç etti:bicak:
Cherry ataerkillige ben de katiliyorum, hatta belki en cok da ben sikayetciyimdir ama gene de butun bir irkin erkeklerine dahasi insanlarina cop muamelesi yapilmasi dogru gelmiyor bana. Fal konusunda haklisin; kahveye de fal bakmaya da, baktirmaya da bayilirlar, ilk elden gozlemci olarak biliyorum :)

Back
X