• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailesi ve kültür farkı

Çok isterdim güle güle demek ama maalesef aileme her boşanma konusunu açtığımda kesin şekilde hayır diyorlar kendi başıma da ayaklarımın üstünde durmam imkansız en azından 2 sene ..

Kendini geliştir,boşver aileyi de kocayı da madem,git bir kursa yazıl dil kursu,sanat kursu falan.
Üniversite okumak istiyorsan ısrar et,hatta ailesine gitmek karşılığında üniversite eğitimini falan desteklesin aklını çel bir şekilde.Kendini koru sen,ezilme kimsenin karşısında,sen hepsinden değerlisin bunu unutma.Bir daha el kaldırırsa da gözünün yaşına bile bakma git darp raporu al,görür o zaman o red yemeyi.

Eşim ilk zamanlar sürekli diyordu Türkçe
Konuşun diye onlar Arapça konuşsun o Türkçe cevap veriyordu düğünden sonra böyle oldu onlara benzedi
Zaten nısanlılık donemi ıle dugunden sonra ki donem cok farklı. Nısanlıylen aslan kesilen adamlar evlendıkten sonra aılesıne kedi oluyor

Gerçekten çok yol kat etti o halinden sonra zaten haftanın 6 günü hiç sorunumuz yok evde onlara 1 gün gidelim o gün komple zehir oluyor

Ah kuzum ah o kadar tecrübesizsin ki.İnşallah senin dediğin gibidir.Hiç sanmıyorum ama.Ailesi de dövsün sövsün otur kafasındayken zor biter o şiddet işi.Umarım bir daha yaşamazsın.Keşke hiç yaşamasaydın.Bunlar olmasın da arapça öğrenilir dert mi yaşadıklarının yanında.

Kendini geliştir,boşver aileyi de kocayı da madem,git bir kursa yazıl dil kursu,sanat kursu falan.
Üniversite okumak istiyorsan ısrar et,hatta ailesine gitmek karşılığında üniversite eğitimini falan desteklesin aklını çel bir şekilde.Kendini koru sen,ezilme kimsenin karşısında,sen hepsinden değerlisin bunu unutma.Bir daha el kaldırırsa da gözünün yaşına bile bakma git darp raporu al,görür o zaman o red yemeyi.
O benden hevesli okumam konusunda dediğim gibi eşim iyi her gün evden çıkmadan ders çalış der gün içinde bazen pasta alır gelir çalışırken yersin diye bazen yemek söyler dışarıdan bana haberim olmadan. O da memnun değil ki oraya gitmekten elinde telefon oynar durur ben aldım mı kayınpeder evli kadının elinde telefon ne der o ayrı.

Ne olursa olsun okumayi asla birakmayin. Maddi gucunuz olursa kimseye "yuk" de olmazsiniz, yasiniz henuz cok genc harcamayin hayatinizi
Zaten kendimi şanslı buluyorum iyi ki böyle bir dert vermiş yaradan bir derse ihtiyacım varmış diyorum.inşallah bir kaç seneye ardıma bakmadan gideceğim boşanacağom ve bir daha evlilik asla.

Umarım aklını başına alır okur ve bu adam müsveddesini sepetlersin.

İçinde bulunduğunuz durumun ne kadar zor olduğunu çok iyi anlıyorum. Ortamda konuşulan dili anlamamak insanda dışlanmışlık hissi yaratıyor. Böyle bir durumda iki türlü çözüm görünüyor:
(1) Eşinizin ailesinden tercihen yaşı küçük ve iyi anlaştığınız birini kendinize tercüman olarak görevlendirmeniz.
(2) Arapça öğrenmeniz. Uzun vadede esas çözüm bu olacaktır. Çok iyi bilmenize gerek yok. Başlangıç seviyesine gelecek kadar ders alsanız, etrafınızda çok konuşulduğu için günlük ihtiyacınızı giderirsiniz. Ders alma imkanınız yoksa yine evdekilere sora sora pek çok şey öğrenebilirsiniz. Hem de eşinizin ailesi onlara yaklaşmak için bir adım attığınızı görür, buna değer verirler.

İnsanlar iletişim kurarken aslında bilgi alışverişi yapmayı değil, birbirlerine değer verdiklerini, aile olduklarını göstermek ve hissetmek isterler. Ne konuştuklarını tam anlamasanız ve onlarla konuşamasanız bile vücut dilini, mimikleri, el hareketlerini izleyerek ve kullanarak konuşulan konu hakkında genel fikir edinip bir şekilde bir yere kadar iletişim kurabilirsiniz.

Öncelikle konuya başlarken lütfen beni ırkçı olarak yorumlamayın genelleme yapmıyorum ama benim başıma gelen şeyleri anlatmak istiyorum.
Eşim ve ben farklı mezhep ve farklı bölgelerden insanlarız hatta eşim Arap bense Egeliyim eşim ve ailesi hep birlikte oturduğumuz da sürekli yanımda Arapça konuşuyorlar hele bir de bütün akrabalar toplandığı zaman hep Arapça konuşuyorlar ve ben dillerini hiç anlamıyorum dün kvgile misafirliğe gittik halaları vardı. Yine yanımda hep Arapça konuştular ve ben bön bön televizyon baktım ayrıca çok rahatsızım sürekli öksürüp duruyordum bi ara öksürükten boğulacak gibi oldum mutfağa su içmeye gittim mutfağa gidince eşim ne arkamdan geldi ne iyi misin diye sordu bilmiyorum alınganlık mı yapıyorum oturdum ben de mutfakta kendi başıma 15 20 dk sonra eşim geldi bizden mi kaçıyorsun şöyle böyle diye laf etti annemgile geliyoruz kanlı bıçaklı dedi ben de aslında gerçekten onlardan sıkılıp mutfakta oturdum su içtikten sonra yok hayır dedim hastayım dedim eşim hala kalkalım demiyor saat 11 ve ben öğlen 2 de gitmişim evlerine sonra salona gittik eşimle elimi yüzümü astım oturuyorum ters bi oturuş şeklimde yok halası karşımda oturuyor eşime whatsapptan yazmış Arapça oturuşunu düzeltsin diye ben de o kelimeyi ezberledim internetten baktım eşime eve gelince niye böyle diyor ona mı kalmış oturuşum dedim bana hırçınlaştı yine ben hasta olduğum için geçtim yatak odasına yattım eşim hiç ilgilenmedi bugün de hiç hasta mısın diye mesaj atmadı az önce mesaj atmış kedi fotoğrafı atıp sana alayım mı evde yalnızsın demiş ben de annenler ona da karışır dedim onlar gelince kediyi sokağa salarız diyo sinir oldum iyice sokağa salsak o kedi alır başını gider iyi misin sen dedim bana telefonda bağırırken ben de kapadım telefonu suratına akşam eve gelince yine kavga edeceğiz sizce ne yapmalıyım :KK43:
saygisizliktan baska birsey degil yanlarinda konustuklari dili bilmeyen bir gelinleri var ne gerek var arapca konusmaya turkce bilmiyorlarmi hem turkce konusup sizinlede sohbet etmeleri gerekir.ben kendimi cok yabanci hissederdim o ortamda

Öncelikle konuya başlarken lütfen beni ırkçı olarak yorumlamayın genelleme yapmıyorum ama benim başıma gelen şeyleri anlatmak istiyorum.
Eşim ve ben farklı mezhep ve farklı bölgelerden insanlarız hatta eşim Arap bense Egeliyim eşim ve ailesi hep birlikte oturduğumuz da sürekli yanımda Arapça konuşuyorlar hele bir de bütün akrabalar toplandığı zaman hep Arapça konuşuyorlar ve ben dillerini hiç anlamıyorum dün kvgile misafirliğe gittik halaları vardı. Yine yanımda hep Arapça konuştular ve ben bön bön televizyon baktım ayrıca çok rahatsızım sürekli öksürüp duruyordum bi ara öksürükten boğulacak gibi oldum mutfağa su içmeye gittim mutfağa gidince eşim ne arkamdan geldi ne iyi misin diye sordu bilmiyorum alınganlık mı yapıyorum oturdum ben de mutfakta kendi başıma 15 20 dk sonra eşim geldi bizden mi kaçıyorsun şöyle böyle diye laf etti annemgile geliyoruz kanlı bıçaklı dedi ben de aslında gerçekten onlardan sıkılıp mutfakta oturdum su içtikten sonra yok hayır dedim hastayım dedim eşim hala kalkalım demiyor saat 11 ve ben öğlen 2 de gitmişim evlerine sonra salona gittik eşimle elimi yüzümü astım oturuyorum ters bi oturuş şeklimde yok halası karşımda oturuyor eşime whatsapptan yazmış Arapça oturuşunu düzeltsin diye ben de o kelimeyi ezberledim internetten baktım eşime eve gelince niye böyle diyor ona mı kalmış oturuşum dedim bana hırçınlaştı yine ben hasta olduğum için geçtim yatak odasına yattım eşim hiç ilgilenmedi bugün de hiç hasta mısın diye mesaj atmadı az önce mesaj atmış kedi fotoğrafı atıp sana alayım mı evde yalnızsın demiş ben de annenler ona da karışır dedim onlar gelince kediyi sokağa salarız diyo sinir oldum iyice sokağa salsak o kedi alır başını gider iyi misin sen dedim bana telefonda bağırırken ben de kapadım telefonu suratına akşam eve gelince yine kavga edeceğiz sizce ne yapmalıyım :KK43:
Böyle bi adamı çok mu aradınız :işsiz:

Biraz ingilizce filanda mi bilmiyorsunuz .Sizde esinizle farkli dilde konusun onlar varken .
Alın buyrun buda benden dersiniz laf eden olursa .

Ben çok açık bir şekilde neden 2. kanala geçtiniz diyorum:)kv gülüp görümcemi gösteriyor sonrada ondan gizli bana anlatıyo mevzuyu....Açıkçası çok da önemsemiyorum daha çok ti ye alıyorum,siz de çok önemsemeyin bence...

O zaman eşinizle konuşup diceksiniz ki bu büyük saygısızlık hepi topu 1 gün görüşüyoruz ayda yılda onda da Türkçe konuşsalar ölmezler.

Ben genel olarak kültür farkı bu kadar büyük birini sevebilmeyi, anlaşıp evlenebilmeyi anlayamıyorum. İzmir nere, ataerkilliğin beşiği Araplık nere...
Bu gidişle zaten sonumuz boşanmak Allahım güç kudret versin evlenince erkekler değişir derledi de bu kadarı fazla
Ayyy cok sabırlısın ben türküm eşim kürt .görümcelerim benim yanımda hiç kürtçe konusmaz ve evime bile düzgün gelmezler rahatsız etmezler bu yöreden ziyade kişinin kendisiyle alakalı eşiniz demek ki istediği zaman size ayak uydurabiliyordu ama ailesi gelince değişti kusura bakma erkek torun vermezsen yuvanı bile yıkar bunlar senin ki yıkılsın bence de o kocadan bir cacık olmaz

Cok yanlis yapmissin. Hemde cok. Bende esimle kultur farki yasiyorum. Aynen onlarda arapca konusuyolar yanimda. Bide arapca kaba bi dil ve bagirarak konusurlar birbirleriyle. Ama senin yaptigini yapmadim hic. Kafam ne zaman gitsek oyle bir sisiyor ki sabahtan aksama kadar dilini bilmedigim bir kanali son ses seyretmis gibi hissediyorum. Sana istersen tavsiye verebilirim bu konuda ben biraz astim bu durumu cunku

Back
X