• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailesi ve kültür farkı

Dilkeri kayıyor olabilir de saatlerce de kaymamalı orada başka anlamayan bir insan var. Bende kardeşimle başkası gelince kendi dilimi konuliym yanında ki oatlasın. Ayıp birşey bu. Eşin de anlasın bi zahmet sıkıldığını. Yeni evlisiniz sanırım?
Kedi olayı güzel iş ama eğer eşin atacaksa ve sen engel olamazsan alma sakın eve.

Benim eşimin de anadili arapça. Arap dediysem arabistandan gelme arap değil. Türk topraklarında doğmuş araplar.

Onlar da bazen ikinci kanala geçer ama alınmak aklımın ucundan bile geçmez çünkü farkedince hemen türkçeye dönerler.
Türkçede olmayan bazı deyimleri falan da ellerinden geldiğince açıklamaya çalışırlar.

Sen saygısız bir aileye düşmüşsün o yüzden problem yaşanıyor. Ben 8 yıldır hiç problem yaşamadım bu konuda.

Son olarak tanıdığım Arap erkekleri candır. Karısını ezdirmez, her daim yanında durur. Sizin probleminiz arap olmaları değil insan olmamaları.

Hanımlar iyi ki ırkçı değilsiniz birde ırkçı olsanız kimbilir neler yazacaksınız.

• Her türlü din, ırk, mezhep ayrımcılığı yapmak ve bu konuda tahrik edici, küçük düşürücü mesajlar yazmak yasaktır.
Kuralını buraya bir yapıştıralım.

Hanımlar iyi ki ırkçı değilsiniz birde ırkçı olsanız kimbilir neler yazacaksınız.

• Her türlü din, ırk, mezhep ayrımcılığı yapmak ve bu konuda tahrik edici, küçük düşürücü mesajlar yazmak yasaktır.
Hay ağzına sağlık abla. Irkçı değilim ama diye başlayan cümlelerden gına geldi.

Bir cümlede ama varsa bir önceki söyledilerinizin hiç bir hükmü yoktur..

Benim eşimin de anadili arapça. Arap dediysem arabistandan gelme arap değil. Türk topraklarında doğmuş araplar.

Onlar da bazen ikinci kanala geçer ama alınmak aklımın ucundan bile geçmez çünkü farkedince hemen türkçeye dönerler.
Türkçede olmayan bazı deyimleri falan da ellerinden geldiğince açıklamaya çalışırlar.

Sen saygısız bir aileye düşmüşsün o yüzden problem yaşanıyor. Ben 8 yıldır hiç problem yaşamadım bu konuda.

Son olarak tanıdığım Arap erkekleri candır. Karısını ezdirmez, her daim yanında durur. Sizin probleminiz arap olmaları değil insan olmamaları.

Küçükken kulaklarımı deldirmeye gittiğim, neşelerine gıpta ettiğim, beni sevimli buldukları için kucaklarından inmediğim, zılgıt çekmeyi öğrendiğim aile de eşinizin ailesi gibi Türkiye de doğmuş Araplardandı.
Çocukluğumun en güzel anılarını onlarla yaşadım, ailenin sağ kalan fertleriyle hala görüşürüz, hepsini aynı kefeye koymak yanlış.

Küçükken kulaklarımı deldirmeye gittiğim, neşelerine gıpta ettiğim, beni sevimli buldukları için kucaklarından inmediğim, zılgıt çekmeyi öğrendiğim aile de eşinizin ailesi gibi Türkiye de doğmuş Araplardandı.
Çocukluğumun en güzel anılarını onlarla yaşadım, ailenin sağ kalan fertleriyle hala görüşürüz, hepsini aynı kefeye koymak yanlış.
Canım ülkemin güzelliği de buradan gelmez mi zaten?

Türk, kürt,laz,alevi,sünni hep birlikte kurmadılar mı bu cumhuriyeti? Çok yazık diyorum.

Canım ülkemin güzelliği de buradan gelmez mi zaten?

Türk, kürt,laz,alevi,sünni hep birlikte kurmadılar mı bu cumhuriyeti? Çok yazık diyorum.
Neyse mesajı alanlar almıştır, kural çok net. Bazen düşünmeden konuşuyoruz sanki hepimiz aynı şehirde aynı kültürle doğmuşuz gibi.
Valla belki ben tek örnek gördüm ama güzel bir örnekti, kalabalık bir aileydi bizim komşularımız, o kadar iç içe bir yaşantımız oldu ki büyük kızları evlenip çocuğu olduğunda benim adımı verdi kızına, o kadar aile gibiydik birbirimizle, ben evden gizlice çıkıp rahmetli annelerine kulaklarımı deldirmeye gittiğimde 5 yaşında bir çocuktum, nurlar içinde yatsın komşu teyzem, babaları deseniz dedemden ayrı görmedim hiç, düğünleri olunca koşa koşa giderdim ben de onlar gibi zılgıt çekeceğim diye :))

Renkler güzeldir, o renkleri tanımak daha bir güzeldir.

18 yasında ne zorunda vardı da kactin be güzelim..

Bak simdi sana güzel abla tavsiyeleri..

1. Gizlice arapça ogreniyorsun.. Su internet her şeyi ogretebilir insana bi hocaya ihtiyacın yok otur kendin öğren.. Gizli öğren ki senin hakkında rahat rahat konuşsunlar yaninda sen anlamiyon nasılsa ya hani.. :KK53:

2. Eşine biktirma politikası uygulula.. Ortamda arapça konuşulan her kelimeyi ne dedi ne dediii diye sor hem kendin dili biraz daha öğrenmiş olursun hem esin iyice sıkılır her şeyi cevirmekten bi sure sonra onada fenalık gelir türkçe konusun eşim anlamıyor der..

3. Sakin çocuk filan yapma bu heriften zaten yasin yeterince küçük bu aile ozelliklede o halacik çocuğuna çok karışır kafayı yersin..

4. Babanla konuş seni kabul etsin yada etmesin bunu eşine bu şekilde yansitmasin her şekilde arkandaymis gibi yapsın yalandanda olsa.. Koca dediğin ailenden korkacak yaa ona gore ayağını denk alacak..

5. Halaya bi ağız payı ver sinir oldum o halaya kaynananida doldurur o kari uzak dur... Kocasına seni kotuluyordu galiba ben anlamiyorumda çok ama senden bahsediyorlardı galiba adını duydum enişte de yesin oda bi dayak kendine gelsin.. (kabul ediyorum hic bir kadın bunu haketmez ama bunu normal gören kişi kendisi hakediyor)

Anlıyorum seni haklısın samimi iki arkadaşım vardi iyi Turkce bilmelerine ragmen yanimda cogu zaman Almanca konusurlardi alınirdım acaba benimle ilgilimi konuşuyorlar diye dillerini bilmiyorumda sacma bir ortam olurdu

Senimkide aynı durum :(

Hatirlatmaniz icin cok tesekkur ederim, ailesinin bir kismi Arap olan biri olarak gercekten bazi yorumlar uzdu beni milliyetci hassasiyetlerim olmamasina ragmen. Kabul ederim, benim ailemde gercekten kotu insanlar da var ama hangi toplulukta yok ki? Kimler icin soylenmis olursa olsun gercekten hos degil boyle soylemler, insanlari ayristirip ortami germekten baska ise yaramiyor.

Hatirlatmaniz icin cok tesekkur ederim, ailesinin bir kismi Arap olan biri olarak gercekten bazi yorumlar uzdu beni milliyetci hassasiyetlerim olmamasina ragmen. Kabul ederim, benim ailemde gercekten kotu insanlar da var ama hangi toplulukta yok ki? Kimler icin soylenmis olursa olsun gercekten hos degil boyle soylemler, insanlari ayristirip ortami germekten baska ise yaramiyor.
Rica ederim, üzüldüğünüz için özür dilerim, haklısınız hepimizin arasında iyilerde var kötülerde.

Dün halası durduk yere ya durduk yere en çok boşanma Türklerde oluyor bizim kadınlarımız dövülse de sövülse de aldatılsa da eşlerini bırakmıyor dedi artık dayanamadım ben de o kadının kendisine olan saygısını gösteriyor dedim bana bi cephe alışları var evlenince saygı kalmıyor diye anlatamam

e hani arapça bilmiyordunuz?

Rica ederim, üzüldüğünüz için özür dilerim, haklısınız hepimizin arasında iyilerde var kötülerde.
Cok incesiniz gercekten; sizin ozur dilemenizi gerektirecek bir durum yok ama bu mesajiniz gulumsetti beni, neyse ki hala cesit cesit onyargilar arasinda kaybolmamis insanlar var, hep boyle kalin. :)

Cok incesiniz gercekten; sizin ozur dilemenizi gerektirecek bir durum yok ama bu mesajiniz gulumsetti beni, neyse ki hala cesit cesit onyargilar arasinda kaybolmamis insanlar var, hep boyle kalin. :)

Kendi adıma erkeklerin fazlaca ataerkil oluşu beni hayattan soğutuyor yazdım amaaaaaaaaaa kadınlar yok mu Arap hemcinsler....bazıları öyle fal bakıyor ki pffffff. Tanıdığım en şahane fal bakan kadınlar araplardan çıkma. Bir tane Suriyeli abla vardı, annemle bizi kahveye çağırdığında koştura koştura giderdik . Maalesef Almanya ya göç etti:bicak:

Seni çok iyi anlıyorum .. Aynı şeyleri bende yaşadım .. Benim eşimin aileside kürtçe konuşurlardı.. O eşinin halası azıcık insan olsa sana anlatmaya çalışırdı .. Kaldı ki karışması bile saçma .. Eşinde sana mesaj atmak yerine ne varmış karımın oturusunda deseydi .. Ama nerdeee.. Demezler

@Benrii canm seni cok iyi anlıyorum bnmde esim Muş’un araplarindan bense Rusyadan gelin geldim esimin ailesi gayet iyi Türkçe biliyo ama dedigin gibi bnm yanimda Arapça konusuyorlar ilk bir sene alisamadim cunku bu bnm icin saygısızlıkti sonrada bnm yanimda konustuklarinda sert dille uyardim bn skldm eve gidiyorum madem misafirlige çağırıyorsunuz Türkçe konuşun diye diye diye dilimde tuy bitti sonrada dillerini ogrenmeye karar verdim bnm yanimda neyi konuşuyorlarsa anlicak kadar öğrendim ama onlara soylemedim ilk basta onlar Arapça konusuyor bnde onlari dinliyordum eşimde yanlışlıkla agzindan kaçırdığı Liviyada arapca ogrendi diye şuan bn arapca biliyorum diye bnm yanimda Türkçe konuşuyorlar

Bi kişiyi adam yerine koyup turkçe konusmuyorlarsa o bir kişinin o topluma girmesine gerek yok gitme sende
bizimde eşimle kültür farkımız var
dillerini bende bilmiyorum
önceden problem ediyordum şimdi pek takmıyorum çünkü zaten muhabbetleri pek sarmıyor
ama ailecek oturuyorsak eğer anlamadığım dil de konuşuyorlarsa
eşim hadi şimdi Piraye ye Türkçesini anlatın diyor
onlara da kızamıyorum sonuçta ana dilleri
Türkçe başlayıp yine kendi dillerine geçiyorlar
alışkanlık gibi birşey

Back
X