Esim ailemin dogum gününe gelmesini istemiyor.

Hiç görüşmüyor olsa yada esinle ailen arasında da problem olsa saçma olurdu evet. Ama esin ve ailenin arası iyiyse, ve doğum günü olduğunu biliyorlarsa, eşinin yaptığı çok ayıp gerçekten. Bu defa senin ailen esine kırılacak . İş daha da büyüyecek. O zaman ya onun ailesine gidin. Ya da herkesi evinize davet edin. Gelip gelmemek kendi tercihleri. Ama aynı ortamda da barıştırmaya uğraşmayın. Merhaba merhaba yeterli.

Umarım son dilekleriniz kat be kat artarak yağmur gibi sizin başına yağmasını diliyorum.
Şemsiye bile yetersiz kalsın ben güldüm çok sizde gülün emi.
O işler öyle degil işte bide erkek tarafını dinleyin.
Daha en baştan leş olunmuş bı ilişki.
Yaşanan olaya göre değişir koşullar. İster kabul edin ister etmeyin.

Simdi istedigin oldu diyelim, iki tarafta geldi. Bu defa daha büyük bir tartisma yasanirsa, yasgünü iyicene mahv olursa ne yapacaksin? Esin demeyecekmi "ben sana dedim"? diye. Onu geçtim, herkes sürekli gergin olupta "bu yasgünü ne zaman bitecek" modunda olursa bile kötü.

Adam o günün mutlu, kazasiz belasiz geçmesini istiyor iste. Bunun neresi kötü? Senin ailene kötü demiyor, hiçbir zaman bu eve gelemezler demiyor. Sadece o gün, kendine ait günde gerginlik istemiyor. Bu gayet normal bir istek.

Niye hersey kisas kisas olmak zorunda? Niye bir aile çagirildiginda ille diger ailede çagirilmak zorunda? Tersi olsa ve sen sadece kendi ailen ile kutlamak istersen herhangi bir nedenden dolayi ve esin karsi gelip "o halde senin ailenide çagirmiyoruz, dogum gününü iptal ediyoruz" dese hosmu olur simdi?

Bu yok benim ailem illede benim ailem tartisman evliligini çok yipratir benden söylemesi. Cünkü derdin iki aileyi baristirmak bile degil. Derdin onun ailesi geliyor, benimkide gelecek mecbur. Yoksa baristirmak derdin olsa, bunu çook daha önce düsünüp iki tarafida çagirirdin.

E değişir ben de aynını söylüyorum. Herkes azami saygıyı korumak zorunda kızı erkeği yok bunun. Erkek tarafı kız tarafı olarak değil hak hukuk olarak bakıyorum ben olaylara. Size de tavsiye ederim. Her zaman erkek tarafını 'koşulsuz' aklamaya çalışmak zor çünkü.

Ayrıca neden dileklerimi sanki size beddua etmişim gibi bana iade ettiniz anlayamadım onu da. Evlilik kurumu bu siz benden çok daha iyi biliyorsunuz. Eminim yetiştirdiğiniz evlatlar da bu düsturla gayet güzel idare edeceklerdir. Koşulsuz hizmet mühim siz söylemiştiniz :)

Unutmayın herkes evlat herkesin anası babası var taş kovuğundan çıkmadı kimse. Bana beddua edip gülerken nasıl keyfiniz yerindeyse benzer talepler sizin evlatlarınıza gelince Allah evlerine ateşler salsın modunuzu açmayın yani. Sayenizde konu sahibinin de konusunu sabote ettik daha fazla cevap vermek istemiyorum size. Vicdan hepimize lazım. Hayırlı günler.

Sizin içiniz çok kötü yukarıdaki yoruma ait hiç bir belirtim yok.
Siz bana yazmışsınız hanımefendi bende size iade ettim. Ne bedduası ne duasından bahsediyorsunuz.
Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz.
İlk siz yazıyorsunuz cevap gelince acıdı tabi...
Evlatlara dahi beddua edecek kadar kötü bı kadınsınız, kalbizin leş sizin...
Siz ne diyorsunuz anlamıyorum iş evlatlara gelince vs vs, bı konu da da erkek tarafı haklı dedim sizin gibi bı çıkıntı çıktı.
Allah sizin gibi insanlardan korusun insanı.
Ayrıca istediğim yorumu yazarım size mi sorucam sizden icazet mi alıcam, bence sizin çapınız dar anca leş kokmuş aile konularını bilirsiniz.
Benim yorumumu eleştirirseniz size de cevap yazma hakkım doğuyor sayın leş...

Aman sizden gelecek hayırlı günü dahi istenen ben.
Otur sıfır.

İyide esinin dogum gunu tabiki kendi ailesinin olmasi daha dogru senin ailen olmasada olur seninkileri istememeside cok mantikli bosuna adamin dogum gununde neden huzursuzluk cikain? Sen bencilce dusunuyorsun onun dogum gunu ve ailesi israrla gelmek istemis burda senin aileni ilgilendiren hicbirsey yok.

arada gergınlık varsa zaten gorusmuyorlarsa kı dogum gunu kutlamasını kayınvalıdeler talep etmısse annenler ne alaka gercekten :)
sadece gergınlık olur gerek var mı boyle bırseye
ıcınıze sınmıyorsa baska bırgun tekrar dogum gunu yaparsınız annenızde gelır ozaman ya da sızın dogum gununuze de kayınvalıdenız gelmez ve kayınvalıdenız nıye cagırmadın derlerse esımın dogum gununde hep bırlıkte olalım ıstedım ama oglun ıstemedı boyle ayrı ayrı kutlamamız dogru olurmus oyuzden cagıramadım dersınız olur bıter

O gün eşinizin doğum günü 1.doğuran kadın kendi evladının doğum gününde gelmeknistemiş çok mu?
2.İptal ederek elinize sadece eşinizi kırmak ,onu üzmek belki de böyle yaparak kendinizden uzaklaştırmak geçecek .Sonunda mutlu olmayan iki kişi olacak.
3.Eşinizin bireysel ailenizle ilişkisine bakın ailesini boşverin.
4.Herkes herkesle konuşacak değil bence küs kalmaları daha iyi ileride anlarsın
5.Ailenizi çağırdınız kimse konuşmadı ,eee aileniz daha çok kırılacak neden onlara bu durumu yaşatmak istiyorsunuz ki.

Boşverin Allahınızı severseniz adam doğum gününü istediği gibi yaşasın mutlu olsun.

Sizin doğum gününüz olduğunda da kv nizi çağırmazsınız sadece sizin aileniz olur. Ben eşinin mantığına hak veriyorum. Zaten sizin düzenlediğiniz bir doğum günü degil annesi oğluna doğum günü yapıyor. Keşke senin dediğin gibi olsa ve ailelerin arası düzelse ama partide herkes birbirine soguk davranırsa eşin de sen de ekstra gerilirsin. ve eşin için güzel geçmesi gereken gün kötü geçer. Annene açıklarsın durumu usulünce.

katılıyorum
buna eklemek ıstedım
eger konu sahıbı annenız bızı nıye cagırmadınız derse kayınvalıdem kendısı dogum gunu partısı ıstedı ayarladı benle alakalı degıl dersınız cekılırsınız annenız onlar varda bız nıye yokuz dıye kusecek degıl heralde cok ısterlerse kendılerı de damatlarının dogum gununu kutlarlar cunku bunlar kırgınlık olacak mevzular degıl

İşin diğer varsiyonu :
"30 yaş doğum günümü kutlamak için x akşamı annemler bize gelmek istiyor, eşim de b. K var sanki geliyorlar, kocaman kadınsın ne gerek var? dedi, sonra küs olan annelerimizin barışması için kendi ailesini de davet etmek istediğini söyledi . Oysa ben benim için özel ve ailemle geçirmek istediğim bir günde gerginlik yaşamak istemiyorum, bunu eşime belirttim, o da bana "o zaman annenler de gelmesin, başbaşa kutlayalım dedi ". Bu adamı napayım sizce?"
Nasıl???

bok varmis gibi 30 yasina giren adamin dogum gününü ailecek kutlayacaz
80 küsür yaşındaki dedemin doğumun gününü her sene şen şakrak eğlencelerle ailecek kutluyoruz. Çocuklar gibi mumunu üflüyor ve eğleniyoruz.

Ve eşiniz haklı sizin ailenizi istememiş sizde anlayış göstermek yerine iptal etme planları yapıyorsunuz.

Ama esinizin dogum gunu sizin degil ki..
Kendi ailesiyle kutlamak istiyordur sizin dogum gununuz oldugunda siz de sadece kendi ailenizi davet ederseniz olur biter.
Esiniz tatsizlik cikmamasi icin diyordur bence buyutmeyin.

Iste bu, tam olarak bunu kast ediyordum. Böyle konu açilsaydi o es linç edilirdi. "Ne yap ne et, o kayin aile gelmesin" denilirdi.

Bir de eve misafir gelir, adı ağırlamak olur, eş ailesi gelir, adı hizmet etmek olur. Eş ailesi de misafir kabul edilmiyor mu? İlla bi iticilik yüklenecek...

Hayir yani adamlar kendi ogullarinin yasgününe gelmesinlermi yani? Kv'de kendi evinde yapmak isteseydi bu defa "artik oglunun evlendigini kabul etmiyor" olurdu. Oglunun evinde yapmak istiyor "gelinden hizmet bekliyor" oluyor. Yani bu insanlar ne yapsa göze batacak.

Ve sanirim gelin ailesi bu hüsümette suçlu gibi. Yoksa konu sahibi çoktandir anlatirdi neler oldugunu.

Ben beraber kutlamalarından çok sizin evinizde sizin adınıza plan yapmalarına cinlenirdim
Biz o gün beraber kutlayacağız ertesi gün biz sizin eve gelelim orada kutlayalım deseydiniz keşke
Ailelerin görüşmemesinden çok kaynananın plan yapıp sizi zorlamasına takılın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…