• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailemden ayrılıp farklı bir şehire taşınmak istiyor!

Siz evlendiniz ailenizden babanizdan izin alamazsiniz babanizda parasi var diye amatlarina is kurup yanina almaya calismasi gorgusuzluk baska bisey degil bu konuda esin hakli sen bagimlisin belliki adam bundan sıkılmış ama sana soz verip 6 ayda vazgeciyorsa o sehirde yasamaktan adam seni resmen kandirmis oluyor evlenene kadar soz ver sonra sacma sapan bir bahaneyle tasinmak iste hemde kendi ailesine yakin. Kisaca siz aile olamamissiniz ve aile olmanin ne demek oldugunu bilmiyorsunuz hemende cocuk yapin ya aman eksik kalmasin durun bi aile olsaydiniz once 😃
Konu sahibini hatırlıyorum, daha 2 aylık evliyken çocuğum olmuyor diye üzülüyordu. Hatta herkes evliliğin otursun ne bu acele diyince , üniversite mezunu biriyim , kaç yıllık tanışıyoruz evde canımiz sikiliyor tarzı şeyler söylemişti.

Bİrde esi hemşire olduğu için hastanede sürekli gebelik için tahlil yaptırıyordu. Herkes boşa iş yükü diyince sizene siz mi yapiyorsunuz demişti 😐

Babanızın bu şekilde davranması hoş değil ama baştan kabul etmiş eşiniz.Evliliğinize zarar veren bir durum yoksa ilk başta verdiği karara uymalı.

A Aslim asli bu konuda eşin haksız, sen ailene yakın ucuz bir ilçe bak ve orayı teklif et, kesinlikle kabul etmeyecek çünkü sadece para değil mesele, ailesinede yakın olmayı istiyor, resmen artık evlendim hamilede diye kendi isteğini yaptırtmaya çalışıyor.

Merhaba kk nın değerli hanımları benim de derdim 6 aylık evliyim eşimin ailesi Güney Doğulu ben ise Doğu Anadoluda yaşıyorum ben öğrenciyim eşim ise benim şehrime atanmış bir memur benim memleketimde tanıştık ve evlendik eşim evlenmeden önce hep benim ailemin olduğu şehirde yaşama vaadi verdi evlendikten sonra ise bu şehirde ev alamiyorum Güney Doğu ilçeleri çok daha uygun o taraflara taşınalım dedi ben varliklı bir ailenin 2. Çocuğuyum benim ailem eşime ev için karşılıksız para vermeyi dahi teklif etti gitmememiz için ama eşim ilerde minnet edip kendi evimi satıp batıya vs. Gitmeme izin vermezler deyip kabul etmedi borç versinler dedi onu da benim ailem kabul etmedi ben hayatım boyunca ailemden uzakta yaşamadım üni de bile her hafta çıkar gelirdim babamla bağlarımız çok güçlü asla kopamıyoruz kısacası eşimin tayinine az bir zaman kaldı ve babam gidemezsin diyor eşimde geleceksin iki arada bir derede kaldım şuan hamileyim ne eşimi böyle bir sebep için bırakabiliyorum ne de aileme sırt çevirip gidebiliyorum babam ben gidince çok yalnız kalacak abim yok bir ablam var o da başka şehirde evli babam ikinizde gelin size apart restaurant vs. Açayım eşlerinizle birlikte işletin diyor ailem ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum sizce mantıklı olan ne siz olsaydınız ne yapardınız?
eşine sana verdiği sözü hatırlat eğer söz verdiyse sorun ev alamamaksa zaten ailen sana alalım demiş şahsen bende ailemi bırakmak istemiyorum isteyen istediğini düşünsün baştan sana burda kalırım demeseymiş belki evlenmeyecektin ozaman

Konu sahibini hatırlıyorum, daha 2 aylık evliyken çocuğum olmuyor diye üzülüyordu. Hatta herkes evliliğin otursun ne bu acele diyince , üniversite mezunu biriyim , kaç yıllık tanışıyoruz evde canımiz sikiliyor tarzı şeyler söylemişti.

Bİrde esi hemşire olduğu için hastanede sürekli gebelik için tahlil yaptırıyordu. Herkes boşa iş yükü diyince sizene siz mi yapiyorsunuz demişti 😐
İste buyuyememia coluk cocugu evlendirince boyle oluyor okumus cahil diycem kimae kusura bakmasin

Evet bende eşimin haklı olduğunun farkındayım ama ya giderde bilmediğim bir şehirde yapamazsam korkusu da ağır basıyor
Eğer eşiniz evlenmeden önce şuan yaşadığınız şehirde yaşamaya devam edeceğiniz vadetmişse çok da haklı sayılmaz.
Zira herkes evlenmeden önce kriterlerini belirtir ve karşıdaki de buna okey deyip evlendikten sonra cayıyorsa haksız olan sözünü tutmayandır.
Babanıza o şehirde kalmanızın tek yolunun borç vermesi olduğunu söyleyin vereceği parayı borç olarak versin madem eşiniz kendini böyle rahat hissedecekse ve siz orada bu şekilde kalacaksa babanızda bu durumu kabul etsin.

Ayy bu ne madem kopamiyorsunuz evlenmeseydiniz babanizin dizinin dibinde otursaydiniz.
Sanki Amerikaya gidelim demis adam.

Evet anormal olduğunun farkındayım ama ailem çok yalnız babamın bizden başka kimsesi yok bütün çabalarının yalnızlık korkusu olduğunu düşünüyorum ihanet hissiyatının sebebi ise ailemin asla hiçbir şeyden kaçmaması evlendi kendi başının çaresine baksın diyen bir aile değil eşimden gizli mutfağıma erzak alan şuraya para koydum belki yanında yoktur al lazım olur diyen bir baba düşünün siz olsaydınız vicdan yapmazmisiniz?
Herkesin çocugundan eşinden ailesinden başka kimsesi yok, benim annemde babaniz gibi harcligimi dusunur buzdolabimi dusunur vs, bende annemi ankara da tek basina birakip tasindim.
Neden bu durumu bu kadar dramatize haline getirdiniz anlayamadim.
Görumcemde sizin gibi
Dünya bir tek sizin ve sizin ailelerinizin etrafinda dönmüyor eşinizinde bir hayati var olabilir dun oyle demis ama bugun sartlar uymamis.
Benim esimin ankara disinda calisabilecegi atanacagi bir kurum bile yok iken 7 sene sonra bir ay da alt ust oldu butun duzen,bu hayatta her sey insanlar icin.
Sizin burda kalirmiyiz sorunuz kadar esinizin kesin burda kalacagim demeside sacma.

Ailesinin yanına dönsün diye bişy demedim zaten. Ailelerden uzak durun dedim farkındaysanız ? İkisinin de ailesi..kadını da suçladığım falan yok.
Babanızın size gitme demeye hakkı yok. Bu kadar ayrılamıyorsa evlendirmeseydi o zaman biricik kızını. Sakın karşılıksz para işine de girmeyin yarın bigün lafı edilirse eşinizin çok ağırına gider. Ki
Bu suçlamamış haliniz yani anladım.

Başka açıdan baktım olaya , arada yorumlarınız da günlük 1000 TL harcarim ,670 lira fatura benim hiçbir şey . Eşim aileme karşı mahcup olmamak için harcamalarıma birşey demez şeklinde birşeyler yazmışsınız. Acaba adam bu fazla harcamalara yetişemediği , ailenizle uzaklasirsaniz normal memur maaşı hayatına adapte olabilirsiniz diye mi düşündü .
Benim standartlarımı bilerek benimle evlendi köyünde kız mı yoktu

Konu sahibinde o göz yok canım. Adam da ilelebet güneydoğuda kalmayı planlamıyor anladığım kadarıyla, batıya geçeriz diye düşünüyor.
Aynen öyle şuan da eşim net kararlı gitmeye son sözüm madem gidiyoruz ben istediğim zaman aileni görürüm ailen de benim ailem gibi habersiz evime gelemez ilerde mutsuzsam bu defa sen benim için bir fedakarlık yapacaksın demek oldu

Tmm 6 ay orada yaşamışlar bir 6 ay da eş kişisinin istediği yerde yaşasınlar sonra orta yolu bulurlar. Ama konu sahibi hiç gitmek istemiyor farkındaysanız.Babasini bırakmak istemiyor.Bu arada 2.2 milyon kalan bir kadının kocası da bu şekilde davranmaz adam gayet de şeffaf hemde fazlasıyla.😄
Peki ya para nasılsa babasi ölünce eşime kalacak diye fikri varsa?

Esin illa ev alacaksak borç versinler demiş baban kabul etmemiş yani babanjn derdi seni orda tutabilmek parayı verip sizi kendine bağlamak eşin çok haklı artık bağımsız bir aile olamyacaksan evlenmeseydin , bunu bir erkek ailesi yapsa burda topa tutarlardi

Sizde eşinizin standartlarını bilerek evlenmissiniz. Çevrenizde zengin aile çocuğu mu yoktu. Memur maaşınin aşağı yukarı ne kadar olduğunu herkes bilir .
Ama zengin çocuğu olsa cebine harçlık buzdolabına domates koyarak tasma takamazlardı 😅 gerçi bu damat bey de kabul etmemiş tasmayı, orada ufak bir pürüz çıkmış ama çözülür 😉

Back