Eşim ailemden ayrılıp farklı bir şehire taşınmak istiyor!

Eşiniz hayatı boyunca babanızın boyundurluğu altında yaşamayı tabi ki istemicekti. İnsanın ailesinden uzakta olması çok zor biliyorum ki ben de Başka şehirdeyim. Ama artık evlenmişsinz üstelik çocugunuz oluyor, kendi aileniz var yani. Babanızın sizin hayatınıza hala bu kadar müdahil olması hiç doğru değil. Kim olsa kabul etmez böyle bir şeyi.

Canım yasağın durum tabikide çok zor eşinin sana bi söz verip vaatlerde bulunup bu sözünü sadece 6 ay tutabilmesi bence çok güven kırıcı bişey ama artık senin bağlı olduğun başka bir ailen var biz buna çekerek aile diyoruz ve bu aileyi sen kendi öz ve hür iradenle kurdun herşeyi göze almış olman gerekir çünkü o senin eşin bi söz vardır doğduğun yer değil doyduğun yer evindir diye bak bebeğin de olacakmış memur maaşıyla gününüz şartlarında evsiz geçinmek çok zor tamam haklısın bilmediğin bir yerde çok zorlanırsın ilk başlarda ama alışırsın alışılır yani hem denemeden nasıl bilebilirsin ki yapamayacağını denemen lazım eşin 6 ay da olsa senin için fedakarlık yapıp senin istediğin yerde yaşamayı denemiş belli ki yapamamış şimdi de sen bi fedakarlık yapıp en azından dene baktın gerçekten çok zorlanıyorsun ve alışamıyorsun o zaman eşini karşına alıp konuşursun ben senin için denedim ama yapamıyorum durumumuzu toparlayınca lütfen geri dönelim diye rica edersin belki o zaman o da sana anlayışlı davranır ve geri dönersiniz çok yanlız kalacağım demişsin hiç de yanlız olmayacaksın bi düşün seni seven bi eşin olacak yanında bir kaç ay sonra da bebeğini alacaksın Allahın izniyle sağ salim kucağına onun sana senin sevgine ilgine kokuna ihtiyacı olacak zaten onunla ilgilenirken sıkılmaya vaktin olmayacak sana yanlızlık hissedecek vakit bile bırakmayacak lütfen biraz da işin olumlu ve güzel yanlarını görmeye çalış unutma ki denize girmeden boğulup boğulmayacağını bilemezsin ❤

Konu sahibi böyle bir babaya rağmen neden memur adamla evlendiniz?
Ve neden kpss çalışıp bir de siz memur olmaya çalışıyorsunuz?

Adam zaten o şehirde yaşıyormuş konu sahibi için gitmemiş.

Ve oradan giderse de sadece ailesine yakın yere gidecekmiş iki ailenin ortası yeri bile kabul etmiyormuş.

O benim için denedi ben de onun için deneyeyim denecek bir durum yok ortada yani.

Çok yaptım artık son raddeye geldik eşim ben direndikçe kararinda net oldu Allaha her gün yalvarıyorum atanayımda minnetsiz istedigim yere tayin alayım diye lütfen siz de dua edin benim için
İstediğiniz zaman gidebiliyorsunuz demekki.. Tayin alınca babanızdan ayrı kalabileceksiniz ilginç:)

Tamam adamın zaten orda yaşadığını biliyorum ama evlilik 2 kişilik bişey hiç bir eş kabul etmez sadece karşı tarafın dediğinin olmasını belliki adam yapamamış gitmek istiyor bence gidilebilir o şehirde de insan yemiyorlardır herhalde bence alışılabilir bir şey

Ben bu yaşıma kadar doğup büyüdüğüm yerde yaşadım ama eşim şu an da geçinebilmek için farklı bir şehire gitmemiz gerekiyo dese giderim zorlanırım ama alışırım tabi bu benim kendi düşüncem herkesin düşüncesi farklı olabilir

zengin aileden cikip kucucuk yasta ogrenciyken memur adamla evlenmis, ustune de hamile kalmis, babasi basta olmaz demis ama konu sahibi diretmis. simdi bunun neresinde uyaniklik var?
Öyle sıkıya gelecek birine benzemiyor konu sahibi, ailesi de arkasında, yamuk görünce basar gider.

Adam gitmek isteyebilir. Ama karşısına alıp eşini ben yapamadım duramıyorum baskı hissediyorum mutsuzum demiyor ki. Burada ev fiyatları yüksek diyor, senelerdir orada evlenip de karısı hamile kalınca mı öğrenmiş fiyatları?

Her ne hikmetse kendi memleketine yakın yerlerde uygun o fiyatlar. Başka uygun yerleri de kabul etmiyor.

Burada eşin orada mutsuz huzursuz olduğu geçinemediği işin kötü gittiği(adam memur) bu yüzden herhangi başka yere gitmek isteme durumu yok. Ben buradan giderim ama aileme yakın giderim diretmesi var. Bu da çok samimiyetsiz ve kurnazca.

İnsanlar evlenince birincil ailesi kendi eşi ve çocukları olur. Ne siz ne babanız bunun bilincine varamamış. Eşinizin babanızın parasını kabul etmemesi de gayet güzel bir hareket. Ne kadar gururlu bir kocam var diye övünmeniz lazım. Babanızın lafıyla hareket edecek, parasıyla ev alacak bir koca modeli istiyorduysanız iç güveysi alacaktınız.

Ya tabiki de bu konuda haklısınız ama ne bileyim ya sanırım ben biraz fazla iyimser bakmaya çalışıyorum evlilik karşılıklı fedakarlık ister yani en azından bizim için öyle ama bence adamın ailesine yakın oturmak bu kadar büyük bir problem olmayabilir belki korkularında yanılıyordur belki hem 50 dk lik bir mesafe var sonuçta arada aşırı bir yakınlık yok yani en azından müdahale edebilecek kadar bir yakınlık yok bilemedim sanırım ben bu konuda biraz farklı bakıyorum duruma

Aynı şey eşi içinde geçerli olur o zaman. 6 ayda 6 kez ancak evimize gelmiştir diyor ailem, maddi olarak da kızlarına destekler her türlü. Eşi hamile karısını düşünüp, 6 aylık evlilikte ille de gideceğim demesin en azından bir süre daha. Fedakarlık da hep kadınlar tarafından yapılıp, onlardan bekleniyor ne hikmetse.

Ben fedakarlığın sadece kadın yapacak demedim dikkatinizi çekerim karşılıklı fedakarlık önemli dedim tabiki de gitmeyi kabul ederse eşinin de yapması gereken fedakarlıklar olmalı ben kız her şeyi kabul etsin sussun otursun demedim oturup bi orta yol bulsunlar öyle gitsinler

Siz niye evlendiniz madem babanızın dizinin dibinden ayrılmayacaktınız? Boşanın gitsin öyleyse.

Sorry baby ama kocan çok çakal. Yerinden kımıldama sakın. Ana gibi yar baba gibi diyar olmaz. Gittiğin yerdede seni çok üzerler. İt sürüsü gibiler maşallah biri iyi olsa diğeri can sıkar.

Sananeyse Sie. Tatlım kim sana dedi gel konuma yorum yap diye???
Sie mi? Bu nasıl terbiyesizlik? Haklıysanız bile haksız duruma düştünüz şu an.

Ben yorumların yarısını ancak okudum , ona göre yorum yapıyorum:

Eşiniz en başta size söz vermiş, ailenizin olduğu şehirde yaşayacağız demiş ve siz öyle kabul etmişsiniz evlenmeyi galiba, bu konuda haklısınız.

Anladığım kadarıyla eşiniz mert bir adam, 6 ay sonra fikrini değiştirdiyse, bunun nedeni sürekli yapılan para muhabbeti ve sizin ailenizin ve sizin üstten üstten tavırlarınız olabilir. ( bilinçli veya bilinçsiz yapıyorsunuzdur bilemiyorum, ama böyle bir durum var ) veya kendi ailesi aklını çeliyor da olabilir. Bir başka ihtimal, ta en başından dereyi geçene kadar ayıya dayı deme planları yaptı.

Bir diğer mesele keşke evliliğinizi tam olarak oturtmadan şak diye hamile kalmasaydınız.

Babanızı anlıyorum, sizi de anlıyorum düşkünsünüz ama, sizinki biraz fazla bence.

Babama çok ama çok düşkünümdür ama, evlenmiş olsam babam bana “ izin vermiyorum” demez. Diyemez demiyorum bakın, demez. Çünkü mantıklı düşünen makul davranan bir adam benim babam.

Babanız parasıyla herkesi yönetebileceğini düşünüyor bence, bunu da istemli yani kötü niyetle yapmıyor olabilir. Yıllardır parasını kullanarak çoğu kapıyı açabildiği için, yine aynı alışkanlığını devam ettiriyordur.

Ama herkes kendine bi çeki düzen vermeli

Her üçünüzün de.

*ha bir de sizde de biraz varlıklı olmanın getirdiği şımarıklığı gördüm kusura bakmayın. Kırılmayın da. Her istediğinizi kolayca elde edebilmek sizde alışkanlık yapmış.

Son olarak, laflarınıza dikkat edin biraz daha, azıcık hoşunuza gitmeyen bir durum olduğunda kolayca küfredip, dişlerinizi gösterebiliyorsunuz. Muhtemelen gerçek yaşantınızda da hoşunuza gitmeyen bir durum olduğunda çabuk alevleniyorsunuz.

Son düzenleme:
Evlenmeden burda yaşama durumunu detaylıca konuştunuz esinizde burda kalma vaadini kesin olarak verdiyse gitmezdim . Sonuçta biliyor bu şartlarla evlendi altı ayda Dünya tersine dönmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…