- 23 Mayıs 2020
- 967
- 1.687
- 63
- Konu Sahibi Aslim asli
-
Canım yasağın durum tabikide çok zor eşinin sana bi söz verip vaatlerde bulunup bu sözünü sadece 6 ay tutabilmesi bence çok güven kırıcı bişey ama artık senin bağlı olduğun başka bir ailen var biz buna çekerek aile diyoruz ve bu aileyi sen kendi öz ve hür iradenle kurdun herşeyi göze almış olman gerekir çünkü o senin eşin bi söz vardır doğduğun yer değil doyduğun yer evindir diye bak bebeğin de olacakmış memur maaşıyla gününüz şartlarında evsiz geçinmek çok zor tamam haklısın bilmediğin bir yerde çok zorlanırsın ilk başlarda ama alışırsın alışılır yani hem denemeden nasıl bilebilirsin ki yapamayacağını denemen lazım eşin 6 ay da olsa senin için fedakarlık yapıp senin istediğin yerde yaşamayı denemiş belli ki yapamamış şimdi de sen bi fedakarlık yapıp en azından dene baktın gerçekten çok zorlanıyorsun ve alışamıyorsun o zaman eşini karşına alıp konuşursun ben senin için denedim ama yapamıyorum durumumuzu toparlayınca lütfen geri dönelim diye rica edersin belki o zaman o da sana anlayışlı davranır ve geri dönersiniz çok yanlız kalacağım demişsin hiç de yanlız olmayacaksın bi düşün seni seven bi eşin olacak yanında bir kaç ay sonra da bebeğini alacaksın Allahın izniyle sağ salim kucağına onun sana senin sevgine ilgine kokuna ihtiyacı olacak zaten onunla ilgilenirken sıkılmaya vaktin olmayacak sana yanlızlık hissedecek vakit bile bırakmayacak lütfen biraz da işin olumlu ve güzel yanlarını görmeye çalış unutma ki denize girmeden boğulup boğulmayacağını bilemezsin ❤Merhaba kk nın değerli hanımları benim de derdim 6 aylık evliyim eşimin ailesi Güney Doğulu ben ise Doğu Anadoluda yaşıyorum ben öğrenciyim eşim ise benim şehrime atanmış bir memur benim memleketimde tanıştık ve evlendik eşim evlenmeden önce hep benim ailemin olduğu şehirde yaşama vaadi verdi evlendikten sonra ise bu şehirde ev alamiyorum Güney Doğu ilçeleri çok daha uygun o taraflara taşınalım dedi ben varliklı bir ailenin 2. Çocuğuyum benim ailem eşime ev için karşılıksız para vermeyi dahi teklif etti gitmememiz için ama eşim ilerde minnet edip kendi evimi satıp batıya vs. Gitmeme izin vermezler deyip kabul etmedi borç versinler dedi onu da benim ailem kabul etmedi ben hayatım boyunca ailemden uzakta yaşamadım üni de bile her hafta çıkar gelirdim babamla bağlarımız çok güçlü asla kopamıyoruz kısacası eşimin tayinine az bir zaman kaldı ve babam gidemezsin diyor eşimde geleceksin iki arada bir derede kaldım şuan hamileyim ne eşimi böyle bir sebep için bırakabiliyorum ne de aileme sırt çevirip gidebiliyorum babam ben gidince çok yalnız kalacak abim yok bir ablam var o da başka şehirde evli babam ikinizde gelin size apart restaurant vs. Açayım eşlerinizle birlikte işletin diyor ailem ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum sizce mantıklı olan ne siz olsaydınız ne yapardınız?
Adam zaten o şehirde yaşıyormuş konu sahibi için gitmemiş.Canım yasağın durum tabikide çok zor eşinin sana bi söz verip vaatlerde bulunup bu sözünü sadece 6 ay tutabilmesi bence çok güven kırıcı bişey ama artık senin bağlı olduğun başka bir ailen var biz buna çekerek aile diyoruz ve bu aileyi sen kendi öz ve hür iradenle kurdun herşeyi göze almış olman gerekir çünkü o senin eşin bi söz vardır doğduğun yer değil doyduğun yer evindir diye bak bebeğin de olacakmış memur maaşıyla gününüz şartlarında evsiz geçinmek çok zor tamam haklısın bilmediğin bir yerde çok zorlanırsın ilk başlarda ama alışırsın alışılır yani hem denemeden nasıl bilebilirsin ki yapamayacağını denemen lazım eşin 6 ay da olsa senin için fedakarlık yapıp senin istediğin yerde yaşamayı denemiş belli ki yapamamış şimdi de sen bi fedakarlık yapıp en azından dene baktın gerçekten çok zorlanıyorsun ve alışamıyorsun o zaman eşini karşına alıp konuşursun ben senin için denedim ama yapamıyorum durumumuzu toparlayınca lütfen geri dönelim diye rica edersin belki o zaman o da sana anlayışlı davranır ve geri dönersiniz çok yanlız kalacağım demişsin hiç de yanlız olmayacaksın bi düşün seni seven bi eşin olacak yanında bir kaç ay sonra da bebeğini alacaksın Allahın izniyle sağ salim kucağına onun sana senin sevgine ilgine kokuna ihtiyacı olacak zaten onunla ilgilenirken sıkılmaya vaktin olmayacak sana yanlızlık hissedecek vakit bile bırakmayacak lütfen biraz da işin olumlu ve güzel yanlarını görmeye çalış unutma ki denize girmeden boğulup boğulmayacağını bilemezsin ❤
İstediğiniz zaman gidebiliyorsunuz demekki.. Tayin alınca babanızdan ayrı kalabileceksiniz ilginç:)Çok yaptım artık son raddeye geldik eşim ben direndikçe kararinda net oldu Allaha her gün yalvarıyorum atanayımda minnetsiz istedigim yere tayin alayım diye lütfen siz de dua edin benim için
Farkındaysanız siz evlisiniz babanız size gidemezsiniz diye bir cümle kuramaz ki madem ailenizden ayrı yaşamak istemiyordunuz ozamn kendi memleketinizden biri ile evlenecektinizKimse yok mu?
Tamam adamın zaten orda yaşadığını biliyorum ama evlilik 2 kişilik bişey hiç bir eş kabul etmez sadece karşı tarafın dediğinin olmasını belliki adam yapamamış gitmek istiyor bence gidilebilir o şehirde de insan yemiyorlardır herhalde bence alışılabilir bir şeyAdam zaten o şehirde yaşıyormuş konu sahibi için gitmemiş.
Ve oradan giderse de sadece ailesine yakın yere gidecekmiş iki ailenin ortası yeri bile kabul etmiyormuş.
O benim için denedi ben de onun için deneyeyim denecek bir durum yok ortada yani.
Öyle sıkıya gelecek birine benzemiyor konu sahibi, ailesi de arkasında, yamuk görünce basar gider.zengin aileden cikip kucucuk yasta ogrenciyken memur adamla evlenmis, ustune de hamile kalmis, babasi basta olmaz demis ama konu sahibi diretmis. simdi bunun neresinde uyaniklik var?
Adam gitmek isteyebilir. Ama karşısına alıp eşini ben yapamadım duramıyorum baskı hissediyorum mutsuzum demiyor ki. Burada ev fiyatları yüksek diyor, senelerdir orada evlenip de karısı hamile kalınca mı öğrenmiş fiyatları?Tamam adamın zaten orda yaşadığını biliyorum ama evlilik 2 kişilik bişey hiç bir eş kabul etmez sadece karşı tarafın dediğinin olmasını belliki adam yapamamış gitmek istiyor bence gidilebilir o şehirde de insan yemiyorlardır herhalde bence alışılabilir bir şey
Ben bu yaşıma kadar doğup büyüdüğüm yerde yaşadım ama eşim şu an da geçinebilmek için farklı bir şehire gitmemiz gerekiyo dese giderim zorlanırım ama alışırım tabi bu benim kendi düşüncem herkesin düşüncesi farklı olabilir
Ya tabiki de bu konuda haklısınız ama ne bileyim ya sanırım ben biraz fazla iyimser bakmaya çalışıyorum evlilik karşılıklı fedakarlık ister yani en azından bizim için öyle ama bence adamın ailesine yakın oturmak bu kadar büyük bir problem olmayabilir belki korkularında yanılıyordur belki hem 50 dk lik bir mesafe var sonuçta arada aşırı bir yakınlık yok yani en azından müdahale edebilecek kadar bir yakınlık yok bilemedim sanırım ben bu konuda biraz farklı bakıyorum durumaAdam gitmek isteyebilir. Ama karşısına alıp eşini ben yapamadım duramıyorum baskı hissediyorum mutsuzum demiyor ki. Burada ev fiyatları yüksek diyor, senelerdir orada evlenip de karısı hamile kalınca mı öğrenmiş fiyatları?
Her ne hikmetse kendi memleketine yakın yerlerde uygun o fiyatlar. Başka uygun yerleri de kabul etmiyor.
Burada eşin orada mutsuz huzursuz olduğu geçinemediği işin kötü gittiği(adam memur) bu yüzden herhangi başka yere gitmek isteme durumu yok. Ben buradan giderim ama aileme yakın giderim diretmesi var. Bu da çok samimiyetsiz ve kurnazca.
Aynı şey eşi içinde geçerli olur o zaman. 6 ayda 6 kez ancak evimize gelmiştir diyor ailem, maddi olarak da kızlarına destekler her türlü. Eşi hamile karısını düşünüp, 6 aylık evlilikte ille de gideceğim demesin en azından bir süre daha. Fedakarlık da hep kadınlar tarafından yapılıp, onlardan bekleniyor ne hikmetse.Ya tabiki de bu konuda haklısınız ama ne bileyim ya sanırım ben biraz fazla iyimser bakmaya çalışıyorum evlilik karşılıklı fedakarlık ister yani en azından bizim için öyle ama bence adamın ailesine yakın oturmak bu kadar büyük bir problem olmayabilir belki korkularında yanılıyordur belki hem 50 dk lik bir mesafe var sonuçta arada aşırı bir yakınlık yok yani en azından müdahale edebilecek kadar bir yakınlık yok bilemedim sanırım ben bu konuda biraz farklı bakıyorum duruma
Ben fedakarlığın sadece kadın yapacak demedim dikkatinizi çekerim karşılıklı fedakarlık önemli dedim tabiki de gitmeyi kabul ederse eşinin de yapması gereken fedakarlıklar olmalı ben kız her şeyi kabul etsin sussun otursun demedim oturup bi orta yol bulsunlar öyle gitsinlerAynı şey eşi içinde geçerli olur o zaman. 6 ayda 6 kez ancak evimize gelmiştir diyor ailem, maddi olarak da kızlarına destekler her türlü. Eşi hamile karısını düşünüp, 6 aylık evlilikte ille de gideceğim demesin en azından bir süre daha. Fedakarlık da hep kadınlar tarafından yapılıp, onlardan bekleniyor ne hikmetse.
Siz niye evlendiniz madem babanızın dizinin dibinden ayrılmayacaktınız? Boşanın gitsin öyleyse.Merhaba kk nın değerli hanımları benim de derdim 6 aylık evliyim eşimin ailesi Güney Doğulu ben ise Doğu Anadoluda yaşıyorum ben öğrenciyim eşim ise benim şehrime atanmış bir memur benim memleketimde tanıştık ve evlendik eşim evlenmeden önce hep benim ailemin olduğu şehirde yaşama vaadi verdi evlendikten sonra ise bu şehirde ev alamiyorum Güney Doğu ilçeleri çok daha uygun o taraflara taşınalım dedi ben varliklı bir ailenin 2. Çocuğuyum benim ailem eşime ev için karşılıksız para vermeyi dahi teklif etti gitmememiz için ama eşim ilerde minnet edip kendi evimi satıp batıya vs. Gitmeme izin vermezler deyip kabul etmedi borç versinler dedi onu da benim ailem kabul etmedi ben hayatım boyunca ailemden uzakta yaşamadım üni de bile her hafta çıkar gelirdim babamla bağlarımız çok güçlü asla kopamıyoruz kısacası eşimin tayinine az bir zaman kaldı ve babam gidemezsin diyor eşimde geleceksin iki arada bir derede kaldım şuan hamileyim ne eşimi böyle bir sebep için bırakabiliyorum ne de aileme sırt çevirip gidebiliyorum babam ben gidince çok yalnız kalacak abim yok bir ablam var o da başka şehirde evli babam ikinizde gelin size apart restaurant vs. Açayım eşlerinizle birlikte işletin diyor ailem ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum sizce mantıklı olan ne siz olsaydınız ne yapardınız?
Sie mi? Bu nasıl terbiyesizlik? Haklıysanız bile haksız duruma düştünüz şu an.Sananeyse Sie. Tatlım kim sana dedi gel konuma yorum yap diye???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?