• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailemden ayrılıp farklı bir şehire taşınmak istiyor!

Vov ben de çok varlıklı bir ailenin 3. Çocuğuyum kimse bana ev, araba dükkan vermiyor şu an hayatı sorguluyorum:(
Neyse ki kimse bana üniversite hayatım da dahil 3km yakınımda dur da demiyor veee sorgulama burda bitiyor. Thanksssss

Babanın tavrının doğru olmadığını düşünüyorum bu arada onunki de fazla abartı.

Ama eşinki düpedüz kurnazlık.

Evlenirken zaten ailenizden kopuyorsunuz
Kendi basiniza aile oluyorsunuz normal degilmi esinizle gitceksiniz tabi babanizla kalamazsiniz ki

Eş kişisini ailesi gazliyor babanız ev alsa da kalmaz. Zaten konu sahibini kandırıp evlenmiş burada kalırız diye. Belki konu sahibi evlenmeyecekti, herkes gurbete gelin gitmek zorunda değil. Ailenizin yakınında kalmak istemek en doğal hakkınız. Ben eşinize hak vermiyorum açıkçası kafasında bin türlü tilki geziyor gibi geldi bana. Hele bir de hamilesiniz durduk yere düzen değiştireceksiniz. Eşinizi bencil sizi de saf buldum.

Ha bir de paşa beyler iki aileye de denk uzaklığı da kabul etmiyormuş. Onunki aileyse bu kızınki de aile. Gerçekten samimi olsa orta bir yer teklif ederdi.
Tmm 6 ay orada yaşamışlar bir 6 ay da eş kişisinin istediği yerde yaşasınlar sonra orta yolu bulurlar. Ama konu sahibi hiç gitmek istemiyor farkındaysanız.Babasini bırakmak istemiyor.Bu arada 2.2 milyon kalan bir kadının kocası da bu şekilde davranmaz adam gayet de şeffaf hemde fazlasıyla.😄

bu arada eger es ailesine yakin olmayan baska bir sehire gitmek isteseydi yorumum tamamen farkli olurdu, baba para baskisiyla cok bunaltmis ozgur olmak icin kaciyor derdim, ama yine de hamile bir kadini 6 ay icinde bunun icin bunaltmak dogru degil

Tmm 6 ay orada yaşamışlar bir 6 ay da eş kişisinin istediği yerde yaşasınlar sonra orta yolu bulurlar. Ama konu sahibi hiç gitmek istemiyor farkındaysanız.Babasini bırakmak istemiyor.Bu arada 2.2 milyon kalan bir kadının kocası da bu şekilde davranmaz adam gayet de şeffaf hemde fazlasıyla.😄
niye davranmasin ki? ne yaparsa yapsin malin yarisi onda kaliyor, kimseyle yarismasini gerektirecek bi durum yok

Benim bu konuda adama hak vermem için şu cümleleri kurması gerekirdi:

Sana söz verdim haklısın fakat evlendikten sonra durum biraz değişti. Üzerimde baskı hissediyorum. Bu şehirde eskisi kadar mutlu değilim. Mutsuzluğumu sana da yansıtmak istemiyorum. Buradan taşınalım. Taşınmışken de kendi aileme biraz daha yakın olmak isterim. Orta bir yer seçelim oraya yerleşelim Kendi başımıza çocuğumuzla hayatımızı kuralım.

Kurnaz olmayan adam bu cümleleri kurtardı. O zaman adam haklı siz bir ailesiniz baba da artık ağzını açmasın derdim.

Ama adam biz bir aile olalım değil benim aileme gidelim diyor. Madem bir aileye yakın yaşayacağım kendi aileme yakın yaşamayı isterim bu durumda.

Üstelik hamile bu halde tayini taşınmayı onun stresini yaşatıyor kadına.

Kayın ailenin olduğu şehre gidecek kızcağız , mahvederler onu orada , canını çıkarırlar kalabalık sulaleyle, normalde eşinle git derdim ama bu konuda söz verip sözünde durmayan bir koca var , bir de yanlız bir baba , bence gitmemeli konu sahibi , eşi adamsa sözünde dursun
Ben de kadın olsun erkek olsun insanların 'ailemin yakınında olayim' olayını anlayamıyorum. Henüz kocam yok ama, istesin onla zanzibar'da yeni hayat kurarım,canım müstakbel kocam benim 🤪 ama ailesinin olduğu uzak şehre tasinmam :)

bu arada eger es ailesine yakin olmayan baska bir sehire gitmek isteseydi yorumum tamamen farkli olurdu, baba para baskisiyla cok bunaltmis ozgur olmak icin kaciyor derdim, ama yine de hamile bir kadini 6 ay icinde bunun icin bunaltmak dogru degil
Aynrn katılıyorum gitmeyi ancak ve ancak daha ucuz başka bir şehir olursa kabul edin. İlçe falan kabul etmeyin guneydogu ilçeleri koy gibi. Merkez olsun. Ortadaolsun.bak nasıl gerçek yüzünü göreceksin kocanin

A Aslim asli güzelim.sen evlendin zaten baba evinden çıktın .eşinle her yerde yaşarım diye evlendin güvendin.başka şehire gideceksin.neden korkuyorsun ki alışamamaktan.bu korkunun olması için yabancı ülkeye gitsen çok çok iyi anlarım.çünkü dil öğrenmek zor , yeni hayat kurmak zor , o yerlere insanlara alışmak zor ve bu şekilde olan GURBET KUŞLARIDA var . Lütfen 🙏 kendine gel güçlü ol.herkes yerinde sağolsun demelisin

o adam 6 ay önce de doğuda ailenin yanında yaşarız demiş. şu an durum ortada. kk kadınlarının bu konuda basireti bağlandı bence😂
walla ben Katibin Ruhu Katibin Ruhu daha baska bi analiz bekliyordum :) bence konuyu bastan sonra okusa parlamaya baslar
Okudum, konu sahibinde 500 kişilik sülaleyi her hafta evinde ağırlayacak göz yok, başlarım senin kabilene der çıkar gider ailesine haklı olarak, kocası karnına koyduğu bebeye güveniyorsa kar yağar o dağlara.

Konu sahibinde o göz yok canım. Adam da ilelebet güneydoğuda kalmayı planlamıyor anladığım kadarıyla, batıya geçeriz diye düşünüyor.
Adam ev almayı planlıyor katip evi Güneydoğu ' da alıp sonra batıya gideceğini hiç sanmıyorum.
Başta ailesiyle kötüymüş, sonra arası düzelmiş ve memleket ateşi sarmış kendisini. Oradan geri dönüş olmaz artık.

Artık evlenmişsin ya evlenmişsin ne demek babam gidemezsin diyor?
Kusura bakma ama ben bu kadar ailesine düşkün olupta evlenen insanları anlayamıyorum ya.
Madem ailene bu kadar bağlısın,kendi kurduğun ailenden bile önce geliyor,o zaman evlenmeyin kardeşim.
Eşin haklı.
Neden kayınpederine minnet etmek istesin ki elinde mesleği varken?
Eşinin başka bir ile tayini çıksa o zamanda böyle mi yapacaktın?

Ailem eşimin istediği borç miktarını fazla buluyor versek bile her ay ödeyeceği parayı ben senden kesip getirdiğini bile bile nasıl alıcam diyor bunun yerine cüzi bir miktar hibe edelim bir kısmına krediye girin dese de eşim ikna olmadı sebebini de anlamis degilim
ev almak için şehir değiştirme isteği bi bana mı tuhaf geldi ya
bence ailenizle aynı şehirde olmak istemiyor. Aileniz için sınırlara çok saygılılar demişsiniz ama (1) şiddet vs olmadığı halde kocanla gitme diyen bir baba var (2) aşırı bağlı olduğunuzu söylüyorsunuz. yani sınır mınır yok gibi görünüyor ve evinize fiziken gelmelerine gerek yok, sizin sürekli bahsetmeniz ya da sizin hayatınızla ilgili konularda babam şöyle düşünüyor vs gibi aktarımlarınız varsa yeteri kadar evliliğiniz içinde olmuş olurlar.
sınır koymaya çalışmanız lazım, hem babanıza hem eşinize

Gün hesabı mı yapacaklardı?

Söz vermeseydi o zaman paşam. Konu sahibi baştan buradan gitmem demiş mi demiş. Adam kabul etmiş mi etmiş. Şartlarda tayin gerektirecek bir sebep var mı yok. Benim için de konu burada bitiyor.

Evlenen kadar he he demiş resmen. Üstelik şehri tanımıyor olsa adam geldi alışamadı falan derim. Gayet de orada yaşıyormuş bunu bilerek de söz vermiş.

Bu kız güneydoğuya bir ailenin yanına hiç bilmediği bir yere ortama hamile haliyle sürüklenmek zorunda değil ki.

Üstelik adam farklı seçeneklere de açık değil. En fazla ailesinden 50 dk uzaklıkta yeri kabul etmeyi lütfediyor hünkarım.

Back