• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailemden ayrılıp farklı bir şehire taşınmak istiyor!

Adam ev almayı planlıyor katip evi Güneydoğu ' da alıp sonra batıya gideceğini hiç sanmıyorum.
Başta ailesiyle kötüymüş, sonra arası düzelmiş ve memleket ateşi sarmış kendisini. Oradan geri dönüş olmaz artık.
O zaman ev de aldırmayacak konu sahibi. Onu da mı biz söyleyelim? Batıya gidene kadar ev mev yok diyecek.

A Aslim asli güzelim.sen evlendin zaten baba evinden çıktın .eşinle her yerde yaşarım diye evlendin güvendin.başka şehire gideceksin.neden korkuyorsun ki alışamamaktan.bu korkunun olması için yabancı ülkeye gitsen çok çok iyi anlarım.çünkü dil öğrenmek zor , yeni hayat kurmak zor , o yerlere insanlara alışmak zor ve bu şekilde olan GURBET KUŞLARIDA var . Lütfen 🙏 kendine gel güçlü ol.herkes yerinde sağolsun demelisin
Anasının yanından çıkıp sözünü çiğneyen kocanın memleketine gurbet kuşu olmasın ama.

Okudum, konu sahibinde 500 kişilik sülaleyi her hafta evinde ağırlayacak göz yok, başlarım senin kabilene der çıkar gider ailesine haklı olarak, kocası karnına koyduğu bebeye güveniyorsa kar yağar o dağlara.
adam kızı aileni şekilde kandımış. resmen kurnazlık yapmış. bi de kılıfa bak Doğu da evler pahalıymış Güneydoğu da diğer 5 coğrafi bölgede değil Güneydoğu da ucuzmuş. a ne tesadüf ailesi de orda. üstelik bunu 6 ayda kadin hamile kalınca fark etmiş😄 normalde ailesine yapışık insanlara gıcık olurum. ama bu kız baştan söylemiş. ailesi ona zorluk çıkarmıyor maddi durumları iyi destek veriyorlar. e bu kız bu kadar nimeti bırakıp niye oğlumu size sadaka olarak verdim diyerek tiynetini belli eden o tuhaf kabileye gitsin
ay ne çok yazdım bana neyse😂

Sorun adamın kadının ailesinin yanından gitmek istemesinden çok keni ailesinin yakını diye diretmesi.

Başka uzak ya da iki ailenin ortası bir yeri de kabul etmiyor.

Buradan da adamın samimiyetsizliğini görüyoruz.

benim de misscherry de gözüm var evropa için de evliyim olmaz bu işşş :KK45: konu sahibinin eşi adam gibi adammış aslında valla
ne adam gibi adami, adam mirasin kalacagini biliyor. simdi de cocuk var birakamaz diye sozunden donup kadini ailesinin 50dk dibine goturmeye calisiyor :KK70:

Son düzenleme:
Bir de bu kadar zeeenginseniz eşiniz neden memurluk yapıyor.Memurun aldığı 3 kuruş para.Daha farklı işler Yapabilir siniz değil mi?

Merhaba kk nın değerli hanımları benim de derdim 6 aylık evliyim eşimin ailesi Güney Doğulu ben ise Doğu Anadoluda yaşıyorum ben öğrenciyim eşim ise benim şehrime atanmış bir memur benim memleketimde tanıştık ve evlendik eşim evlenmeden önce hep benim ailemin olduğu şehirde yaşama vaadi verdi evlendikten sonra ise bu şehirde ev alamiyorum Güney Doğu ilçeleri çok daha uygun o taraflara taşınalım dedi ben varliklı bir ailenin 2. Çocuğuyum benim ailem eşime ev için karşılıksız para vermeyi dahi teklif etti gitmememiz için ama eşim ilerde minnet edip kendi evimi satıp batıya vs. Gitmeme izin vermezler deyip kabul etmedi borç versinler dedi onu da benim ailem kabul etmedi ben hayatım boyunca ailemden uzakta yaşamadım üni de bile her hafta çıkar gelirdim babamla bağlarımız çok güçlü asla kopamıyoruz kısacası eşimin tayinine az bir zaman kaldı ve babam gidemezsin diyor eşimde geleceksin iki arada bir derede kaldım şuan hamileyim ne eşimi böyle bir sebep için bırakabiliyorum ne de aileme sırt çevirip gidebiliyorum babam ben gidince çok yalnız kalacak abim yok bir ablam var o da başka şehirde evli babam ikinizde gelin size apart restaurant vs. Açayım eşlerinizle birlikte işletin diyor ailem ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum sizce mantıklı olan ne siz olsaydınız ne yapardınız?
Bu durum tam tersi olunca farklı yorumluyoruz. Bilmediğin bi sebepten eşin belli ki rahatsız babana aşırı düşkünlüğünden. Aşırı adı geçen her duygu sağlıksız zaten.
Evlenmeden önce söz verdiyse o ayrı.

O zaman ev de aldırmayacak konu sahibi. Onu da mı biz söyleyelim? Batıya gidene kadar ev mev yok diyecek.
Ben konu sahibini de aklı selim bulmadım açıkçası.
Öğrenciyken evli olup, ilk günden hamile kalmak için uğraşmış, aman şuan kadar para harcarım, kaynanamın dert yandığı doğalgaz parasına para demem diye babasının parasıyla onları küçük görüyor. Bu kafayla gitmiş bir de memurla evlenmiş.🤷

Öyle bir konu ki bu herkes haksız. Babanız sizi zorlayamaz, evli olsanız da olmasanız da yetişkin bir kadınsınız buna hakkı yok. Aranızdaki ilişki bağlılık değil bağımlılık. Siz kpss çalıştığınıza göre atanıp başka şehire gitme durumunuz var, nasıl gitmeyi düşünüyorsunuz? O zaman sa babanız demeyecek mi gidemezsin diye orasını anlamadım. Eşinize gelince baştan konuştuğunuzun dışına çıkmış burda hatalı. Daha 6 ay olmuşken üstelik. Bence eşinizin gitmek isteme sebebi ev almak vs değil. Ailenizden uzaklaşmak istiyor gibi geldi bana. Bu bağımlılık durumundan rahatsız olabilir ki haklı da.

adam kızı aileni şekilde kandımış. resmen kurnazlık yapmış. bi de kılıfa bak doğu da evler pahalıymış güneydoğu da diğer 5 coğrafi bölgede değil güneydoğuda ucuzmuş. a ne tesadüf ailesi de orda. üstelik bunu 6 ayda kadin hamile kalkınca fark etmiş😄 normalde ailesine yapışık insanlara gıcık olurum. ama bu kız baştan söylemiş. ailesi ona zorluk çıkarmıyor maddi durumları iyi destek veriyorlar. e bu kız bu kadar nimeti bırakıp niye oğlumu size sadaka olarak verdim diyerek tiynetini belli eden o tuhaf kabileye gitşin.
ay ne çok yazdım bana neyse😂
Konu sahibinin yapması gereken çok basit:
1.Güneydoğuda evi unut. Batıya geçersek alırız.
2.Seni bana sadaka veren o kabileni her hafta burnumun içine sokma planları yapıyorsan unut onu. Çıkar giderim, koyun koyuna yaşarsın onlarla.
3. 50 dk ile bi anın mı var şekerim, neden ailene 50 dk mesafede yer seçiyorsun?İkimizin ailesine de eşit mesafede olacağız. Yoksa sen bilirsin, ben burda kalırım sen tek gidersin.

Birbirlerini bizden iyi tanıyorlar, niyetlerini de en iyi onlar bilirler.

Ben konu sahibini de aklı selim bulmadım açıkçası.
Öğrenciyken evli olup, ilk günden hamile kalmak için uğraşmış, aman şuan kadar para harcarım, kaynanamın dert yandığı doğalgaz parasına para demem diye babasının parasıyla onları küçük görüyor. Bu kafayla gitmiş bir de memurla evlenmiş.🤷
Adam da inada bindirmiş gibi geldi, gizli bir güç savaşına dönmüş sanki aralarındaki. Keşke memleketindeki esnaf ile evlenip ailesinin dibinde kalsaydı. Kendi de memur olursa nereye gidecekleri belli değil.

Eşiniz söz vermiş keşke açık kapı bıraksaydi hayat insanı nereye sürükler bilinmez ama söz verip bir sürü vaatte bulunup yerine getirmeyen erkek ve bayan farketmiyor kızıyorum evlik çocuk oyuncağı değil, bende eşime istanbul dışına mecbur kalmadıkça başka yerde yaşamayı düşünmüyorum...istanbul dışındaki teklifleri rededim dürüst olmak gerekir,yine dediğim gibi mecburi durumlarda bisey diyemem ama size danışmadan tercih yerini kendi memleketi yazmışsa haksızlık.zor bir karar...

Şu konuda konu sahibinin veya esini haklı görerek yorum yapanlara çok şaşırdım ya...
İkisi de anasının, babasının dizinin dibinde oturması gereken insanlar. Evliliğe çok uzak insanlar hatta birey olmaya çok uzak insanlar... birisi ailesinin verdiği para ile yaşamalı(!) Birisi de bir an önce ailesinin yanına tayin istemeli. Oturup evlenip Allah korusun bebek yapmamalı...Asla yapmamalı.
40 yaşından sonra evlenseler mesela o da anca kendi hemsehrileri ile en makbulü imiş. Anca paklarmis. İnsanlar ülke değiştiriyor bunlardaki göze bak.........

3. 50 dk ile bi anın mı var şekerim, neden ailene 50 dk mesafede yer seçiyorsun?İkimizin ailesine de eşit mesafede olacağız. Yoksa sen bilirsin, ben burda kalırım sen tek gidersin.
birtek bu sağlam seçenek diğerlerine olur der işi bitince cayar adam alışık nasılsa😄🤷‍♀️

Anasının yanından çıkıp sözünü çiğneyen kocanın memleketine gurbet kuşu olmasın ama.
Kız ben o ,olayı okumadıydım tabikii kız haklı ne onun ailesine yakın olsun nede erkek tarafının ailesine. Hemde her hafta aşiret mi agırlanır maşallah kalabalıktır

Back