Eşim ailemden ayrılıp farklı bir şehire taşınmak istiyor!

Aslim asli

Kudurtma makinesi👊
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2021
493
185
Merhaba kk nın değerli hanımları benim de derdim 6 aylık evliyim eşimin ailesi Güney Doğulu ben ise Doğu Anadoluda yaşıyorum ben öğrenciyim eşim ise benim şehrime atanmış bir memur benim memleketimde tanıştık ve evlendik eşim evlenmeden önce hep benim ailemin olduğu şehirde yaşama vaadi verdi evlendikten sonra ise bu şehirde ev alamiyorum Güney Doğu ilçeleri çok daha uygun o taraflara taşınalım dedi ben varliklı bir ailenin 2. Çocuğuyum benim ailem eşime ev için karşılıksız para vermeyi dahi teklif etti gitmememiz için ama eşim ilerde minnet edip kendi evimi satıp batıya vs. Gitmeme izin vermezler deyip kabul etmedi borç versinler dedi onu da benim ailem kabul etmedi ben hayatım boyunca ailemden uzakta yaşamadım üni de bile her hafta çıkar gelirdim babamla bağlarımız çok güçlü asla kopamıyoruz kısacası eşimin tayinine az bir zaman kaldı ve babam gidemezsin diyor eşimde geleceksin iki arada bir derede kaldım şuan hamileyim ne eşimi böyle bir sebep için bırakabiliyorum ne de aileme sırt çevirip gidebiliyorum babam ben gidince çok yalnız kalacak abim yok bir ablam var o da başka şehirde evli babam ikinizde gelin size apart restaurant vs. Açayım eşlerinizle birlikte işletin diyor ailem ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum sizce mantıklı olan ne siz olsaydınız ne yapardınız?

Merhaba kk nın değerli hanımları benim de derdim 6 aylık evliyim eşimin ailesi Güney Doğulu ben ise Doğu Anadoluda yaşıyorum ben öğrenciyim eşim ise benim şehrime atanmış bir memur benim memleketimde tanıştık ve evlendik eşim evlenmeden önce hep benim ailemin olduğu şehirde yaşama vaadi verdi evlendikten sonra ise bu şehirde ev alamiyorum Güney Doğu ilçeleri çok daha uygun o taraflara taşınalım dedi ben varliklı bir ailenin 2. Çocuğuyum benim ailem eşime ev için karşılıksız para vermeyi dahi teklif etti gitmememiz için ama eşim ilerde minnet edip kendi evimi satıp batıya vs. Gitmeme izin vermezler deyip kabul etmedi borç versinler dedi onu da benim ailem kabul etmedi ben hayatım boyunca ailemden uzakta yaşamadım üni de bile her hafta çıkar gelirdim babamla bağlarımız çok güçlü asla kopamıyoruz kısacası eşimin tayinine az bir zaman kaldı ve babam gidemezsin diyor eşimde geleceksin iki arada bir derede kaldım şuan hamileyim ne eşimi böyle bir sebep için bırakabiliyorum ne de aileme sırt çevirip gidebiliyorum babam ben gidince çok yalnız kalacak abim yok bir ablam var o da başka şehirde evli babam ikinizde gelin size apart restaurant vs. Açayım eşlerinizle birlikte işletin diyor ailem ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum sizce mantıklı olan ne siz olsaydınız ne yapardınız?
Esinle mutlu sevgi dolu bir evliliğin varsa tabiki esinle gitmen lazim ki hamilesin üstelik. Adam sana kotu davransa üzse gitme derim artik senin ailen esin ve çocuğun biraz uzak kalman gerek bence babandan canım

Esinle mutlu sevgi dolu bir evliliğin varsa tabiki esinle gitmen lazim ki hamilesin üstelik. Adam sana kotu davransa üzse gitme derim artik senin ailen esin ve çocuğun biraz uzak kalman gerek bence babandan canım
Evet farkındayım babama da diyorum içkisi yok kumarı yok bana da iyi diyorum ne sebep gösterip gitmiycem dedim ama çok kırılıp küsüyor ben de dayanamıyorum üzülmesine ablamın yokluğuna alışamamışken benim de gitmem çok ağır geliyor vicdanım kaldırmıyor ooof

Evli barkli çocuğuna 'gidemezsin' demeye kimsenin hakkı yok bence. Bunu deme cüreti varsa çocuğunun evliliğine saygı duymuyor demektir.
Ben konuyu okuyunca aileye çok yapisiksiniz gibi hissettim . Kaç gun gidiyorsunuz? Onlar kaç gün geliyor??
Belki eşin rahatsız olmuştur

Evet farkındayım babama da diyorum içkisi yok kumarı yok bana da iyi diyorum ne sebep gösterip gitmiycem dedim ama çok kırılıp küsüyor ben de dayanamıyorum üzülmesine ablamın yokluğuna alışamamışken benim de gitmem çok ağır geliyor vicdanım kaldırmıyor ooof
Ama yapman gerekiyor çünkü seninde bir hayatin var bu kadar bağlı kalamazsiniz

Evli barkli çocuğuna 'gidemezsin' demeye kimsenin hakkı yok bence. Bunu deme cüreti varsa çocuğunun evliliğine saygı duymuyor demektir.
Ben konuyu okuyunca aileye çok yapisiksiniz gibi hissettim . Kaç gun gidiyorsunuz? Onlar kaç gün geliyor??
Belki eşin rahatsız olmuştur
Aslında sınırlara çok saygılı bir ailem var evlendiğimden beri toplasan 6 defa gelmemişlerdir aynı şehirde yaşamamıza rağmen ben de eşimin de istediği zamanlar giderim sadece onunla birlikte o istemezse üstelemem başka zaman gidelim derim konu tamamen maddiyat

Ayni durumda sen olsaydin eger esin ailesinden kopamasaydi sen onlara minnet etmek istemeseydin ne dusunurdun. Bence artk baska bi ailen oldugunu anlamalisin. Babandan bagimsiz dusundugunde gider miydin onu dusunmelisin. Anne babadan kop demiyorum. Ama kadin icin kayin aileye yakin kimsesiz onlarin sehrinde yasamak ne kadar zorsa erkek icin de o kadar zordur eminim

Keşke ailenden bağımsız bir hayat kurabilseydin. Evlenmişsin çocuğun oluyor babanın gidemezsin demeye hakkı yok artık o şehirden uzaklaşman herkes için iyi olur.

Esinizi hayat arkadasiniz degil de; babanizin size aldigi bir oyuncak gibi goruyorsunuz sanirim. Ne demek babanizin “Gidemezsin” demesi, sizin ihanet hissiyatina kapilmaniz?
Evet anormal olduğunun farkındayım ama ailem çok yalnız babamın bizden başka kimsesi yok bütün çabalarının yalnızlık korkusu olduğunu düşünüyorum ihanet hissiyatının sebebi ise ailemin asla hiçbir şeyden kaçmaması evlendi kendi başının çaresine baksın diyen bir aile değil eşimden gizli mutfağıma erzak alan şuraya para koydum belki yanında yoktur al lazım olur diyen bir baba düşünün siz olsaydınız vicdan yapmazmisiniz?

Kaç yıldır evlisiniz? Bir söz verdi diye ömür boyu aynı şehirde kalmasını isteyemezsiniz ama henüz yeni evlisiniz galiba hemen de gidelim demesi yanlış. Eşinize birkaç sene daha kalmak için rica edin.
6 aylık evliyim eşimi bir türlü ikna edemedim ev fiyatları artıyor her şey pahalılaşıyor artık bir yerde düzen kurmak istiyorum diyor sadece

Ayni durumda sen olsaydin eger esin ailesinden kopamasaydi sen onlara minnet etmek istemeseydin ne dusunurdun. Bence artk baska bi ailen oldugunu anlamalisin. Babandan bagimsiz dusundugunde gider miydin onu dusunmelisin. Anne babadan kop demiyorum. Ama kadin icin kayin aileye yakin kimsesiz onlarin sehrinde yasamak ne kadar zorsa erkek icin de o kadar zordur eminim
Evet bende eşimin haklı olduğunun farkındayım ama ya giderde bilmediğim bir şehirde yapamazsam korkusu da ağır basıyor

Keşke ailenden bağımsız bir hayat kurabilseydin. Evlenmişsin çocuğun oluyor babanın gidemezsin demeye hakkı yok artık o şehirden uzaklaşman herkes için iyi olur.
Peki gittikten sonra alışmamız ne kadar sürer eşim kamu da memur onun iş arkadaşları vs. Olacak onun ailesine 50 dk mesafede oturacağiz istediği zaman ailesini görebilecek ben yalnız kalabilirmiyim?

Bende sizin gb eşimle bulunduğumuz şehirde tanıştım, ailem bu şehirde ve tek çoçuk olduğum için hiç başka şehir düşünmedim ve bulunduğumuz şehiri çok seviyordum eşimle açık açık konuştum ikimizde doğu görevi vardı ona rağmen ben yaşamak istediğim şehir bu, ailemin durumu ortada ve en önemlisi ben bu şehirde yaşamak istiyorum. Doğu görevinden sonra atanmamı gene sevdiğim şehre istiyeceğim bunu bil ve evleneceksek bilerek evlenelim. Ben bunu kandırırım yada tayin çıkmaz diye düşünme olmasa bile geri döneceğim yer belli dedim. Tamam dedi. Ailesi olay çıkardı oda tek çoçuk ama benim agzımdan evet çıktı geri dönüş yoktur dedi hepsini susturdu. Şimdi kalkıp bana dese ben ailemin yanına gidicem, Yol bak orada derim sonuçta açıkca konuşmuşum, kendimi baştan belli etmişim daha ne bu, yok öyle bir dünya bir öyle bir böyle baştan hayır deseydi herkes kendi yoluna bakardı. Her tayin dönemi dalga geçer bak başka yere yazarım diye bende yol orada diyorum netim yani çünkü baştan konuştum. Sizin eşinizde durumu biliyormuş kusura bakmasın taviz tavizi doğurur şimdi bu olaya evet daha sonra daha büyük olaylar hakkında görüşünüzü almaz.Çoçuk olacak tam ailenize ihtiyaç duyup, karı koca aileni bırakıp nefes almak istediğiniz zamanlar olacak yani en güzel zamanları geçirmek varken neden yalnız başka bir şehirde çabalayın birde imkanınız var. Kusura bakmayın eşinizin yaptığı bencillik ve şımarıklık. Eğer baştan konuşmamış olsaydınız daha farklı konuşurdum.

Evet bende eşimin haklı olduğunun farkındayım ama ya giderde bilmediğim bir şehirde yapamazsam korkusu da ağır basıyor
Insan nelere alisiyor. Ben boyle seylerde eger kendim istemiyosam sonuna kadar zorlar elimden geleni yaparim. Ama dis etkenlerden degil pasa keyfim icin. Sen yapma tabi ama Yerinde olsam gitmek istemiyosam nolcak diye sorgulardim. Yani bu meseleyi nereye kadar goturmeye niyetli mesela. Gelmiyosam beni birakip mi gidicek? Yok iknaya cabalicaksa ikna olmam olur biter🤪 bence babani ikna et esine borc versin alin evinizi yerlesin oraya. Herkesin istedigi olmus olur.

Eşinizin de babanızın da tavrını doğru bulmadım.
Evleneli daha 6 ay olmuş, eşiniz neden bu kadar acele ediyor başka bir şehre gitmek için? Sonuçta yaşadığınız şehirde ev fiyatlarını vs.biliyordu. Evlendik, çocuk da olacak eşim ne dersem kabul eder, nereye istersem gelir diye düşünüyor sanırım artık. Kendi ailesine yakın olmanın derdine düşmüş bir şekilde.

Babanız da sağlıklı düşünemiyor, şimdi olmazsa başka bir zaman farklı bir yerde yaşayabilirsiniz,buna izin vermeme gibi bir hakkı yok. Parayla sizi yanında tutmaya çalışmasina da gerek yok.

Siz de bireyselligini kazanıp gerçekten ne istediğinin farkında olan biri gibi değilsiniz. İki yandan çekiştirip duruyorlar.

Son düzenleme:
Seni aşırı aileci gördüm öyleki kendi yuvanın oldugunun daha farkına varamamış gibisin, kocana gelince de sana söz verdigi halde daha 6 ay içinde gidelim demesi bana dogru gelmedi. yıllar geçse neyse dicem ama 6 ay içinde gidicez demesi bana evlenene kadar seni kandırmak için bu sözleri vermiş şimdi seni mecbur gördügü için de gitmeye kalkıyor gibi.. Bide şöyle bişey var eş ailesine yakın gidersen evlilikte huzur mutluluk durumu nasıl olur bilmiyorum sen zaten ailenden kopunca bi boşluga düşeceksin üstüne bide dogu hayatı farklı alışması zor olur hepsini kaldıracağına iyice emin ol, buna karar verirken babanı degil kendi düşüncelerini göz önünde tut evlenecek kadar yetişkinsen bunları göze almış olman gerekir ömür boyu babanın dizinin dibinde olamazsın

X