• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailemden ayrılıp farklı bir şehire taşınmak istiyor!

Iyi de eşiniz sürekli sizin şehrinizde çalışamaz ki.Bunu evlenmeden önce düşünseydiniz keşke.Gitmeyecekseniz evlenmeseydiniz.

Merhaba kk nın değerli hanımları benim de derdim 6 aylık evliyim eşimin ailesi Güney Doğulu ben ise Doğu Anadoluda yaşıyorum ben öğrenciyim eşim ise benim şehrime atanmış bir memur benim memleketimde tanıştık ve evlendik eşim evlenmeden önce hep benim ailemin olduğu şehirde yaşama vaadi verdi evlendikten sonra ise bu şehirde ev alamiyorum Güney Doğu ilçeleri çok daha uygun o taraflara taşınalım dedi ben varliklı bir ailenin 2. Çocuğuyum benim ailem eşime ev için karşılıksız para vermeyi dahi teklif etti gitmememiz için ama eşim ilerde minnet edip kendi evimi satıp batıya vs. Gitmeme izin vermezler deyip kabul etmedi borç versinler dedi onu da benim ailem kabul etmedi ben hayatım boyunca ailemden uzakta yaşamadım üni de bile her hafta çıkar gelirdim babamla bağlarımız çok güçlü asla kopamıyoruz kısacası eşimin tayinine az bir zaman kaldı ve babam gidemezsin diyor eşimde geleceksin iki arada bir derede kaldım şuan hamileyim ne eşimi böyle bir sebep için bırakabiliyorum ne de aileme sırt çevirip gidebiliyorum babam ben gidince çok yalnız kalacak abim yok bir ablam var o da başka şehirde evli babam ikinizde gelin size apart restaurant vs. Açayım eşlerinizle birlikte işletin diyor ailem ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum sizce mantıklı olan ne siz olsaydınız ne yapardınız?
once esinizi kim dolduruyor onu bulun sonrasina ona gore halledersiniz

Ben konunuza aileyle göbek bağı kesilmemiş kısmından yaklaşmayacağım.

Eş olacak insan 6 ay önce orada ev fiyatlarını bilmiyor muymuş? Resmen sizi kandırmış evlenince yola getiririm demiş hamile de kalınca hadi hadi demeye başlamış.

O şehri sevmediğini baştan kalamayacağını söylese belki de ilişkiniz evlilikle sonuçlanmayacaktı.

Hani ortada taşınmayı gerektiren bir sebep de yok. Desem ki iş yeri kapandı kurum elemanları dağıtıyor gitmek zorunda falan o da değil gayet keyfi.

6 aydır anası babası ona iç güvesi muamelesi yapıp doldurmuyorsa o da merak etmeyin ben halledeceğim demiyorsa ben de bir şey bilmiyorum.

Madem sizin olduğunuz yer pahalı yok mu 2 ailenin ortası fiyatların daha uygun olduğu yer? Teklif edin bakalım 2 aileye de eşit uzaklığı kabul edecek mi? Ben söyleyeyim tabi ki hayır.

Sunduğu seçenek ve söyledikleri mantıklı demişsiniz ama çok da değil yani.

Kendisi anası babası osursa s.çmadan yanlarına gidecek uzaklıktayken sizi hamile halinizle hiç bilmediğiniz bir yere bir boşluğa sürüklemeye çalışıyor. Üstelik sizin ailenizin yanında başka evladı da yok ve onlar için de zor olacak.

Babanızın yaptığı baskı da normal değil. Ama belki de onlar da eşinizin bu niyetini başından bilse müsade etmeyeceklerdi evlenmenize.

Dövdüm mü sövdüm mü aldattım mı demiş adam hiçbirini yapmamış ama 6 ayda hiçbir sebep yokken verdiği sözden caymış. Yarın ailesine 50 dk lık yerden ben köye anamın yanında yaşamak istiyorum ya da yaşlandılar benle kalsınlar istiyorum demeyeceğine nasıl güveneceksiniz bu adamın?

Adam baştan orada kalmaya tamam dememiş olsa giderim demiş olsa haksız olan siz olurdunuz.

Ama bu durumda eşiniz resmen köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiş.

Okulunuz bitmeden evlenmiş hemen de çocuk yapmışsınız. Keşke bekleyip adamı biraz da aynı evde tanısaydınız.

Eşimden boşanmamak konusunda netim umarım ikna ederim de bu hallere düşmem
Yok canım bunun için boşanılmaz tabi ki ama ne biliyim eşinin yumuşak karnını sen bilirsin ordan gir ev alma konusunda ikna et eşin babandan borç aldığını bilsin, babam da hibe verdiğini bilsin parayı sen kullan 😅

Eş olacak insan 6 ay önce orada ev fiyatlarını bilmiyor muymuş? Resmen sizi kandırmış evlenince yola getiririm demiş hamile de kalınca hadi hadi demeye başlamış.

O şehri sevmediğini baştan kalamayacağını söylese belki de ilişkiniz evlilikle sonuçlanmayacaktı.

Hani ortada taşınmayı gerektiren bir sebep de yok. Desem ki iş yeri kapandı kurum elemanları dağıtıyor gitmek zorunda falan o da değil gayet keyfi.

6 aydır anası babası ona iç güvesi muamelesi yapıp doldurmuyorsa o da merak etmeyin ben halledeceğim demiyorsa ben de bir şey bilmiyorum.

Madem sizin olduğunuz yer pahalı yok mu 2 ailenin ortası fiyatların daha uygun olduğu yer? Teklif edin bakalım 2 aileye de eşit uzaklığı kabul edecek mi? Ben söyleyeyim tabi ki hayır.

Kendisi anası babası osursa s.çmadan yanlarına gidecek uzaklıktayken sizi hamile halinizle hiç bilmediğiniz bir yere bir boşluğa sürüklemeye çalışıyor. Üstelik sizin ailenizin yanında başka evladı da yok ve onlar için de zor olacak.

Babanızın yaptığı baskı da normal değil. Ama belki de onlar da eşinizin bu niyetini başından bilse müsade etmeyeceklerdi evlenmenize.

Dövdüm mü sövdüm mü aldattım mı demiş adam hiçbirini yapmamış ama 6 ayda hiçbir sebep yokken verdiği sözden caymış. Yarın ailesine 50 dk lık yerden ben köye anamın yanında yaşamak istiyorum ya da yaşlandılar benle kalsınlar istiyorum demeyeceğine nasıl güveneceksiniz bu adamın?

Adam baştan orada kalmaya tamam dememiş olsa giderim demiş olsa haksız olan siz olurdunuz.

Okulunuz bitmeden evlenmiş hemen de çocuk yapmışsınız. Keşke bekleyip adamı biraz da aynı evde tanısaydınız.
7

Ne yazık ki ben de katılıyorum. Madem adam o tarafta yaşamak istemiyordu evlenmden önce adam gibi konu sahibesine ben burda yaşamak istemiyorum diyecekti. Konu sahibesi net şekilde orda kalmak istediğini belirtmiş. Bu şekilde konu sahibesini kandırmış oluyor.

Bunlar hep risk ama boşanmak da mantıklı gelmiyor şimdi söz verdirsen güvenemem de keşkeler de çözüm üretmiyor maalesef

7

Ne yazık ki ben de katılıyorum. Madem adam o tarafta yaşamak istemiyordu evlenmden önce adam gibi konu sahibesine ben burda yaşamak istemiyorum diyecekti. Konu sahibesi net şekilde orda kalmak istediğini belirtmiş. Bu şekilde konu sahibesini kandırmış oluyor.
Benzer durumu ben de yaşadım. Ben istanbulda yaşıyordum. Eşim daha sevgiliyken ben bu şehire yanına gelirim ama hayatımın sonuna kadar yaşayamam bunalırım 3 sene 5 sene 10 sene bilmem ama elbet buradan gitmek isterim demişti kabul etmiştim. Sonra adam tayin isteyince yok gitmem nasıl derdim ki? Bu olay da aynı şey bence.

ise bak ya,

elin uyanigi zengin aile kizini buluyor, sonra da ben burda kalicam vs diyor, hamile olunca ben ailemin yanina donecegim. ailelerden uzakta olacak olsaniz git bir sey olmaz derdim ama neden onun ailesinin oldugu sehre gidiyorsunuz. kavga etmeyin ve net olun. ayrica babanizi da uzmeyin. adamin tecrubesi var tabi ona gore konusuyor. damat da rahat, zaten erkek kardes yok, simdi kasmama gerek yok mallar zaten bize kalacak diye dusunuyor olabilir

Yok canım bunun için boşanılmaz tabi ki ama ne biliyim eşinin yumuşak karnını sen bilirsin ordan gir ev alma konusunda ikna et eşin babandan borç aldığını bilsin, babam da hibe verdiğini bilsin parayı sen kullan 😅
Eşimin borç istediği mebla çok fazla

Benzer durumu ben de yaşadım. Ben istanbulda yaşıyordum. Eşim daha sevgiliyken ben bu şehire yanına gelirim ama hayatımın sonuna kadar yaşayamam bunalırım 3 sene 5 sene 10 sene bilmem ama elbet buradan gitmek isterim demişti kabul etmiştim. Sonra adam tayin isteyince yok gitmem nasıl derdim ki? Bu olay da aynı şey bence.
Peki ne yaptiniz mutlumusunuz

Bunlar hep risk ama boşanmak da mantıklı gelmiyor şimdi söz verdirsen güvenemem de keşkeler de çözüm üretmiyor maalesef
Eşin tayin isteme sebebi olarak sadece orada evlerin daha ucuz olduğunu söylüyorsa söylediğim şeyi teklif et. İki aileye de yakın ortada geçim olarak daha rahat bir yer belirleyelim birlikte de bakalım ne diyecek?

Karısı için 'el kızı bulunur,ana çok kiymetli' dese bir adam, şurada küfür etmedigimiz bir kulak arkası kalır :)
Bence insan evlenince yeni ailesi onun herşeyi olmali. Aklı hala kök ailesinde kalan insanla sağlıklı yuva kurulmaz
Adam başta vaadler vermiş .El oglu el kızı .Bastan vaad veren kocası .Sonra catan kocası .Ben babamı secerdım .Hatta bellı bı sure ıkısıylede gorusmezdım

Back
X