• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailemden ayrılıp farklı bir şehire taşınmak istiyor!

Merhaba kk nın değerli hanımları benim de derdim 6 aylık evliyim eşimin ailesi Güney Doğulu ben ise Doğu Anadoluda yaşıyorum ben öğrenciyim eşim ise benim şehrime atanmış bir memur benim memleketimde tanıştık ve evlendik eşim evlenmeden önce hep benim ailemin olduğu şehirde yaşama vaadi verdi evlendikten sonra ise bu şehirde ev alamiyorum Güney Doğu ilçeleri çok daha uygun o taraflara taşınalım dedi ben varliklı bir ailenin 2. Çocuğuyum benim ailem eşime ev için karşılıksız para vermeyi dahi teklif etti gitmememiz için ama eşim ilerde minnet edip kendi evimi satıp batıya vs. Gitmeme izin vermezler deyip kabul etmedi borç versinler dedi onu da benim ailem kabul etmedi ben hayatım boyunca ailemden uzakta yaşamadım üni de bile her hafta çıkar gelirdim babamla bağlarımız çok güçlü asla kopamıyoruz kısacası eşimin tayinine az bir zaman kaldı ve babam gidemezsin diyor eşimde geleceksin iki arada bir derede kaldım şuan hamileyim ne eşimi böyle bir sebep için bırakabiliyorum ne de aileme sırt çevirip gidebiliyorum babam ben gidince çok yalnız kalacak abim yok bir ablam var o da başka şehirde evli babam ikinizde gelin size apart restaurant vs. Açayım eşlerinizle birlikte işletin diyor ailem ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum sizce mantıklı olan ne siz olsaydınız ne yapardınız?
Sınırları olmayan aileler genelde oğlan tarafı olur
Bu kez bu rolü senin ailen üstlenmiş

Başka açıdan baktım olaya , arada yorumlarınız da günlük 1000 TL harcarim ,670 lira fatura benim hiçbir şey . Eşim aileme karşı mahcup olmamak için harcamalarıma birşey demez şeklinde birşeyler yazmışsınız. Acaba adam bu fazla harcamalara yetişemediği , ailenizle uzaklasirsaniz normal memur maaşı hayatına adapte olabilirsiniz diye mi düşündü .

Al birini vur otekine o zaman. Hanim kizimiz da ayni kafada. Savaş baslasin Ffafsgsgssh
kız baştan söylemiş. doğru ya da yanlış dürüst olmuş. konudan dürüst olmayan kurnazlık yapan gururlu diye şu an buradaki hanımlar tarafından yere göğe sığdırılamayan mağdur olarak görünen tilki damat

Konu sahibine aileci denmiş ama eşi daha önce yaşadığı şehrin evlendikten altı ay sonra pahalı olduğunu farkedip kendi ailesine yakın bir yerde ev almayı uygun bulmuş 🥴 konu sahibi eşini dinlesin de her hafta sonu eşinin ailesine köy "ziyaretleri"yapsın. 🤗
Konu sahibinde o göz yok canım. Adam da ilelebet güneydoğuda kalmayı planlamıyor anladığım kadarıyla, batıya geçeriz diye düşünüyor.

Valla eşin de çok uyanık.

"Baştan burada yaşayacağına söz verdin şimdi hamile olduğuma güveniyorsun farkındayım. Seni seviyorum kırmak istemem ama seninki aileye benimki de aile. Buradan gideceksek 2 aileye de denk uzaklıkta bir yere gitmeyi kabul ederim ancak." Derdim ben olsam.

hem hamile haliyle kadina apar topar boyle bir secenek sunuyor, hem de ayrilirsan cocugumuza ilerde ne diyeceksin diyor.....

Altı ayda altı kere gelmişler yani.
E başka şehirde de ayda bir gelirler ki,arabaları da var,durumları da iyi dedin.
Hatta gelince kalırlar. Bebek dogunca falan annen de kalır
Yani ayda bir yine gelirler. İhanet etmiş hissedecek bir şey yok ki
Kayın ailenin olduğu şehre gidecek kızcağız , mahvederler onu orada , canını çıkarırlar kalabalık sulaleyle, normalde eşinle git derdim ama bu konuda söz verip sözünde durmayan bir koca var , bir de yanlız bir baba , bence gitmemeli konu sahibi , eşi adamsa sözünde dursun

Ailenize aşırı bağlı olmanızı doğru bulmasamda, eşinizin tavrıda hoş değil.Evlenirken yaşadığınız yere burası çok güzel gitmem ben burda deyip,6 ayda nasıl soğudu?
Derdi bence ev değil ,kendi ailesinin yanına gitmek sizinle evlenene kadar herşeye tmm demiş durumunuzu az çok biliyormuş, işine gelmemis evlenmeden niyetini açık etmemiş.

hem hamile haliyle kadina apar topar boyle bir secenek sunuyor, hem de ayrilirsan cocugumuza ilerde ne diyeceksin diyor.....
erkek ailesinin yakınına da asla taşınılmamalı.kızın babasının boyunduruğuna da girilmemeli.baba para hibe ederek güç ben de demek istiyor.damatta inatlaşıyor.ikisi de hatalı

Neden çalışsın ki konu sahibinin ailesi olduğu gibi eşinin de bir ailesi var sonuçta değil mi?Bir ömür ailemden ayrılamam ne demek yani.Ozaman evlenmeseydi.Simdi erkek olsaydı neler neler soylenirdi.Ozaman herkese eşit davranalım değil mi?
hangi erkek bunu acik acik soyluyor ki? kiz bastan soylemis, adam da tamam demis. sadece 6 ay gecmis fikri degismesi icin. hic mantikli degil bence.

Derdi ev değil batıya gitmek değil ailen sana baskı yapıyor ama sen seffafsin bunu eşine söylüyorsun ama eşin şeffaf değil ailesinin baskısı var baskiolmasa bile "hanimkoylu " oldun gibi küçümsemeleti var bu kesin yani yoksa ni insanın mümkün değil 6 ayda fikri değişmez. Eşiniz iyi niyetli değil

Konu sahibinde o göz yok canım. Adam da ilelebet güneydoğuda kalmayı planlamıyor anladığım kadarıyla, batıya geçeriz diye düşünüyor.
o adam 6 ay önce de doğuda ailenin yanında yaşarız demiş. şu an durum ortada. kk kadınlarının bu konuda basireti bağlandı bence😂

7

Ne yazık ki ben de katılıyorum. Madem adam o tarafta yaşamak istemiyordu evlenmden önce adam gibi konu sahibesine ben burda yaşamak istemiyorum diyecekti. Konu sahibesi net şekilde orda kalmak istediğini belirtmiş. Bu şekilde konu sahibesini kandırmış oluyor.
Tamam öyle ama insanların kararları değişebilir, geçen sene aldığım kararlar için ne sacmaymis diyebiliyorum. Konu sahibi ve ailesinin madem böyle kırmızı çizgisi vardı o zaman memleketlerinden, işi gücü orada olan biriyle evleneceklerdi. Koca koca insanlara gitmeyin demek çok saçma. Konu sahibi Allah sıralı ölüm versin de birgun babanı kaybedince ne yapacaksın? Hiç kimseye bu kadar bağımlı olmak doğru değil.

Derdi ev değil batıya gitmek değil ailen sana baskı yapıyor ama sen seffafsin bunu eşine söylüyorsun ama eşin şeffaf değil ailesinin baskısı var baskiolmasa bile "hanimkoylu " oldun gibi küçümsemeleti var bu kesin yani yoksa ni insanın mümkün değil 6 ayda fikri değişmez. Eşiniz iyi niyetli değil
kardesler cok, kiskaniyor bile olabilirler. copsuz uzum zengin kiz buldu diye ara bozmaya calisiyor bile olabilirler.

Neden çalışsın ki konu sahibinin ailesi olduğu gibi eşinin de bir ailesi var sonuçta değil mi?Bir ömür ailemden ayrılamam ne demek yani.Ozaman evlenmeseydi.Simdi erkek olsaydı neler neler soylenirdi.Ozaman herkese eşit davranalım değil mi?
Tabi ki ailesi var tabi ki ailesinin yanına gitmek isteyebilir hakkıdır ama adam sözünde durmamış ama buradaki sıkıntı o.

Baştan benim de ailem var şimdi buradayım ama ileride onlara yakın gitmek isterim dese haklı olan erkek olurdu.

Onu ki köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek olmuş. Karnına bebeyi koyduğu gibi de anam da babam demeye başlamış.

Sen de bencil düşün eşin bencil düşünüyor. Seni bu yüzden terk edecekse seni hiç sevmemiş ki zaten

Tamam öyle ama insanların kararları değişebilir, geçen sene aldığım kararlar için ne sacmaymis diyebiliyorum. Konu sahibi ve ailesinin madem böyle kırmızı çizgisi vardı o zaman memleketlerinden, işi gücü orada olan biriyle evleneceklerdi. Koca koca insanlara gitmeyin demek çok saçma. Konu sahibi Allah sıralı ölüm versin de birgun babanı kaybedince ne yapacaksın? Hiç kimseye bu kadar bağımlı olmak doğru değil.
baba zaten istememis ama konu sahibi ikna etmis

Ha bir de paşa beyler iki aileye de denk uzaklığı da kabul etmiyormuş. Onunki aileyse bu kızınki de aile. Gerçekten samimi olsa orta bir yer teklif ederdi.

Back