eşim 6 aylığına yurtdışına gitmek istiyor /:

haklısınız, ben istedim diye evlendik ama sonuçta kafasına silah dayamadım ki, karşısına alıp uygun dille bikaç sene daha bekleyelim diyebilirdi...
haklısınız ama bırakın alışsın biraz evli olduğuna zaten çok gençsiniz . Gidip geldikten sonra belli olur yalnız kalmak ona iyi geldiyse evliliğiniz yürümez ama diğer türlü de şuan bir çocuk sahibi olur ve gidemezse ömür boyu sizi suçlar . Bi de siz gitmesine karşı çıktıkça inatlaşir sizle inatlaşmayi bırakıp kabullenseniz belki ona mantıksız gelir o süre içinde ve belki kendiliğinden vazgecer

haklısınız ama bırakın alışsın biraz evli olduğuna zaten çok gençsiniz . Gidip geldikten sonra belli olur yalnız kalmak ona iyi geldiyse evliliğiniz yürümez ama diğer türlü de şuan bir çocuk sahibi olur ve gidemezsem ömür boyu sizi suçlar . Bi de siz gitmesine karşı çıktıkça inatlaşir sizle inatlaşma bırakıp kabullenseniz belki ona mantıksız gelir o süre içinde ve belki kendiliğinden vazgecer
şu an o yöntemi uyguluyorum akışına bıraktım mecbur

Ispanyolca hiç bir şekilde inglizceye benzemez. Ne kelimeleri, ne grameri.

Ve bir turizmci için gereksiz bir dil. Çoğu ispanyollar kendi ülkelerinde tatil yaparlar.
benzediğini kendisi söyledi bana, öyle olduğuna inanmak istemiş, zorluk seviyesi kişiden kişiye göre değişir, turist azlığı çokluğu bizi bağlamıyor aslında, ispanyolca bilen rehber az olduğu için her türlü daha çok kar sağlıyor

Sonuç olarak şuan geleceğe dair planlarınız ve hayalleriniz örtüşmüyor. Bence bu durumdayken zaten eşiniz istese bile siz çocuk yapmayın. Çocuk oyalanmak için yapılacak bir şey mi ya?? En sorunsuz evlilikler bile çocuktan sonra yıpranıyorken sizinkini düşünemiyorum şu durumda. Çünkü siz bir düzen kurmaya tam anlamıyla hazırsınız ancak eşiniz kapana kısılmış gibi hissediyor. Bu da konuşularak çözülecek bir şey değil, zaman lazım..

Sonuç olarak şuan geleceğe dair planlarınız ve hayalleriniz örtüşmüyor. Bence bu durumdayken zaten eşiniz istese bile siz çocuk yapmayın. Çocuk oyalanmak için yapılacak bir şey mi ya?? En sorunsuz evlilikler bile çocuktan sonra yıpranıyorken sizinkini düşünemiyorum şu durumda. Çünkü siz bir düzen kurmaya tam anlamıyla hazırsınız ancak eşiniz kapana kısılmış gibi hissediyor. Bu da konuşularak çözülecek bir şey değil, zaman lazım..
Evet doğru söylüyosunuz, çocuk konusunda çevrenin gazına da çok geliyorum zorluklarını bilsem de insan istiyor işte... kötü bişey istiyomuşum gibi davranılmasından rahatsızım sadece

Keşke maddi anlamda o kadar rahat olsak :)
Gidin demek kolay ama piyasalar malum hanımlar haftasonu ziyaretine gidin denmiş ama öyle kolay olmuyor malesef
Ogrenmek istedigi dil tuhaf:) kac kisi ispanyolca konusuyo:) cince dese daha makul olurdu. Ispanyada bir is yapmayacaksa gereksiz bence. Nasil bir hedef kitlesi var esinin ki bu dil ise yarasin? Tanidiklar var ispanyolca kursa giden, hepside hobi amacli

6 aylığına yurt dışına gidicek is icin bile değil zorunluda değil sadece dil öğrenmek için ve siz gidemiyimorsunuz maddi açıdan .. pardon ama sen sanırım halaa bekar sanıyorsun kendini hayirdir ben neciyim bu evde empati kur ben desem sana ve ben 6 ay şehir dışı yada yurt dışına çıksam sen ne tepki verirdin diye bi sorsana..

6 ay dil öğrenmek için ideal bir süre. Madem istemiyordunuz evlenmeden önce aklınız neredeydi? Adama olmaz ben kabul etmem niye demediniz? Şimdi sözünden dönen sizsiniz. Baştan beri isteği varmış ne diye kısıtlamaya, engellemeye çalışıyorsunuz? Bizim milletteki kocam benim malım, karım benim malım anlayışı bir bitmedi. Tekrar ediyorum siz hatalısınız. Düşünceniz oturmamış. Keşke yeterli olgunluğa gelmeden evlenmeseydiniz. Şimdi ya siz de gidin ya da adamı rahat bırakın.

Canım tamamını okuyamadım ama bence çok duygusal yaklaşıyorsun adam burda seni derdin kederin içine bırakacak hasretten duramayacak gibi bunlar biraz abartı bence işi için gerekliyse gidecek yani bence o gidince sende biraz yalnızlığın keyfini çıkar çocukta yokken

Daha yeni evlisiniz ve 6 ay ayrı kalmanız ayrılığa zemin hazırlamak gibi bişey
Burada beraber kursa gidelim diyin
Veya sizde ücretsiz izne ayrılın yanında gidin
Ama lütfen o kadar süre yalnız bırakmayın
Giderse biter..

Aynı şey süre için de geçerli, bırakın istediği kadar kalsın. Dediğim gibi hafta sonları atlar gidersiniz yanına. Ben ortada bencillik görmüyorum. Öğreneceği dil mesleğinde onu ileri götürecekse evliliğiniz için iyi bir şey yapmış olacak.
Bir arkadaşımın eşi Ortadoğu’da çalışıyor, mühendis. Arkadaşım İstanbul’da çocuklarıyla birlikte. Çocuklar okula gidiyor. Adam altı, dokuz ayda bir bir iki aylığına geliyor evlilikleri de maşallah gayet güzel gidiyor. Arkadaşım da arada bir eşinin yanına gidiyor, çocukları anneannede bırakıp romantizm falan yapıyorlar.
Kısıtlamalar evlilikleri yıpratıyor.
Bence bu anlattığınız ne erkek ne kadın ne de çocuklar için sağlıklı bir yaşam.

Evlilik değil bu. Bu iki kişi kabullenmiş diye doğru olduğu varsayılmaz.
Adam 9 ayda bir gelse belki çocukların okula gidişini bile görmüyor.

Evet doğru söylüyosunuz, çocuk konusunda çevrenin gazına da çok geliyorum zorluklarını bilsem de insan istiyor işte... kötü bişey istiyomuşum gibi davranılmasından rahatsızım sadece

Bence çevrenin gazına hiç gelmeyin ve evliliğinizin oturmasını bekleyin. Çünkü şu durumda belli ki çok daha büyük sorunlarla karşılaşacaksınız. Erkek de çocuğu isteyip sorumluluklarına hazır olmadıktan sonra birlikte çocuk yapmanın ne anlamı var ki.. Bu açıdan bakın ve akışına bırakın.

Bence bu anlattığınız ne erkek ne kadın ne de çocuklar için sağlıklı bir yaşam.

Evlilik değil bu. Bu iki kişi kabullenmiş diye doğru olduğu varsayılmaz.
Adam 9 ayda bir gelse belki çocukların okula gidişini bile görmüyor.
Sizin için olmayabilir, açıkçası ben de yapamam ama inanın onlar gayet iyi yürütüyor. Çocuklarda da sorun yok.
Hayatta herkesin yolu farklı. Ben eşime uzun kalmasını istemediğimi söylerim ama kalmam gerekiyor derse de uzatmam, destek olurum. Bir başkası izin vermez, başka başka birileri başka başka yollar bulur.
Bu arada, arkadaşımın eşi proje için orada, yani 4 yıllık proje. Sonra İstanbul’da merkeze dönecek tekrar. Çocukların üniversite paralarını bile kenara koyabildiler.

Sizin için olmayabilir, açıkçası ben de yapamam ama inanın onlar gayet iyi yürütüyor. Çocuklarda da sorun yok.
Hayatta herkesin yolu farklı. Ben eşime uzun kalmasını istemediğimi söylerim ama kalmam gerekiyor derse de uzatmam, destek olurum. Bir başkası izin vermez, başka başka birileri başka başka yollar bulur.
Onu anlatmaya çalışıyorum bu ikisi kabullenmiş ve mutlular ama burda “biz” dilini konuşamayan bir erkek ve gönlü kırılarak arkada kalan bir eş var.
Kadın kabul ediyor öbür seneye atıyor kafasına göre çocuk fikrini söylediği halde.

Ki sadakatsizlikte var öncesinde.

Ben olsam şahsen gitme demem gitsin, ama bu şartlar bende olsa ve böyle bencil ve ısrarlı “İspanyolca” öğrenmeye gitse altında bit yeniği ararım ve çocuk için planlamayı bırak çocuk olayını rafa kaldırırım.

Sadece oyalanirim bu şehirde yalnızım diye çocuk yapmamanizi tavsiye etmek üzere yazıyorum. Çünkü o öyle olmuyor. Evet oyalaniyorsun ama 7 gün 24 saat boyunca. Hiç aralık mola yok. Çocuk tek başına eş desteği olmadan büyütmek çok zor bilesiniz

Son düzenleme:
6 ay kalip dil ogrendiginde (ki 6 ay cok iyi derecede ogrenmek icin yeterli bir sure degil) geri dondugunde isi acisinda yukselmesine vs katki saglayacak mi? Yani isi icin cok buyuk avantajlar getirecek mi beraberinde?

fiziksel bir aldatma olmasa da evet aldatıldım düğünden önce, ama bunu çok sonra farkedebildim

O halde bu çocuk israri neden? Onu o şekilde bağlayacağinimi düşünüyorsunuz?

Burdaki konulari okumani tavsiye ederim. O çocuk aldatmak isteyeni asla durdurmaz. Olan size olur. Yerinizde olsam çocuk asla yapmazdim.

Bu sekilde zaten yurtdisina hic gidemez. O kadar kolaymi 6 ay yurtdisina gitmek? Burslu üniversiteye bile gidemeyen var yada arastirma görevlisi olan. Hayat eat pray love kitabi gibi degil. Bu konuyu daha fazla acmayin. Gereksiz cünkü zaten olmayacak.

Sizde "amaan gerekirse bosanirim" diyerek cocuk yapmayin. O cocugun huzurlu bir ortama, saglikli düsünen babaya, anneye ihtiyaci var. Kaldi ki o kadar kolay olmuyor cocuk ile beraber bosanmak.

Yerinize olsam bir süre esimi daha takip ederim ve cocuk fikrini rafa kaldirirdim.

X