- Konu Sahibi sultanpendik
-
çok haklısın cnm eşinde hiç anlayışlı değilmiş büyüklerde düşüncesiz kayın valdenle konuşsan sınavlarını söylesen belki anlayışla karşılar
bence bencılsınız aynı durumda sızın babanız olsaydı ne yapardınız acaba cok merak edıyorum yaslı adam sana evde ne zararı olacak sankı dersane ders cocuk hepsı bahane bence sızın ıcın sız acıkca soyleyın ben kayınpederımı ıstemıyorum dıyeee de rahatlayın esınız haklı nasıl desın kardeslerıne gelıp alın dıyeee bence haksız olan sızsınızz ben esınızın kız kardesının yerınde olsam alırdım babamı boyle elın kızlarının yanında adam ne ezıyet cekecek
keşke alsa, almıyolarmış işte adamın diğer çocukları bakmıyosa gelinmi vicdansız oluyo, kendi hayatınıda düşünmek zorunda ben 2010 KPSS ile atandım ve köpek gibi çalışmak gerektiğini biliyorum hemde çocuğu var küçük, ben bekar halimle zor geldim üstesinden, sadece tek evlada yüklenmek niye hep o mu bakmak zorunda baştan sona saçma sapan bi yorum yapmışsınız kusura bakmayın
siz eskiden dershaneye giderken çocğunuza kim bakıyordu peki??? demişsiniz günde 2 kere kahvehaneye gider diye siz de ozamanlarda kendinize zaman ayırın ders çalışın.. sonuçta adam yatalak değil anladığım kadarıyla.. siz onun neyiyle bu kadar meşgul olup da zaman geçiriyorsunuz anlamadım.. yemeğini felan siz mi yediriyorsunuz? bence siz sınav stresi, bebek bakımı ve sorumsuz kayınlar yüzünden herşeyi takar olnuşsunuz.. dua edin ve kendiniz için bişey yapın.. ayrıca ben hamileyken değil kaynatam annem bile beni mr a sokamazdı..daha sert durmalıydınız...
Öncelikle uzaktan davulun sesi hos gelir gibi bir cümle kurman hic hos olmamis canim, buraya konu hakkinda yazmisin bir seyleri paylasmisin, iyi yada kötü gelecek her yorumada acik oldugunu göstermezmi bu birazda? Kaldiki asla art niyetle bir sey yazmadim sana, öyle olsaydi ikinci mesajimi atmista olmazdim bir kere yazmisken dimi. Yanlis algilamisin beni ne yazikki.Canım ben gitmesini istesin demiyorum zaten, tek dediğim hazirana kadar diğerleri idare etsindi, ki bu gidişte kimsenin kılını kıpırdattığı yok zaten. Gelsin bizde kalsın birazda demiş abisi, kayınpeder de ben burda iyiyim gelmem demiş. Anlamıyorum neden gitmek istemiyor, sanki kafasına silah dayıyolar orda, işkence yapacaklar sanki:) O da oğlun biraz gitsen kalsan da ben de sakin kafayla sınava adapte olsam ne var? Acaba gelip almasını mı istiyor?
24 saat hizmet etmiyorum tabiiki (izin verde normal insanlar gibi bende uyuyayım robot değiliz sonuçta), yazdıklarımı okusan, hepsini birleştirdiğinde sıkıntımı anlardın sanıyorum. Benim 8 aylık bebişim var, ki ona yeterince zaman harcıyorum, bunu bilerek dersaneye yazıldım, kalan az biraz zamanı da sırf ders çalışmaya ayıracaktım. Yemekle temizlikle vaktim ölmeyecekti. Çünkü eşim bu konuda çok anlayışlı, 2 yumurta kırsan o bile yeter ona, yada gelince kendi de yemek yapacaktı. Temizliğe de yardımcı oluyordu olacaktı. E babası olunca haliyle bana kaldı bu işler, geliniz sonuçta, kaldıki özel yemeği olacak yağsız tuzsuz ve 3 çeşit yapıyorum. Yalap şap bi çorba yapıp önüne koyacak kadar vicdansız değilim, yapamam böyle bişey. Bi gün ders çalış -3 gün çalışma-yla bu iş olmaz, KPSS olayını bilenlerin yorumlarını okursan ne kadar zor oluğunu anlarsın. 60 al geçersin gibi bi sistem değil bu maalesef.
Annemden yardım isteyemem çünkü o kendini anca idare edebiliyo. Annem de yaşlı, tansiyon şeker astım kolesterol daha sayayım mı:) İlaçlarla hayatını gayet güzel idare edebiliyor. Çok şükür evini çekip çevirebiliyo. Ama evine daha bi süpürge çaldırmış değiliz. Ben kardeşim yada ablam sık sık gider temizliğini yapardık, yani elimden geleni yaparım kim olursa olsun. Ama ELİMDEN GELEBİLİYORSA. Annem anjiyo olacak, bazen ağrısı çok olduğu oldu ama yanına bile bi defa gidebildim çünkü kaynatam hazır yemeği alıp yemiyor, anlayacağın elimi eteğimi çekmiş durumdayım annemlerden. Sağolsun ablam kardeşim ilgileniyo. Ben 2 aydır evden dışarı çıkmadım, annemler dışında. Neysee aman başına gelmeyen ne kadar anlarki zaten. Uzaktan davulun sesi hoş gelir
Öncelikle uzaktan davulun sesi hos gelir gibi bir cümle kurman hic hos olmamis canim, buraya konu hakkinda yazmisin bir seyleri paylasmisin, iyi yada kötü gelecek her yorumada acik oldugunu göstermezmi bu birazda? Kaldiki asla art niyetle bir sey yazmadim sana, öyle olsaydi ikinci mesajimi atmista olmazdim bir kere yazmisken dimi. Yanlis algilamisin beni ne yazikki.
Evet KPSS hakkinda bir bilgim yok yurt disinda yasadigim icin, mutlakaki zordur dedigin gibi, fakat bu kadar zor bir sinava cocugun varken calisabilmen zaten zor degilmi? Cocugun varken nasil dershaneye gidebiliyorsun onuda anlamis degilim, yada gidebilecegini sanmis olmani.. Sonucta annen rahatsiz ondan yardim isteyemiyorsun, üstelikle birde esinin babasi sizde kaliyor.. SIKINTINI anliyorum fakat bu konuda istedigin gibi bir ilerleme olmasi icin belkide esin diyemiyorsa senin demen gerek kaynatana sinava hazirlanmak icin seninde zamana ihtiyacin oldugunu ve sinavdan sonra yine sizinle kalabilecegini.. Sonucta esinden istedigin seyde onun icin zor bir sey. Yani Esinin kardesleri zaten düsüncesiz, bukadar düsüncesiz insanlardan anlayis bekleyebilmek nasil mümkün olabilirki.. Babalarini arayip sormayan evlatlar var sonucta ortada.. Maddi durumunuz nasil bilmiyorum ama eger iyiyse bir yardimci tutmayi deneseniz, en azindan temizligi yemegi felan yapar, sende sinava hazirlanmak icin biraz zaman bulursun..
Bu arada annen icinde cok üzüldüm, gecmis olsun. Allah tez zamanda sifasini verir insallah..
Hosca ve dostca kalman dilegiyle..
Çok güzel yazmışsın yazmasına da, bu dediklerin 3 saatte yetermi? İlk zaman, yani kaynatamın geldiği il zamanlar devam ediyordum. Dersaneye gidiyordum, sonra gelince ders tekrarı şart, akşam 10'da eve geliyordum ve tekrar yapamıyordum o günü. Çünkü eve gelince kızın maması alt değişimi, uyumadıysa uyutma iş, mutfağı toparla bişeyler ye derken tekrar yapamıyordum. Sonrası günlerde de kızı uyuttuktan sonra oturdum derse, akşam saat 10 bazen 10.30 gibi. Ama varya en fazla 1-2 saat oturabildim. 12 oldum mu uykum geliyo, kız sabah 7'de dikiliyo ayağa ve erken kalktığımdan sanırım çok geçe oturamıyorum. Ve konu tekrarıyla geçiyordu vaktim oturunca da, özümseyebilmem için yazarak çalışıyordum. Neyse kaynatam geldisonra yazarım yine sana. Yani aslında senin yazdıklarınla biraz motive olur gibi oldum. Sence yapabilir miyim ya, 20- 25 soru 10dk.nı alır demişsin ama en az yarım saatimi alıyor mat.tanbence iki seçeneğin var. ya birincisi bunu kendi ailene anlatmak ve onlardan yardım almak yada bütün ev yükünü karşı taraflara atmak ki bu da bir süre sonra karşı tarafın sıkılmasına neden olur. ev işlerinden elini ayağını çekmen gerekiyor. ve kpssye yönelmen gerekiyor. geleceğini eşin sağlamayacak yarının ne olacağını bilemezsin. elinde bir çocuk boşanmış yalnız ve işsiz olarakta kalabilirsin bu da ihtimal.o yüzden garantiye alman lazım. önce kendini düşünceksin bu konularda.gerçek şu ki çocuğun büyüdüğünde sana faydası olmayacak o da kendi yolunu çizcek bu gerçek.geçmişe dönüp baktığında ahh dememelisin. fedakarlık imkanı yoksunlaştırmak değildir. kpss'ye hazırlanmaya çalışıyormuşsun. 90 almak gerç benim için imkansız birşey kedime hayrım yok çünkü ama eğitim fakültesi okumuş biri olarak şunu söyleyebilirim. imkansız olan birşey yoktur imkansızlığı biz kendimize engel koyarak yaraırız. çocuğun varsa esnek bir program bence işine yarar önce plan şart. sabah öğlen akşam olarak günleri bölmen. bu senin çıtanı acayip yukarı çıkaracak.ve yorulmadan gerektiğinden fazlasını çalışmış ve yeteri adar öğrenmiş olacaksın. senin düşüncen birden çalışmak işte bu yükten başka birşey değildir. örnek verecek olursak mesela birden 200 soru çözdüğünü düşün kafan bulanık olur değil mi? saat başı bir 2o 25 lik bir tane test çözsen ki bu da en fazla alacağı insanın 10 dk.dır. 10 saatte hem diğer işlerini yapıp aynı soru sayısını çözebilirsin. biz buna yorulmadan eğlenerek çok şey yapmak diyoruz. önce eksiklerini gider. internette videolar var çok güzel anlatan.onları izle filmmiş gibi. yada reklam olur diye yazmıyorum sırf eğitim üzerine ayda 5 yada 10 tl veriyorsun dersaneyi ayağına getiriyorsun bir site var.gerçi eski programalrı düştü sağa sola.böyle de olabilir. arada can alıcı notlar al izlerken. yatmadan öncede bunları oku. bilinçaltına at.sonra hemen gözünü kapa derin uykulara dal.sonra konu testlerinden sonra çıkanlara odaklan. ve değişik versiyonlarında çöz.kendin hatta soru üret. sonra karışık teslere geç.deneme sınavları vs. taa son bir ay yada 2 ay kalaya at. her testten sonra yapman gereken tek şey var yapamadığın soruyu açıkla ama yazarak ve konuya azcık dön sadece onu vurgulayan kısma. sonra başka bir soru kendin yaz ve cevapla. bir daha %80 garanti veriyorum benzerde hata yapmazsın.bunlar senin 3 saati almaz böyle yazıyorum yanllış anlama. her ay kapasitende :%10 luk bir artış yaşayacaksın ilerlemede.
canım oncelikle Allah kolaylık versin. ben de 1.5 senelik bir calısma sonucu bu sene kpss puanı + uzmanlık sınavı sonucunda iyi bir uzmanlıga girmis bir anneyim. 30 yasındayım. muhendisim. devletin nadiren aldıgı muhendislerden:) kpss ye hazırlanırken kızım tam da 6-7 aylıktı. yemiyordu vs. (bu arada dersanaye de gitmedim, kendim calıstım)
uzmanlık sınavına girerken evde 1 aylık yatılı misafirlerim vardı.vs vs. ama ben inanıyorum ki o müskül durumdaki yatılı misafirlerimin duaları ile ben o ise girdim.
canım oncelikle isteyen basarır. adam elden ayaktan düsmediyse sana bir sıkıntısı olmaz. hatta Allah sana bu fedakarlıgının karsılıgını misli misli verir.
kpss ye daha cok var. zaten girecegin sınav genel yetenek genel kultur + ingilizce.
en kotu muhendis genel yetenekten zaten zaten 50 ustu net cıkarır. tarih cografya vatandaslık calısman lazım.
ben kızımı emzirirken bir yandan da master kitaplarımı okurdum. gece 3 lere kadar oturur ders calısırdım.
canım sana sadece basarman icin moral veriyorum kendinden neden bu kadar bahsediyor deme.
yapacagın sey basit. kızının uyku duzenini kuracaksın. aksam 8.30 da yatırıp gece mutlaka belli saate kadar calısacaksın. kayınpederin de eminim sana yardımcı olur. mesela cocugu evet yediremeyebilir ama oynatabilir oyalayabilir. baba ben biraz ders calısacagım xxxx ile biraz oynar mısın de. bu iki yonlu iyi olur. belki zoruna gider, evden gider. belki de cok guzel oynatır sen de ders calısırsın.
bu arada ihtiyac yayınlarının setlerini al. kendin bile hazırlanabilriisn. yani dersane zaten hikaye.
bir de B grubu neden dusunuyorsun. A grubuna girmeye calıs oncelikle. gecen sene deli gibi alım olurken onlarca kurum sınav acarken binlerce kisi alırken bile benim bölümum icin sadece ve sadece 2 kurum sınav acmıstı. ilkinde sınavda gectim mulakatta elendim. ikinci kurum kısmet oldu ve sadece 5 kisi alıyordu. Allah yazdı oldu.
yani eger sen calısmak istersen emin ol calısırsın. bence esinle hic bu konuda tartısma.
bir de aksam esine ver o ilgilensin. sen ders calısacagını soyle. eger getirir sana verirse iste o zaman tepesine binersin.
bu arada mayıstaki kpds ye gir.
ben kpss ye calısmaya basladıgımda marttı. kpss ye ise nisan falan. temmuz bası da sınav oldu. yani 2-3 ay yeter gk gy icin.
kpss 4ten 94 aldım.
fatos56 arkadasima katiliyorum bende, hayatimda yardimima muhtacsa bir yakinim, bu benim annem, babam, kayinpederim veya kaynanam olabilir, bakmam diyemem, cünkü Allah`dan korkarim.
Herseyde bir hayir vardir diye düsünür, belki kayinpederime bakarsim (anladigim kadariyla yatalak degil, agir hasta degil ), Allahda bana kpss de yardim eder diye düsünürdüm.
Hep öyle düsündüm her zamanda Allahim bana yardimlariyla müdafakatlandirdi.
Ne oldum demeyeceksiniz hic bir zaman, ne olacagim demeyi unutmamak lazim.
Madem dede yaninizda kaliyor, dedeye iyilikle cocugu arada bir parka götürme isleri versen, onuda aile islerine tabi tutarsan cokda rahat edersin bence.
Bir aile olmak demek iyi günde kötü günde beraber olmak demek.
Anliyorum kesin ders cok önemlidir, ama yatalak olmayan bir insan ne derece insani rahatsiz ederki, ben olsam dedeyi full cocuk bakimiyla ugrastirirdim, bari sizede bir yardimi olur, birde böyle denesen?
Yemek yapmasam öğlen gelince aç kalır kaynatam. KAldıki bi keresinde kız bazan geceleri uyanıyo gecede mama veriyorum 1-2 gibi. Uykusuzluktan öğleden sonra kızı uyutunca bende uyumuşum. Kaynatam gelmiş anahtarı var, yemekler hazır tencerede ortada duruyor. Yemeden gitmiş ve dışardan simit yemiş. Ben bunu duydum bi sinir oldum anlatamam ya, dedim neden yemeğini almadın ben uyuyakalmışım diye ne biliyim dışardan simit yedim dedi. Eşim de dedi baba paran var madem öyle lokantada niye yemedin, ne biliyim anca böyle. Düşünsenize duyan olsa ne der? Gelini bakmıyo yaşlı adam dışarlarda kuru simit yiyo demez mi, insanlar bilmeden yorumlar yapıyo burda böyle anlayan da çok olur işte. Ayrıca anahtarı olduğu halde gelince zile basar bekler tekrar basar bekler baya bi bekler sonra açar kapıyı girer, kaçkez dedim baba ben kızı sallıyorum uyuturken, yada yemek veriyorum bazen senin anahtarın var aç kapıyı gir içeri. Çok kızıyorum ya, 2 haftadır banyo yapmamış, eşim banyo yap deyince üşürüm hasta olurum diyor, kusura bakmayın söylenecek şey değil belki ama adam kokuyor yaşlı insan bide banyo yapmayınca, kulağında da akıntısı varmış. Yemin ederim kızımın yüzü aynı ondaki kokudan kokuyordu, sonuçta kucağına alıyor öpüp koklayıp seviyor, vermeyim mi kucağına, asıl o zaman vicdansız derler insana. Eşime söyledim, dediği ne biliyo musunuz napıyım söyledim banyo yapmıyor üşürüm diyor. Ben napayım o zaman ölün mü çatlan mı, ben deyip baba banyo yap diye, asıl o zaman yanlış anlar ki çok alıngan biri, hep o yanlış anlar aman yanlış anlamasın aman yaşlı üzülmesin. Vallahi bıktım artık, zaten ders çalışamamak iyici gerdi beni, bu tarz şeyler oldukça da batıyo bana artık
Canım..aslında çok görgülü bir amcaymış...üzüldüm şimdi
Anahtarla kapı açmaması...mutfağına el sürmemesi falan...düşünceli bir yaşlı olduğunu gösterir....
Üstelik sürekli evde durmamak için kahveye çıkıyor o halinde...bunlar önemli şeyler...anahtarla kapıyı da açmıyor ki senin uygun olamayacağın bir an olabilir diye düşünüyor....
Canım dersaneye neden gitmiyorsun ki...zaten çocuğa eşin bakacakmış...kayın baban olsada olmasada....
Adam odasına çekilip gidiyormuş zaten...senin ders çalışmana kayınbaban mı yoksa bebeğin mi engel oluyor anlıyamadım?
.
Bir bakıma haklısınız, dediğiniz gibi işin içinde allah rızasını kazanmak var.
Ama şu da bir gerçek ki kimse kaldıramayacağı yükün altına girmemeli,bu bayan da bu yükü kaldıramayacağını belirtmiş.Herkes evliya olmak zorunda mı?İyilik edersn yaparsın, iyi hoş da zamanla zor gelmeye başlar bir de bakmışsın dayanamayıp kalp kırmışsın,daha mı iyi .Kimde peygamber sabrı var, ya da olmak zorunda?
Ayrıca işin içine bayanın ailesini sokanlar bir yeri atlıyor.Evde bakıma muhtaç olan kimin yakını olursa olsun neticede hizmetini yapan hep kadın oluyor, erkeğin her daim tuzu kuru ki hiç bir kadın eşinin ailesine bakmakla yükümlü de değil dinen, yaparsa kendi vicdanına kalmış bir şey,yapmazsa da.Yaparsa iyilik etmiş olur ama yapmazsa kınamak kimseye düşmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?