How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

eşim 4 kardeş ama kaynatam hep bizde

sultanpendik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2007
111
0
96
Kocaeli
Kızlar öylesine bunaldımki boşanmanın eşiğine geldim, allah rızası için aklı başında bi yol gösterin bana, kafayı yiycemm.
Eşim 3 erkek 1 kız 4 kardeşler, kaynatam yaşlı, memlekette yalnız yaşıyordu kendine bakabiliyor zaten ordan ayrılmak da istemiyordu alıştım buraya diyordu. Çok hastalanmış acile yatırmışlar orda, eşim gitti getirdi, burda biçok Dr.a götürdü ve neticede kalp yetmezliği varmış tedavisi yok dendi, biçok ilaç verdiler ömür boyu kullanacak, düzenli kullanırsa 15 senede yaşar demişler. Yani korkulacak bi durum yokmuş, zaten düzeldi de. Daha önce de kanser demişlerdi yine eşim gitti getirdi ve yine biçok dr gezdik sonuçta şükür bişey çıkmamıştı, dönmüştü memlekete. O zaman çocuk tedavisi görüyordum hamilelik riskim vardı, ona rağmen Mr'a bile onunla girmiştik korkuyodu tak başına girmeye. Radyasyonlu filimler falan çekildi(direk vücuduna radyasyon veriliyor), ki 24 saat hamile ve çocuğa yaklaşmaması gerekirken mecburen yemeğini ver çamaşırı v.s. uzak kalamadım. Neyse şuanki durumum 8 aylık bebeğim var ve yemek yemiyor akşama kadar onu yedirmekle uğraşıyorum. Ayrıca dersaneye yazıldım, KPSS için, memurluk sınavı bilenler bilir, çok çalışmak gerektiğini sadece dersanenin yeterli olmayacağını. Mühendisim ve KPSS'den 90 altı işime yaramıyor bölümümden alımlar nadir oluyor çünkü. Kaynatamın gelmesi öyle kötü zamana denk geldiki, dersaneye gidemiyorum ders çalışamıyorum (ki sınav her sene olsa neyse 2 senem yanacak dersaneyi bırakırsam) bebeğim yemiyor ona ayrı üzülüyorum.
Eşime anlattım hiç olmassa sınav bitene kadar kardeşlerinden biri baksın sonra hep kalsın yanımızda dedim ama beni hiç anlamıyor. Zaten kardeşleri öyle vicdansızlarki bırakın halimizi sormayı, birazda biz bakalım demeyi, babalarını bile arayıp durumunu sormuyorlar. Kızmak da haksız mıyım, ben mi büyütüyorum. Eşime göre ben büyütüyorum, idare et biraz zaman geçsin yazın gider v.s. diyor ama kaynatamın gitmeye hiç niyeti yok(annemler yakınımda oturuyo, oraya gitmiş demiş ben dönemem gözüm kesmiyo gidersem soba yakamam donar ölürüm v.s. Ama durumu iyi hasta hali yok günde 2 kez çıkıp kahvelere gidebiliyo). Ama sınav zaten yazın, yaza gitse çok geç, bana şuan zaman lazım ve kardeşleri baksao zamana kadar sorun kalmayacak. Eşime biraz üstelesem kızıyor, babamı da alır giderim ben bakarım diyor, sanki ben bakmam diyorum. Ya bunu anlamak bu kadar mı zor, sınav geçene kadar bana zaman lazım diyorum, ondan sonra hep kalsın, zaten bebiş de kendini kurtarır o zamana kadar, problem olmaz benim için. Aşırı bunaldım anlatamam. Günde iki kez kahveye gider, ya giderken ya gelirken kızı uyutuyo yada yemek yedirmekle uğraşıyo olurum bunlarda sorun oluyo ister istemez. Neyse çok uzattım kusura bakmayın ama LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN. NE YAPAYIM BEN, HAKSIZ MIYIM BEN Mİ BÜYÜTÜYORUM. EŞİMLE BOŞANMANIN EŞİĞİNDEYİM ÇÜNKÜ BANA KÖTÜ BİRİYMİŞİM BABASINA BAKMIYORMUŞUM MUAMELESİ YAPIYOR

Son düzenleme:
ilk önce eşin çok bencil babasına git diyemese bile kardeşlerine bu konuda baskı yapmalı üstelik sen babasını istemeyen bir eşde değilsin ne denirki seni hamileyken emara sokuyo ve 24 saat sen bakıyosun babasına kardeşlerinin birisi yaa yengemiz hamile biz gidelim diyememişmi yazıklar olsun yaa.... bebeğinin sağlığına bişey olsaydı ne olcaktı peki...birde anlamadığım senin dershanen olmasa bile bakıma muhtaç bi bebeğin var bi insana bukadar yüklemekte neyin nesi yahuu ne bu bencillik...bence düşüncesizlik eşine ailesinden gelen bişey...

Yok canım, sen haksız falan değilsin. Fakat her zamanki gibi mesele eşinde bitiyor. Kardeşler düşüncesiz diyelim, siz söylemeden anlamazlar zaten sizin halinizi. Ama eşinin de düşüncesiz davranışlar sergilemesi çok kötü olmuş. Sonuçta milletin yaptığını geçersin, el diye. Ama kocanla evlisin sen. Seni anlaması ve sana yardımcı olması gereken tek kişi o, bu durumda.

Allah kolaylık versin sana. Eşine de anlayış..
.

bence bencılsınız aynı durumda sızın babanız olsaydı ne yapardınız acaba cok merak edıyorum yaslı adam sana evde ne zararı olacak sankı dersane ders cocuk hepsı bahane bence sızın ıcın sız acıkca soyleyın ben kayınpederımı ıstemıyorum dıyeee de rahatlayın esınız haklı nasıl desın kardeslerıne gelıp alın dıyeee bence haksız olan sızsınızz ben esınızın kız kardesının yerınde olsam alırdım babamı boyle elın kızlarının yanında adam ne ezıyet cekecek

herşeyini babasının siz yapmayın onada yük bindirir biraz benm çocuğum daha önemli koca adamdan deyin

bence bencılsınız aynı durumda sızın babanız olsaydı ne yapardınız acaba cok merak edıyorum yaslı adam sana evde ne zararı olacak sankı dersane ders cocuk hepsı bahane bence sızın ıcın sız acıkca soyleyın ben kayınpederımı ıstemıyorum dıyeee de rahatlayın esınız haklı nasıl desın kardeslerıne gelıp alın dıyeee bence haksız olan sızsınızz ben esınızın kız kardesının yerınde olsam alırdım babamı boyle elın kızlarının yanında adam ne ezıyet cekecek

keşke alsa, almıyolarmış işte adamın diğer çocukları bakmıyosa gelinmi vicdansız oluyo, kendi hayatınıda düşünmek zorunda ben 2010 KPSS ile atandım ve köpek gibi çalışmak gerektiğini biliyorum hemde çocuğu var küçük, ben bekar halimle zor geldim üstesinden, sadece tek evlada yüklenmek niye hep o mu bakmak zorunda baştan sona saçma sapan bi yorum yapmışsınız kusura bakmayın

tatlım eşin diyomuşya ben bakarım babama diye buyursun baksın erkeklere hayranım yaa benim babamda böyle sağda solda övünürdü babamlara bakıyorum diye bakıp napıyosun sabah işe gidiyosun yemeği temizliği ütüsü hep annemde onlar var diye bi yerede çıkamıyodu patlıyodu evde bide her şeye karışırlardı babannem diğer gelinlerinin elinden bir bardak su içmediği halde onları över dururdu bizde kalırken, annemde madem iyi onlarda kal birazda derdi, adamlara göre bişey yok anacım anca sağda solda hayırlı evladız diye tribünlere oynarlar o kadar

fatos56 arkadasima katiliyorum bende, hayatimda yardimima muhtacsa bir yakinim, bu benim annem, babam, kayinpederim veya kaynanam olabilir, bakmam diyemem, cünkü Allah`dan korkarim.
Herseyde bir hayir vardir diye düsünür, belki kayinpederime bakarsim (anladigim kadariyla yatalak degil, agir hasta degil ), Allahda bana kpss de yardim eder diye düsünürdüm.
Hep öyle düsündüm her zamanda Allahim bana yardimlariyla müdafakatlandirdi.
Ne oldum demeyeceksiniz hic bir zaman, ne olacagim demeyi unutmamak lazim.
Madem dede yaninizda kaliyor, dedeye iyilikle cocugu arada bir parka götürme isleri versen, onuda aile islerine tabi tutarsan cokda rahat edersin bence.
Bir aile olmak demek iyi günde kötü günde beraber olmak demek.
Anliyorum kesin ders cok önemlidir, ama yatalak olmayan bir insan ne derece insani rahatsiz ederki, ben olsam dedeyi full cocuk bakimiyla ugrastirirdim, bari sizede bir yardimi olur, birde böyle denesen?

siz eskiden dershaneye giderken çocğunuza kim bakıyordu peki??? demişsiniz günde 2 kere kahvehaneye gider diye siz de ozamanlarda kendinize zaman ayırın ders çalışın.. sonuçta adam yatalak değil anladığım kadarıyla.. siz onun neyiyle bu kadar meşgul olup da zaman geçiriyorsunuz anlamadım.. yemeğini felan siz mi yediriyorsunuz? bence siz sınav stresi, bebek bakımı ve sorumsuz kayınlar yüzünden herşeyi takar olnuşsunuz.. dua edin ve kendiniz için bişey yapın.. ayrıca ben hamileyken değil kaynatam annem bile beni mr a sokamazdı..daha sert durmalıydınız...

arkadaşlar bi tek bu kız mı var diğer evlatlara niye hiç yüklenmiyosunuz, kimin zor bi dönemi varsa diğerleri omuz verebilir, bugün bu kız sınava çalışıyo bebeği küçük diğer evlatlar yenge babam bi süre bizde kalsın diyebilir zamanı gelincede konu sahibi arkadaşımız devreye girer, herkes karşısındakini kendiyle kıyaslıyo kimimiz çok becerikliyizdir sınavada çalışırız çocukta bakarız kayınpederede bakarız herşeye yeteriz kimimizde çabuk tükeniriz kimsenin kimseye sen neden yapamıyosun deme hakkı yok

Kim ne derse desin evde bir başka kişiyle olmuyor.Hele sürekli kalan biriyle hiçolmuyor.Yaşayan bilir yaşamayan sadece ne var ki bunda der.

Bebek zaten ayrı sorumluluk sizin kendi başınıza olmak istemeniz çok normal.Eşiniz anlayışsız davranmış madem yok diyor bence biraz kendi haline bırak.

Bebeğin yemek yemiyorsa zorlama diş ödnemi olabilir.Kızım 1 yaşına giricek hala 3 5 kaşıktan fazla yemiyor sadece emiyor.

Allah yardımcın olsun...

çok üzüldüm canım allah yardımcın olsun durumun çok zor evde 3. bşir kişi bilirim çok zor oluyo. kendi düzenin hayatın kalmıyor. birde bebek var . ama iş eşinde bitiyor kardeşleri ile konuşacak başka türlü olmaz.

baksın ne olacak diyen arkadaşlar. ya umarım başınıza gelir de anlarsınız. evde 3 bir kişini olması ne kadar zor bir durum. tabii ihtiyacı olana bakacaksın tutup sokağa atılmaz herhalde babadır ama diğer çocuklar onun değil mi ya birde el kızı yazmış bir arkadaş hiç hoş değil. işte bu toplum görüşü yüzünden bu haldeyiz zaten biz. ne demek el kızı ya. benimm annem evlendikten sonra senede 2-3 ay hele son 5 yılında devamlı baktı dedeme. kendi öz kızı evine almazdı e kocam istemiyor diye annem çekti kahrını. yaşlı bir insan bakıma muhtaç olmasa bile evde çokzor oluyo. farklı bir kuşak sonuçta değerler farklı isteklet farklı. dedeminde kalp yetmezliği vardı ona ayrı tuzsuz yağsız falan yemek yapılırdı. annem devamlı yemek temizlik tansiyon hastası oldu kadın stresten. birde dedem kendi oğlu ile geçinmez devamlı kavga patırtı hatırlıyorumda çocuk olarak biz bile mutsuzduk o evde. dedenin garip garip huyları ne bileyim evin ortasında sakalını keser silkeler yere falan. yapma dersin alınır küser. çok zor arkadaşlar yaşlı biri ile uğraşmak. valla ben arkadaşı takdir ettim. çocuk kurs ev işe ve yaşlı biri iyi dayanıyor yine. insan da hzur kalmaz.
olay eşinde bitiyor. kardeşlerine baskı yapacak biraz ya . onlara da gitsin sonra size gelsin mesela. devamlı aynı evlatla çok zor...

arkadaşım sen şuan bunalmışsın.ama eşinin babası en azından yatalak değil öyle düşün,bide evde herşeyi mükemmel yapacam diye kendini kasma, gündüz eşinizin babası çocuğu ne kadar oyalarsa okadar iyi,bu arada sizde ev işlerini yaparsınız,akşamda çocugu yatırır başlarsınız ders çalışmaya. bir kaç gün böyle yapın sonra düzene girer herşey

ne münasebet eşiniz 4 kardeş ama siz bakacaksınız yok öyle yağmaa,,
babası hepsinin babası sadece eşinizin değil ben eşinizi ve diğer kardeşleriini çok bencil buldum,,
bu arada canım kps sınavın ve bebeğin olmasa bile yinede sen haklısın,,
heee diyelimki eşiniz tek çocuk ozaman tabiki siz bakacaksınız,ama bu durumda bencillk
benimde babaanem var 80 yaşında 1 ay annemde 1 ay amcamda kalıyor ve hiç bir zamanda sorun çıkmadı hepimiz babaanenmizin üzerine titreriz,,bende tabiki yaşlı insanlara bakılması taraftarıyım, sonuçta bizde yaşlanıcaz ve belki bzide bakıma muhtaç olucaz,,
ama bu şekilde hep size yüklenilmesi sinir bozucu bir durum..
doğru olan 4 kerdeşin birlikte oturup bu konuyu konuşması gerek mesela 1 ay gibi hepinzide ayrı ayrı kalabilir hem babanız açısından hep sizin açınızdan doğru olan budur..

sen kendinide paralasan kimse madalya takmaz emin ol, o yüzden kpss için çalış işini eline al ev hanımlığına bi alışırsan tamam zaten ondan sonra herkes böyle geldi böyle gider hep o baksın derler, bi bakmışsın hastalık sahibi olmuşsun içine atmaktan, yarın bigün amca ölsün 5 lirası bile varsa diğer kardeşler leş kargası gibi üşüşürler sağlığında baba demeyenler parasında hak iddia ederler

babasına tabi git diyemez babasına bunu yapan yarn siz hasta olduğunuzda size ne yapara. her kardeş aynı değil onlar bakmıyor diye sizde bakmayacaksınız anlamına gelmiyor bu vicdan meselesi ama senin sınav işi kötü olmuş anladığım kadarıyla sadece derdinde o .eşin evde sana yardım ediyormu yada yardım edicek birilerin varmı kendine vakit ayırsan sınava kadar ders calışmak için

İyi kötü cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Bilen başına gelen halimden çok iyi anlıyor ayrıca allah razı olsun onlardan.

Kaynatam kahveye gidince dediğim gibi kızla uğraşıyorum yedirmekle giydirmekle uyutmakla. Uyuduğunda da yemek ev işleri v.s. Ev dışında bir insan olunca kendince yemek yapmak olmuyor, uğraşıyor insan 3 çeşit yemek yapıyorum. Geldiğinde yemeğini de veriyorum çünkü kendisi yapmıyor, söyledim eşime hazır yemeği alabilir kendisi, eli ayağı dönüyor sonuçta. Ben hiç bişeye dokunmam diyomuş, yaşlı insanları bilen bilir bazı huyları vardır değiştiremessin. Bebek daha küçük 8 aylık havalar soğuk nasıl vereyim al parka götür diye, bebeğinin sorumluluğunu ver ona diyenler olmuş, adam yaşlı kendini gezdiriyo tamam ama kızı kucağında zor tutuyo, bi kaç kez yanında bıraktım, kızım emekliyo biyerlere tutup geziyo, baktım kaynatam peşinde hep aman düşer aman bişey olur diye. Baba bişey olmaz öyle öyle büyür diyorum ama, adam evhamlı ben nasıl kızı bırakayım ona siz söyleyin. Adama acıyorum kızın yanında hiç oturamıyo sürekli peşinde zaten yaşlı diye. Zaten de çok durmuyo odasına çekiliyo, biraz odasında biraz kahvede yada t.v izler ki bizim ekstra odamız yok ders çalışmaya, salonda çalışma ortamı hazırlamıştım.
Haftada 2 akşam dersane var, eşim gelince çocuğa bakar ben de giderdim dersaneye, evde de kız uyurken çalışırım diyordum böyle bi düzen tutturacaktım, kaldıki kızım hep böyle olacak değil nasılsa düzene girer çalışmaya daha çok zamanım kalır derdim. Ama dedim ya çok kötü zamana denk geldi ve adam bana muhtaç değil diğer kardeşler varken ben böyle sıkıntılara girdikçe hepten moralim bozuluyor dersaneye gidesim gelmiyor artık. Bazılarınız düşünmeden yerime koymadan sert cevaplar yazmış, anlamanız için başınıza gelmesi mi gerekir? NEticede 3. bi kişi ve misafir gibi herşeyiyle ilgilenmek zorundayım, hele de bu yaşlı biriyse değiştiremediğiniz huyları yüzünden sıkıntı çekiyorsanız bebiş dersane ve eşin anlayışsızlığı diğer kardeşlerin umursamazlığı da işin içine girince bunalmamak mümkün mü? Şimdiye kadar kaç kez geldi kaldı, kendimi sorguluyorum acaba istemiyor muyum diye, ama o zamanlar zerrece böyle olmadım, anneme dahi gitsem onuda beraberimde götürür orda yemek yapar verirdim yemeğini, bana kimse BENCİLSİN diyemez çünkü zamanında çok yaptım, artık yeter diyorum, şu durumda da halimden anlayan biri çıksın istiyorum

bence cok haklısın
bakmak zorunda deilsin
bakma bundan sonra yemek falan yapma esin gelirse anca bebege yaptım yedirdim vakit kalmadı bebek durmadı falan de bikaç gün misafir gibi agırlanmasın ceker gider
sen ara dier cocukları biraz da siz bakın de
gıcık oluyorum gıcık
esin cok bakmak istiyosa o baksın yada bakıcı tutsun

İyi kötü cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Bilen başına gelen halimden çok iyi anlıyor ayrıca allah razı olsun onlardan.

Kaynatam kahveye gidince dediğim gibi kızla uğraşıyorum yedirmekle giydirmekle uyutmakla. Uyuduğunda da yemek ev işleri v.s. Ev dışında bir insan olunca kendince yemek yapmak olmuyor, uğraşıyor insan 3 çeşit yemek yapıyorum. Geldiğinde yemeğini de veriyorum çünkü kendisi yapmıyor, söyledim eşime hazır yemeği alabilir kendisi, eli ayağı dönüyor sonuçta. Ben hiç bişeye dokunmam diyomuş, yaşlı insanları bilen bilir bazı huyları vardır değiştiremessin. Bebek daha küçük 8 aylık havalar soğuk nasıl vereyim al parka götür diye, bebeğinin sorumluluğunu ver ona diyenler olmuş, adam yaşlı kendini gezdiriyo tamam ama kızı kucağında zor tutuyo, bi kaç kez yanında bıraktım, kızım emekliyo biyerlere tutup geziyo, baktım kaynatam peşinde hep aman düşer aman bişey olur diye. Baba bişey olmaz öyle öyle büyür diyorum ama, adam evhamlı ben nasıl kızı bırakayım ona siz söyleyin. Adama acıyorum kızın yanında hiç oturamıyo sürekli peşinde zaten yaşlı diye. Zaten de çok durmuyo odasına çekiliyo, biraz odasında biraz kahvede yada t.v izler ki bizim ekstra odamız yok ders çalışmaya, salonda çalışma ortamı hazırlamıştım.
Haftada 2 akşam dersane var, eşim gelince çocuğa bakar ben de giderdim dersaneye, evde de kız uyurken çalışırım diyordum böyle bi düzen tutturacaktım, kaldıki kızım hep böyle olacak değil nasılsa düzene girer çalışmaya daha çok zamanım kalır derdim. Ama dedim ya çok kötü zamana denk geldi ve adam bana muhtaç değil diğer kardeşler varken ben böyle sıkıntılara girdikçe hepten moralim bozuluyor dersaneye gidesim gelmiyor artık. Bazılarınız düşünmeden yerime koymadan sert cevaplar yazmış, anlamanız için başınıza gelmesi mi gerekir? NEticede 3. bi kişi ve misafir gibi herşeyiyle ilgilenmek zorundayım, hele de bu yaşlı biriyse değiştiremediğiniz huyları yüzünden sıkıntı çekiyorsanız bebiş dersane ve eşin anlayışsızlığı diğer kardeşlerin umursamazlığı da işin içine girince bunalmamak mümkün mü? Şimdiye kadar kaç kez geldi kaldı, kendimi sorguluyorum acaba istemiyor muyum diye, ama o zamanlar zerrece böyle olmadım, anneme dahi gitsem onuda beraberimde götürür orda yemek yapar verirdim yemeğini, bana kimse BENCİLSİN diyemez çünkü zamanında çok yaptım, artık yeter diyorum, şu durumda da halimden anlayan biri çıksın istiyorum

hazır yemeği tabağına koymayan adam için çocuğuna o baksın dersane falan bahane diyen arkadaşlar oldu, kendileri aynı durumda olsa naparlardı çok merak ediyorum

yaa şu da var evinde bi sere serpe oturamıcaksın eşinle bi romantik yemek yiyemiceksin babası sizdeyken eşinin huyuda değişiyodur iyice erkekleniyodur emir kipinde konuşmalar artıyodur falan yanlışmıyım?
ben böyle bi ailede büyüdüm yazsam 12 cilt roman olur ordan biliyorum 3 aşağı 5 yukarı aynı şeyler yaşanıyo

Back