Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
selam kızlar banban sana birşey sorcam seninde eşin 12 yaşıda inmemiş testis ameliyatı omuştu emre beyle görüştüğünüzd ne dedi

Merhaba zaman geldim burdayım,

İşte olduğum için herzaman siteye giremiyorum fırsat buldukça zaten burdan kopamıyorum.
Biz biliyosun azospermiyi öğreneli 2 hafta oldu.Normal bir hastanenin laborotuvarında semen analizini yaptırdık sonuç koca bir sıır.
Hemen hiç vakit kaybetmeden Alman hastanesi Emre Bakırcıoğlunun yanına gittik.Oda testlerimizi inceledi.Eşimin 12 yaşında geçirmiş olduğu ameliyatından bahsettik.Oda bu ameliyatın ergenlik çağından önce geçirilmesi gerekitiğini aslında en geç 2 yaşına kadar olması gerektiğini söyledi.O zaman bütün umutlarımız tükendi.Bize yaptırdığımz testleri tkrardan yaptırın çünkü merkezler arası fark yaşanabiliniyor dendi.Eşimde bugün testleri yaptıracaktı.Sonuçlarımız alıp bu cumartesi tekrardan Emre beyin yanına gideceğiz.Durum bundan ibaret.Eğer dedi sperm üreten yerler zarar görmemişse belki şansımız olabilir dedi bu da ancak micro tese ile öğrenebilirmişiz

Selam kizlar, gecmisi okumadan selam vereyim dedim. Ben cok üzgünüm bugün, sitedeki birisi cok canimi sIkti. Benim cok duygusal bir yapim var, üzüldügüm zamanlar kabuguma cekilirim. Kimseyle konusmak bile istemem. Buda yillarin birkimi olsa gerek.

Herneyse gelmedigim zamanlar olabilir, canlarim listemizi hep beraber takip edelim. Degisiklik olursa alinti yapip düzeltebilirsiniz. Hergün 1 kez yayinlansin. Ayrica özel mesajimi da kapattim, kusura bakmayin.

Nilay canım arkadaşım kimse seni üzmesin zaten hepimiz çok hassasız.Sen üzülürsen bizde üzülürüz burda..senağlama

testesteron cok az birsey dusuk normal deger 1.75 den basliyor fsh kacti nrmal degeri tekrar bakmam lazim bende normal degerler vardi..b
bizimki fsh 49
testesteron normaldi ben kendim dr yardimcisiyim ilk baktimda esime dedimki senin fsh yuksek digeri normal oda dalga gecti sen nerden bilcen diye ama dr aynisini söyleyince sasirdi...
testesteron cok önemli cunki dr bize kan örnegini getirin size ilac yazicam dedi ama bakinca gerek yok fsh yuksek ama onuda degistiremiyoruz o klynefelder syndromla alakali dedi yani fsh si yuksek olanlar kesinlikle bir genetik testi yaptirsin akadaslar.

nilaycim hayirdir canim kim sikti senin canini neoldu

Öncelikle ozlemsu33 aramiza hosgeldin a.s., insallah kisa zamanda sende mucizelerimiz arasinda yer alirsin.hihoyyyt

Caim bilgilerini not aldim, tesekkürler paylastigin icin. Bencede zaman kaybetmeden iyi bir merkeze basvurun canim. Arkadaslar bu konuda yardimci olur.

Umudumnerde seni öyle iyi anliyoruzki, dua etmekten baska caremiz yok. Özellikle ilk zamanlarin soku cabuk gecmiyor. Bazi günler cok karamsar, bazi günler daha olumlu düsünerek geciyoruz zamanimizi.
Sonucta kendimizi yipratmaktan baska birsey olmuyor.
Ruh sagligimiza da önem verelim canim.:teselli:

Umutolsun canim, tedaviye nezaman baslamayi düsünüyorsunuz?

Tosbikcim senin bilgileride not aldim, tesekkürler. Kizlar bence önemli olan bilgiler: azospeminin nedeni- biliniyorsa, simdiye kadarki tedavi özellikle mikrotesede sperm bulundumu- bulunduysa kac tane. mikroenjektion yapildimi ve simdiki tedavi süreci.

nilaycım burdasın galiba bizim tedaviye baslamamız içinmaddi ve manevi düzelmemiz gerekiyo eşim işten izin verdiler zaman gösterecek allahın izniyle

Banban ve fatoscum cok sagolun kizlar, gercekten cok hassasiz. Birde olumsuz birsey oldumu asiri üzülüyoruz. Ama kedimizi teselli edecegiz artik, ne yapalim.

Banbancim sonuclar belli oldumu, canim insallah iyi cikarda hemen baslarsiniz tedaviye.

Atesbelgincim msn adresini istedigin kisiye özel mesaj ile verebilirsin.

Umutolsuncum, cok haklsin, Bu tedaviler maddi ve manevi cok yipratiyor. Tabiki öncekendimizi hazirlamamiz gerekiyor. Insallah kisa zaman icinde gecer sorunlar.

Esi azospermi olan hanimlarin listesia.s.

artik umutsuz...............azospermi, 15 yillik evli, e vitamini bitkisel caylar,
...................................baharda mirotese olacak, xxx
atesbelgin....................sebepsiz azospermi, 6 yillik evli, fsh: 18.39 testesteron: 3.88,
.................................. 2006 da mikrotese basarili, tüp bebek basarisiz, Gürgan kilinikde
baharson......................xxx
banban.........................gec indirilmis testis sorunu, 7 aylik evli, yeni ögrendiler,
...................................keciboynuzu kürü, 8 ocak alman hastanesinde
...................................yeniden test yapilacak,
damlali.........................xxx
dryaa22........................azospermi, bitkisel hap kullandi, sperm sayisi 28e cikti,
...................................1. tüp bebek tedavisinde, xxx
fatos1983......................klynefelder sendromu, 4 yillik evli,
....................................2006da tese ile sperm bulundu, keciboynuzu kürü,
....................................martta memorial de microtese olacak
harzem.........................2006da tesa basarisiz, xxx
melissa78.....................xxx
nevbahar.......................xxx
nilay74..........................sebepsiz azospermi, 10 yillik evli,
....................................genetik ve hormonlar normal, 2 mikrotese basarili
....................................3 mikroenjektion basarisiz, keciboynuzu pekmezi,
....................................16 ocak mikrotese tarihi belli olacak
nzmyhn.........................xxx
ozlemsu33....................azospermi, 2,5 yillik evli, fsh: 13.86, lh: 6.26
....................................testesteron: 1.61, keciboynuzu kürü, bal, ceviz, findik
....................................xxx
senayda........................sebepsiz azospermi, 14 yillik evli, degerler normal,
....................................2006da basarisiz micotese ve microenjektion? xxx
sultan49........................azospermi, 2,5 yillik evli, xxx
sympatique....................7 ocak randevusu var, xxx
tosbik81.........................tek tarafli testis inmesi, fsh ve lh eksikligi 2,5 yillik evli,
.....................................keciboynuzu kürü, 2002de sperm bulunamamis,
.....................................yeniden test yaptiracak, xxx
tulay24..........................cift tarafli inmemis testis ameliyati,
.....................................polikistik over, fsh: 38 üstü, 2,5 yillik evli,
.....................................aralik 2008de microtese oldu, 12 sperm bulundu ve
.....................................10 tanesi donduruldu, Besiktas jinemedde
.....................................1. microenjektion tedavisine baslayacak
umudumnerde.................testis kücüklügü, 1,5 yillik evli, degerler fsh: 71,45,67
.....................................testesteron: 7.5, genetik normal, nohut kürü ve keciboynuzu kürü,
.....................................alman hastanesinde tedaviye baslayacak,
umutolsun......................genetik problem, 3 yillik evli, 1 sene önceki fsh: 50,
.....................................ilac kullandilar, keciboynuzu, kuruyemis balli karisim,
.....................................2 mikrotese 1 tüp bebek basarisiz,
vavelya...........................sebepsiz azospermi, 2 yillik evli, Fsh: 30 testesteron: 9,
.....................................caksir, cinko, macun, keciboynuzu, larginine, nohut kürü,
.....................................19 ocak yeniden test yapilacak, nisanda mikrotese olacak
vili..................................xxx
zaman............................inmemis testis sorunu, 1 tüp bebek basarisiz, xxx

Bilgileri eksik olan arkadaslarimizin yaninda xxx isareti var.
Eklemek veya düzeltmek isterseniz bana bildiriverin.Şeniz
Önemli olan bilgiler: biliniyorsa azosperminin nedeni,
mikrotese yapildiysa sperm bulundumu- kac tane bulundu
Simdiki tedavi süreci

Azospermiye ragmen hamile kalan hanimlar:

Mucize 1: ealsnas dan alinti: Hikayemi kısaca anlatmak istiyorum. 2006 Eylülde
evlendim eşimde sorun olduğunu bilmiyordum o nedenle 4 ay kadar korunduk malum
yaş 30 geçmeye başladığı için bebek düşünmeye başladık 1 yıl kadar denedik
olmadı. Ben Kasım 2007 gibi doktora gittim hormon tahlili rutin kontrol bir sorun
çıkmadı. Doktor benim ileri tetkiklerim için(rahim filmi yumurt takibi vs) için öncelikle
eşimde problem olmadığımını bilmemiz gerekiyor dedi. Testi eşimin işlerinden dolayı
ertelemek zorunda kaldık kendisi yurtdışına gitmişti

Mart 2008 de özel bir klinikte spermiyografi yapıldı sonuç olarak eşimin Azospermi
olduğu ve doğal yoldan veya aşılama ile hamile kalamayacağım direk microinjeksiyon
tedavisi olmamızı önerdiler. Bu arada eşim spermiygrafi testini 2 ay sonra tekrarladı
bunun yanı sıra hormon testleri yapıldı ayrıca Türkiyede üroloğa da muaye oldu
herhangi genetik yada fiziksel bir sorun bulunamadı. Zannediyorum eşim küçükken
geçirmiş olduğu ateşli bir hastalık neticesinde bu sorun oluşmuş.

Temmuz 2008 de tedavimize uzun protokol ile başladık. Bu arada benim
kullandığım Gonal F hormon ilacını eşimede yapması için verdiler. Oda benimle
beraber yumurta toplama gününe kadar kullandı. 1 Agustos 2008 de 3 embriyo ile
transferim yapıldı. Sadece 1 tanesi tutunmayı başardı şu anda 24+5 günlük
hamileyim Deniz oğlumuz yolda. Tedavimi Gürgan Clinicte Timur Gürgana yaptırdım.
eşim Azospermi olduğu için sorunsuz olarak direk tüp bebek ve ilaç raporu aldık.
Şunuda ayrıca belirtmek istiyorum.

Azosperminin nedenlerinin iyi araştırılması Genetikmi, Kanal tıkanıklığımı, Hormonal
sebeblermi, Üretim yetersizliği veya başka sebeblermi bilinmesi tedavide hangi
yöntemle sperm aranması ve ne yapılması, tedavinin başarı şansı konusunda önem
taşıyor. Tedavi esnasında rahat pozitif ve en önemlisi inanmak çok önemli. Ben
Azospermi konusunda çok araştırma yaptım ve bazı makaleler tezler okudum o
nedenle tedavi sırasında çok rahattım hep olacağına inandım. Sizlerde umarım tez
zamanda anneliği tadarsınız... Selamlar.

Mucize 2 acelya- xxx

Mucize 3 civciv1981- xxx

Mucize bebeklerine kavusmayi bekleyen acelya, ealsnas ve civciv kardesimizi
tebrik ediyoruz. Bu zor yolda nasil sabirli kaldilar ve hangi tedavileri uyguladilar
bize yazarlarsa memnun oluruz. kaydirigubbakcemile3

Allah nazarlardan korusun :CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:

nerya gidiyosun nilaycım eline saglık liste her gecen gün cogalıyo bilgiler yerine oturuyo msn ye ekledim geldimi

Umutolsuncum kusura bakma, henüz msn ye vakit ayiramadim. Biraz sonra eklerim canim.

Nevrocum bizlere destek oldugun icin cok cok tesekkürler. Civciv aklimda, yazacagini bizlere onunda destek olacagindan eminim. kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

merhaba arkadaşlar.bizdede aynı problem var.3sene önce öğrendik.eşimle çok zor günler geçirdik 1sene önce eşim mikro tesa oldu.sonuç çok güzel,herşey yolunda.bence ertelemeyin insan hergün kafasında birşeyler kuruyor sıkıntı sitres.insanın dayanacak gücü kalmıyor.benden tavsiye güvenilir,işinde uzman bilir kişilere başvurun.sonuçta zor bir ameliyat mikroskopla kaç kat büyülterek aranıyormuş.hakkınızda hayırlısı olsun hepinizin.dualarım sizinle.

ilgin için çok tşk ederim canım Rabbim herkesin hayırlı dileklerini kabul etsin inş:Saruboceq:

kimse yokmu ya arkadaşlar
ama altta isimler görüyorum
nerdesiniz sizler bakalım

merhaba arkadaşlar benim eşimde azospermi ama ben çalıştığım için siteye çok fazla giremiyorum sadece arada bir bakıyorum hepinize Allah kolaylık versin inşallah en yakın zamanda bebişlerinizi kucağınıza alırsınız.:CüvCüv:

vavelya ütü bitmedimi hala ne yapıyorsun
bu arada senin eşin ne iş yapıyor sakıncası yoksa sormamın
cevap vermek zorunda değilsin tabi

Canım biz sistem hastanesinde Sühan Bolay a gittik.Sizde daha önce cıktıysa belki yine cıkar.
Bize 2 aylık bir tedavi uygulamaya calıstı belki sizde işe yarar.
Bu arada eşim ticaret le uğrasıyor.Seninki ?

Canım hosgeldin aramıza.
Evet haklısın erteledikce insanın kafası daha cok karısıyor.
Gittikçe umudunu yitiriyor.
Bebeğiniz oldumu sizin canım.Sonuc cok güzel demişsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…