Bizim de öğrendiğimiz de fsh yüksekti direkt tese ye aldı doktor ilaçsız tedavisiz. Çıkmadı sperm1 yıldır başka doktordayız. Ilaç iğne kullandı eşim normale döndü fsh ama 2. Tese de ne olur ne biter bilmiyorum.Kızlar öncelikle hepinize geçmiş olsun benim eşimde azosperm. Fsh değerimiz hiç düşmüyor hormonlar biraz sıkıntılı yani. Merak ettiğim şey durum böyleyken tese yapılıp hücre bulunma ihtimali var mı yada bu durumu yaşayan var mı aranızda.
Ama testosteron düşük biraz tam anlamıyla düzelmedi o belki tedavi sonuna kadar düzelir. InşallahBizim de öğrendiğimiz de fsh yüksekti direkt tese ye aldı doktor ilaçsız tedavisiz. Çıkmadı sperm1 yıldır başka doktordayız. Ilaç iğne kullandı eşim normale döndü fsh ama 2. Tese de ne olur ne biter bilmiyorum.
İnşallah düzelir canım biz tese falan olmadık bizde 5 yıldır tedavi oluyoruz ama bişey değişmiyor bizde doktor değiştirdikte bende merak ettim fsh yüksekken tesede en azından rosi yapılabilecek hücre çıkarmı diyeBizim de öğrendiğimiz de fsh yüksekti direkt tese ye aldı doktor ilaçsız tedavisiz. Çıkmadı sperm1 yıldır başka doktordayız. Ilaç iğne kullandı eşim normale döndü fsh ama 2. Tese de ne olur ne biter bilmiyorum.
Hoşbulduk canım aynen sperm tahlillerimiz de hiç hücre yok fsh baya yüksek ama acaba tesede hücre bulunur mu bizimkide bi arayış işte acaba rosi ihtimali olabilir mi hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah0 06Elif19 Doktor daha genc oldugumuzu soyledicalisiyormusun gunluk hayatta?
U Umutluyolcu aramiza sende hosgeldin, sperm testinden zaten hucre cikip cikmadigi anlasilir. Bilmiyorumki olgun hucre cikarmi tesedan bu durumda. Ama hormonlar onemli. On tedavi sart basariya ulasmak icin. Tabi durumdan duruma degisebilir.
Erkeklerde FSH yüksekliğinin belirtisi yoktur. Bu erkekler ancak çocuk sahibi olmak istedikleri zaman gebelik oluşmadığında kontrollerde FSH değerinin yüksek olduğu anlaşılır. Sperm sayıları normal seviyelerin altında olduğu görülür. FSH yüksekliğinde sperm yapımı ciddi oranda azalmıştır ve 1milyon/ml altında olabilir.
Bizde Celalettin peruda tedavi oluyoruz zaten 6 ay olacak ama ilk üç aydan sonra gittiğimizde fshın düşmemesine kendiside şaşırdı bakalım martta yeniden gidicez durum ne olacakCanım, benim tavsiyem ön tedavisiz tese yaptırma, belki eşinin alt yapısı iyidir. bizde cıkmadı sizde cıkmıycağı anlamına gelmez.. İnstagramda cellalettin peruyu takip etmeni tavsiye ederim çok aydınlatıcı şeyler paylaşıyo.. istanbulda galiba kendisi, bi randevu alıp fikir alabilirsiniz belki
Dualarım seninle ve hepimizeMerhaba Kızlar ,
Centruma gittim ön muayeneyi oldum yumurtalıkların iyi dedi bebaşladık tedaviye. Bugün 5.iğnemi vurulacağım ve yarın sabah kontrolüm var. FISH testi yaptırmıştık eşimin hücreleri için Recai Hoca işte tam istediğimiz hücreler bunlar, burada yazdığı gibiyse hücreleriniz şansınız daha da artacaktır dedi çok mutluyumBakalım yumurta toplama ve transferim kaç gün sonra olacak heyecanla bekliyorum umarım tedavi sonucunda sağlıklı bi şekilde tutunur dua edin lütfen ben hepinize duacıyım kızlar.
MerhabalarMerhaba arkadaşlar ,
Burda aynı durumda olanlar konuşalım birbirimizle bilgi paylaşalım diye bu konuyu açmak istedim. Diğer konu baya karışık olduğu için Rosi ile ilgili bilgiler çok karışıyor istediğimiz bilgilere ulaşamıyoruz buradan dertleşiriz diye düşündüm. Öncelikle ben kendi azosperm hikayemi anlatayım.
Üç yıllık evliyiz ve ilk yılımızda eşime azosperm teşhisi konuldu. Menide hiç sperm hücresi yoktu. Daha sonra Adana Acıbadem hastanesinde tese olmasına karar verildi ve beni de hazırladılar. Tese gününe kadar tüp bebek için iğneler vuruldum. Tese günü sperm çıkarsa sizden de yumurta toplanacak denildi ve bende beklemeye başladım. Tese oldu eşim ve sperm bulunmadı. Yani ben tüp bebek için boşuna hazırlanmış oldum. Resmen para tuzağıydı. Teseden sonra ürolog sperm kanalları çok cansız sizin çocuğunuz olmaz boşuna uğraşmayın dedi ve gitti. Yıkıldık tabiki. 2018de bunlar oldu. Daha sonra 2019 Eylül ayında Kaan Aydos’a tedavi için gittik. Bize bazı ilaçlar verdi ve nohut yiyin ısırgan otu çayı için gibi bazı tavsiyeler verdi. Tedavi süresi boyunca da bazı testler istedi. Kasım ayı sonunda verdiğimiz testten sonra Tese kararı aldı. Normal sperm hücresi bulmamız düşük bir ihtimal fakat ROSI/ELSI için hücreler bulabiliriz dedi ve biz de tese olmaya karar verdik. Aralık ayında eşim ameliyat oldu ve ELSI için uygun hücreler bulundu. Şu an hücrelerimiz saklanıyor. Şubat ayı için Centrum tüp bebek merkezinden randevu aldım. Sürecimi Burada Benimle aynı durumda olanlar için paylaşacağım. Rosi ve elsi arasındaki fark ne derseniz elsi de roside kullanılan hücrelerden biraz daha fazla gelişmiş bir sperm hücresi kullanılıyor. Hepimizin merak ettiği gibi centrumdan aldığım fiyat bilgisini de paylaşayım. İlk muayene ücreti olarak 500₺ Rosi işlemi için 4500₺ ve tüp bebek için 9000₺ fiyat verildi. İlaçlar dahil değil. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Bizde 3 yıllık evliyiz evlendigimizn ücüncü ayında ögrendik bu sorunu üc senedir cabalıyoruz iki sene önce istanbulda zahide yetişin doktoru sürekli tvlerde ismi aklıma gelmedi suan ona gittik özel bir hastane ilacsız ignesiz amaliyat deyip sonrada süzün hic olmayacak ugrasmayın düyerek bizi yıklar sonraa kaan aydos hocamla tanıştık şimdi rosi için ugrasıyoruz inşallah bu ay sonu eşim tese olucak inşallah güzel haberler alırız hersey gönlümüzce olur tüm isteyenlerede allah böyle acılar ugraslar yasatmadan umutlarını yıkmadan nasip etsinMerhaba arkadaşlar ,
Burda aynı durumda olanlar konuşalım birbirimizle bilgi paylaşalım diye bu konuyu açmak istedim. Diğer konu baya karışık olduğu için Rosi ile ilgili bilgiler çok karışıyor istediğimiz bilgilere ulaşamıyoruz buradan dertleşiriz diye düşündüm. Öncelikle ben kendi azosperm hikayemi anlatayım.
Üç yıllık evliyiz ve ilk yılımızda eşime azosperm teşhisi konuldu. Menide hiç sperm hücresi yoktu. Daha sonra Adana Acıbadem hastanesinde tese olmasına karar verildi ve beni de hazırladılar. Tese gününe kadar tüp bebek için iğneler vuruldum. Tese günü sperm çıkarsa sizden de yumurta toplanacak denildi ve bende beklemeye başladım. Tese oldu eşim ve sperm bulunmadı. Yani ben tüp bebek için boşuna hazırlanmış oldum. Resmen para tuzağıydı. Teseden sonra ürolog sperm kanalları çok cansız sizin çocuğunuz olmaz boşuna uğraşmayın dedi ve gitti. Yıkıldık tabiki. 2018de bunlar oldu. Daha sonra 2019 Eylül ayında Kaan Aydos’a tedavi için gittik. Bize bazı ilaçlar verdi ve nohut yiyin ısırgan otu çayı için gibi bazı tavsiyeler verdi. Tedavi süresi boyunca da bazı testler istedi. Kasım ayı sonunda verdiğimiz testten sonra Tese kararı aldı. Normal sperm hücresi bulmamız düşük bir ihtimal fakat ROSI/ELSI için hücreler bulabiliriz dedi ve biz de tese olmaya karar verdik. Aralık ayında eşim ameliyat oldu ve ELSI için uygun hücreler bulundu. Şu an hücrelerimiz saklanıyor. Şubat ayı için Centrum tüp bebek merkezinden randevu aldım. Sürecimi Burada Benimle aynı durumda olanlar için paylaşacağım. Rosi ve elsi arasındaki fark ne derseniz elsi de roside kullanılan hücrelerden biraz daha fazla gelişmiş bir sperm hücresi kullanılıyor. Hepimizin merak ettiği gibi centrumdan aldığım fiyat bilgisini de paylaşayım. İlk muayene ücreti olarak 500₺ Rosi işlemi için 4500₺ ve tüp bebek için 9000₺ fiyat verildi. İlaçlar dahil değil. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Bizde 3 yıllık evliyiz evlendigimizn ücüncü ayında ögrendik bu sorunu üc senedir cabalıyoruz iki sene önce istanbulda zahide yetişin doktoru sürekli tvlerde ismi aklıma gelmedi suan ona gittik özel bir hastane ilacsız ignesiz amaliyat deyip sonrada süzün hic olmayacak ugrasmayın düyerek bizi yıklar sonraa kaan aydos hocamla tanıştık şimdi rosi için ugrasıyoruz inşallah bu ay sonu eşim tese olucak inşallah güzel haberler alırız hersey gönlümüzce olur tüm isteyenlerede allah böyle acılar ugraslar yasatmadan umutlarını yıkmadan nasip etsin
Hgs yi her denemede mi çekiniyoruz yoksaDün 6.gün randevum vardı 13,11,11,10,10,9,9,9 yazdılar sağ ve sol yumurtalıklarımdaki yumurtaların boyutu. HSG çekildim onunda sonucu güzel çıktı. İğnelere devam ediyorum cuma günü tekrar kontrolüm var. Çok heyecanlı bi süreç inşallah sonucuda hayırlı olur bizim için. Buraya yazmak istedim tedavi sürecini.
Yok hayır , ben hiç çekilmemiştim istendi diye çekildim. 5 seneye kadar önceki hsgleri kabul ediyorlar yoksaHgs yi her denemede mi çekiniyoruz yoksa
Bi an korktumYok hayır , ben hiç çekilmemiştim istendi diye çekildim. 5 seneye kadar önceki hsgleri kabul ediyorlar yoksa
Hadi hayırlısı olsun güzel sonuçlarını bekliyoruz. Rabbim kucaklarimizi doldursun inşallahDün 6.gün randevum vardı 13,11,11,10,10,9,9,9 yazdılar sağ ve sol yumurtalıklarımdaki yumurtaların boyutu. HSG çekildim onunda sonucu güzel çıktı. İğnelere devam ediyorum cuma günü tekrar kontrolüm var. Çok heyecanlı bi süreç inşallah sonucuda hayırlı olur bizim için. Buraya yazmak istedim tedavi sürecini.
Yok yok korkmaYok hayır , ben hiç çekilmemiştim istendi diye çekildim. 5 seneye kadar önceki hsgleri kabul ediyorlar yoksa
Amin Canım inşallah hepimizin öyle heyecanlıyım valla ne zaman yumurta toplanacak merak ediyorumHadi hayırlısı olsun güzel sonuçlarını bekliyoruz. Rabbim kucaklarimizi doldursun inşallah
Size rosi mi olcakti normal tüp bebek miAmin Canım inşallah hepimizin öyle heyecanlıyım valla ne zaman yumurta toplanacak merak ediyorum
Rosi/Elosi dediği olacak bize tam yuvarlak hücre değil de kuyruğu yeni oluşmaya başlamış spermatidlerle yapılacakSize rosi mi olcakti normal tüp bebek mi