Erkek İnfertilitesi Eşi azosperm olup ROSI/ELSI ile tüp bebek yaptırmayı düşünenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Ben aslinda bu tup bebek isini rafa kaldirmistim. Taki Rosiyi duyana kadar. Ailem çok zorluyordu zaten. Care bulun araştırın vesayre vesayre. Ama yaşamayan bilmez nekadar sıkıntılı uzuntulu bir yol olduğunu. İnan sabahları yatağımdan kalkmak dahi istemedim bi dönem. Ilk teseden sonra kok hucreyi bekleyin demislerdi patolojiden gelen sonuca gore. Bence yüzde 1% olsa bile denemeye değer arkadaşım.. Morel bozmak yok

belkide hayatın bize çok daha büyük süprizleri vardır!

Inş inş herşey guzel olcak bizim için zor olan bisey de ailelerin bilmemesi. O yüzden kendi kendimize mücadele ediyoruz. Eşim kimse söylemek istemedi bakalım daha ne kadar bilmeyecekler. Allah yardımcımız olsun çok ama çok zor bi süreç

bence ailenin bilmemesi inan bana daha iyi her kafadan bir ses çıkıyo yoksa ben kendi aileme söylediğime çok pişmanım mesela kendi dertlerimle uğraşıyorum zaten birde onları düşünüyorum teselli ediyorum inan bana keşke zamanı geri sarsakta söylemeseydim pişman olursun inan

Evet orasi öyle ama böylesi de kötü herkes soruyo daha çocuk düşünmüyo musunuz, daha ne duruyoruz. Vs.. e aileler de torun bekliyor ister istemez. Olmadığını bilse insanlar en azından belki sormazlar. Inan insanlar sordukça daha çok yakıyorum kafama faha çok üzülüyorum. Arzuluyorum. Insanlar sanıyor ki keyfimiZden istemiyoruz çocuğu. 4 yil olcak evleneli ilk iki sene evet kendimiz istemedik. Keşke diyorum hiç korunmasaydım da en azindan tedaviye etken başlasaydık. Belki de simdiye kadar olmuştu. Bazende diyorum herseyin bi vakti zamani var demekki rabbim bize gec sunacakmış bu nimetini.

çok haklısın evet benimde 4 yıl oldu bana kimse sormuyo artık biliyolarmı sormuyolar bilmiyorum belki duymuşlardır ama şöyle düşün her halükarda zaten üzülüyosun ama inan bunu öğrendiklerinde onlarda üzülücek ve bunu sana belli ettiklerinde sen eskisinden dahada çok üzülüceksin benim annem duydugundan beri eşime eskisi gibi davranmıyo benim için üzüldüğü için böyle davrandıgını iddaa ediyo inan eşimi boşasam bu yüzden gelsem bir gram üzülmüycektir çünkü ilk duydugu günlerde bana bunu bile söyledi şimdi benle görüşmüyo üzülüyomuş benim sesimi duyunca yani anlıycağın zatn dertlisin birde üstüne bunları düşünüyosun ve herkez sana bu seferde acıyan gözlerle bakıyo he tabi herkesin ailesi bir değil belki senin annen baban arkanda durur destek verir bilemem ama genede duydukları andan itibaren sana inan acıyan gözlerle bakıcaklar hakkında ne hayırlısıyla o olsun

Yok benim ailem biliyo ben söyledim onlara annem kardeşlerim bide iki arkadşım biliyo zaten başka kimse bilmiyor. Tepkileri değişmedi ama eşime karşı. Allahtan gel3n bisey sıkmayın canınızı allah büyüktür verir inş diyolar. Ama dediğin gibi onların üzüldüğünü görmek onları teselli etmek zor. Eşimin Ne arkadaşları ne ailesi ne akrabaları hiç biri bilmiyor. En azından annesine babasına söylemesini istiyorum maddi manevi biraz olsun destek olurlar. En azından torun beklentileri olmaz. Insanlar haliyle soruyorlar onlara onlarda biz henüz düşünmüyoruz zannediyorlar. Off ne bileyim ya çok zor bi süreç umarım sonu güzel olur.

Ben onceleri cok takiyordum. Iste su ne dusunur bu ne dusunur. Esimle beraber iyi kotu 8 senemizi devirdik. Cogu ciftten cocuksuz olmamiza ragmen daha mutluyuz. Beraber tatillere gidiyoruz. Esim bensiz hicbirsey yapmaz. Evimizi aldik suan kendisi isini degistirdi. Hersey okadar yolundaki. Herkez bizim kadar olsun. Ondan sonra konussun. Ailelerin uzulmesi gercekten zor. Bazen bende kendimi birakip daha cok annemin babamin uzuntusune uzuluyorum. Ama buda elimizde olan birsey degilki. Demekki rabbim bizi boyle sinicakmis. Ailede boyle bir sorunu ilk olarak yasamakta sikintili. Etrafda 3uncuyu doguran bir gorumce ve surekli onun konusu olmasida cok sikintili. Ben 8 sene icinde cok sey ogrendim. Artik herkez biliyor. Saklicakda degilim. O bu uzulmesin diye. Azicik empati kurabilir insanlar.

onemli olan tek sey sagligimiz! Annanem hep derki; kizim gencken sacini salla, ye, ic, gez toz!

0 06Elif19 Seni cok iyi anliyorum, benim annemde bi ara cok duygusallasti bu konusda. saglam dur! Esinin firsatini verme. Bu annelerimiz bile olsa cok onemli. Cunki biz artik birer aile olduk cocuklu yada cocuksuz. Bende bu konuda cok zorluk cektim. Cok agladim. Kac defa ayrilma noktasina geldik. Ama esim gercekten cok iyi bir insan. Ve beni cok seviyor. Herkes elini vicdanina koysun. Kendi ogullari olsa isterlermi yuvasinin bozulmasini.

Son düzenleme:
Aynen doğru söylüyorsun. Benim de eşimle bı sıkıntım yok iyi bi eş inşallah nasibimiz de varsa iyi de bir baba olcak allahın izniyle. Ama gel gör ki süreç çok meşakatli ister istemez illa ki can sıkıntısı moral bozukluğu oluyor tartışmalı günlerimiz oluyor yeri geliyo o beni yeri geliyo ben onu anlıyoruz birbirimizi. Ah bi de su cevre anlasa bizi.. ailem sağolsun destekler her konuda. Biraz annem bunaltiyo bazen insanlar soruyor neden sakliyosunuzsöyleyin ki bilsinler sormasınlar diye ama eşim söylemiyor ne yapabilirim ona soyleyelim insanlara dedigim zaman bu sefer huzurumz bozuluyo iki arada bi deredeyim suan

0 06Elif19 Erkek soyleyemez zaten. Ama belki sen guzel bir dille annesine acilabilirsin. Bende buda baya bi zaman aldi annesi hic bir zaman bize ekstra ilgi gostermedi. Herzaman kizini on planda tuttu. Taki ben 3-4 ay konusmayana kadar. Cok uzduler beni. Herkesin bilmesinede gerek yok bence gercek sorunun ne oldugunu. Ustu kapalida konusabilirsin cnm..

Yok canım mümkün değil soyletmiyo. Belli bile ettirmeyi annesinin de üzülmesini istemiyo üzülür hastalanır diyo biraz panik kaynanam bide tek çocuk eşim o yüzden çok endişeleniyo en ufak bi hastalıkta bile panik oluyo. Bi gun moralimiz bozuk görsün bizi çok dert yapıyo kendine. O yüzden olumsuz hiç biseyi söylemiyoruz ona. Ama bu durumu da bilmesi gerekiyo anlayışsız insanlar da değiller aslında bilmeleri hakları diye düşünüyorum. Nereye kadar bilmeyecekler. Illa ki duyulacak o zman daha çok üzülecek ki bunca zaman sakladınız diyecek.

Bence zaten tahmin ediyordur. Hic sordunmu esin neden tek cocuk? Hic kardes dusunmuslermi? Belkide genetik bi durum. Galiba kaynanan en buyuk destekcin olabilir bu surecte.

Bence zaten tahmin ediyordur. Hic sordunmu esin neden tek cocuk? Hic kardes dusunmuslermi? Belkide genetik bi durum. Galiba kaynanan en buyuk destekcin olabilir bu surecte.
Ailesel olarak sıkıntıları varmış kalabalik bi ailelermiş kayın elti falab bi araladarmis ilk başta. eşim 9 10 yaşına gelince ayrı eve çıkmışlar sonrada iStememisler. Bunu buyutelim her isteğini yapabilelim yeter demişler. Olmama gibi bi durumdan bahsetmedi. Evlenince hemen olmuş zaten çocukları. Genetikle alakalı bi durum varmı bilmiyorum biz azospermin nedenini de bilmiyoruz ki. Dediğin gibi Kaynanam destekçim olur evet çünkü sıkıntılı bi kaynana kayinbaba değiller. Cok şükür

Hayirlisi olsun cnm anliyorum. Sen yinede kafa dagitmaya bak. Kendi kendine yeter insan bazen. Benim mesela pek dusunmeye vaktim yok.

Kızlar öncelikle hepinize geçmiş olsun benim eşimde azosperm. Fsh değerimiz hiç düşmüyor hormonlar biraz sıkıntılı yani. Merak ettiğim şey durum böyleyken tese yapılıp hücre bulunma ihtimali var mı yada bu durumu yaşayan var mı aranızda.

0 06Elif19 Doktor daha genc oldugumuzu soyledi calisiyormusun gunluk hayatta?

U Umutluyolcu aramiza sende hosgeldin, sperm testinden zaten hucre cikip cikmadigi anlasilir. Bilmiyorumki olgun hucre cikarmi tesedan bu durumda. Ama hormonlar onemli. On tedavi sart basariya ulasmak icin. Tabi durumdan duruma degisebilir.

Erkeklerde FSH yüksekliğinin belirtisi yoktur. Bu erkekler ancak çocuk sahibi olmak istedikleri zaman gebelik oluşmadığında kontrollerde FSH değerinin yüksek olduğu anlaşılır. Sperm sayıları normal seviyelerin altında olduğu görülür. FSH yüksekliğinde sperm yapımı ciddi oranda azalmıştır ve 1milyon/ml altında olabilir.

Evet çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…