Esi annesine harclik verenler var mi?

vallaha canım benim annem de babamdan kalan maaşla geçiniyor ben ona harçlık vereceğime o bana veriyor eşimin de haberi oluyor son zamanlarda ben de eşime dedim bak sıkışığız borç var her zaman gönderme olmaz sıkışınca göndermesine ebir şey demiyorum annesidir elbette yollayacak ama canım her sormama bir eksik şu eksik bu eksik oo oğlunun parası olsa oturduğu evi yıktırıp yenisini yaptıracak biz evliyken o evi yenilemek için eşim 10 bin tl çekmiş evliliğimizde bitti o kredi 1.5 yıllık evliyiz ben bazen düşünüyorum çocuk da olsa sıkışır mıyız gerçi ALLAH büyüktür diyorum kaynanam bana diyor ki ama işte kız anneleri beşiği alır falan diyor benden beşik bekleme demeye çalışıyor annem de olsun da ben alırım beni beşikle mi korkutuyorlar diyor

Kız anneleri genelde hep verici oluyor zaten..
Her ay verilmesi gereken bir para değilmiş aslında. Borç var üstelik.
Arada gönül alsa ve ihtiyacı olsa tabiki sizde birşey demezsiniz. Maaş gibi olmuş.

Konu sahibi arkad senden yanayim.
Valla kocasi va baksin.artik biz bi eviz bizimde yuvamiz varr
Kimse goz diksin istemem.herkez evini cebini bilirken bizde bilmeliyiz.bnm evladim bana verse birendeiktir evladim derim muhta deilsem.allah muhtac etmesinh

Nedense erkek anneleri genelde ogullarindan surekli bir bveklenti icinde oluyorlar
Benim kv de emekli maasi var evi var
Biz dugunden ciktik tutmus evinin pimapenletini yaptirmis
Eee tabiki kim odedi bunca borcun icine esim tabuki
Diger 3 cocugundan hic birsey beklmemez ama esimden surekli bir beklenti icinde bende buna deliriyorum
Dugunde taktigi bilezik bile esdimin aldigi ve borcunu bizim odedigimiz bilezik
Elbisesini esim almis
Ben sonradan duydum tabiki ve cok sinir oldum
Donumuza kadar birc var kv min umrumrunda degil
Kizinin yanina gidecek ucak bileti esimden
Memlekete gidip gelrken otobus bileti esimden
Digerlerinin durumu hep yok onlara yazik bize kazik
Bende bu duruma sinir oluyorum ama esim yapiyo
Ama kv derki ben;esim icin bir kurusunu gormedfim der
Gelde dellenme jafayi yeme ve kv ni sev
kesinlikle olmalı ben ona bir şey demiyorum ben de kendi adıma ya evde halı bolluğu var kaynanam oğullarına diyor ki
Biz eltimiyiz acaba :KK70:

kayınpederinizin durumu iyi olsa da kayınvalidenizi kısıtlıyor olabilir,
eşiniz de bunu bildigi icin annesine destek cıkmaya calısıyordur belki.
o durumda annesinin kendi evliligini gozden gecirmesi gerek,
tum bu surecte eşiniz mevcut cozumsuzlugu körüklüyor olsa bile annesine vermek istemesine cok fazla kızamıyorum yine de.

fakat "ben calısmasam evin gecimi zor" diyorsunuz.
size güvenip annesine para veremez, hem ihtiyacları da yokmus ki.
şu haliyle yaptıgı size karşı sorumsuzluk ve bencillik oluyor,
annesi o parayla kendisine bilezik alıyor olsa icerlemeyecek misiniz?
sizden, cocuklarınızdan alenen mal kacırdıkları anlamına gelmiyor mu?
ne aldıgı muhim degil, gelinen son noktada durum bu kadar keyfi bence.

yani empati kurmaya calıssam dahi esinizin yaptı hicbir sekilde hoş gözükmüyor.
bence eşinizle ciddi bir konusma yapmanın vakti gelmiş de geciyor...

Yorumları okuyorum hayrete düşüyorum.
Annesi sonuçta versin ne olacak ki sende annene ver diyorlar.

Adam anasina 500-600 tl gönderiyormus. Ki bunu sadece kendi maaşı olsa yapamayacak. Karısının maaşına güvenip yapıyor. Simdi bu kızda annesine 500-600 gönderse ne olacak?

Bol keseden atmak bu olsa gerek.
Isten çıkın madem gönderemesin.

Valla arkadaşım burda krize girdim ya.boyle bisey varmı allahtan calismiyorum.e bn calismadigim halde esim gonderiyo kafayi yiyorum.bursuru borclandik ne zor gunler gecirdik.adam hala veriyo ha bire birilerine.yani olmaz bunlar yanlış anneler gunu olur yaparsin anlarim durduk yere ne parasi bu ya.evlat gormedik deil cevreden.evinin parasini bildiricen arkadasim.evin parasi disariya cikmayacak.sen artık ailesin esinin ailesi onun ailesi.onemli olan kenndinin has ailesi.

500-600 lira !
Esiniz annesini neredeyse asgari ucret maasa baglamis.
Insan alirken utanir yahu.Bazi anneler dogurdu,buyuttu diye kendilerinde ne haklar goruyor.Insan hayret ediyor..Bu kadari yuzsuzluk.

1)anne o doğurmuş büyütmuş.... diye başlayan arkadaşlar ailemiz kendi ayakları üstünde dursun diye yetiştiriyo bizi,yetiştirip bunu yetiştirme parası olarak geri ödemesini istememesi lazım mümkünse çok aykırı durumlarda yavrusuyuz yardım ederiz.onun harici hiç ihtiyacı olmayacak konumda elini cebimize daldırması çok ayıp.ayrıca bu kadın anneleri için değil,erkek anneleri içinde geçerli.
2)bazı adamların babasından böyle görmesi,tercih olarak hayatını garanti kadın üstüne kurmak istemesi (nasıl zengin koca derdine düşen kadın ve kızlar varsa bunların erkek versiyonuda var)yüzünden öyle insanlar var maalesef.
3)bir abimle konuştum dedim ki" eşim ondan çok kazandığımı söylüyor."
oda dedi ki "ben olsam karımdan fazla kazanmanın yollarını arardım."
bu düşüncesiyle tebrik ediyorum kendisini.
tamam hayat müşterek ama adam kadının aldığı az çok paraya el koyarak çok kazanmış olmuyor kendisi bu düşünce çok yanlış.

merhaba hanimlar,
merak ediyorum dusuncelerinizi.
Esinizin ailesinin durumu iyi, kvalidenin kendi maasi yok ama kocasi iyi para kazaniyor, istedigi gibi alir, giyinir, gezer, tozar. luks bir semtte yasar.
boyle bir durumda esiniz annesine harclik verirse rahatsiz olmaz misiniz?
Esime bir kere rahatsiz oldugumu belirttim, bir daha da hayatta demem. Kendisi bilir.
biz ikimizde maasliyiz, evin ihtiyaclarini bende karsiliyorum, en az onun kadar. Kendimi de tamamen kendim gecindirirm.
bizde rahatca geciniyoruz kendimize gore, ama bu annesine harclik verebilmesi anlamina mi gelir? Ben daha iyi yasayabilmemiz icin calisiyorum, calismasam rahat gecinemeyiz diye. Ama o ortak gelirimizden annesine verirse, benim annemin gunahi ne? onun da ihtiyaci hic yok benim parama, ama bende vereyim o zaman? ki vermem de sacma bir durum :/

Bi an kendimi gördüm sanki ama benim durum senden daha farklı canım eşim kvnin harçlığını verir konturu yüklenir her ay ne hikmet bilmiyorum biz ev için alışverişe gittiğimizde öylesine arar kesin onlara da alınır bişiler bazı arkadaşlar versin alsın gibi şeyler söyleyebilir eğer yapılcaksa da iki aileye eşit yapılsın neden tek erkek ailesine yapıyor. Ben sabahın 6 sında kalkıyorsam daha iyi bi yaşam için çalışıyorum ilerde çocuklarıma birşeyler bırakmak için. istemeye gelince isteniyor ama kimse naptınız borcunuz var mı demiyor çünkü neden anatolyanın evine 2 maaş giriyor. Neyse canım çok uzattım bu konuda ben de sıkıntılıyım ben kendi aileme de veriyorum artık annem kabul etmiyor ama kardeşime veriyorum

Özel olmayacaksa.
Eşinizin ve sizin maaşınız ne kadar.
Annesine ne kadar sıklıkta ve ne kadar para gönderiyor.
Evlenirken size karşı neler yaptılar.(Hem kendi hem eşinizin ailesi)
Ev ve arabanız varmı.
Ailenize siz harçlık veriyormusunuz.
alemsiniz :) aldigimiz maaslar cok abarti degil, toplam eve giren para 4 bin civari. herseyimiz var cok sukur, hepsini de tabiki ailelerimiz yapti. ama kendileri varlikli olduklari icin yaptilar tabiki. Parasi olmayan nasil yapsin.
ben anneme harclik vermiyorum, cunku ihtiyaci yok. cok uzun zamandir evli degilim, ama 3-4 kere 500- 600 tl gibi bir para verdigini biliyorum, her ay mi veriyor bilmiyorum. artik konu cirkinlesecegi icin o kadar sormadim.

Bende her ay olmasa bile 2-3 ayda bi 300 - 500 TL verdiğim oluyor.
Babam emekli annem ev hanımı ben eşime de söyledim Allah bana ömür verdiği sürece anneme maddi manevi yardımcı olucam diye. Ne yaparsam yapayım anne baba hakkı ödenmez.
Bence buna takılmayın.
İhtiyacı olur yada olmaz. Müdahale etmeyin. Evet şimdi zorunuza gidebilir. Ama kimse yaşattığını yaşamadan ölmez. Sizin de evladınız size yapar bunu. O zaman anlarsınız belki.
canim senin ailenin ihtiyaci var ki veriyorsun. biraz daha iyi sartlarda yasamalari icin. bizde oyle degil ki, zaten rahat rahat geciniyorlar, anlattim ya :) bir de kazandigimiz para oyle cok etrafa dagitilacak kadar cok degil. niye gelecegimiz icin biriktirmeyelim?

Konu sahibi burada önemli olan husus; eşiniz annesine bu parayı her ay mı veriyor, yoksa ayda yılda 1 kez mi veriyor?
Eğer her ay annesine bu kadar büyük bir meblağ veriyorsa haklısınız. O parayı köşeye koyup, kendi çocuklarınız için birikim yapabilirsiniz. Ama eşiniz ayda yılda bir kez annesine 500TL veriyorsa bence bunu sorun etmeyin.
Para yardımı yada bir nevi hediyeleşmek için ailelerin durumunun kötü olması gerekmez bence.
Sonuçta anne oğlunu evlendirirken maddi yardımı yapmış. Eğer eşinizin ailesi durumu iyi olmasına rağmen siz evlenirken yardımcı olmasaydı, bu düşüncenizde haklısınız diyebilirdim.
Ayrıca maddi olarak sıkıntı da olmamanıza rağmen, sıkışmayın diye babanızın kredi kartından alışveriş yapmanızı hoş bulmadım.
Not: Babanızın maddi durumunun iyi olması bu fikrimi değiştirmiyor.
merhaba, iste dusunun ben sikismayalim diye babamin parasini harcarken, esim annesine para veriyor. simdi siz, esimin annesine para vermesini dogru buldunuz ama benim babamin parasini harcamami mi yanlis buldunuz :)
saka bir yana, ayda yilda 1 kere degil, sik yaptigi birsey.

• Beğen
Reactions: anu
Kız anneleri genelde hep verici oluyor zaten..
Her ay verilmesi gereken bir para değilmiş aslında. Borç var üstelik.
Arada gönül alsa ve ihtiyacı olsa tabiki sizde birşey demezsiniz. Maaş gibi olmuş.
evt öyle ve başkalarına düğüne nişana mesela 20 tl getirene 40 götürüyor 50 götürüyor sonra para bitti diyor ama annem bana bir tencere tava alsın gözü onda kalıyor anlamadım gitti

Anne bu anne ne olur verse, o yaşa getir büyüt sonra elin kızı oğlu annene harçlık verme desin! Yazık ki ne yazık, anne hakkı verilen üç beş kuruşla ödenir mi, bende anneyim iki oğlum var korkuyorum böyle düşünenleri okudukça...

Konu sahibi sizde annenize verin vermediğiniz hata.

cok sert yazdiginiz icin kendimi savunma ihtiyaci duydum. esimin maasi bizim evimizi gecindirmiyor hanfendicigim. biz ikimizde calisip anca geciniyoruz, ben sikismayalim diye bazen babamin kredi kartindan alisveris yapiyorum, boyle bir durumda, esimin siklikla 500 -600 tl ler annesine vermesi gercekten size normal geliyorsa -ustelik o para annesinin sadece kuafor masrafi cunku zaten gayet luks yasiyor- pekala sizde cocuklarinizdan yardim kabul edebilirsiniz.

Birde şöyle bir durum var eğer bir adam bu annesi olmayada bilir bir yere bu kadar yüklü bir para verecekse. O evin kesesinden rıskından eşinin rızasını almak zorunda olmalı. En azından söylemeli veriyorum haberin olsun diye. Vermesinden çok size haber bile vermemesi sorun bence.

yan evet de, biz ihtiyaci olmayan ailelerimize vermek yerine, kendi cocuklarimiz icin biriktirsek daha iyi degil mi ? bu arada 50-100 konu edilmez, 300- 500- 700 diyelim.
bence cocuklar ailelerinden degil, aileler cocuklarindan mesuldur. ben boyle dusundum hep.

Hani bence cocuklar ailelerinden degil, aileler cocuklarindan mesuldur, demissin ya. Aslinda evlendikten sonra herkes kendi ailesiyle mesuldur. Yani anne ve babanin görevi orada bitmistir, yani cocugunu evlendirdikten sonra mesuliyetleri bitmistir. Aynisi cocuklar icinde gecerli, evlendikten sonra kendi karisi veya kocasi veailesi ilk önce gelmeli. Ama gelde bunu onlara anlat...

Anne bu anne ne olur verse, o yaşa getir büyüt sonra elin kızı oğlu annene harçlık verme desin! Yazık ki ne yazık, anne hakkı verilen üç beş kuruşla ödenir mi, bende anneyim iki oğlum var korkuyorum böyle düşünenleri okudukça...

Konu sahibi sizde annenize verin vermediğiniz hata.

çok yanlış düşünüyorsunuz benim de başımda olduğu için bu konu cevap verme gereği duydum ben kira da oturuyorum arabamız yok bütün düğün masrafını kendimiz yaptık hala da borç ödüyoruz sırf eve 2 maaş giriyor diyor bizim çok paralı olduğumuzu düşünüyor eşimin ailesi ama bu borçlar nasıl ödeniyor diye soran yok söyler misiniz şimdi bu şartlar altında nasıl yardım edilcek

Eşinin ailesinin maddi durumu iyi olmasaydı eşinin elbette ailesine yardım etmesi gerekirdi ama şu durumda yaptığı yanlış. Hediye alır ona bir şey demem ama düzenli olarak sizin ortak gelirinizden kısıp ailesine göndermeye hakkı yok.

X