Esi annesine harclik verenler var mi?

tek evladım var gözümden sakındığım çok şükür vs.. var yani benim olan herşey kızımın sonra biriyle evlenip o evlendiği kişi sizin gibi olursa onu paraları m o evladı ben yetiştirdim..ki çok güzel planlarım var onun için..kimsenin 100 lirasına muhtaç değişlim ama o başka birşeydir...ki sende söylüyorsun düğünde herşeyi yapmışlar..

her zaman ayni parayi mi veriyor bilmiyorum. Ama en son verdigini bildigim, kisin soguk zamanlarinda 3+1 evimize odedigimiz dogalgaz parasi carpi 2, az bise de diil yani..

ödediğiniz doğalgaz parasını nerden bileyim ki şimdi x 2 yapayım :) ama sizin söyleyemediğiniz meblayı eşinizin veriyor olması tuhaf, annesidir verir tabi de ihtiyacı da yokmuş ki para yerine hediye alsa daha mutlu olabilirdi belki kv niz

siz 50 -100 diyorsunuz, benim dedigim oyle bir para degil, 500 - 600 ler tahminimce.
durumu ben calisirsam iyi, ben calismazsam herseyimizi yerli yerince karsilayamaz, ihtiyacli duruma geliriz. Ben calisiyorum anneye para veriliyor. bu biraz rahatsiz ediyor. Bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum.
her zaman veriyorsa kötü birde neden 500 lira yani annenin borcumu var?

tek evladım var gözümden sakındığım çok şükür vs.. var yani benim olan herşey kızımın sonra biriyle evlenip o evlendiği kişi sizin gibi olursa onu paraları m o evladı ben yetiştirdim..ki çok güzel planlarım var onun için..kimsenin 100 lirasına muhtaç değişlim ama o başka birşeydir...ki sende söylüyorsun düğünde herşeyi yapmışlar..
peki, hanfendi, oglunuz kendi evinin ihtiyaclarini tam karsilayamazken, gelinin maasiyla beraber ancak karsilayabiliyorken, gelininiz kizarsa, siz yine onu "paralar misiniz?"

sende annene ver olsun bitsin ...benim babaannem de lüks evi maaşı paraları altınları var ama yemez 5 çocuğu var hepsine bana vereceksiniz der..
Paralarim kenarda dursun. Ordan burdan alayim,nasilsa bana bi sey olursa yine onlara kalacak diye dusunuyordur. Mantikli geldi. Hatta verdiklerini de biriktirip altin yapiyordur.(Burasi utopik)
Ben sevdim babaanneyi.

tamam annedir babadır elbette maddi yardımlar yapılır durumu yoksa düzenli para verilir ancak ben eşe değil anneye şaşırdım.benim annem harçlık olayını asla kabul etmez çünkü.hediyeler alırım ama konu harçlıksa sen kendi evine bak kızım biz bize yetiyoruz der keza k.validem de öyle.

yani maddi durumu iyi olan biri neden bunu kabul etsin ki?

Eger bu dusundugum, yanlis - kotu bir dusunceyse, kendimi sizler araciligiyla terbiye edebilmek icin actim konuyu.
o yuzden herkesin fikrine saygiliyim.
Annelere yardim edilmesinden yanayim ben her zaman. Yani ihtiyaci olan anneye ben evimi de acarim, butun bakimini da ustlenirim, ister benim ister esimin annesi olsun. cunku ikisini de neredeyse esit seviyorum. Kvdemde son derece iyi bir annedir. benim takildigim nokta baska seyler, anlayan anladi beni :/

Bu para konusunda kaynanalar el üstündü kız anneleride hep mağdur , en sinir olduğu konular sen niye anne'ne vermiyorsun ne de egoistmişin sen , böyle evlat olmaz olsun

ödediğiniz doğalgaz parasını nerden bileyim ki şimdi x 2 yapayım :) ama sizin söyleyemediğiniz meblayı eşinizin veriyor olması tuhaf, annesidir verir tabi de ihtiyacı da yokmuş ki para yerine hediye alsa daha mutlu olabilirdi belki kv niz
hehe :) ornekleme yapayim dedim, hani herkes dogalgaz parasinin coklugundan sikayet eder ya, cok yani :)

Eger bu dusundugum, yanlis - kotu bir dusunceyse, kendimi sizler araciligiyla terbiye edebilmek icin actim konuyu.
o yuzden herkesin fikrine saygiliyim.
Annelere yardim edilmesinden yanayim ben her zaman. Yani ihtiyaci olan anneye ben evimi de acarim, butun bakimini da ustlenirim, ister benim ister esimin annesi olsun. cunku ikisini de neredeyse esit seviyorum. Kvdemde son derece iyi bir annedir. benim takildigim nokta baska seyler, anlayan anladi beni :/

ben anladım seni.burada k.validem şitt dedi diye olay çıkaranları gördük senin konun çok haklı.ikinizde para kazanıyosunuz size ancak yetiyorken ve ailelerin ihtiyacı yokken sürekli harçlık verilmesi akla mantığa uygun değil.

valla ben ne yardım meleğiyim ne iyilik timsali.

ben anladım seni.burada k.validem şitt dedi diye olay çıkaranları gördük senin konun çok haklı.ikinizde para kazanıyosunuz size ancak yetiyorken ve ailelerin ihtiyacı yokken sürekli harçlık verilmesi akla mantığa uygun değil.

valla ben ne yardım meleğiyim ne iyilik timsali.
saol valla, yorumlari gorunce bi an kendimden sogudum :) ben kendimle yillardir nasil yasiyormusum lan filan dedim :KK53:

Benim babamda k.pederde cimriler ben anneme veririm eşime de zorla verdirtirim en son gittiğimizde vermemiş kızdm. Eşi vermiyorsa para evlat vermeli bence

saol valla, yorumlari gorunce bi an kendimden sogudum :) ben kendimle yillardir nasil yasiyormusum lan filan dedim :KK53:

:)))) kötüyüz biz kötü :KK70:

ben şu durumda seni haklı buldum.hani bakıma muhtaç maddi durumları kötü olsa tüm maaşımı veririm anne baba sonuçta,ancak onlar lüks içinde yaşarken ve benim paraya ihtiyacım varken yapacağım şey arada hediyeler almak,gerektiğinde yardım etmek olur.

gerçi anne-babanın önce bunu düşünmesi gerekir ama neyse.

merhaba hanimlar,
merak ediyorum dusuncelerinizi.
Esinizin ailesinin durumu iyi, kvalidenin kendi maasi yok ama kocasi iyi para kazaniyor, istedigi gibi alir, giyinir, gezer, tozar. luks bir semtte yasar.
boyle bir durumda esiniz annesine harclik verirse rahatsiz olmaz misiniz?
Esime bir kere rahatsiz oldugumu belirttim, bir daha da hayatta demem. Kendisi bilir.
biz ikimizde maasliyiz, evin ihtiyaclarini bende karsiliyorum, en az onun kadar. Kendimi de tamamen kendim gecindirirm.
bizde rahatca geciniyoruz kendimize gore, ama bu annesine harclik verebilmesi anlamina mi gelir? Ben daha iyi yasayabilmemiz icin calisiyorum, calismasam rahat gecinemeyiz diye. Ama o ortak gelirimizden annesine verirse, benim annemin gunahi ne? onun da ihtiyaci hic yok benim parama, ama bende vereyim o zaman? ki vermem de sacma bir durum :/
Hiçte saçma değil sizde annenize veriniz tabi o verdi diye değil
Anne bu yaşına kadar bakmış emek harcamış zamanında belki sıkıntılar çekti maaşını götürüp annesinin eline teslim etmiyor heralde madem birikim için çalışıyorsunuz eşinize söyler siniz ben paramı birikim hesabına senin kazancın evin geçimine yada tam tersi ama annesine benim eşimde verir kp okulda hademe parası yetiyor ama kv aç hepsinden para ister nereye harcıyorsa ortada bir şey yok tabi o kullanıma olmaz tabi beş kilo yumuşatıcı alır 10 makina çamaşır ancak yıkar para kendi cebinden çıkmıyor ya
Kadın rahat

Kayınvalidenizin ihtiyacı olsaydı anlardım ama ihtiyacı yokken para verilmesini anlayamam. Tabii ki annedir ve anneler baş tacıdır her zaman ama illa annesini mutlu etmek istiyorsa ufak tefek hediyeler alabilir, ki sizde annenize ufak tefek hediyeler alabilirsiniz. Ama bu durum devam ederse yapacağınız en iyi şey sizin de annenize para göndermeniz olacaktır. Belki anlar o zaman sadece onun annesinin anne olmadığını herkesin annesinin kendisi için kıymetli olduğunu ve eğer evlat olarak anneye (ihtiyacı olmasa bile) para vermek gerekiyorsa sizin de göndermeniz gerektiğini.

E bende çalışıyorum ama param bittiğinde annemden harçlık istiyorum. Bir şey olmaz bunlar ufak şeyler, takmayın kafanıza. Ne olmuş versin.

merhaba hanimlar,
merak ediyorum dusuncelerinizi.
Esinizin ailesinin durumu iyi, kvalidenin kendi maasi yok ama kocasi iyi para kazaniyor, istedigi gibi alir, giyinir, gezer, tozar. luks bir semtte yasar.
boyle bir durumda esiniz annesine harclik verirse rahatsiz olmaz misiniz?
Esime bir kere rahatsiz oldugumu belirttim, bir daha da hayatta demem. Kendisi bilir.
biz ikimizde maasliyiz, evin ihtiyaclarini bende karsiliyorum, en az onun kadar. Kendimi de tamamen kendim gecindirirm.
bizde rahatca geciniyoruz kendimize gore, ama bu annesine harclik verebilmesi anlamina mi gelir? Ben daha iyi yasayabilmemiz icin calisiyorum, calismasam rahat gecinemeyiz diye. Ama o ortak gelirimizden annesine verirse, benim annemin gunahi ne? onun da ihtiyaci hic yok benim parama, ama bende vereyim o zaman? ki vermem de sacma bir durum :/

İlla ihtiyaçtan verilmez anne babaya para.Annenin hoşuna gider oğlunun bu yaklaşımı zaten bunu her 2 güne bir yapmıyordur .Sizde verin bişeyler eminim oda destekler .Hem kendi annenizin de hoşuna gider.Herzamn verse ornegin 1 haftya 1 o anne der oğlum kendi evine bak zaten benim ihtiyacım yok diye...

İlla ihtiyaçtan verilmez anne babaya para.Annenin hoşuna gider oğlunun bu yaklaşımı zaten bunu her 2 güne bir yapmıyordur .Sizde verin bişeyler eminim oda destekler .Hem kendi annenizin de hoşuna gider.Herzamn verse ornegin 1 haftya 1 o anne der oğlum kendi evine bak zaten benim ihtiyacım yok diye...
bilmiyorum, belki de oyle dediginiz gibi olur. Zaten cok uzun zamandir veriyor mu onu da bilmiyorum, sadece bana su faturayi bu faturayi ode, onun taksidi bunun odemesi dedigi zaman sormak aklima geliyor senin paran noldu diye.

X