eşcinsellik hakkında ne düşünüyorsunuz?

onlar da insan. hasta değiller, sapık değiller, bizden bir farkları yok. ama yaşamları bizden daha zor bu ülkede.

Cokk yakinim boyle ama onunki ozentilikten meraktan degil gercekten hep oyleydi bildim bileli. Cok sevimli o kadar sevimliki pamuk gibi yuregi var kimseyi kiramaz erkek buarada. Saclarini uzatir cantalar takar cokkk guzel giyinir cok duzgun biri ve bence asla ama asla ayiplamak hakir gormek gerekmez o da insan ..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çok yanlış. Eşcinselliği kimi ayıplar kimi normal karşılar kimi de zaten eşcinseldir. Ama kişi ne olursa olsun ayıplanmamalı. Kiminin sağlığından dolayı kiminin tercihinden dolayı olan bir durum ama üniversiteye gelip o yaştaki insan çocuk gibi ergen gibi öyle olan insanı anlattığın şekilde yargılamaları alay konusu etmeleri tamamen saygısızlık. Eşcinsel olan bir kişi hakkında fikrini dile getirebilirsin ama fazlasını söyleyemezsin.. Allah bilir o laf eden insanlar ne haltlar yapıp onları normal buluyorlardır da eşcinsel diye bir insan onu yerden yere vuruyorlardır.. Bakış açısı değil de karakter devreye giriyor bence burada.. Fotoğraftaki duruma zaten yorum yok torunu yaşındaki 'Çocukla' evlenen adama ahlaksız yakıştırması bence az.

Eşcinsellik tercih, yönelim, özentilik veya sapıklık değil; tamamen doğuştan gelen bir durumdur. Ben bunu bilirim ve bu konu hakkında fikir ortaya koyma hakkına sahip değilim, hiç birimiz değiliz. Bizler, bir çoğumuz heteroseksüel kadınlar olarak ergenliğe girdiğimizde nasıl ki erkeklerden hoşlanıyorsak, eşcinseller yani homoseksüeller de hemcinslerinden hoşlanıyorlar. Bunu yargılamak, yoksaymak, ötekileştirmek, ne benim ne de bir başkasının haddine.

Aynı şey biseksüellik için de geçerli. Genelin sandığı gibi biseksüellik arada kalmışlık, farklılık merakı, sapkınlık falan değil. O da başlıbaşına bir cinsel kimlik. Dinlerin ne dediği, kimleri lanetleyip kimleri helak ettiği beni ilgilendirmiyor, eşcinsel, biseksüel ve transeksüel kişileri de ilgilendirmiyor. Çünkü onlar varlar ve her zaman aramızdaydılar, bir anda türemediler, sadece insanlar bazı şeylere bakış açısını değiştirdikçe bu insanlar haklı olarak ortaya çıkıyorlar.

İnsanların geneline iğrenç gelmesinin sebebi dinler ve toplum tarafından yasaklanmış olmasındandır. Siz bir grup insanı doğalarından dolayı baskılayıp değiştirmeye çalışırsanız onlar da canlarını tehlikeye atmamak için değişmeye çalışırlar ama bu imkansız olacağı için bir yerde patlak verir. O yüzden evlenip çoluk çocuğa karışıp gay olduğu için evliliğini bitirenlerle karşılaşıyoruz sık sık. Yani kimse sonradan sapıtıp(!) da gay olup yuvasını dağıtmaz. Bu insana cinsel kimliğini özgürce yaşaması için şans verilirse eğer kimseye zarar vermeden yuva dağıtmadan hayatını yaşar. Bunun bir tercih olmadığını da buradan anlayabiliriz; kimse bir tercih uğruna yuvasını dağıtmaz, toplumdan dışlanmak, her an ölüm tehlikesi altında yaşamak istemez.

Resim çok yerinde olmuş. Masumca el ele tutuşan kadın-erkek çift bizi rahatsız etmiyorsa, kadın-kadın, erkek-erkek, erkek-transeksüel çift de rahatsız etmemeli fakat toplumun bize dayattığı ahlak anlayışından dolayı malesef diğerlerine tiksinerek hatta şiddetle tepki gösteriyoruz. Bu insanların duygusuzca cinsellik yaşadıklarını düşünüyoruz, aşık olabildiklerini, sevgiyi hissedebildiklerini yoksayıyoruz.

Benim 3,5 aylık bir oğlum var. Eğer gay ise ve büyüdüğünde bunu hissedip benimle paylaşırsa çok doğal karşılarım, asla tepki göstermem çünkü bilirim bu durumun daha şimdiden onun doğasında olduğunu. Şaşırmam mı elbette şaşırırım, afallarım sonuçta bu her annenin karşılaştığı bir durum değil. Ama onu alır her zaman olduğu gibi bağrıma basar ve bu toplum karşısında ölene dek arkasında olurum.

Biz kabul etsek de etmesek de renkler her yerde, gökkuşağı her yerde...

Son düzenleme:
Eşcinsellik bana göre hastalıktır.
Ama o şekilde davranmak da hastalıktan daha aşaglıktır.

Heteroseksüel olduğunuzu ilk ne zaman anladınız?
Heteroseksüel olduğunuz için hiç dışlandığınız oldu mu?
Heteroseksüel olmanız aileniz tarafından yargılandı mı?

Empati...

Bu konuyla ilgili kafaları sıfırlarsak, yani yapılan tüm yorumları önyargıları vs. En basite indirerek düşünmeye çalışalım: TÜM CANLILAR kendi türlerini en sağlıklı şekilde devam ettirebilmek için evrilen bir mekanizmayla çalışıyorlar hayatın özünde bu var üremek nesilleri devam ettirebilmek... Bu canlılardan bazıları eşeyli bazıları ise eşeysiz üreme gerçekleştiriyorlar ( hatta bazıları iki şekildede üreyebiliyorlar ). İnsana bakacak olursak eşeyli üreme yapabilen bir canlı olduğunu zaten biliyoruz. Şimdi bu mantıkla yaklaştığımda eşcinsel bireylerin doğaya, tercih meselesi olmayan doğal süreçlere karşı çıktıklarını görüyorum.. Bu karşı çıkış tercihmiş değilmiş hormonalmiş veya yaratılışmış bilemem ama asla doğal ve normal kabul edilebilir bir durum değildir. Tabi bu onların heteroseksüellerden farklı bir muameleyi hakettikleri anlamına gelmiyor, ki orası bambaşka bir konu.

Just like Johnny Flynn said, 'the breath I've taken and the one I must to go on'.

Heteroseksüel olduğunuzu ilk ne zaman anladınız?
Heteroseksüel olduğunuz için hiç dışlandığınız oldu mu?
Heteroseksüel olmanız aileniz tarafından yargılandı mı?

Empati...

Bu sorular normalleştirilmiş anormal bir durumun ezberlenmiş sorularıdır. Bu yaklaşımı özellikle bu konunun tartışıldığı her ortamda duyarsınız hemde noktasına virgülüne kadar... Az önce yazdığım gibi basit düşünün doğal süreçlere uygun olan normaldir olmayan değildir.. Bu yüzden heteroseksüel olmak yargılanmaz, bi anda farkedilmez, sorgulanmaz...

Just like Johnny Flynn said, 'the breath I've taken and the one I must to go on'.

Düşünmüyorum :44:
Yaani doğrusu banane yahu ben değilsem beni ilgilendirmez ben eşcinsel olsam ilgilendirirdi banane başkasının seksüel tercihlerinden

Aaa sorunun devamı varmış pardon....

""bu sizin çocuğunuzun başına gelse tepkiniz ne olurdu?""

Kendi çocuğum olsa ne yapardım.Allah korusun çünkü hayatı zor olacak demek bu.Önce bir gider sebebini öğrenirdim hormon mu psikolojik mi psikolojikse tedavi hormonsa istiyorsa tedavi istemiyorsa ağlar üzülür ama o da öylesi nasipmiş der otururdum ne yaapyım.Çocuğa da yanlış bir şey yapmamak söylememek için psikolog psikolog dönerdim tavrım nasıl olmalı ona diye...Ne yaparsa(k) mutlu oluruz falan filan...

Son düzenleme:
Saygım elbet var, bu durumu normal olarak görüyorum.
Doğuştan olduğuna inanıyorum (gerçek eşcinsellerin)
Yeryüzünde ki eşcinsellerin %60 ' ı özentilikten, marjinallikten farklı olma çabasından ve uçkurdan %40 ise doğuştan.
3 yaşında ki bir kız ben erkeğim benim neden pipim yok diyebilir (çocuk dili ile abes kaçmamıştır diye umuyorum)
Veya 3 yaşında ki bir erkek çocuk annesinin rujunu sürebilir, parfümünü sıkabilir bu durumlar doğuştandır.
Doğuştan olan eşcinsellerde heteroseksüeller gibi doğal ve normaldir.

Şu bir gerçek çok insan tanıdım, çok duydum gördüğüm oldu türkiye için konuşuyorum ülkemizde ki gaylerin %90'ı aids hastası.
İşte bu işte bu noktaya bende saygı duymuyorum, uçkur düşkünü, sex delisi insanlar.
Fakat gerçekten doğuştan olan da gördüm.

Bu ikisini ayırmak gerek. Uçkur düşkünü hastalık delisi kimle yatıp uyandığını bilmeyen insanlar çoğunlukta.
Ve öyle ki özenti olacağım diye 15 16 yaşında eğilimler başlıyor işte bu hastalığın sapkınlığın ta kendisidir.

Belki kimi arkadaşlar bunu gerikafalilik olarak degerlendirebilirler ama ben kesinlikle bi alakası olduğunu düşünmüyorum allah kadını kadın erkeği erkek olarak yaratmış ona göre vermiş hem bedensel hem ruhen bir erkeğin başka bir erkekten hoslanmasi kabul edilebilir değildir allah Hz havvayı hz adem için yaratmıştır neden bir erkek değilde kadın olarak yaratmıştır çünkü dünyanın kanunu bu aynı cinsten kişilerin birbiriyle olması sapıklıktan başka birşey değil ailenin olusabilmesi yuva kurulabilmesi soyun devam etmesi karşı cinsin ilişkisiyle olur bence öyle insanlar kesinlikle tedavi olmalı Müslümanlığa yakışmaz.

Eşcinsel insanları asla normal görmem fakat asla o insanlara saygısızlık etmem laf etmem asla o kişiyi ezip gururunu İncitmem kendi tercihidir hoş görmesem bile o insanı Kırmam herkesin kendi hayatı kimin haddine karismak

Aram MP3 adındaki şarkıcı o lafları söyledikten sonra Conchita'dan özür diledi, yanlış tercüme dedi daha sonra da şaka yapmıştım dedi. Conchita ile sarıldılar falan daha sonra. Bi iltifatlar falan... Conchita da ona iyi davrandı. Gazeteciler Conchita'ya Aram mp3'yi sorduklarında "bunu kötü tercüme ve şaka olduğunu söyledi, şaka bile olsa komik değil. benden özür diledi. bence o dersini aldı." dedi.

Estetik algımızı bozuyor diyorsunuz, 2012'den beri yarışmaya katılmıyoruz yani televizyondan da yayınlanmıyor, istemeyen izlemez. Neden katılmadığımız yarışmanın birincisini eleştiriyoruz, konuşuyoruz? Ben beğendiğim için konuşurum ama insanlar neden beğenmedikleri şeyler hakkında konuşmaya devam ederler anlamıyorum açıkçası. Neden zaman harcarlar? Adam birinci olarak herkese gayet güzel bir cevabı verdi bence. Estetik algınıza ters ise videosuna da bakmazsınız olur biter. Oğlumla nasıl izleyeceğim diyenler var, zaten televizyonlarımızda gösterilmiyor, ben bir kere bile görmedim onu bizim TV'lerde. Oğlunla birlikte videosunu izlemezsin olur biter. Conchita'nın bir sözünden alıntı yapmak istiyorum: "Hiçbir ayrımcılığın yapılmadığı günleri görecek olan nesil henüz doğmadı." Bahsettiği ayrımcılık sadece cinsel ayrımcılık değil. Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinlemeye tenezzül etmeyen Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon, Conchita Wurst'ü özel olarak davet etti, onunla sohbet etti ve hakkında konuşma yaparak barış ve eşitlik mesajları verdi. Sevin veya sevmeyin, kabul edin ya da etmeyin, Conchita birşeylerin sembolü oldu ve siz duymasanız da önemli adımlar attı. Biz yıllardır Avrupa Birliğine girme muhabbeti yapaduralım, Conchita Wurst Avrupa Parlamento'sunda konuşma yaptı. Herkes istediğini yapmakta özgür, hakkında olumsuz konuşan homofobik insanların hayatta büyük bir başarısı var mı merak ediyorum.

yine en olmayacak bir yerde, sinirimin bozulacağını bile bile bu konulara giriyorum ama gerçekten inanılmaz bir nefret ve cehalet içeriyor çoğu kişinin konuşmaları. öncelikle eşcinsellik bir tercih değildir, yönelimdir. yani bir var oluş biçimidir. insanlar bunu seçmezler, böyle var olurlar.
haaa isteyen insan sırf merakından kendi hemcinsiyle sevişmeyi de deneyebilir. yani eşcinsel olmadığı halde eşcinsel ilişki yaşayabilir. karşılıklı rızayla yaşanan her ilişki normaldir. bunu da yargılayamazsınız. anlayacağınız, sizi hiç ilgilendirmez=)
ayrıca birçok kişinin transseksüellikle eşcinselliği karıştırdığını da görüyorum.
eşcinsel bir erkek kendini erkek gibi, eşcinsel bir kadın ise kendini kadın gibi hisseder. sadece kendi cinsinden hoşlanır.
kendisini karşı cinse ait gibi hisseden insanlara transseksüel denir, eşcinsel değil.

temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp çok manalıymışçasına şu bahaneyi sunan arkadaşa da şunu söyleyelim, "sen önce her sevişmende korunmayı bırak, ondan sonra bu saçma argümanla DOĞAL olan da DOĞAL olan diye karşımıza gel".
biz değil miyiz bugün doğum kontrol sektörüne tonlarca para döken? yani üremek için değil, zevk almak için sevişen.
insan, cinselliği sadece üremek için değil, haz için yaşayan nadir canlılardan biridir.
bu yüzden hayatımızda yüzlerce, binlerce kez sevişiriz ama en fazla 3-4 çocuk yaparız. yani sevişmelerimizin yüzde 99.9u üreme amaçlı değildir. ayrıca biliyorsun ki, eşcinseller sağlıklı üreme donanımlarına sahiptirler. yani istedikleri zaman üreyebilirler. bu, onların zevk, duygu ve haz odaklı sevişmelerini kendi hemcinsleriyle yapmak istediği gerçeğini değiştirmez.

ha ordan burdan işi din boyutuna taşımaya hazır pırtlamak üzere bekleyenlere de şunu söylüyorum,
ben bir müslümanım, eşcinsellik mevzusu hakkında yapılan en küçük saygısızlıkta da tüm varlığımla bu saygısızlıkları yapanların karşısında olacağım.
ben dini sizin algılarınıza ve kalıplarınıza göre yaşamıyorum ya da bir başkası o dini tamamen reddediyor ve hiç yaşamıyor diye ne yapacaksınız? ne yapabilirsiniz? siz kendinizde başkalarının var oluşuna saygısızlık yapma hakkını nasıl bulabiliyorsunuz?
böylesi bir nefret suçuna böyle fütursuzca iştirak etme cüretini kendinizde nasıl buluyorsunuz?

Yazdıklarınızın hiçbirini okumadım eminim çoğu kişi zırvalamıştır.Ama bir sürü tanıdığım var.Öncelikle erkekler kadın ,kadınlar erkek olmak istemiyor.Ayrıca ilişkide kadın erkek rolleride yok.Hiçbiri sapık yada sapkın değil.Tek istekleri mutlu olmak.İşin günah kısmına asla ve asla girmiyorum bile.Bu insanları Allah yarattı,tıpkı sizi yarattığı gibi.Ben müslümanım ve insanların çoğu müslüman.Dua ediyorlar oruç tutuyorlar.Sorarım size kim ister yasal hiçbir hakkı olmamasını? Sevgilisiyle el ele dolaşamamayı? Kim ister çocuk sahibi olamamayı? Kim ister sadece sizin herkesin yaşadığı hisleri yaşadığı için sapık bilmemne olarak anılmayı? Ben söyliyim kimse istemez! Bu insanları Allah yarattı.Sen dalga geç alay et aşağıla diye değil.Allah değerli gördü ve yarattı.Sen kimsin de Allahın yarattığını yargılıyorsun? Unutmayın hiç kimse eleştirdiği şeyi yaşamadan ölmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…