- 17 Ağustos 2023
- 7.684
- 22.182
- 268
- Konu Sahibi Ogretmenhanmmm
-
Ay okurken ben bile cinnet geçirdim kaynananizin tavirlariniza siz nasil dayaniyorsunuz bu kadina?Ha bide depremden sonra abisi bize para ve kıyafet yardımı yaptı mağazacı diye.Kaynanam onunda lafını yaptı eşime abin size onkadar yardım etti diye.Eşimde bu bir lütuf değil anne yapması gerekeni yaptı tanımadığımiz insanlar yardımlar yaptılar dedi.Kaynanamda nankörlük yapma diye bir ton laf etti.O kadar çok doluyum ki anlatamam
Çok teşekkür ederim ben inanıyorum toparlanacagizÇok zor şeyler yaşamışsınız deprem, kayıplar ve ardından gelen psikolojik sorunlar. Kayınvalideniz de eve düşen yıldırım gibi yani başka bir afet. Bir çözüm sunamıyorum çok arada derede kalmışsınız eşinizle. Sabır diliyorum sadece bebeğinizle mutlu günleriniz yakın olur inşallah
Boyle bir yuva, yuva sayilmaz. Eşin seni basbaya ezdiriyor. Esim asla ezdirmiyor derken ne kadar komik gorunuyor bunlari yasayan kadinlar. Esin seni nasil ezdirmez biliyor musun? Bir gün oturur evde ciddi bir konuşma yapar, tek laf edilmeyecek karima der ondan sonrada sana tek laf edilmez iste o zaman dersin eşim asla ezdirmedi beni diye. Eşinle sorununda var. Adam simarik cocuk gibi işe geç gidiyor sen sanki onun ablasi yada bakicisisin neden gec gitti diye azarini yiyorsun, yetmiyor bu sikintili donemde psikolojik sorunlarini aşamiyor, seni koruyamiyor sana saglikli huzurlu bir ortam sunamiyor, çabalamiyor. Anneniz babaniz siz boyle ailelerin elinde ezik bir hayat yasayin diye mi buyutuyor. Buyuk konusmayayim ilerde kizim yada oglum şu rezilligi cekio yuvam icin aileme soyleyemem burda laflari yiyip kavgami edip oturacagim derse felaket bozulurdum emeklerim haram zikkim olsun o rezillikte yasayacaksan der yuzune bakmazdim.Ne kavgalar laflar ettim bir bilseniz.Eşim için susuyorum.Eşim asla ezdirtmiyor ama kaynanam ne yapıp edip üste çıkıyor.Aileme diyemedim.Deseydim babamlar beni çeker alırdı.Esimle sorunum yok çok seviyoruz birbirimizi.Ama babam çok sert bir adam.Duyarsa hamile bile olsam çeker alir beni.Yuvam dağılmasın diye aileme yansıtmıyorum.Kaynanamla çok konuştum.Ailemi arayıp ufak birşey derse babam hiç beklemez çeker alir beni.
Eşim zaten ailesini karşisina alıp bu dediklerinizin hepsini dedi karımı ezdirtmem size sizinle görüşmek istemiyorum dediğinde hastaneye yatırırız seni diyip tehdit ettiler.Ayrica eşimle 8 senedir beraberiz hala beni kurban olduğum diye sever bugüne bugün 1 kere bile üzmedi.Askerde gözünün önünde arkadaşlari şehit oldu.Evlendik Evlat kaybettik birbirimize kenetlendik .Deprem oldu 3 gün sokakta kaldık birbirimize kenetlendik.Bugune kadar 8 senedir beni hiç üzmedi sağolsun.Çocuk gibi işe gitmiyor değil ağır ilaçlar kullanıyor şuan hamileyim diye 2 işte çalışıyorBoyle bir yuva, yuva sayilmaz. Eşin seni basbaya ezdiriyor. Esim asla ezdirmiyor derken ne kadar komik gorunuyor bunlari yasayan kadinlar. Esin seni nasil ezdirmez biliyor musun? Bir gün oturur evde ciddi bir konuşma yapar, tek laf edilmeyecek karima der ondan sonrada sana tek laf edilmez iste o zaman dersin eşim asla ezdirmedi beni diye. Eşinle sorununda var. Adam simarik cocuk gibi işe geç gidiyor sen sanki onun ablasi yada bakicisisin neden gec gitti diye azarini yiyorsun, yetmiyor bu sikintili donemde psikolojik sorunlarini aşamiyor, seni koruyamiyor sana saglikli huzurlu bir ortam sunamiyor, çabalamiyor. Anneniz babaniz siz boyle ailelerin elinde ezik bir hayat yasayin diye mi buyutuyor. Buyuk konusmayayim ilerde kizim yada oglum şu rezilligi cekio yuvam icin aileme soyleyemem burda laflari yiyip kavgami edip oturacagim derse felaket bozulurdum emeklerim haram zikkim olsun o rezillikte yasayacaksan der yuzune bakmazdim.
Öncelikle geçmiş olsun, şükür ki canınız sağ.. Fakat tam olarak ne zaman kendi aklınızla hareket etmeyi düşünüyorsunuz?Kızlar 3 senelik evliyim. Ben hataylıyım eşim Aydınlı.Eşimle Üniversite de tanıştık.Üniversiteyi bitirdikten sonra askere gitti.6 yıl sevgili kaldık.Eşim askerden geldikten sonra eşimin psikolojisi bozuk gelmişti.Evlenmeye yakın tamamen depresyona girmişti.İşsizlik felan.Sonra hastaneye yattı.Bu süre zarfında hep yanında oldum.Depresyon dendi.Sonra 2021 yılında evlendik.Aydında iş sıkıntısı yüzünden yapamayıp hataya ailemin olduğu şehire taşındık.Orada çok güzel düzenimizi kurduk.İkimizde çalışıyorduk ki deprem oldu bütün düzenimiz bozuldu.Depremden sonra Aydın'a geri dönmek zorunda kaldık.Bu süre zarfinda ben işsiz kaldım.Esim çalıştı.Ailemde bizim tuttuğumuz evde kaldık.Kayin validem bana ev ev üstüne olmaz ailen ne zaman ev tutacak dedi.Halbuki ailemle depremden çıkmışız pskolojimiz kötü herseyimizi kaybetmişiz.Sonra Ailem tekrar hataya döndü.Kız kardeşim bizimle kaldı annemler devlet memuru kalacak yerleri yok Hatay'da diye kardeşin seninle kalsın dediler.Kayin validem yine."Kardesinin burda durması olmaz bakamazsınız akrabaların yanında kalsin diye laf etti.Tabi ben artık dayanamayıp patladım.Sonra kardesimde hataya döndü
Üzerine eşimin önce amcası sonra babaannesi vefat etti.Eşiminde pskolojisi yeniden kötü olmaya başlamıştı.Bende artık psikolojim gitmişti.Sonra hamile olduğumu öğrendim.Şimdi ise 3 aylık hamileyim iş bulamıyorum.Hamileyim diye işe almıyorlar
kaynanam hamileliğini gizle işe gir tek maaşla olmaz diyor sürekli.Eşimde çalisma diyor.Eşim de üniversite mezunu ben de
Ben öğretmenlik mezunuyum eşim de radyo Tv mezunu
Şimdi fabrikada işçi olarak işe başladı.Eşim ilaç kullandığı için ara ara işe geç kalıyor.Kayin validem beni suçluyor
Ben size evlenmeyin daha erken demiştim diyor.Birbirimizi çok severek evlendik.Eşim sevgiliyken çok çalışkan bir insandı.Piskolojisi ne zaman bozuldu o zaman kendini saldı.Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çok çaresizim.Eşime ünipolar depresyon teşhisi kondu.Kayin validem dahil ailesi eşime bilerek yapıyor sorumsuz diyip suçluyor.Depremden çıktık diyorum sevdiklerimizi kaybettik herseyimizi kaybettik diyorum.Artik kendinize çeki düzen verin sorumsuzsunuz gibi laflar diyor.Ben gerçekten yoruldum
şimdi ailem Hatay'da konteyner da kalıyorlar bizde Aydın'da ev tuttuk.Yeniden ayağa kalkmaya çalışıyoruz.Üstelik şimdi 3 aylık hamileyim.Ne yapsam hep ben suçlanıyorum.Hamileyim diye sancım oluyor abartma bitek senmi hamile kaldin ya da herkes 9 ay çalışıyor gibi laflar ediyor.
Eşim işe geç kalıyor kayın validem önce eşimi sonra beni çocuk gibi azarlıyor.Evimizi yeni tuttuk yeni yerleştirdik.Şimdilik kaynanamlarda kalıyoruz mecburen .O kadar çok yoruldum ki artık .Bir yandan eşimin piskolojisi ilaç kullandığı için ara ara işe geç kalmaları. Bir yandan kayın validem
bir yandan maddiyat durumu hamilelik hormanlar kafayı yiyeceğim.
Boyle bir yuva, yuva sayilmaz. Eşin seni basbaya ezdiriyor. Esim asla ezdirmiyor derken ne kadar komik gorunuyor bunlari yasayan kadinlar. Esin seni nasil ezdirmez biliyor musun? Bir gün oturur evde ciddi bir konuşma yapar, tek laf edilmeyecek karima der ondan sonrada sana tek laf edilmez iste o zaman dersin eşim asla ezdirmedi beni diye. Eşinle sorununda var. Adam simarik cocuk gibi işe geç gidiyor sen sanki onun ablasi yada bakicisisin neden gec gitti diye azarini yiyorsun, yetmiyor bu sikintili donemde psikolojik sorunlarini aşamiyor, seni koruyamiyor sana saglikli huzurlu bir ortam sunamiyor, çabalamiyor. Anneniz babaniz siz boyle ailelerin elinde ezik bir hayat yasayin diye mi buyutuyor. Buyuk konusmayayim ilerde kizim yada oglum şu rezilligi cekio yuvam icin aileme soyleyemem burda laflari yiyip kavgami edip oturacagim derse felaket bozulurdum emeklerim haram zikkim olsun o rezillikte yasayacaksan der yuzune bakmazdim.
Ay bide boyle ogretmen hanimlarin actiklari konularin cogunlugu bi minvalde oluyor daha bir ayar oluyorum. Okumus etmiş kadinlar nasil kendine reva goruyor. Senin elinde meslegin var imkanin var hayatini surdurebilirsin, yeniden şekillendirebilirsin neden çekiyorsun kayinvalide azari cidden merak ediyorum. Klasik cevapta yuvam için çocugum için jsjsnsjs
Evet bir mesleğim var eşiminde bir mesleği var o Gazateci ben de öğretmenim.Ben kendimi ezdirtmiyorum zaten. Lafı söylüyorum kavgayı ediyorum.Ailem bilmiyor çünkü depremde çok kişiyi kaybettiler konteyner da kalıyorlar.Kaynanamla olan sorunları onlara yansıtmak istemedim.Ben konuyu dertleşmek amaçlı açtım.Yuvam için diyip dalga geçmişsiniz fakat benim sorunum eşimle degil. Ben 3 buçuk aylık hamileyim şuan okullar beni hamileyim diye almıyor Eşim 2 işte çalışıyor.İster istemez zorlanıyor uyanmakta..Eşimle aramda bir sorun yok.Bütün sorunlari ikimiz çektik .İkimiz üstesinden geldik.Çalismayan yan gelip yatan bir eş olmadı hiç bir zaman.Okurken bile çalışıyorduk ikimizde.Depremden sonra hayatımız altüst oldu maalesef.Hayata 0 dan başlamak zorunda kaldık .Şimdi ise ikimiz birbirmize kenetlenip yeniden ayağa kalkmaya çalışıyoruz.Boyle bir yuva, yuva sayilmaz. Eşin seni basbaya ezdiriyor. Esim asla ezdirmiyor derken ne kadar komik gorunuyor bunlari yasayan kadinlar. Esin seni nasil ezdirmez biliyor musun? Bir gün oturur evde ciddi bir konuşma yapar, tek laf edilmeyecek karima der ondan sonrada sana tek laf edilmez iste o zaman dersin eşim asla ezdirmedi beni diye. Eşinle sorununda var. Adam simarik cocuk gibi işe geç gidiyor sen sanki onun ablasi yada bakicisisin neden gec gitti diye azarini yiyorsun, yetmiyor bu sikintili donemde psikolojik sorunlarini aşamiyor, seni koruyamiyor sana saglikli huzurlu bir ortam sunamiyor, çabalamiyor. Anneniz babaniz siz boyle ailelerin elinde ezik bir hayat yasayin diye mi buyutuyor. Buyuk konusmayayim ilerde kizim yada oglum şu rezilligi cekio yuvam icin aileme soyleyemem burda laflari yiyip kavgami edip oturacagim derse felaket bozulurdum emeklerim haram zikkim olsun o rezillikte yasayacaksan der yuzune bakmazdim.
Ay bide boyle ogretmen hanimlarin actiklari konularin cogunlugu bi minvalde oluyor daha bir ayar oluyorum. Okumus etmiş kadinlar nasil kendine reva goruyor. Senin elinde meslegin var imkanin var hayatini surdurebilirsin, yeniden şekillendirebilirsin neden çekiyorsun kayinvalide azari cidden merak ediyorum. Klasik cevapta yuvam için çocugum için jsjsnsjs
Aynı şeyi yapmayı düşünüyorum inan burada duzenimi oturtup görüşmek istemiyorum..Bütün baglantimi keseceğim.Psikoga gidiyoruz bu arada depremden dolayı .Bazen hala gece 4 te uyanıp korkuyoruz.Bu yüzden zaten gidiyoruz psikologakv tam cinnet geçirmelik aslında ağzına bir güzel s*çsan yine cesaret edemez ama eşine söyle anneni görüyorsun ben onunla muhatap olmak istemiyorum diyeceksin ve iletişimi kesiceksin. Eşinde senin kararına saygı duyacak. ve ikinizde psikoloğa gidin lütfen.
Egede de kaynana sorunu varmış şaşırdım açıkçası. Neden her dediğini takıp da burda paylaşma gereği duydunuz anlayamadım. Yaşlar kaç
Cok zor seyler yasamissiniz, amacim dalga geçmek degildi inanin. Yorumumda gercekten asiri olmus o konuda ozur diliyorum. Yinede esinizin ailesine sessiz kalmasi konusunda ayni dusunuyorum. Kv hem sizi azarliyor hem esinizi tehtit ediyor çok tehlikeli bir insan.Evet bir mesleğim var eşiminde bir mesleği var o Gazateci ben de öğretmenim.Ben kendimi ezdirtmiyorum zaten. Lafı söylüyorum kavgayı ediyorum.Ailem bilmiyor çünkü depremde çok kişiyi kaybettiler konteyner da kalıyorlar.Kaynanamla olan sorunları onlara yansıtmak istemedim.Ben konuyu dertleşmek amaçlı açtım.Yuvam için diyip dalga geçmişsiniz fakat benim sorunum eşimle degil. Ben 3 buçuk aylık hamileyim şuan okullar beni hamileyim diye almıyor Eşim 2 işte çalışıyor.İster istemez zorlanıyor uyanmakta..Eşimle aramda bir sorun yok.Bütün sorunlari ikimiz çektik .İkimiz üstesinden geldik.Çalismayan yan gelip yatan bir eş olmadı hiç bir zaman.Okurken bile çalışıyorduk ikimizde.Depremden sonra hayatımız altüst oldu maalesef.Hayata 0 dan başlamak zorunda kaldık .Şimdi ise ikimiz birbirmize kenetlenip yeniden ayağa kalkmaya çalışıyoruz.
Egede de kaynana sorunu varmış şaşırdım açıkçası. Neden her dediğini takıp da burda paylaşma gereği duydunuz anlayamadım. Yaşlar kaç siz
Bende öyle düşünüyorum hepinizin güzel yorumları için teşekkür ederim bu arada. Dertleşmek iyi geldi banadaCok zor seyler yasamissiniz, amacim dalga geçmek degildi inanin. Yorumumda gercekten asiri olmus o konuda ozur diliyorum. Yinede esinizin ailesine sessiz kalmasi konusunda ayni dusunuyorum. Kv hem sizi azarliyor hem esinizi tehtit ediyor çok tehlikeli bir insan.
Umarim cocuk dogmadan once kv ile baginizi koparir ve mutlu olursunuz.
Sizi o kadar iyi anliyorum ki.Aydinli varsa iyileri de var kusura bakmayın.Kızlar 3 senelik evliyim. Ben hataylıyım eşim Aydınlı.Eşimle Üniversite de tanıştık.Üniversiteyi bitirdikten sonra askere gitti.6 yıl sevgili kaldık.Eşim askerden geldikten sonra eşimin psikolojisi bozuk gelmişti.Evlenmeye yakın tamamen depresyona girmişti.İşsizlik felan.Sonra hastaneye yattı.Bu süre zarfında hep yanında oldum.Depresyon dendi.Sonra 2021 yılında evlendik.Aydında iş sıkıntısı yüzünden yapamayıp hataya ailemin olduğu şehire taşındık.Orada çok güzel düzenimizi kurduk.İkimizde çalışıyorduk ki deprem oldu bütün düzenimiz bozuldu.Depremden sonra Aydın'a geri dönmek zorunda kaldık.Bu süre zarfinda ben işsiz kaldım.Esim çalıştı.Ailemde bizim tuttuğumuz evde kaldık.Kayin validem bana ev ev üstüne olmaz ailen ne zaman ev tutacak dedi.Halbuki ailemle depremden çıkmışız pskolojimiz kötü herseyimizi kaybetmişiz.Sonra Ailem tekrar hataya döndü.Kız kardeşim bizimle kaldı annemler devlet memuru kalacak yerleri yok Hatay'da diye kardeşin seninle kalsın dediler.Kayin validem yine."Kardesinin burda durması olmaz bakamazsınız akrabaların yanında kalsin diye laf etti.Tabi ben artık dayanamayıp patladım.Sonra kardesimde hataya döndü
Üzerine eşimin önce amcası sonra babaannesi vefat etti.Eşiminde pskolojisi yeniden kötü olmaya başlamıştı.Bende artık psikolojim gitmişti.Sonra hamile olduğumu öğrendim.Şimdi ise 3 aylık hamileyim iş bulamıyorum.Hamileyim diye işe almıyorlar
kaynanam hamileliğini gizle işe gir tek maaşla olmaz diyor sürekli.Eşimde çalisma diyor.Eşim de üniversite mezunu ben de
Ben öğretmenlik mezunuyum eşim de radyo Tv mezunu
Şimdi fabrikada işçi olarak işe başladı.Eşim ilaç kullandığı için ara ara işe geç kalıyor.Kayin validem beni suçluyor
Ben size evlenmeyin daha erken demiştim diyor.Birbirimizi çok severek evlendik.Eşim sevgiliyken çok çalışkan bir insandı.Piskolojisi ne zaman bozuldu o zaman kendini saldı.Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çok çaresizim.Eşime ünipolar depresyon teşhisi kondu.Kayin validem dahil ailesi eşime bilerek yapıyor sorumsuz diyip suçluyor.Depremden çıktık diyorum sevdiklerimizi kaybettik herseyimizi kaybettik diyorum.Artik kendinize çeki düzen verin sorumsuzsunuz gibi laflar diyor.Ben gerçekten yoruldum
şimdi ailem Hatay'da konteyner da kalıyorlar bizde Aydın'da ev tuttuk.Yeniden ayağa kalkmaya çalışıyoruz.Üstelik şimdi 3 aylık hamileyim.Ne yapsam hep ben suçlanıyorum.Hamileyim diye sancım oluyor abartma bitek senmi hamile kaldin ya da herkes 9 ay çalışıyor gibi laflar ediyor.
Eşim işe geç kalıyor kayın validem önce eşimi sonra beni çocuk gibi azarlıyor.Evimizi yeni tuttuk yeni yerleştirdik.Şimdilik kaynanamlarda kalıyoruz mecburen .O kadar çok yoruldum ki artık .Bir yandan eşimin piskolojisi ilaç kullandığı için ara ara işe geç kalmaları. Bir yandan kayın validem
bir yandan maddiyat durumu hamilelik hormanlar kafayı yiyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?