Eş kişisiyle gelişmeler (!)

Teşekkür ederim. On iki yıllık devlet memuruyum. Şu an ev tapusu bende. Aylardır tek kuruş vermiyorum ona. Planım az cok belli.
Ayrıldıktan sonra kendimin de çocukların da huzurlu, mutlu olmasını cok istiyorum. Bu gerçek olur mu, yoksa daha mı zor olur bilmiyorum

Sız kapılarınızı tamamen kapatmışsınız gibi geldi bana, eşinize müsvedde diyorsunuz. Terapiye istemeyerek gidiyorsunuz. Bir kere öncelikli olarak bu evliliği devam ettirmek istiyor musunuz istemiyor musunuz buna karar vermelisiniz. Kapitalist dünyanın hadi bugün de şunlar için olsun diye koyduğu günler için birbirinizi kırmayın. Özel olan günler size özeldir, herkes aynı günü kutluyorsa o gün özel değildir

Özel gün değil aslında önemli olan. Hiçbir zaman değer gormuyum ya hani terapi belki zerre kadar ise yaramıştır diye öyle ümit ettim. Ama ben kimim ki ondan bir hediye bekliyorum ya da bir canım kelimesi bekliyorum. Bunlar gerçek çiftler arasında oluyormuş galiba.
Sabah birbirini öpüp evden çıkan çiftler varmış, eve gelince birbirlerine sarılırlarmis, oturup sohbet edip çay içerlermis falan. Ele ele tutusurlarmis. birbirlerinden para,sevgi, iletişim esirgemezlermis. Gerçekten böyleymiş çiftlerin arasi. Takım ruhu ve bağlılık falan olurmuş. Bizde benden sevgi, ilgi ve kendi kazancimi esirgeyen bir adam var. Ailesini tepeme oturtup bizimkileri dışlayan bir adam. Nereden tutsam elimde kaldı. Mucize çözüm varsa bana yol gösterin.

Sizin ikili ilişkiler, yalnız kalma, kendine değer verme ile ilgili çok ciddi yanlış inançlarınız var bu evliliği sürdürdüğünüzden belli, neden düzelmesi imkansız olan eşiniz ile terapiye gitme yerine bireysel terapiye ayırmıyorsunuz o bütçeyi?
Hep bahsettiğiniz gücünüzü toplamayı bireysel terapi ile yapabilirsiniz. En azından eş kişisi ile gitmekten daha faydalı bir kişisel yatırım olur. Ah en yakın arkadaşımın annesine o kadar benziyorsunuz ki... Keşke onu sizinle tanıştırma imkanım olsa da kızlarınızın gözünden büyüdükleri evi ve 10 senedir ailesiyle neden görüşmediğini, kendini o evde büyüdükten sonra toparlayıp yanlış erkeklerin peşinde olmamak için gördüğü terapileri anlatsa size.

O arkadaşınızdan bahsetmiştiniz hatırlıyorum biraz. Kaç uzmana danıştım ben bu durumu. Kizlar böyle bir ailede büyüyüp yanlış kodlamalar edinmesinler, yanlış kişilere ilgi duymasınlar dedim. Ama aldığım cevap: anlattıklarınız boşanma icin yeter sebep değil, özellikle çocuklar varsa. Bu durumda aile ortamında büyümeleri daha tercih edilir vs. dediler. Ben buraya yıllarca konu açmadım alacağım cevabı bildiğim için. Şimdi ise fikrim değişti. Bu bile benim için büyük bir gelişme. Kendimi toparlarsam altından kalkacağıma inanıyorum. Sadece maddi manevi cok güçlü olmadığım için hemen eyleme gecemiyorum
Bu hafta terapistle görüşecegim bu konuyu zaten. Ben terapiye kendim ve çocuklar için başladım, o istedi aile terapisi yapmayı. Terapide eş kişisine sordu, geçmişe dönseniz ne yapardınız falan dedi. O da cevaben "bahçeyi en baştan satar, bu duruma düşmezdim, eşime sıkma canını canım, bunları aşacağız derdim" dedi. Böyle deyince de ben de pişman sandim
Yanlış inançlarimin yanlış kodlamaların farkındayım, bunları aşıp daha sağlıklı olmayı deniyorum inşallah başarırım.

Son düzenleme:
da cevaben "bahçeyi en baştan satar, bu duruma düşmezdim, eşime sıkma canını canım, bunları aşacağız derdim" dedi. Böyle deyince de ben de pişman sandim
İçim cız etti, şuna bile umutlandıysan beklentilerin epey düşmüş. Birbirine günaydın diyen, sarılan öpen, sohbet eden, birbirinden sevgi, ilgi, maddiyat sakınmayan çiftlerden bahsetmişsin halbuki gerilerde.

Evet beklentim o kadar az ki normal evliliğin bu olduğuna inanmisim artık

artık beklentiye girmek yerine harekete geçin ve kendinize yeni bir hayat kurun.
Olmazları oldurmaya çalışmak sadece sizi yıpratır

Isin vahametini anladigi falan yok. Sadece bosanmamak icin bu duruma katlaniyor, evliligini kurtarmak icin degil de sen istedigin icin terapiste gidiyor. Eski halinize donup de bosanmadan vazgecince yine hersey eskisi gibi olacak. Degisen gorulmedi simdiye kadar. Insan yedisinde neyse yetmisinde de odur.

Ben sizi üzmek icin yazmadim, son zamanlarda birkac calisma grubunda bulundum. Gruplarda ki kadinlar cesitli hastaliklar problemlerle ugrasiyorlardi. Bu hatalik ve problemlerin köküde aileden geliyordu. Ben bu hassasiyet ve duygu durumuyla yazdim.

Terapiste gitmeyi kendi istedi ben değil. İşte duzeltecegiz, eskisinden daha iyi olacağız, terapiste birlikte gidelim ben sizi bırakmam vs deyince inandım. Kim olsa bir ihtimal umitlenmez mi? Güya babasına demiş ki kimin yüzünden askitoyla aram açılırsa bedelini ödetirim. Hepsi fos, hepsi kandırma çıktı. Yani aklim almıyor, neden yani? Bir insan bunu niye yapar? Kim bile isteye mutsuz olmayı seçer, kendi isteğiyle ailesini dağıtır?

Bunu da biliyorum. Bazı insanlar sabrımı cok zorlayıp sonra fevri davrandigimi söylüyor. Gerçekten fevri mi davranıyorum öyleyse hata etmeyeyim diye birçok uzmana danıştım. Aldığım cevap hep aynı oldu: hakaret, şiddet yoksa çocuk buna şahit değilse devam et. Evet bunlar yok ama ben cok mutsuzum.
Hatta bir dr dedi ki şeker hastaları şeker yiyemez bundan mahrumdur ama hiç şeker yemeyecekleri anlamına gelmez, böyle düşün dedi

artık beklentiye girmek yerine harekete geçin ve kendinize yeni bir hayat kurun.
Olmazları oldurmaya çalışmak sadece sizi yıpratır
Çalışmalara başladım zaten. Yine de ümit işte, belki ciddiyetimi görünce bu saçma ötesi mantiksiz hallerini sorgular diye ümit. Çünkü yaptığı şeylerin hiçbir mantığı yok. Kendi ayağına sıkar mi insan

kimse değişmez. evliliği bozmak kolay değil ama ilişki bir kere kangren olmuşsa kesip atmak gerekir.

Siz ne düşünüyorsunuz
Ben 21 yılı bitiriyorum 3 çocuk var ailemde yok evlendikten 10 yil sonra disardan 2 universite bitirdim ama hic çalışmadım hep engel oldu kendisi sürekli çalışıyor maddi durumu cok cok iyi ama ailesine benim ömrümü kendi kazandığını yedirdi yıllarca hala da yapıyo ama bize ne yapsa burnumuzdan getiriyo ben hep susup Allaha bırakıyorum psikoloğa falan asla gitmez ama sizin durum da hic degilse bir işiniz var çocuk yok

Terapiste gitmeyi istemesi bosanma surecini uzatnak icin.
Evlilik suresince alinan mallar paylasilir. Belki bu surede o da bunlari baskakarinin uzerine devredecek belki. Bilmiyorum ama cok da bir cabasi yok gibi.

Terapiste gitmeyi istemesi bosanma surecini uzatnak icin.
Evlilik suresince alinan mallar paylasilir. Belki bu surede o da bunlari baskakarinin uzerine devredecek belki. Bilmiyorum ama cok da bir cabasi yok gibi.
Ev benim üzerime zaten. Bilmiyorum amacınin ne olduğunu

İki çocuk var bizde. Çocuklardan sonra iyice zivanadan çıkti. En son hamileyken ailesiyle arkamdan iş çevirip bana doğumdan sonra söylemeleri beni sarstı.
Benim insanlara tahammülüm yüksektir ama o kadar mutsuz ediyor ki beni. Bir yıl kadar bir süre lazım bana ama ona bile sabredemeyecek duruma sokuyor. Her hareketi benim ne kadar önemsiz oldugumu hissettiriyor.
Yorgunluktan koltukta uyuya kalmışım bu akşam. Kızlarin gürültüsüne kaç defa sicradim. En sonunda küçük olan gelip saçlarımi yoldu birkaç kez, mecbur kalktım. Çocuğu alayım da annesi biraz rahat etsin demek bile yok. Sadece nefret hissediyorum

kimse değişmez. evliliği bozmak kolay değil ama ilişki bir kere kangren olmuşsa kesip atmak gerekir.
Ben kabul etmek istemesem de yoluna koymak için cabalasam da düzelecek bir tarafı kalmamış görünüyor. Evet belki benim yerimde başkası olsa devam edebilir ama ben cok mutsuz hissediyorum.

İstemıyorsan zorlama .Bir kez gelıosun bu hayata .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…