• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş kişisiyle gelişmeler (!)

Ben uzaktan takılıyorum onlarla😉
En iyisi. Ben de uzak kalmak isterdim ama eş kişisi özgür bırakmadı. İnanın sütü yoğurdu bile bir saat yol gidip anasının komşusundan alıyordu birkaç ay önceye kadar. O kadar müdahil ediyordu hayatımıza. Bayat ekmekleri bile biriktirip onlara götürmemi istiyorlardi. Anormal insanla uğraşmak zor

En iyisi. Ben de uzak kalmak isterdim ama eş kişisi özgür bırakmadı. İnanın sütü yoğurdu bile bir saat yol gidip anasının komşusundan alıyordu birkaç ay önceye kadar. O kadar müdahil ediyordu hayatımıza. Bayat ekmekleri bile biriktirip onlara götürmemi istiyorlardi. Anormal insanla uğraşmak zor
Çok zor benimkide meraklida kendi gidiyor ben gitmiyorum
Sorunlular hepsi.yani az gidiyorum
Çok gorgusuzler kendileri geliyor ama gitmediğim halde
Değişikler

Okudukca kayinvalideme olmayan sevgim kabariyor 🙃

Valla kusura bakma, hala onun istediği yerdesin. 😌Evindesin, insanlar evli diyor ona su damlası gibi çocukları var diyor, hayatını düzene koymuş, rüşdünü ispatlamış diyor, bir itibarı var insanlarda. Sadece paranı alamıyor, evin yarısını falan vermiş. Bunu da ne güzel başına kakıç yapıyor, ben elimden geleni yaptım diyor, alttan alıyorum onu diyor. Ne güzel ağlar dışarıya, acırlar bile. Bunca zaman gaspettiği haklarından bahsetmez, verdiği sus payına vaaay dedirtir.
İnsanlar Cok umrumda zaten. Boşver diyorum ya

Okudukca kayinvalideme olmayan sevgim kabariyor 🙃
Ay daha neler neler." Anne, bugün askito perde yıkadı.
Anne askito da geçen gün karnıyarık yaptı.
Askito tesettürlü olmadığı için babamın karizması sarsilacak."
Sonra kendi isteğimle tesettüru tercih edince "İranlılar gibi kapanmissin, eşarp daha cok yakisiyor (anası şal sevmiyor ve bana hediye olarak eşarp alıyordu kullanmadigim halde)

Ay daha neler neler." Anne, bugün askito perde yıkadı.
Anne askito da geçen gün karnıyarık yaptı.
Askito tesettürlü olmadığı için babamın karizması sarsilacak."
Sonra kendi isteğimle tesettüru tercih edince "İranlılar gibi kapanmissin, eşarp daha cok yakisiyor (anası şal sevmiyor ve bana hediye olarak eşarp alıyordu kullanmadigim halde)

Sen sabirlisin. Ben coktan anasiyla kafalarini tokustutmustum :)))

Benim kv.en azindan sahte ve yapay bari buna sukredeyim hic yoktan iyidir :))) kizim kizim der ama iliklerine kadar o sahteligi hissedersin ya hah iste ondan :)))

Bu evlilik o istediği müddetçe sürer. Sen de hep bir bahane bulursun. En son ben yanında oldukça çocuklara zarar veremez, müdahale ederim falan dedin, orda umudum kesildi. En acısı da bunlar, bu kadar çektirdikten sonra en sonunda kendi isteği ile gidecek olması. Onun başını bekleyip çocuklarını koruduğunu sanman. Öyle olmadığını anladığında çok geç olacak.
Ben de o cümleyi duyunca boşanamayacağını anladım.Çocuklara nasıl zarar verecek ki?Velayeti annede olan çocukları haftada bir görecek ya da özel günlerde.Ne yapacak yani?Çocuğunun cebindeki harçlığı alıp ailesine mi verecek?Gerçi bu da beklenir kocandan.İşi,mesleği olmayan kadının korkusunu anlarım ya da kocası tarafından ölümle tehdit edilen kadınları da anlarım.Ama konu sahibini anlamıyorum.Bu kadar haksızlık,değersizlik seni ileride hasta eder

Ben de o cümleyi duyunca boşanamayacağını anladım.Çocuklara nasıl zarar verecek ki?Velayeti annede olan çocukları haftada bir görecek ya da özel günlerde.Ne yapacak yani?Çocuğunun cebindeki harçlığı alıp ailesine mi verecek?Gerçi bu da beklenir kocandan.İşi,mesleği olmayan kadının korkusunu anlarım ya da kocası tarafından ölümle tehdit edilen kadınları da anlarım.Ama konu sahibini anlamıyorum.Bu kadar haksızlık,değersizlik seni ileride hasta eder
Konudan bağımsız ama bu insanı hayatımdan er geç çıkaracağım. O zaman gerçekten eskisi gibi huzurlu mutlu biri olabilir miyim acaba? Gerçi bunun cevabını en iyi ayrılanlar bilir

Sen sabirlisin. Ben coktan anasiyla kafalarini tokustutmustum :)))

Benim kv.en azindan sahte ve yapay bari buna sukredeyim hic yoktan iyidir :))) kizim kizim der ama iliklerine kadar o sahteligi hissedersin ya hah iste ondan :)))
Benimki de ettiğim ufak bir hatayı eşime koştur koştur anlatıp beni ağlatmıştı. Sonra da '' Ben seni annenden daha çok seviyorum. '' demişti. 😌 Hata dediğime de bakma, hiç pişman değilim, daha sonra herife de dedim '' Bir daha olsa bir daha yaparım, kızları yapsa herkesin dilini keser kocası duymasın diye. '' dedim.

Benimki de ettiğim ufak bir hatayı eşime koştur koştur anlatıp beni ağlatmıştı. Sonra da '' Ben seni annenden daha çok seviyorum. '' demişti. 😌 Hata dediğime de bakma, hiç pişman değilim, daha sonra herife de dedim '' Bir daha olsa bir daha yaparım, kızları yapsa herkesin dilini keser kocası duymasın diye. '' dedim.

Ben annemi kaybettigimde telefonlarimi kapatmistim kimseyle konusmak istemiyordum, esimden bile kaciyordum. Darmadagin bir haldeydim. Bunu bildigi halde bana ulasamayinca esimi ariyordu. Ben de onun annesi sayilirim diye. Aklinca moral veriyor. Nerden benim annem oluyorsa adi ustunde kayinvalide iste. insanin yarasini kantmaktan haz aliyor ama bunu yaparken cok dusunceli triplere girmiyor mu sac bas yoluyorum. O surecte iyice sogudum kendisinden.

Allah mekanını Cennet etsin
Ben annemi kaybettigimde telefonlarimi kapatmistim kimseyle konusmak istemiyordum, esimden bile kaciyordum. Darmadagin bir haldeydim. Bunu bildigi halde bana ulasamayinca esimi ariyordu. Ben de onun annesi sayilirim diye. Aklinca moral veriyor. Nerden benim annem oluyorsa adi ustunde kayinvalide iste. insanin yarasini kantmaktan haz aliyor ama bunu yaparken cok dusunceli triplere girmiyor mu sac bas yoluyorum. O surecte iyice sogudum kendisinden.

Siz eski konulari bilmiyorsunuz anladığım kadarıyla. Bir nevi gasp var. Ailesi yardım istemiyor. Ev, araba, bahçe, bahçe geliri, emekli maaşı var babasının. Buna rağmen eş kişisi abisini evlendirdi, kardeşinin tüm eğitim masraflarını ödedi, ablasının bebek çeyizini buna yaptırdılar. Eniştesi araba modelini yükseltmek için bundan para istiyor.
Bunlara müdahale etmedim mesela. Ama benim kazandığıma da goz diktiler. Senin malın benim malim yokmuş. Olmaz deyince de hakaret ettiler. Abisi tapuyu falan üzerine geçirmeye çalıştı vs
Aynindan bendede var

Kimse duzelmez ki. En fazla duzelmis gibi yapar. O da en fazla 4 ay. Herkes eninde sonunda fabrika ayarlarina doner. Bu adamin mayasi belli. Olmuyorsa aile danismanina gitmek de birseyi degistirmez. Ufak tefek problemler icin olsa neyse. Bu adam degismeyecek belli. Uzatmanin ne anlami var anlamadim ben. Zorla birsey yaptirilmaz, hediye alinmaz. Bugun aile danismani birbirinize jest yapin diye alir, bir baska sevgililer gununde ya da onemli gunde yapmaz. Adamin mayasi bu cunku. Denemissinjz olmamis. Adam sadece bosanirsa kaybedeceklerinden korkuyor. Seni kaybetmek degil onun korkusu. Evli kalirsaniz camasiri yikanir, yemegi yapilir, nafaka odemez, tazminattan kurtulur, mal paylasimi yapilmaz...evli olmak onun isine gelir. Olay bu.
Bu arada aile danismanlarinin da elinde sihirli degnek yok ki. Ben birsey degisecegini sanmiyorum. Sadece vakit kaybi. Ki zaten adamda da pek caba yok, soyledigin gibi. Herseyi zoraki yapiyir, icinden geldigi icin degil. Bitmis bence bu evlilik.

Kimse duzelmez ki. En fazla duzelmis gibi yapar. O da en fazla 4 ay. Herkes eninde sonunda fabrika ayarlarina doner. Bu adamin mayasi belli. Olmuyorsa aile danismanina gitmek de birseyi degistirmez. Ufak tefek problemler icin olsa neyse. Bu adam degismeyecek belli. Uzatmanin ne anlami var anlamadim ben. Zorla birsey yaptirilmaz, hediye alinmaz. Bugun aile danismani birbirinize jest yapin diye alir, bir baska sevgililer gununde ya da onemli gunde yapmaz. Adamin mayasi bu cunku. Denemissinjz olmamis. Adam sadece bosanirsa kaybedeceklerinden korkuyor. Seni kaybetmek degil onun korkusu. Evli kalirsaniz camasiri yikanir, yemegi yapilir, nafaka odemez, tazminattan kurtulur, mal paylasimi yapilmaz...evli olmak onun isine gelir. Olay bu.
Bu arada aile danismanlarinin da elinde sihirli degnek yok ki. Ben birsey degisecegini sanmiyorum. Sadece vakit kaybi. Ki zaten adamda da pek caba yok, soyledigin gibi. Herseyi zoraki yapiyir, icinden geldigi icin degil. Bitmis bence bu evlilik.
Aslında hiç olmamış, hiç başlamamış ki bitsin. Mesela hiç aile kurmamısiz, hiç yuva olmamış, hiç evin hanımı olmamısim. Evin iç mevzularında bile benim kararim yoktu, onlar kendi ailesiyle benim evimin içinin kararını verip uyguluyordu. Ben tepki verince de abartıyor oluyordum, iletisimsizlikle karşılıklı görüyordum ya da aileme kaba muamele ile. Böyle böyle sindirilerek yillar geçmiş.
Şimdi tepki veriyorum ki belki işin vahametini anlar ve normal bir eş gibi davranır. Ama görüyorum ki bunun da onun için önemi yok. Ben tek kişi yaşıyorum her şeyi

Konu sahibi abisi tapuyu üzerine geçirmeye çalıştığı için eşin abisine bir şey demedi mi? Buna yorumu ne? Hani ailesi çok iyi niyetli ya, buradaki iyi niyet neymiş?
Bir şey demedi tabii ki. Hiçbir şey olmamış gibi arayıp soruyor abisini. Abisi şehir dışında akademisyen. Yakın bir şehre giderse birkaç saatliğine abisini görmeye gidiyor ama abisi kırk yılda bir buraya gelirse kardeşine uğramıyor. Ben sormuştum abin burayı üzerine geçirmek için seni kandırmaya mi çalışıyor diye.. galiba öyle dedi. Yani durumu bana doğrudan anlatmamisti, başka yerden duydum

Back