- Konu Sahibi derenderya
-
Kızı neden görüşüyor ki?
inanın öyle yapacak insanlar değiliz zaten yeterki iyi olsun kesinlikle geri vermeyi düşünmüyoruz bu sefer onun tehditlerindne de korkmuyoruz ablam çok naif olduğu için yıllarca o şekilde korkutmuş ben kendimi değil size bişey yapar diye sustum diyor korkudan hep canım hayatım diye davranıyordu zaten enişteme kimseye söyleme diyormuş hep zaten
ablanızı iyi anlıyorum o konuştukça onu susturmayınDeli değil ne ya?
Psikiyatrik tedaviyi nasıl anlatıyorsunuz?
Belki tedavi için hastaneye yatan birisi okuyup nasıl hissedecek kendini düşündünüz mü?
Tedavi alan kişiler deli değildir!
Belki konu sahibinin ablası yatış için uygun değil, buna psikiyatrist karar verir.
Çocukları war mı ablanızın, büyükler mi yani...
Onların psikolojı nasıl onu merak ettim...derenderya
Ablanıza üzüldüm.
Özel değilse neden 15 yaşında okutmak yerine evlendirdiniz?
ama bu hastaneye
yatması gerektiği anlamına gelmez çünkü sadece psikolojisi bozulmuş
deli değil ki kız
36 kilo 20 günlük lohusa haliydi, 37,5 kilo ile doğuma girmiş
Kaçarak evlendi ablam, 1,5 yıl görüşmedik, o süre zarfında olmuş olanlar
Kv ve kocası dövmüşler, aç bırakmışlar, bir düşük yapmış dayaktan
Apartmanında oturan bir komşusuna rica etmiş anneme ulaşması için
Kadın evimize geldi ve durumu anlattı, aynı gün gidip aldık annemle, üzerinden 20 yıl geçti
Sanatoryuma yatırdık, midesi küsmüş açlıktan epey bir süre yemek yiyemedi, yediğini kusuyordu, vücudunda sigara yanıkları vardı. Sonrasında dava açıldı boşandılar ama kimse ceza almadı. Dayağın fazlasını kv deden yemiş, bütün kemiklerini kırıp hastanelik ettim kocasıyla beraber, onlar da benden davacı oldular, yaşım gençti, ceza almadım, mahkemede olduğu gibi anlattım olanları. Ama ablam asla tam anlamıyla düzelmedi, çalıştı, çabaladı, işini kurdu, evladını büyüttü, yıllar geçti, 9 yıl beraber ayrı eve çıktık ama ne yaptımsa eskisi gibi olmadı. Bir daha evlenmeyi bırak flört bile etmedi kimseyle, çok güzel alımlı bir kadındı ama içi öldü. Annem ters kadındı rahmetli, kaçtı diye küstü ona, hep düşünürüm belki küsmeseydi , görüşülmesine izin verseydi bu kadarını yaşamazdı, daha erken alırdık ama olmadı işte. Şimdi kızı büyüdü, üniversiteyi bitirdi, 9 kedimiz ve kızıyla yaşıyor.. Şimdi fark ettim 25 yıl olmuş, kızı 25 yaşında ...
en güzeli, en doğrusu valla.haketmişler. kim ne derse desin en doğrusunu yapmışsın.
Kesinlike inanmayın, kiii inanmıyorsunuz da artık belli ki...oğlu var 17 yaşında aynı kv ve kocası gibi davranışları ablam buna çok üzülüyordu zaten babasının annsine davrandığı gibi ona annesine davranıyor yanı kv çocuğunu ve torurununu parmağında para vererek oynatıyor birde kızı var 15 yaşında o bizde zaten onlara vermiyoruz ablam da en çok kızından korkuyor kendi gibi hata yapar dışarı yönelir diye ama her şekilde yanındayız eniştem arayıp duruyor ben öyle şey yaparmıyım uyduruyor ben onu çk seviyorum kıskanıyorum o yüzden gözümden bile sakınıyorum annemle olan şeyler gençlikte olan şeyler evi ayırdıktan sonra sorunumuz olmadı falan ablamın tüm dediklerini yüzüne vurdum söyledim senin tedavi olamn gerek dedim hala utanmadan doktor araştırıyor ilgileniyor çırpınıyor gibi davranıyor inkar ediyor çok seviyorum falan diyor
kız nasıl babasına karşı?Kv öldü bir kaç yıl önce
Eski eşi turp gibi yaşıyor, evlendi, arada kızını da görüyor
Olan ablama oldu ...
Çok üzüldüm inşallah ablan kendini toplar canım ama ablanın şu an sizin yanınızda olması iyi nasıl vicdansız insanlar var ya çok geçmiş olsun.merhaba bayanlar,
ablam çok erken yaşta evlendi 15 yaşında ve kaynana ile 8 yıl oturdu sonra ayrıldılar 18 yıldır evli
kaynanası çok eziyetler huzursuzluklar ediyordu biz bunların içeriğini yeni öğreniyoruz çünkü ablam şu an kendinde değil
eşi ise cinsel yönden çok düşkün olduğu için işe bile doğdu düzgün gitmiyor sürekli işten çıkıyor annesinden de maddi destek aldığı için annesinin dediklerini dinliyor yıllardır süren eziyetlerden dolayı şu an ciddi anlamda psikolojisi bozuldu anne evine geldi
şu an kaynanası ve eşini görecek diye korkuyor sinir krizleri geçiriyor doktora götürdük sakinleştirici ve uyku ilacı verdi 1 hafta sonra tekrar çağırdı
ama ablam sanki gitmiş yerine başkası gelmiş insanın başına gelmeden gerçekten inanamıyor hani hep deriz ya psikolojim bozuldu diye.. bu gerçekten böyle birşey kendinde değil.
sürekli evlendiği günden beri başına gelenleri anlatıyor eşinin ona tecavuz ettiğini söylüyor onu istemediğini soylüyor
eskiden beri boşanmak istiyordu ama eşi ona hep beraber öleceğiz ailene zarar veririm diye tehdit etmiş şimdi herşeyi anlatıyor ve hiç susmuyor
dinlen uyu diyoruz yok yediği yemekte bile onların yaptıklarını hatırlayıp anlatıyor ben tuzlu yapmadım yemeği tuzlu diye dövdüler diyor
şimdi sormak istediğim hastaneye yatırıp tedavisine mi başlasak yoksa bi süre daha evde yanında mı olsak ve eşinin görmesine izin vermiyoruz isimleri bile geçse gözleri yerinden çıkıyor
biraz kendine gelse hemen mahkemeye başvuru yapıp ayrılması için elimizden geleni yapacağız ablam kendine gelir mi acaba sanki hiç eskisi gibi olmayacak gibi hissediyorum
başına böyle bir durum gelen biri oldu mu aranızda yazarsanız sevinirim
teşekkürler
Anladım zaten o kelimeyle saldırıya geçmişlerBurayı kastediyor arkadaşlar.
Hastaneye yatan insanlar delidir demiş gibi olmuşsunuz. Onu kastediyorlar.
bazen gerçekten ana babanın gücü yetmiyor evladına.Istemeye gelmeyi birak, Allaha büyük konusmayayim benimde kizim var, ama kacsa bile gerekirse döverek gerekise polislerle o evi basarak alir gelirim cocugumu. Allah korusun tabi yine hepimizin cocuklari var, büyük konusmak istemiyorum.
en güzeli, en doğrusu valla.
ellerine sağlıkATTRAENTE . adalet gerekli cezayı vermezse şiddet uygulamaya meyyal olunuyor.
kız nasıl babasına karşı?
bence bu kötü değil olumlu örnek.İnsanlara kötü örnek olmak istemiyorum ama çok çaresiz kaldım o zaman, kanunlar da şimdiki gibi değildi, sanatoryum raporlarını mahkemeye sunduk, karşı tarafın avukatı aile içinde olan küçük kavgalar büyütülüyor dedi ve davaya bakan hakim bu sigara yanıkları, kırık burun, açlıktan telef olmuş kadın nedir diye sormadı bile karşı tarafa. Şiddet uygulamayı sevmiyorum ama 17-18 yaşlarında bir çocuk olarak çok çaresiz kaldım, ablam benim çocukluğumla tek bağım, annemden babamdan bile başkadır bendeki yeri, hala içim sızlıyor ona baktıkça, hala yaralarını iyileştiremedim =((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?