• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eş ile ortak hesap açmak en mantıklı olanı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabi ki sen bilirsin ama 6 birim kazaniyorsan 1 birimi " hayatta herşey insanlar için " diye düşünerek bir kenara koyabilirsin. Soyle düşün ortak hesapta genelde internet bankacılık şifreleri iki tarafca bilinir.Esin bir tartisma anında seni darp etti veya tüm parayı kendi hesabina geçirdi..o gün avukat tutacak ,hatta ailenin evine taksiyle gidecek paran olmaz.Bu yüzden arkadaşlar 3-5 kendi birikimin olsun diyor.

Kk da öyle konular okudum ki inanılmaz, o yüzden hep tedbirli olmalı insan mesajınız konuyu gayet net özetliyor

Ben de şuraya takıldım çalışırsan ortak hesap açılacak. Yani çalışmazsan erkek arkadaşının parası oluyor sen de çalışırsan ortak hesap açılıyor doğru mu anladım? Eğer böyleyse ben ortak hesap açmazdım . Ama sadece o çalışırken de birikimi ortak hesaba yapmayı düşünüyorsa o başka. Diğer türlüsü kurbanda ortak danaya girmeye benziyor. Para verirsen ortaklık var vermezsen yok. Erkek dışarıda çalışırken kadın da evde çalışıyor en az o erkek kadar yoruluyor tek bir iş değil birden fazla işe koşturuyor o parada çalışsa da çalışmasa da kadının payı var

Bizde hesaplar ayrı, geçen seneye kadar kredi benim hesaptan çekiliyordu, onun hesaptan da kredi kartları, faturalar vs. ödeniyordu. İkimizin de altın yatırım hesabı var. Eğer birimizin diğerinden eksiği olursa ertesi ay havale yapıyoruz. Ha sorun oluyor mu, olmuyor diyemem. Ama hiç kimseye de güvenmem. Bu kocam olsa bile... :KK53:
Kadının muhakkak kendine ait hesabı olmalı.

Karşı taraf bana güven vermedi. Sen çalışmasan da ortak hesap açacak mi?
Bizde şöyle olmuştu, ödemeleri paylaşmıştık kim denk gelirse şeklinde. Sonra farkettik ki eşim savuruyor, butce planı yapamayıp mutfak temizlik malzemeleri konusunda kaziklaniyor, nereye verdiğini unutuyor; üstüne de çektiğimiz krediyi bir kaç ay az az ödeyip kara listelik olunca tüm mali durumları bana bıraktı. Ben de çok dikkatli idareli harcayamıyorum ama şu bir gercekki eşimden tutumluyum. Ben isten ayrıldıktan sonra da bende maaşı,kendine ayırıp çoğunu veriyor. Ben de ödemeleri yapıp birikim yapıyorum. Ortak olsaydı veya yönetim eşimde olsaydı birikim yapamazdik

Aslında bunun güvenlede alakası yok.
İnsanın her zaman kenarda bir birikmişi ,bir dayanağı olmalı.
Çünkü aksi durum olduğunda erkekler 5 kuruş koklatmamak için türlü şaklabanlık yapıyor.
Eski eşe tüm paramı verdiğim için boşanırken bildiğiniz beni sinir krizine soktu.
Niye vermiştiniz ona?:(

Benim şuan işim yok şimdiden dert oldu biliyorum çok düşünüyorum ama eğer hedeflerim gerçekleşirse iyi bir maaş alacağım. bu doğrultuda çalışıyorum, uğraşıyorum, olacağını düşünüyorum. Ama misal; erkek arkadaşım 2 alıyorsa ben 6 alacağım. Erkek arkadaşım eğer bende çalışırsam evlenince ortak hesap açmayı istiyordu. Maddi konuda sorunum olsa zaten erkek arkadaşımla evlenmem. Benim param diye birşey yok bizim paramız var ama sadece biz bu evlilikte maddi durumu en iyi şekilde nasıl yönetebiliriz bunu sormak istiyorum. Gerçekten hiçbir sorun yaşamak istemem. Hep evlilikte bu çiftlerin sorun yaşayacağını söylüyorlar bende endişeleniyorum.
Evlenince sen ben yoktur biz vardır, olması gereken de bu'dur ama bir evlilikte sevgi, saygı, sadakat kadar güven de çok önemlidir, söz konusu para olunca 40 yıllık eşin bile ne yapacağı belli olmuyor, eğer eş parayı seven, araç değil amaç olarak gören biriyse ortak hesap açmak risklidir zira birçok kadın ortak hesap açtığında kendisinin rızası ve bilgisi olmadan hesaptan para çekilmeyeceğini zannediyor lakin şayet açılan ortak hesapta 2 kişininde imzası aynı derecede geçerli değilse, birinin imzasıyla para çekilebiliyorsa o birikim yalan oluyor.

Biri 20 yıllık, diğeri 45 yıllık evli 2 tanıdığım kadın eşleriyle yaşadığı sorun sonrası banka hesabını kontrol ettiğinde boşaltılmış olduğunu gördü, ikisininde eşi parayı çok seven, bir kuruşları gitse gözlerine uyku girmeyen türdendi.

Erkek arkadaşınız parayı sizden çok seviyorsa ortak hesap sakıncalı, parayı ne kadar sevdiğini de evlenmeden anlamazsınız.

Eşimle herkes kendi maaş hesabında altın ya tl birikimi yaparız hiçbir zaman sorun yaşamadık sonuçta eşimin ihtiyacı olursa bn veririm bnm ihtiyacım olursa eşim verir, evin tüm ihtiyaçlarını o karşılar ben sadece bir borç var onu öderim gerisi bnmdir maaşımın. Hiç konuşmadık bu konuları. Ama birikimimizi hesaplarken sende şu var bende şu var toplam şu kadarımız var deriz. Bnm eşimden ayrı birikimim var onun da var. Ama biliyoruz ki birimizin ihtiyacı olunca snn bnm yoktur aramızda. Harcamalarımızı biliriz.

Ortak hesap ikinizde aynı miktarı yatırırsanız ortak olur bence. Buna hiç girmeden iyi bir maaşın olacaksa genel harcamaları yapıp bir miktar ile ufakta olur kendin için altın filan almak sanki daha mantıklı geliyor.

Biz eşimle evlenmeden önce bunları hiç konuşmadık, bu durum da bana garip geliyor misal.. Ortak hesap mı şahsi hesap mı vs. diye konuşmak bile bence abesle iştigal. Neden ortak hesap? Ben evlenmeden önce de kendi ailemde ya da çevremde böyle bir şey görmedim. Annem, babam meslek sahibi, çalışan insanlardı.
Bizde herkesin şahsi hesabı olur. Ha paranızı evliliğinizdeki ortak gereksinimlere harcamak vs bu zaten bambaşka bir konu ve bunun için ortak hesabınızın olmasına gerek yok.

Niye vermiştiniz ona?:KK43:
Aslında tek sebebi “ağzımızın tadı bozulmasın”dı.
Çünkü paraya tapan bir kişiliksizdi.
Bana sürekli sen çok harcıyorsun, sen biriktiremezsin , sen hayatı bilmiyorsun vs derdi.
Zaten beni psikolojik olarak iyice sindirmişti. Ondan dolayı bende kabul ettim.
Anlatacak şey çok fazla :) mesela işsiz kaldığım zaman bana “parayı kim kazanıyorsa , evde söz hakkı onundur” derdi. Halbuki ben 1 yıl çalışmamıştım sadece.
Şu an aşırı takıntılıyım ortak birikime. Asla ortak birikim yapmam.
Boşanırken bin bir tehditle aldım o parayı.
Aldığım para çok komik bir rakamdı bu arada. Bütün altınları da bozdu kendisi. Onları alamayacağımı bildiğim için zorlamamıştım.

LÜTFEN TÜM HATUNLAR OKUSUN ;
EŞİNİZ DÜNYA İYİSİ BİLE OLSA ,LÜTFEN SİZİ İDARE EDECEK KADAR BİR BİRİKİM YAPIN !

Biz şöyle yapıyoruz: benim bir vadeli tl bir vadeli dolar bir de vadesiz tl hesabım var. Her ay ikimiz de maaşları benim vadeli tl'ye atarız. Belirlediğimiz bütçeyi de vadesiz tl'ye koyarız. Nişanlımda ek kartım var. O oradan harcar, ben ana karttan. Duruma göre dolar alırız.
Onun da kredi ek kartı bende. Kredi kartı gerektiren şeyleri de oradan harcarız, o maaş yatınca öder kalanını benim hesaba aktarır.
Bir de evlilik hazırlığı için arabasını satmıştı, onun hesabında bir tane fonda duruyor bir miktar, kalanı da bende dolar.
Bana kalsa hepsi onun üstünde olsun, ona kalsa hepsi benim üstümde olsun. Parayı birbirimize satmaya çalışıyoruz

Aramızda hâlâ bir erkeğe %100 güvenebilen kadınların olduğunu görmek beni şaşırttı.
Olur da birgün kanlı-bıçaklı olsak dahi beni maddi anlamda mağdur etmeyeceğini düşündüğüm bir eşim olmasına rağmen,kötü zamanlar için kenarda az da olsa birşeyler tutmaktan yanarım, bu birikim gerekirse onun için kullanılır,ama olmalı..Özellikle buradaki olaylara şahit oldukça buna daha çok önem verir oldum.

Siz ne yaparsınız bilmem de ben bizdeki durumu anlatayım. 2011 senesinden beri ortak hesabımız var daha sevgiliyken açmıştık. Uzak mesafe ilişkisiydi başlarda gelme gitme paraları vs hallediyorduk.
Birlikte yaşamaya başlayınca da fatura vs diye daha kolay geldi hala o hesabımızı kullanıyoruz.
Ayrıca kendini düşün diyen arkadaşlara hitaben maaşın hiç bir zaman ortak hesaba yatmaz. Maaşını alınca eft havale ne yapıyorsan artık o hesaba atarsın. Tut ki aranız kötü oldu atmazsın maaşını olur biter. Evlenirken zaten altınlar olcak elinde kendi adına bankaya koyabilirsin onları. Boşanma sürecinde de biriken paralar ortak bölüşülüyor. Eşin kendi hesabında 50bin bile biriktirse 25ini alırsın.
İnce ince ayrılırsak gizli birikimim olsun diye düşünüyorsan ya evde zula yapıp eşinin bulmamasını umacaksın ya da başka birine göndereceksin parayı her ay. Ben başkasına güvenmektense evlendiğim adama güvenmeyi seçerim.

Valla bana hep sacma gelmistir bu isler. Ben maasimdan kirayi aidati oderim. Eskm faturalari oder. Kalan para kendi cebimizde durur. Ev alisverisi de diger giderlerde o an hangimiz musaitse onun tarafindan yapilir. Ortak hesapta bi ese para vermekte bana sacma geliyor.

Benim şuan işim yok şimdiden dert oldu biliyorum çok düşünüyorum ama eğer hedeflerim gerçekleşirse iyi bir maaş alacağım. bu doğrultuda çalışıyorum, uğraşıyorum, olacağını düşünüyorum. Ama misal; erkek arkadaşım 2 alıyorsa ben 6 alacağım. Erkek arkadaşım eğer bende çalışırsam evlenince ortak hesap açmayı istiyordu. Maddi konuda sorunum olsa zaten erkek arkadaşımla evlenmem. Benim param diye birşey yok bizim paramız var ama sadece biz bu evlilikte maddi durumu en iyi şekilde nasıl yönetebiliriz bunu sormak istiyorum. Gerçekten hiçbir sorun yaşamak istemem. Hep evlilikte bu çiftlerin sorun yaşayacağını söylüyorlar bende endişeleniyorum.
Bizde hesap ortak

ya esımın kartı da bende benım param da bende cunku ben muhasebecı oldugum ıcın para idaresını daha ıyı yapıyorum ondan... nereye ne lazım alma verme odemeler tum takıp bende halıyle para da bende
eger anlayan esım olsaydı esımde olurdu senın paran benım param yok kı ev ortak gıder ortak butce nıye ortak olmasın

adamın ıcını sız bılırsınız bunu ne amacla dıyor ? kazandıgın tum paraya ben el koyucam anlamında mı dıyor onemlı olan bu
oyleyse gıtsın kendı yoluna cunku

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X