Gebeliğe Hazırlık Eş faktörü

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bence eşindeki isteksizliğin nedenini araştırmalısın. Çünkü normal mi bilemiyorum. 1 ayda yumurtlama günü maksimum 5 güne tekabül eder. O da gün aşırı yapsan 3 sefer yeterli olur. Yani bir ayda 3 kere ilişkiye girmek istemiyorsa bence sorun vardır.

Muayene oldu oldu canım hatta bizim tahlil sonuçlarını sana da atmıştım
Anladım canım. O zaman ikna etmekten başka çare kalmıyor ama nasıl olacak işte.
Çakşır kökü suyu var başta isteksizlik yapıyor bi hafta ama sonra feci istek yapıyor alışınca. Herkeste de bu şekilde olmuş. Tadı kötü ama işte eşin kabul eder mi bilmem.

aynen dene bak faydasını gorursun tatlım :) sonucta padısah macunu. yok bızım ole uzun zamanlı olmadıgı falan olmuyordu ama bu macundan sonra onceye gore cok buyuk degısıklık oldu ınsan bole seylerı yazarken ıster ıstemezz cekınıyo ama sen olmamasından muzdarıbsın ya artık bende sureklı ılıskı ıstemesınden bıktım once dedıgım gıbı sırf bu yuzden kavga edıyoruz sen dusun artık :)

Yumurtlama gününde tavsiye ederim isterse gider alır artık. Yoksa ben daha da yapmam bir şey.

Selam canım eşin gün içinde yoğun çalışan biri mi? Yumurtlama günlerini biliyorsa o tarihleri kapsayan bir tatile çıkabilirsiniz doktorlar öneriyor

Evet canım iş saatleri gerçekten çok uzun bazen gece nöbetleri de var. Ama öyle aman aman bir iş yapmıyorum ayda yılda bir. Kendi deyimiyle otura otura yoruluyor :işsiz: tatil işini denedik tam yumurtlamaya denk getirdik ama o zamanda hasta ziyareti işimiz çıktı kaldı. Öyle hemen izin alabileceği bir işi de YÖK.

Bence eşindeki isteksizliğin nedenini araştırmalısın. Çünkü normal mi bilemiyorum. 1 ayda yumurtlama günü maksimum 5 güne tekabül eder. O da gün aşırı yapsan 3 sefer yeterli olur. Yani bir ayda 3 kere ilişkiye girmek istemiyorsa bence sorun vardır.

Ya bence de normal değil. Aslında bence kendisi de farkında normal olmadığının. Ama evde oturup bekliyoruz bir şeyler yapmıyor beyimiz.

Anladım canım. O zaman ikna etmekten başka çare kalmıyor ama nasıl olacak işte.
Çakşır kökü suyu var başta isteksizlik yapıyor bi hafta ama sonra feci istek yapıyor alışınca. Herkeste de bu şekilde olmuş. Tadı kötü ama işte eşin kabul eder mi bilmem.

Canım onun tabi kötüyse hayatta içmez. Keçiboynuzu kürünü zor yaptı.

Canım keçiboynuzu özü var marketlerdr heryerde satılıyor ben istek getirdiğine inaanıyorum eşimde öyle oldu bak bence mesir macunu falan yedir akşamları muz üstüne bal ceviz doğra tv karşısında otururken yesin bunlar cinsel isteği artırıyor bende bebek istiyorum eşimle deniyoruz böyle ek gıdalarda iyi oluyor daaha istekli oluyor farkediyoruz ikimizde sende denemelisin bence o bişey yapmayabilir klasik erkek ama sen vazgeçme

Ya bence de normal değil. Aslında bence kendisi de farkında normal olmadığının. Ama evde oturup bekliyoruz bir şeyler yapmıyor beyimiz.
şimdi bunu kabul etmesi kolay değil. Gurur yapıyor olabilir. Peki sen sadece yumurtlama günü birlikte olsan diğer günler hiç yanaşmasan.
ya da boykot uygulasan..? 2 ay mesela..? o zaman aklı başına gelmez mi? Hem bu sürede sen de çocuk fikrinden uzaklaşmış olursun. emin ol bu durum sana da iyi gelir.

Bence eşinle açık açık konuş ben artık bebek olayımı kapattım bu şekilde olmuyor olmaz da de. Sakın sende bir daha konusunu açma de geri çekil bırak artık o düşünsün araştırsın bence senin bu tutumundan sıkılmış olabilir siz karı kocasınız bebekten önce evliliğini ilişkinizi oturtmanızı öneririm .. sonra bebek doğduktan sonra daha da beter olabilir .. ayda 1 ilişkiyle ben kaldım hamile hemde kaza amaa bizim aklmızda bebek ypktu sürpriz olmuştu .. siz şu an sadece bebeği düşünüyırsunuz o yüzden tek ilişkiyle olmaz stres engeller

İlişkiniz normale döndüğünde asla ona yumurtlama günlerini söylemeyin, iyi davranın faydalı şeyler yedirin öncesinde kahve için birlkte, sonra siz istekte bulunun o bilmesin yumurtlama günlerini çünkü erkekler bizim 5 katı stres yaşar biz bunu farketmeyiz ne kadar duygusuz isteksiz deriz ama halbuki stres dolu onlar .. bilmezse eğer stresi atar üstünden seninde bebek için onla birlkte olduğunu düşğnmez diye düşünüyorum

S. A kızlar. Fikir, görüş, anlayış, manevi destek... Kısacası size ihtiyacım var. 9 aydır bebeğim olmuyor eşimin de benim de bir sorunu yok görünüyor. Ama öyle bir nokta var ki canımı sıkan.

Eşim isteksiz. Aslında kendine göre bebek çok istiyor. Ama bana göre zerre isteği yok. Yumurtlama günlerini 9 ayda iki defa tutturduk. O da tek ilişki falan. Bu dokuz aylık süreç on ya da onbir siklusumu kapsıyor. Alnına silah dayasam yatıp uyuyor.

Bu siklusta tek bir birleşme bile olmadı. O kadar kızıyorum ki ona nerdeyse nefret edeceğim. Ben evlat hasretiyle yanıyorken onun keyfine göre hareket etmesi beni çok yıpratıyor. Bunun bir çaresi yok sanırım artık. Çevremdeki herkes bir şey öneriyor çocuk için annem o kadar çabalıyor. Şu iyi gelir bu iyi gelir. Keza kv o kadar istiyor torun. Ama ben hiçbirine diyemiyorum. Yapmıyoruz diye. Bu güne kadar ki en sık ilişkimiz bir dönemimde en fazla 5 tir. Çoğu benim çabamla. Vazgeçiyorum artık galiba.
Seni cok iyi anlıyorum canım. Bizde geçen ay denemelere başladık. Ben hevesli hevesli ovulasyon testi yapıyorum eşime hadi bugun yapmalıyı dedigimde yapıyoruz ama içime boşalmuyor kendini tutuyordu kac defa sordum boşaldın mı diye farkında değilim dedi bende adet günümü beklıyorum başım agrısa kesın hamileyim diye kendimi avutuyorum.
Daha 1 hafta önce bak çatlama günüm geldi dedim bebek istemiyorsan yapmayalım erteleyelim dedim yok cok istiyorum dıyor ama hala icraat yok içime boşalmak istemiyor. İki gün önce neden böyle yapıyorsun dedim neymiş ben günlerimi falan soyleyınce bizimli baskı olarak algılanmış ben heveslendıkce o bebek fikrinden soğumaya baslamıs en azından bana söylese ben su an istemiyorum diye bende bos yere umutlanmam. Akışına bırak elbet olur dedi akışına bırakıyımda biz ilişli yasayıp içime boşalmadıgın sürece Allah tarafından karnıma koyulacak hali yok dedim. Birdaha bebek konusunu acmamak üzere kapattım.
Sende eşine acaba baskımı yapıyorsun adamın yapacagı varsada yapmıyormu. Seni oyle iyi anlıyorum ki aksama kadar hadi bugun yapacaz derken adam arkasını donup uyuyor insan kendını salak gibi hissediyor.

Seni cok iyi anlıyorum canım. Bizde geçen ay denemelere başladık. Ben hevesli hevesli ovulasyon testi yapıyorum eşime hadi bugun yapmalıyı dedigimde yapıyoruz ama içime boşalmuyor kendini tutuyordu kac defa sordum boşaldın mı diye farkında değilim dedi bende adet günümü beklıyorum başım agrısa kesın hamileyim diye kendimi avutuyorum.
Daha 1 hafta önce bak çatlama günüm geldi dedim bebek istemiyorsan yapmayalım erteleyelim dedim yok cok istiyorum dıyor ama hala icraat yok içime boşalmak istemiyor. İki gün önce neden böyle yapıyorsun dedim neymiş ben günlerimi falan soyleyınce bizimli baskı olarak algılanmış ben heveslendıkce o bebek fikrinden soğumaya baslamıs en azından bana söylese ben su an istemiyorum diye bende bos yere umutlanmam. Akışına bırak elbet olur dedi akışına bırakıyımda biz ilişli yasayıp içime boşalmadıgın sürece Allah tarafından karnıma koyulacak hali yok dedim. Birdaha bebek konusunu acmamak üzere kapattım.
Sende eşine acaba baskımı yapıyorsun adamın yapacagı varsada yapmıyormu. Seni oyle iyi anlıyorum ki aksama kadar hadi bugun yapacaz derken adam arkasını donup uyuyor insan kendını salak gibi hissediyor.

Maalesef onların kafaları biizm kadar çalışmıyor eminim yani, strese bile gelemiyorlar. En iyisini yapmışsın bırakın onlar düşünsün biraz da, bi kaç ay rahat bırakın uyusunlar düşünsünler size elbet gelip diyecekler hadi bebek yapalım diye yada akışına bırakacaklar zamanı geldiğinde olacaktır.

Cok moral bozucu bir durum .Ancak once esindeki problemi cozmelisiniz bebek dusunmeden .Çünkü anlattığın seyler normal görünmüyor. Psikolojik veya fizyolojik bir sebebi vardir. Bir de bu kadar isteksizlikle hamile kalsaniz o da kötü. Belki sizle ilgilenmeyecek .Hamilelik sadece fiziksel saglik gerektirmez ki esiniz de size psikolojik destek olmali .Diyelim ki hamile kaldiniz esim benle ilgilenmiyor derdi baslayabilir .Nacizane tavsiyem önce esinizin derdini anlamak ,çözmek olmali sonra bebek nasip isi.Biz cok istediğimiz halde 1 yila yakin olmadi .

S. A kızlar. Fikir, görüş, anlayış, manevi destek... Kısacası size ihtiyacım var. 9 aydır bebeğim olmuyor eşimin de benim de bir sorunu yok görünüyor. Ama öyle bir nokta var ki canımı sıkan.

Eşim isteksiz. Aslında kendine göre bebek çok istiyor. Ama bana göre zerre isteği yok. Yumurtlama günlerini 9 ayda iki defa tutturduk. O da tek ilişki falan. Bu dokuz aylık süreç on ya da onbir siklusumu kapsıyor. Alnına silah dayasam yatıp uyuyor.

Bu siklusta tek bir birleşme bile olmadı. O kadar kızıyorum ki ona nerdeyse nefret edeceğim. Ben evlat hasretiyle yanıyorken onun keyfine göre hareket etmesi beni çok yıpratıyor. Bunun bir çaresi yok sanırım artık. Çevremdeki herkes bir şey öneriyor çocuk için annem o kadar çabalıyor. Şu iyi gelir bu iyi gelir. Keza kv o kadar istiyor torun. Ama ben hiçbirine diyemiyorum. Yapmıyoruz diye. Bu güne kadar ki en sık ilişkimiz bir dönemimde en fazla 5 tir. Çoğu benim çabamla. Vazgeçiyorum artık galiba.
canım bu tek seninkinde yok hepsi aynı :D geçen günlerde yumurtalama zamanlarımdı bugün yapmalıyız dedim halim yok istegim yok dedi gün aşırı yapmamız gerekirken 2gün durup 3.gün yaptık hani onu sıkmamaya çalıştm istegi olsun diye bekledm aslında söylememeliyiz şu gün bugün diye ama bizde duramıyorz yapmamız gerektigini bildigimz için. Moralini bozma zamanla o kendi ister çocuk hasreti çeker birazcık zaman lazım sadece...

merhaba canım seni çok iyi anlıyorum bende 7 aylık evliyim ilk günden beri bebek istiyoruz..benim eşimde çok istekli değil ayda 5 weya 6 defa en fazla yapıyoruz..ilk zamanlar çok canım sıkılırdı sürekli söylerdim üzerine giderdim sırf bebek için..Sonra baktım ki baskıyla isteksizlikle olacak gibi değil..bende istemez olmuştum hiç dile dahi getirmiyordum hadi yapalım hadi bebek için die.onu kendi haline bıraktım.geçen ay memleketime gittim gitmeden 1 gün önce oldu 7 gün sora geldim geldiğim gece tık yok ben de hiç yaklaşmıyorum tabi..ama ertesi gece biri resmen bana saldırıyordu o kadar özlemişti ki onu o an farkettim ve o günden beri kesinlkle yapalım demiyorum (ov günleri hariç) onu da kendisi biliyor zaten.O DA randewulu gibi oluyor ikimizinde hoşuna gitmiyor açıkçası..Biz oluruna bıraktık artık bebek için değil zewk için yapmak istediğimize karar verdik..
Anladığım kadarıyla eşinde fazla baskı altına girmiş.içinde yaşıyor olabilir bunu sana tawsiyem bebek düşüncesiyle beraber olmak için eşine baskı yapma oluruna bırak..mewlam nasip ederse zaten tek gecelik ilişkide de olur;etmezse her gün ilşki olsa bile olmaz...

Canım keçiboynuzu özü var marketlerdr heryerde satılıyor ben istek getirdiğine inaanıyorum eşimde öyle oldu bak bence mesir macunu falan yedir akşamları muz üstüne bal ceviz doğra tv karşısında otururken yesin bunlar cinsel isteği artırıyor bende bebek istiyorum eşimle deniyoruz böyle ek gıdalarda iyi oluyor daaha istekli oluyor farkediyoruz ikimizde sende denemelisin bence o bişey yapmayabilir klasik erkek ama sen vazgeçme

Canım yiyor yazdığın herşeyi gerçekten gergin atım içer fındık fıstık badem karışımı var evde sürekli ondan ister meyveye bayılır. Yani günlük fix menüsünde var hepsi.

şimdi bunu kabul etmesi kolay değil. Gurur yapıyor olabilir. Peki sen sadece yumurtlama günü birlikte olsan diğer günler hiç yanaşmasan.
ya da boykot uygulasan..? 2 ay mesela..? o zaman aklı başına gelmez mi? Hem bu sürede sen de çocuk fikrinden uzaklaşmış olursun. emin ol bu durum sana da iyi gelir.

Evet şuan onu yapıyorum isterse yatıp uyuyacağım bir iki ay. Ama hiç istemediği için haberi YÖK kendisinin. :olamaz:

Back