Eş ataması (Memur olmayan eş-memur eş)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kamu kurumunda olan eğer öğretmen ise yeni atamaysa zaten 3 yıl sözleşmeli olur, orada kalması gerekir. Daha sonra kadroya geçer ve eş durumu hakkını elde eder. Bu hakkı elde ettikten sonraki ilk eş durumuna başvuru yapabilir. Özel sektörde bulunan eşi eğer şehir merkezinde ise oraya denk gelmesi biraz zor olur. Genellikle şehre bağlı ilçeler- köyler açılıyor. Açılan yerlere de hizmet puanına göre yerleştirme yapılıyor.
 
1 yildan daha uzun sure o sehirde sigorta kaydi varsa memur olan es gelebiliyor. Ben o sekilde tasradan istanbula tayin oldum. Gerci 5 ay kadar oyaladilar ihtiyac var diye.
 
öğretmenlerde diğer tarafın 1 yıl sgk veya bağkuru varsa oluyor
20 sene önce bile oluyordu....

adaylığı kalkması gerekiyordu sadece, şimdi de sözleşmeliyse 3 yılı bitmesi gerekir.

diğer memuriyetlerde ne memuru olduğuna bağlı
subay doktor hakim vs denmiş de onlarda zaten normalde de bu mesleklerdeki kişi eşinin yanına tayin istemez. eşi onun yanına ister çünkü (kadın erkek fark etmeksizin) eşi ona tabii olur. kimin kime tabii olacağına dair bir sürü kural kaide var. özel sektördeki eşe kimse tabii olmayacağı için bay geçer elbette.

çakılı kadro (belediye, üniversite,sadece merkez teşkilatı olan kurumlar) yine zaten eş memur da olsa fark etmez her türlü isteyemiyorlar tayin.

daha başka bir kurumsa da düz memursa yüksek ihtimalle olur. dereceli memursa açık yoksa kurumu göndermeyebiliyor. yine eninde sonunda olur ama misal 1 tayin döneminde olmaz da 2, 3 tayin dönemi bekletirler.
 
Acilin ben memurum
Es kişisi özel sektör bende memurum gorevde yukselme sınavında başka yere tatinim çıktı. O özel sektörde olduğu için bulunduğu ile geldim tekrardan.
 
Bu iş memurun statüsüne göre değişir. Kanunen aile birliği saglanmasi hakkı var. Fakat son zamanlarda hem sağlık bakanlığı hem milli egitim sözleşmeli atıyor. 3 sene boyunca giden çakılı gidiyor. Yalnızca meb in 2 çakılı atama olan eş için ve sağlık özrü için bir özür ataması oluyor onun dışında ilk 3 sene asla yer değişimi yok. Onun dışında genelde memurlarda eş durumu hakki var fakat mesela polisler eşlerine yalnızca 1 kere tâbi olabiliyorlar. Veya askeriye memurluklar arasında protokol imzalamış diğer eş ne iş yaparsa yapsın asker olana tâbi olmak zorunda. Kaymakam, vali, özel statülü doktorlarda bu grupta diye biliyorum.sorunuzu meslek olarak sorarsanız daha net bilgi veririz. Genel olarak bir eş memursa, diğer eş son 1 senede 360 prim günü doldurmuşsa eş durumu hakki var fakat saydığım gibi özel durumlar var memurluklar arasında. Çünkü her memur aynı kanuna tâbi değil.
 
Merhaba, düz memur olarak tayinim başka şehire olursa tayin hakkı olsa bile belli bir süre mi geçmesi gerekiyor mu benim eşim de özelde çalışıyor bilginiz varsa
Sorunuzu doğru mu anladım bilmiyorum.
Anladığım kadarına cevap vereyim.
A şehrinden b şehrine 2020 yılında tayinle gittiniz diyelim. O şehrin görev süresi ne kadarsa o kadar yıl kalmanız gerekiyor (aile birliği özrü gibi özür tayin durumları yok ise) Her şehrin hatta görevinize göre ilçenin bile görev yılı farklı olabilir. Düz memurlarda durum daha başka ise bilmiyorum gerçekten.

Eşinizin ise kesinlike sigorta açısından doldurmuş olması gereken gün var.
 
Benim kuzenim(kadın) memur eşi özel sektörde çalışıyor.eşi şuan bulunduğumuz şehre tayin istedi tayinleri oldu fakat kuzeniminki olmadi eşinin ayni yerde 1 yıl sigortalı olarak çalışması gerekiyormuş ondan sonra tayin verebiliyormuş 2 cocuğu olduğu ic8n kuzenim 1 yıl ücretsiz izin aldı.
 
Şuan doktorluğu bilmiyorum ama eğer göreve yeni başlayacaksanız atama bekliyorsanız öğretmenlikte sadece sözleşmeli alım var ve 3 sene eş durumu yapamıyorsunuz haberiniz olsun. (Öğretmen olarak yorum yapıyorum 2016dan beri sistem böyle)
 
Evet mümkün yapılıyor sigortadı olması yeterli 2 yıllık memur olanın da kadrolu olması gerekiyor
 
Böyle bir hak tabi ki var. Fakat kullanım şekli bağlı olduğunuz kuruma göre değişir.

Mesela ilk atanan öğretmenler sözleşmeli atanır. 3 yıl görev yapmadan eş özrü tayini eşi memur olsa bile isteyemez. 3 yıl dolduğunda özel sektördeki eşin son 2 yılda 360 gün sigortası olması ve halen aktif sigortalı olması yeterlidir.
 
Öğretmen eş memur olmayan eşin yanına tayin isteyecekse sözleşmeli geçireceği süreyi tamamlamalı. Sanırım 6 yıl. Bunun sonunda tayin isteyebilir. Zorunlu hizmet de var tabiki.
 

Memurun sözleşmeli ve kadrolu olma durumu önemli fakat bu sene kadro gelicek sanırım eğer siz 1 yıldır ve fazla sigortalı çalışıyorsanız isteyebiliyor ama memurun şuan görev yaptığı yerde 1 yıl çalışmış olması gerekiyor bazen tayin istedikten sonra da bu süre biraz daha onaylanana kadar sürebiliyor
 
Öğretmen kuzenim, kocası özel sektör çalışanı. Eş durumundan tayin aldı kocasının yanına
 
Es durumu icin öğretmen olanin zorunlu olan 3 yili tamamlamasi gerekmiyor mu
 
Bunu eşi özel sektörde çalışan ve öğretmen olan ben adına yazıyorum. Esiniz özel sektörde ise 1 yıllık bulunduğu yerde calismisligini belgelerseniz özür durumu tayin ile yanına gidersiniz. Esiniz sizin yanınıza gelmek istiyorsa istifa edecek sizin yaşadığınız yerden başka iş bulacak. Esiniz ülke genelinde çalışan kurumsal bir firmada ise boş pozisyon varsa sizin çalıştığınız yerde kendide başvurup gelebilir. Özellikle sağlık ve eğitimde özür grubu tayin olayi birbirinden farklı o nedenle ben meb kısmını yazdim. Sağlık bakanlığı için daha önceden açılmış özür durumu klavuzlarini incelemenizi öneririm. Benim esim özel sektörde idi. Onun çalışma evraklarını toplayıp ben özür tayin donemi başvurdum ve yaşadığı şehre tayin isteyip geldim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…