1 yildan daha uzun sure o sehirde sigorta kaydi varsa memur olan es gelebiliyor. Ben o sekilde tasradan istanbula tayin oldum. Gerci 5 ay kadar oyaladilar ihtiyac var diye.İyi günler kk üyeleri,
Bu konuyu son günlerde kafama takıyorum çünkü sevgilimle ilişkimizin geleceğini tehlikeye atıyor.
Eşlerden biri memur (öğretmen,doktor gibi) diğeri ise özel sektörde çalışıyorsa, memur olan diğerinin yanına tayin isteyebiliyor mu? Özel sektörde olanın gelme şansı yok çünkü iş olanağı bulunduğu ilde mevcut.
İnternette böyle bir şey mevcut yazıyor ancak beni nedense karamsarlık kapladı çünkü zor diye biliyorum.
Hiç böyle bir şey yapan tanıdığınız var mı? Mümkün mü böyle bir şey?
Bende böyle biliyorumÖzel sektörde bi yıldan fazla sigorta varsa memur olan tayin isteyebiliyor
Sorunuzu doğru mu anladım bilmiyorum.Merhaba, düz memur olarak tayinim başka şehire olursa tayin hakkı olsa bile belli bir süre mi geçmesi gerekiyor mu benim eşim de özelde çalışıyor bilginiz varsa
Benim kuzenim(kadın) memur eşi özel sektörde çalışıyor.eşi şuan bulunduğumuz şehre tayin istedi tayinleri oldu fakat kuzeniminki olmadi eşinin ayni yerde 1 yıl sigortalı olarak çalışması gerekiyormuş ondan sonra tayin verebiliyormuş 2 cocuğu olduğu ic8n kuzenim 1 yıl ücretsiz izin aldı.İyi günler kk üyeleri,
Bu konuyu son günlerde kafama takıyorum çünkü sevgilimle ilişkimizin geleceğini tehlikeye atıyor.
Eşlerden biri memur (öğretmen,doktor gibi) diğeri ise özel sektörde çalışıyorsa, memur olan diğerinin yanına tayin isteyebiliyor mu? Özel sektörde olanın gelme şansı yok çünkü iş olanağı bulunduğu ilde mevcut.
İnternette böyle bir şey mevcut yazıyor ancak beni nedense karamsarlık kapladı çünkü zor diye biliyorum.
Evet mümkün yapılıyor sigortadı olması yeterli 2 yıllık memur olanın da kadrolu olması gerekiyorİyi günler kk üyeleri,
Şuan 3 yıl sözleşmeliÖğretmen eş memur olmayan eşin yanına tayin isteyecekse sözleşmeli geçireceği süreyi tamamlamalı. Sanırım 6 yıl. Bunun sonunda tayin isteyebilir. Zorunlu hizmet de var tabiki.
İyi günler kk üyeleri,
Es durumu icin öğretmen olanin zorunlu olan 3 yili tamamlamasi gerekmiyor muÖzel sektörde çalıştığı yerde sanırım bir yıldan fazladır sigortalıysa -yıl konusunda tam emin değilim- eş durumu tayini ile öğretmenler gidebiliyor. Kaç arkadaşım o şekilde gitti eşlerinin yanına ya da memleketine. Millet bilmeden sallamış.
Sözleşmeli ise tamamlaması gerekiyor. Kadroluysa ilk tayinde eş durumu isteniyorEs durumu icin öğretmen olanin zorunlu olan 3 yili tamamlamasi gerekmiyor mu
Sözleşmeliyse üç yıl şartı var. Sözleşmeli atamalardan daha önce, kadrolu olarak atanmışsa bir yıl.Es durumu icin öğretmen olanin zorunlu olan 3 yili tamamlamasi gerekmiyor mu
Bunu eşi özel sektörde çalışan ve öğretmen olan ben adına yazıyorum. Esiniz özel sektörde ise 1 yıllık bulunduğu yerde calismisligini belgelerseniz özür durumu tayin ile yanına gidersiniz. Esiniz sizin yanınıza gelmek istiyorsa istifa edecek sizin yaşadığınız yerden başka iş bulacak. Esiniz ülke genelinde çalışan kurumsal bir firmada ise boş pozisyon varsa sizin çalıştığınız yerde kendide başvurup gelebilir. Özellikle sağlık ve eğitimde özür grubu tayin olayi birbirinden farklı o nedenle ben meb kısmını yazdim. Sağlık bakanlığı için daha önceden açılmış özür durumu klavuzlarini incelemenizi öneririm. Benim esim özel sektörde idi. Onun çalışma evraklarını toplayıp ben özür tayin donemi başvurdum ve yaşadığı şehre tayin isteyip geldim.İyi günler kk üyeleri,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?