Eş ataması (Memur olmayan eş-memur eş)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşım diş hekimi özelde beş yıl çalışınca doktor eşi yanına gelebilecekmiş doktor olan kamuda bu arada böyle bir şey varmış

Herkese teşekkür ederim yorumlarınız yol gösterdi

Bir gün bu konuya denk gelen olursa diye yazayım:

Araştırmalarım ve burdaki yorumlar eşliğinde anladım ki öğretmen veya başka memursan ve kadroluysan özel sektördeki eşin yanına tayin istenebiliyor. Hakim, doktor vb stratejik personel de isteyebiliyor. Sadece özel sektörde çalışan eşin belli prim sayısını doldurması gerekiyor ve bu prim ve sene sayısı memuriyetten memuriyete değişiyor.

Benim eşim askeri personel,benim çalıştığım yerde tayini cikmasi gerekirken,benim çalıştığımı belirterek tayin istemedi ve tayin çıkmadı haliyle,ben de özel sektordeydim,daha sonra işten ayrıldım ve tayin istedik,ilk tayinde de istedigimiz yere geldik,prim günüm yılım dolunca burda da istediğimiz kadar kalabiliriz mesela.Belirli süre gerekiyor bunun icin

İyi günler kk üyeleri,

Bu konuyu son günlerde kafama takıyorum çünkü sevgilimle ilişkimizin geleceğini tehlikeye atıyor.

Eşlerden biri memur (öğretmen,doktor gibi) diğeri ise özel sektörde çalışıyorsa, memur olan diğerinin yanına tayin isteyebiliyor mu? Özel sektörde olanın gelme şansı yok çünkü iş olanağı bulunduğu ilde mevcut.

İnternette böyle bir şey mevcut yazıyor ancak beni nedense karamsarlık kapladı çünkü zor diye biliyorum.

Hiç böyle bir şey yapan tanıdığınız var mı? Mümkün mü böyle bir şey?
Öğretmense üç artı bir sistemi var. Öğretmen ilk atandığı yerde üç yılını doldurur eş durumu tayini başladığı zaman eşinin yanına gidebilir.ozel sektörde çalışan eş zaten gidemez çünkü işi başka bir şehirde. Taşınma durumu yok. Bizzat iş arkadaşım geçen sene tayin aldı ordan biliyorum. Eğer eş durumu olmazsa il emri geliyor. Tabi onun için yazı beklemeniz lazım. Kısaca eşinizden en az 3.5 sene ayrı olmanız gerekecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X