Eş ailesinin para isteme ihtimali

Çok iyi yapmışsınben de dediğim gibi dün bu hasır kolyenin fotoğrafını attım. Ahaha kaç yaşında kadın düştüğüm hallere bak

kendini bu denli suçlu hissetmeni gerektirecek bi durum yok ortada. sen gayet doğru düşünüyorsun bana göre. yıllardır ilmek ilmek inşa ettiğin ve oldukça emek sarfettiğin kariyerinin sana kazandırdığı bütçeyi elbette ki kaynına ayırmak zorunda değilsin. bütün ay kaynın için mi çalışacaksın yani herif evleniyor diye?

Üç çocuk yaparken bize soruyor sanki. Bıktırıyolar gerçekten

Aha benim konu
Senelerce eşimin başının etini yedim nihayetinde zafer benim
O hissettiğiniz duyguyu çok iyi biliyorum ben eşimede defalarca söyledim. Beni paragöz biri gibi hissettiriyorsun bu yaptıklarınla ama sana söyleyeyim başımıza kötü bişey gelse kimse neye ihtiyacınız var diye sormaz. Nitekim sormadılar. En sonunda anladı ne demek istediğimi. Yani eşinize açık olun ben kartlarımı hep açık oynadım. Eşimde dahil kimin ne düşündüğü beni ilgilendirmiyor. Ailem, ailem diye dönen adam şuan evim karım,çocuklarım diye dolanıyor. Bu ay tek taş ve 5 taş pırlanta aldım benimki altındı Bundan sonra böyle sefam olsun

Erkeğin iki kaşığı varsa birini kırıcaksın derdi babaannem. Eşiniz sizden gizli para verecek gibi duruyor. Keşke borca sokma ihtimaliniz olsa olmayan parayı veremez kimseye
Bence gelen gideni sıkıca bütçelemek en iyisi. Aradan kaçarsa yakalanır. Bu kadar sıkmak da doğru mu bilmiyorum o bana hiç sormaz onu ne kadara aldın niye aldın vs. Normalde aramızda para da konuşmuyoruz nadiren ödemelerle ilgili

Yedirme kız paranı, sen eşinle birlikte dişinden tırnağından kesip almışsın bunca şeyi onlar yapmaları gereken şeyleri bile size yıkmışlar bide yüzsüz gibi müstakbel elticiğinin gösterişli yüzüğünün derdi sana kalıyor.oh ne ala memleket kimse kolay kazanmıyor valla kaynana bu kadar dertleniyorsa kaynınıza desin borca gir al diye madem.Dişe diş valla .
yerinde olsam bende konu içinde borçlardan bahsederim hatta çok olmamakla birlikte kaynanadan kayınpederden destek isterim.Onlar sizden alacağına siz alın ashahhah borçta altın borcu olsun şıkır şıkır gez valla zamanında bozdurmuşsun bide.Gayette hakkın

Bence hiç çirkinleşmiş falan değilsiniz, gayetde doğru demişsiniz
Kaynınız öğrenci sevgilisine yüzük taksın diye çalışmiyorsunuz
Ve şuan belki anlamiyor olabilirsiniz ama altın arabesk olmak ile ilgili birşey değil, daha çok hayatı öngörmek gibi birşey.
Ben nerdeyse 20 senedir evliyim, altınlarımı düğünüm ile birlikte toplam 5 kez takmamışımdır. Bankada kasada duruyorlar.
Eşim iş kurarken birkaç sene önce benden istedi bir kısmını, veririm ama faiziyle alırım dedim, 20 bilezik verdim 25 geri aldım, 50 çeyrek verdim 70 geri aldım gibi gibi.
Yine istese yine üstüne koyarak geri isterim.
Dursunlar. Zararı olmaz. İki çocuğum var onlar için kullanırım gerekirse.
Hayatın hiç bir garantisi yok, ömür boyu evli kalıcağımızında. Altın kötü gün dostudur öyle düşünün.

Bizim durumumuz da aynı sizin gibi. Asla yardım etmediler, arayıp bişey lazım mı diye bile sormadı kv. Şimdi biz borç ödüyoruz evimiz kira daha 6 aylık evliyiz. Çok şükür yetiyoruz kendi kendimize ama bir kuruş bile vermek istemiyorum zaten bir kuruşumuz da geçtiyse haram zıkkım olsun. Balayındayken daha 3 günlük evliyiz abisi arayıp para istedi ve gönderdik. O gün gereken konuşmayı yaptım. Daha sonra da mesajlarda istemiş ama eşim yok demiş. Neye ne kadar harcadığımızın hesabı kitabı belli ama ben de borç bittikçe yenisini yapıyorum zaten birikim yapacak kadar büyük bir mebla kalmıyor elimize. Mesela balayının borcu bitti kahve makinesi aldırdım vs. Şimdi 1 yaşında yeğeninin doğum günü var akülü araba almak istiyormuş 8 bin lira bir araba asla aldırmam. 8 lira bile haketmiyorlar. Evime misafir gibi gelip misafir gibi gidebilirler ben de aynı şekildeyim asla aramam. Benim içimde hala insan yerine konmamanın siniri var gerçi daha çok yeni yaşananlar. Onlar yüzünden düğün zamanlarımı mutlu hatırlamıyorum düğün fotoğrafı görmeye bile tahammülüm yok. Konunun maddiyatla bir ilgisi de yok burda asla manevi olarakta bir katkıları yok

Eş ailesi bu konuyu tekrar gündeme getirip senden hayır cevabını alsalar bile eşinden gizli saklı isteyeceklerdir. Önemli olan eşinin senden habersiz vermemesi.
Araç yükseltin, maddi değeri yüksek eşyalar alın. Elinizde para olmasın borcunuz bitmesin kısaca.

Ben ne kadarlık yüzük alacakmış onu çok merak ettim ya. Öğrenci kıza evlenme mi teklif edilir ona girmiyorum bile. Ne güzel işte kız mezun olana kadar parasını biriktirir yüzük alsa işler hızlanacak daha çok para lazım olur.

Altınlarını iste eşinden. O zaman herşeyimi bozdurmuştum şimdi yeniden almak istiyorum de.Hatta düğünden önce alalım düğünde takmak istiyorum de.
Ne münasebet yaa madem o kadar ilgili anne babaydılar da size neden yardım etmediler. Eğer meydanı boş bırakırsanız şimdide başkasının borcunu ödemeye başlarsınız.

çok haklısın bize de yemin ederim kendi annem babam kardeşim dışında soran olmadı, yalandan bile kimse demedi bir şeye ihtiyacınız var mı. yani koskoca insanlarız kimse bize bakmak zorunda değil, güvenip evlendiysek kendimize o gün makarna da yerim ben sorun yapmam. ama kimse de benden isteyemez günü gelince çünkü ailemizse sormaları gerekirdi. aile gibi davranmadılarsa ben de şuan dışardan biri gibi davranabilirim diye düşünüyorum

sağolun inanın ne çeyiz yaptım ne bir şey zaten hiç de sevmem gereksiz eşyayı. malum marketten aldığım birbirinin eşi bile olmayan bardak çanakla eki püskü eşyayla geçirdim ilk yılımı. sorsanız yeni gelindim. maaşım mesleğim çok iyi yıllarca yurt dışında çalıştım, ancak borç olmasın diye kendi evimize harcayalım dedim sabrettim ilk yıl. ama keşke yapmasaydım gerçekten çok içime oturdu bilmiyorum zamanla aşarım umarım. şu an her şeyim var şükür ki, ancak parayla aram bozuldu, para lafı bile duymak istemiyorum.

işte ben yıllardır kendimi fazla bağımsız kimseden bir şey istemeyn kendi yaparım moduna soktuğum için sanki istemek kötüymüş gibi hissettim. o nedenle hemen bozdurdum. ama insan geç de olsa öğreniyor.

teşekkür ederim, aynı şeyleri yaşıyoruz. ben de eşimin annesi ile mesajlarını okuduğumda anladım para aldıklarını bizden. demiş ki eşime telefon paramı öder misin geçen yılın parasıyla yüklü bir miktar. eşim de demiş ki bu nasıl fatura, telefon almış hattına ek. daha da saçmasını söyleyeyim ben çeyiz istemediğim halde ısrar kıyamet gecelik vb almılştı bana, bven de mahçup hissedip hemen eşime aldım benzerlerini. yine bu yazışmalarda öğrendim ki aslında onların parasını da eşim ödemiş.

mutfağıma masa bile almadım henüz baksak alacak çok da şu an harcamak istememiştim

hiç bilmiyorum ancak eşim dahil her şeyin pahalısını almaya çok meraklılar. mesela eşim hiç bi tane gül almaz illa 100 tane olmalı. ya da bir şey aldılarsa hep markası söylenir. ben de tam tersi tutumluyumdur, mütavazi bi ailem var. Şu da var kızın ailesi de zengin. altta kalmamaya çalışacaklardır.

neyse arkadaşlar içinizi şişirdim. sadece zor günler geçirdim borçlarla ilk zamanlarımızda, o nedenle eşimin ailesi bişey istese cinlerim tepeme çıkıyor. Doğal davranamıyorum. Prenses moduna geçmeyip erkek gibi davrandığım için kendime de kızıyorum artık. ders çıkardım ama bu da bir gelişme

Eşinize yeni masraflar çıkarabilirsiniz mesela kendi altinlarinizi alacağınızı söyleyin maaşınızi vermeyin ondan da destek isteyin hatta altınlarınizi almak için veya arabanız yoksa araba alın borcla harçla borca sokun esinizi

Valla burda olay eşiniz de bitiyor net. Eğer vermeye kalkarsa, ağır olacak ama enayi misin sen senin zor zamanında kim vardı yanında diye söyleyebilirsiniz ben öyle yapardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…