• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ailesinin para isteme ihtimali

Bakın şimdi, her bir araya geldiğinizde hayatın çok pahalı olduğundan, borcunuz olduğundan hatta gerekirse onlardan da para isteyeceğinizden bahsedin 😅 bide yerinizde olsam her ay eşinizden para alır altın alıp kasaya koyarım
Ahaha ironik davranayım yani😬 ne sinir olurkardı

Diger yorumlari da okudum da bos odayi esyayla doldurmayin bosuna yer kaplar onun yerine esiniz maaşını size atsin siz her ay altin/doviz hesabina atın borc odemekten bıktınız madem elinizdekini de siz değerlendirip biriktirin esinize verecek para kalmaz :) bence esinizle konuşup aranizdaki iliskiyi ailesi yuzunden zedelemeyin adam da yaa rabbit de benim.aileme ne kinlenmiş demesin erkekler ne kadar ailesinden uzak da dursa eşi bir sey dedi mi aileci oluveriyorlar. Bekarim ama cok gozlemledim bunu

Butceyi nasil belirliyorsunuz? Mesela ikiniz de 20 bin aliyorsunuz diyelim 40 bin eder neye ne kadar gider bilirsiniz sonunda da elinizde misal 10 bin kalsa 5 5 paylasirsiniz. O kendine dusen bu 5 binden ailesine harcarsa bir sey diyemezsiniz kendi tasarrufu olur kendinden kismis olur ama aile butcesinden harcıyorsa ona tepki gösterebilirsiniz. Yani tetikte kalmaktansa böyle bir sey de cozum olabilir esinizin kendi ihtiyacindan kısıp vermesi onun kendi alani olur bu da size belki o kadar batmaz.
Eşya borçlarını ben ödedim o da tadilat borçlarını. Kalanı market dışarda yemek vs genelde sırayla yapıyoruz. Mesela ben kendime alışveriş yaptıysam diyorum ki hayatım sana da bir şeyler alalım😃faturaları da bölüştük. Ama ortak bir hesapta tutacağımız bir paramız da kalmadı bugğne kadar. Ama bu aydan itibaren olacak. Altın için para isteyeceğim bence bu doğru geldi bana

Diger yorumlari da okudum da bos odayi esyayla doldurmayin bosuna yer kaplar onun yerine esiniz maaşını size atsin siz her ay altin/doviz hesabina atın borc odemekten bıktınız madem elinizdekini de siz değerlendirip biriktirin esinize verecek para kalmaz :) bence esinizle konuşup aranizdaki iliskiyi ailesi yuzunden zedelemeyin adam da yaa rabbit de benim.aileme ne kinlenmiş demesin erkekler ne kadar ailesinden uzak da dursa eşi bir sey dedi mi aileci oluveriyorlar. Bekarim ama cok gozlemledim bunu
Yani cidden haklısın bak dilimin ucuna geliyor habire bişeyler diyorum hadi dene tut içinde, eleştirdiğin insanlara dönüşme. Ama işte insan tutamıyor çenesini 😃 paranın önemini şu son bir yılda anladım inanın eşya gözümde değil keşke en ucuzunu alsaydım bu borçlu bir yıl grçmeseydi dedim içimden. Yatıp kalkıp maaş gününü bekliyordum gelen gidiyordu hemrn taksitlere. Çok zor allah herkese yardım etsin

Şöyle bir durum var o dönem eşimle yurtdışında çalışıyorduk ve güzel bir yüzük alabilmişti, o nedenle standardın üstünde bir şey hedefliyorlar anladığım kadarı ile. Açıp söyleyemem aslında bu konularda hiç muhatap olmam onlarla. Ama laf arasında bu altın aldık borcumuz var konusunu geçirebilirim
Altın aldık demek bence sakıncalı ya. Hemen paraya çevirilmeyecek bir şey olsa daha iyi. Gram olarak geri ödeyeceğiz falan derler, eşinizi köşeye sıkıştırırlar. Düğün planı olanlara altın deyince daha bir iştahlanıyorlar.

Altın aldık demek bence sakıncalı ya. Hemen paraya çevirilmeyecek bir şey olsa daha iyi. Gram olarak geri ödeyeceğiz falan derler, eşinizi köşeye sıkıştırırlar. Düğün planı olanlara altın deyince daha bir iştahlanıyorlar.
O yüzden takmayı sevmesem de takılabilir bir altın mı alsam dedim ve eşime de alacağımı belirttim 😃😃

Ev dedesine ait ancak çay fincanından tutun da çekyattaki kırlente varana kadar ben aldım, ev yıllardır temizlenmemişti dip köşe eşimle temizledik. Kendileri de evin durumuna inanamadı. Bu dönemde dedesine maddi manevi yardım yaptık, market pazar ihtiyacı faturalar vs gibi
Anladım, inşallah emeğinizi iyi niyetinizi suistimal etmezler.

Anladım, inşallah emeğinizi iyi niyetinizi suistimal etmezler.
Şöyle de bir durum var allah için görüştüğümüzde bana çok iyi güleryüzlü davranıyorlar iyice kötü gelin olmayayım😃Aşırı iyiler normal zamanda. Karşılıklı hiç saygısızlık olmadı. Sadece hakkımı yedirmek istemiyorum

O yüzden takmayı sevmesem de takılabilir bir altın mı alsam dedim ve eşime de alacağımı belirttim 😃😃
İşte o takılabilir altın tam da aradıkları şey. Düğünde takalım, düğün bitimi hemen geri veririz ya da düğünde takılanlarla geri öderiz muhabbeti olur gibi. Ne zor bir durum, insan zorla kazandığı parayı koruma derdine düşüyor. Sanki kara para aklıyormuş gibi stres çekiyorsun. Valla eşinize kararınızı kabul ettirdiyseniz acele bir şey yapmayın paranızla. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.

Merhaba arkadaşlar çok uzun zamandır dışardan okuyup yorum yapmıyordum, ama konu açmaya karar verince şifremi hatırlayıverdim:))
Biz eşimle 1.5 yıl önce tamamen kendi imkanlarımızla evlendik; düğündü, arabaydı, eşyaydı, kimseden yardım almadan çalışarak ödedik ve çok şükür borçlarımız bitti. Çok zor günler geçirdim, daha ilk yılımızda maddi çok sıkıntı çektik. Annemlerin aldığı hatıra bileziğim hariç tüm altınlarım bu süreçte gitti.
Eşim de ben de yıllardır çalışıyoruz ve çevreye göre gelirimiz de çok şükür iyi.
Eşimin ailesi bu süreçte bir kilo meyve alıp gelmek dışında maddi olarak geçtim manevi olarak bile bulunmadılar, misafir gibi gelip gittiler, zaten ben de böylesini daha uygun buluyorum. Sadece bu durum ben de geçmeyen bir önyargı yarattı kendilerine (manevi destekte bulunmamaları).

Sorun şu ki eşimin erkek kardeşi var ve evlenmeyi planlıyormuş, annesi laf arasında "evlenme teklifi hazırlığı yapıyorlar, yok yüzükler çok pahalı vs." deyip bana konuyu açmaya çalıştı. Ben de "yaa öyle tabii artık her şey pahalı" deyip geçiştirdim. Geçmişte eşimin yurt dışında çalıştığı dönemde de ailecek telefondan tutun da tatillerine kadar eşime ödetmişler. Hatta ikimizin de iş aradığı bir dönemde de eşimden, benden habersiz para istemişlerdi ve verdiğini öğrendim. Bunun üzerine eşime benden habersiz bir daha böyle bir şey yapamayacağını açıkça belirttim.
Ancak bu kardeşin evlenme mevzusu ile tekrar benden gizli eşimden üç beş üç beş para almaya çalışacaklarını düşünüyorum. Eşime tekrar böyle bir şey olamayacağını, herkesin çalışıp bütçesine göre evini vs yapması gerektiğini söyledim, o da tamam dedi.

Şimdi dert nerede diyeceksiniz, ama kimseyle bu konuda yüzgöz olmak istemiyorum, sadece takımı alıp üç saat düğüne gidip dönmek istiyorum. Dırdırcı paragöz eş olmamak adına sizce eşime bu konuyu bir daha açmamalı mıyım? Ortalığı da boş bırakmak istemiyorum.

Not: eş ailesi düğünde bana eşimin aldığı bilezikleri taktı. Umrumda mı değil sadece ben bir şey beklemedim kimseden, onlar da benden beklemesin diye önlem almak istiyorum.
Eşinizden bu süreçte bozdurduğunuz altınları yerine koymasını talep edin. Gram olur çeyrek olur bilezik olur, birşeyler isteyin kendisinden.Kendi karısı dururken gidip kardeşinin sevgilisine yatırım yapmasın. Abilik yapmak kolay önce iyi bir eş olsun. Evlilik teklifi için yüzüğü bile alamayacaksa züğürt kardeşi evlenmesin, birkaç sene pipisine sahip çıksında çalışıp para biriktirsin

İşte o takılabilir altın tam da aradıkları şey. Düğünde takalım, düğün bitimi hemen geri veririz ya da düğünde takılanlarla geri öderiz muhabbeti olur gibi. Ne zor bir durum, insan zorla kazandığı parayı koruma derdine düşüyor. Sanki kara para aklıyormuş gibi stres çekiyorsun. Valla eşinize kararınızı kabul ettirdiyseniz acele bir şey yapmayın paranızla. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.
O kadar yapamazlar merak etmeyin dediğim gibi biraz soğuk olduğum için o kadar geleneksel davranamazlar. Ama gizlice üç beş isterler mi onu da vermek istemiyorum harcamak en iyisi sanırım

Altın alırsanız takılabilir de olsa gram da olsa sakın altın aldık borca girdik demeyin.Borçlarımız bitmedi dersiniz olur biter ne borcu olduğu kmseyi ilgilendirmez.Eşler kardeş söz konusu olunca bi acıma haline giriyor.Ama kardeşi de öğrenci kızla evlenmeye kalkıp yüksek standartlı yüzük takmayı planlamasın bi zahmet

Eşinizden bu süreçte bozdurduğunuz altınları yerine koymasını talep edin. Gram olur çeyrek olur bilezik olur, birşeyler isteyin kendisinden.Kendi karısı dururken gidip kardeşinin sevgilisine yatırım yapmasın. Abilik yapmak kolay önce iyi bir eş olsun. Evlilik teklifi için yüzüğü bile alamayacaksa züğürt kardeşi evlenmesin, birkaç sene pipisine sahip çıksında çalışıp para biriktirsin
Ya inanın arabesk bir tip değilim altın vs huzurumuz olsun rahat yaşayalım diye hepsini bozdurdum. Ama sizin dediğiniz gibi eşime o gün dedim ki x’e yüzük alınsın diye çalışmıyorum ben. Ama sonra dönüp kendime bakınca sanki çirkinleşmiş gibi hissettim ay ne bileyim ya

Evliliginiz buyuk bir sinavdan gececek belli ki. Ben olsam gecen gun annen boyle boyle bir sey dedi. Durumumuzu netlestirelim. Ben suan kendi butcemden kisip olaganustu masraf yapmak istemiyorum. Senin bu konuda farkli dusuncen varsa bilmek istiyorum derdim. Sonrasinda bakti kemkum ediyor kesinlikle butceleri ayirir, evin asli masraflarini karsilamasini ister kalaniyla yapabiliyorsa ne yaparsa yapsin derdim. Kendi butcemi de kendi kazancimla belirlerim asla da gereginden fazla katki sunmam eve. Tabi kardeslik iliskisi muhim ama mesela cidden yuzugu karsilayamayacak adam neyin evlilik hayali icinde? Hani evi kurmus olur parasi diyelim ki yatak odasi takimi alirken yetersiz kalir cidden zordadir istenir de daha ohooo. Kiz da ogrenciymis ogrenciyken neyin evliligi evcilik mi oynayacaklar? Insallah esiniz sayduyuyu bir kenara birakmaz. Esinizin kardesi oldugu icin o dediginiz uc saat oturup kalkariz durumu biraz zor onunde sonunda cagirip ise kosturacaklar ama maddi anlamda asla olaganustu katki yapmasina musade etmeyin. Yapacagini belirtiyorsa bence kesinlikle ev ici masraf kalemlerini bolusturun, asli masraflari karsilasin, siz kalan paranizi en dogru sekilde degerlendirin.

Canım ben de benzer durumlardayim. Hiç altınım yok önemli de değil takmam zaten. Ben eşime Ajda bileziklerden cok istediğimi, hiç takamadigim.icin aklımda kaldigini söylüyorum. İlk para koyabileceği zaman bana alacak. Böylece başkasına almasının önüne geçtim.

Benim zekası eksik kaynım üç çocuklu bizden sürekli para ister. Eşime sen ondan para işte dedim. Ne zaman para istese, bende yok eline para geçince sen bana yolla demeye başladı. İki üç aramıyor, sonra tekrar başlıyor.en son eşim ben senin sponsorun değilim dedi.

Eşiniz para istesin, bu 3-5 neyse. Sonra geri yollasın ama bazı insanlar söylemle anlamıyor asla. Benim kp ve kaynım da anlamaz asla.

Evliliginiz buyuk bir sinavdan gececek belli ki. Ben olsam gecen gun annen boyle boyle bir sey dedi. Durumumuzu netlestirelim. Ben suan kendi butcemden kisip olaganustu masraf yapmak istemiyorum. Senin bu konuda farkli dusuncen varsa bilmek istiyorum derdim. Sonrasinda bakti kemkum ediyor kesinlikle butceleri ayirir, evin asli masraflarini karsilamasini ister kalaniyla yapabiliyorsa ne yaparsa yapsin derdim. Kendi butcemi de kendi kazancimla belirlerim asla da gereginden fazla katki sunmam eve. Tabi kardeslik iliskisi muhim ama mesela cidden yuzugu karsilayamayacak adam neyin evlilik hayali icinde? Hani evi kurmus olur parasi diyelim ki yatak odasi takimi alirken yetersiz kalir cidden zordadir istenir de daha ohooo. Kiz da ogrenciymis ogrenciyken neyin evliligi evcilik mi oynayacaklar? Insallah esiniz sayduyuyu bir kenara birakmaz. Esinizin kardesi oldugu icin o dediginiz uc saat oturup kalkariz durumu biraz zor onunde sonunda cagirip ise kosturacaklar ama maddi anlamda asla olaganustu katki yapmasina musade etmeyin. Yapacagini belirtiyorsa bence kesinlikle ev ici masraf kalemlerini bolusturun, asli masraflari karsilasin, siz kalan paranizi en dogru sekilde degerlendirin.
Bir süredir beraber oldukları için resmiyete dökmek istiyorlarmış.fazla sorumluluk aldığımı düşünüyorum burdaki yorumlardan sonra. Ev bütçesine daha az katılıp yatırım yapacağım sanırım. Fazla modern olmak da iyi değil yani biraz da ben isteyen taraf olmalıyım. Şu da var beni ezip gidip para verirse de asla devam etmem. Fazla mantık gözüyle bakıyorum hayata:110:

Back