- 19 Ocak 2017
- 7.024
- 20.421
- 348
- 37
- Konu Sahibi DelasHeras
-
Kaynimlarin cok Sükür saglik probleri yok. Sadece kazanclari bize yemiyor diyorlar. Askeri ucretle calisiyorlar. Hakklari üstunde kalmasin kendileri istemiyorlar. Kv ve kp onlar icin istiyorlar. Ve bizleri de arayipta Tsk bile etmezler. Biz ararsak o sirada Tsk ederler. Bizim amacimiz biriktirip tr de ev sahibi olmak evimiz yok.Bu konuda sayfalarca şey yazabilirim ama tek bir şey söyleyeyim. Sende varken herkeste yok ya, sende olmadığında da herkeste yok olacak. Ona göre düşünün. Zira siz düştüğünüzde kimse tutupta demiyecek "ya onlar bize ne yardımlar yaptı dur ben bulup buluşturmayım, bana yaptıklarını unutmadım filan." Püüüü beklemeyin sakın. O yüzden varsa yiyin, fazla varsa biriktirin.
Bi tanıdığım bayan var mesela ,aslında kendi kardeşimde zor geçiniyo ama en azından iş buldum ona çalışıyo asgari ücretle bile olsa mutlu inanın. Kendi babam ev verdi kardeşime bu arada..O bayan yeni doğum yaptı ,bir kızı daha var 5 yaşında, kocası hapiste evi var durabilecek ama ihtiyaçlarıda var..ona yardım topluyorum arada... gerçekten ihtiyaçlı kardeşlerimize verelim demek istiyorum...Bazen whatsapp durumlarinda görüyorum yedikleri, ictikleri gayet iyi madem yardim edeceksekte durumu hic olmiyanlara edelim.
Bizde yurt disindayiz esimde aylikci kendi isinde deil, allah şükür gecimimiz iyi kotu deil ama , gecenlerde ablasina yardim icin yolladi para birsey diyemem cünkü ablasi sonucda durumu kotuye gitmis kizi amaliyat oldu olumlerden dondu nasil yollama diye bilirim, diyer yandan kaynimin 1 tanesi trde allaha şükür esim ihtiyacin varmi yollim dediginde kardesim sen evini gecindir o bana yeter diyo ben gayet iyim diyo, babasi hic istemez oda ayni sekilde yuvani gecindir yeter diyo biz sendn birsey istemiyoruz, cok acil oldummu yolluyo oda 1 kere oldu ablasina ve bana sadece der sunu postanalasina diye sebebini soylemez ablama dedi yollicam bn calisiyorum sen yolla gitsin dedi hc sorgulamadan yolladim bende.Merhabalar KK üyeleri,
Sizlere danismak istedigim bir konum var.
8 yillik evliyim 3 cocugum var yurtdisinda yasiyoruz. Esimlede bazen ufak, tefek sorunlar disinda cok sükür sorunlarimiz yok. Yurtdisinda yasadigimizdan dolayimi bilemicem ama bazen esinin ailesi kayinlarimin maddi durumlarinin iyi olmadigi dile getiriyorlar.Hal böyle oluncada esim üzuluyor. Yilda 1-2 defa yardim gönderiyor. Aslinda ayaklarini yorganina göre uzatirsalar sikintiya girmezler.Hepsininde kendi evleri var. Her gönderdigimizde kv yede yolluyoruz. Bizimde dogru, dürust akan bir gelirimiz yok, ama baya rahat yasiyoruz. Maddi sikinti yasamiyoruz. Evimiz olmadigi dan ev almak icin birikim yapmak istiyoruz. Arti cocuklarin gelecekleri icin birikim istiyoruz.Malum Pandemie birde isler cok durgun. Kv ve kp arada yardim etmek disinda kaynimlara hastalik disinda yardim etmek istemiyorum. Esim bazen üzulup kendini tutamayim gönderiyor. Yilda bir iki bazen 3 defa gönderiyor. Benim tepki den olmasa belki daha fazla yollar. Benim uzuldugumu görunce bazen de Ailesine benim de 3 cocugum var 1 ay degil 2 ay degil diye cevap veriyor Ailesine. Sizce nasil tepki verebilirim?
Sevgiyle kalin
Yurtdışında da hayat uzaktan bakıldığı kadar kolay değil. Açlık sınırında yaşayan, sokakta yaşayan nice insanlar var. Ayaklarını yorganına göre uzatmak için yorgan bulamayan insanlar var. 100 bin euro yu nekadar kolay telafuz ediyorsunuz. 100bin eurosu olsa zaten önce ev alırdı konu sahibi. Yada kendi çocukları için harcardı, ne diye kaynına yardım etsin.ayağı yorgana göre uzatmamak bence yurtdışında yaşayanların çok kolay söyleyebildikleri birşey.
evim var, arabam var, maaşım ortalamanın üzerinde ancak gitgide düşen alım gücü nedeniyle ayaklarımı cenin gibi karnıma çekip yorganı uzun bırakmaya çalışsam bile olmuyor.
haklı olarak sizden istifade ettiklerini düşünüyorsunuz da bu ülkede geçinmek sandığınız kadar kolay değil, insanın evi dahi olsa.
yani gerçekten müşkülleri olabilir.
ki her ay gönderilse gene haklısınız ancak durumum iyi derken senede 2-3 defa yardım etmek kötü birşey değil.
gönderdiği toplam tutar 100 bin euro falansa onu da anlarım.
toplam ne kadar gönderdi ?
Yurtdışında da hayat uzaktan bakıldığı kadar kolay değil. Açlık sınırında yaşayan, sokakta yaşayan nice insanlar var. Ayaklarını yorganına göre uzatmak için yorgan bulamayan insanlar var. 100 bin euro yu nekadar kolay telafuz ediyorsunuz. 100bin eurosu olsa zaten önce ev alırdı konu sahibi. Yada kendi çocukları için harcardı, ne diye kaynına yardım etsin.
TR de kardeşlerde birkere olsun yurtdışında yaşayan abilerin halini düşündümü acaba? Hiç sanmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?