- 20 Şubat 2015
- 4.982
- 8.581
- 158
- Konu Sahibi DelasHeras
-
Bende bu yardımların hep tek taraflı olmasını anlamiyorum. Evet diyelim kardeşin ihtiyacı oldu yardım ettiler, konu sahibi ev aldığında eşinin kardeşinden aynı şekilde yardım gelecekmi sizce? Hep o bize yardım etti, şimdi de sıra bizde diyeceklermi? Sanmam.konu sahibi durumumuz iyi demiş. buna istinaden yazdım. her ay düzenli gönderse evet çok yanlış. ama senede 2-3 kere belki gerçekten de desteğe ihtiyaç duyduklarında gönderiyor. hepimizin aile içerisinde zaman zaman desteğe ihtiyacı olur.
100 bin euro lafını da özellikle abartarak söyledim ki gönderilen tutar çok büyükse gene haklı konu sahibi demek için.
ekonomi tüm dünyada kötü fakat bazı insanlar bu kötü ekonomiye rağmen yine de durumum iyi diyebiliyor değil mi ? bu durumda ihtiyaç halinde senede 1-2 kez yardımcı olmak - eğer yüksek rakamlar değilse - bence kötü birşey değil.
tabi bir diğer kritik durumda, bir eşin ailesine gönderilmeyecekse diğer eşin ailesi için de asla yardım düşünülmeyecek. o zaman iki tarafta ailesini karşısına alıp, biz karar aldık, bizlerden asla destek beklemeyin diyecek.
eğer konu sahibi kendi ailesine bu cümleyi kurabilecekse eşi ile karar verip ailelerine açıklasınlar. bir daha böyle sıkıntılar olmaz bu durumda.
Bende bu yardımların hep tek taraflı olmasını anlamiyorum. Evet diyelim kardeşin ihtiyacı oldu yardım ettiler, konu sahibi ev aldığında eşinin kardeşinden aynı şekilde yardım gelecekmi sizce? Hep o bize yardım etti, şimdi de sıra bizde diyeceklermi? Sanmam.
İki aileye yardım konusuna gelince, anne- babam söz konusu olsa ben herşekilde yardım ederim. Eşimde aynı şekilde anne-babasına eder. Ama kardeşler farklı. Eşimin kardeşinin borcundan bana ne mesela? Yardımdan kastımda karşılıksız yardım. Borç istese, geri ödeyekce farklı durum. Aynı şey benim kardeşlerim içinde geçerli.
benim kastettiğim karşılıklı yardım tabi ki de. hep tek tarafın verici olması olmaz. bu durumda önerim bir kez de konu sahibinin veya eşinin bir talepte bulunması olabilir.
yani ihtiyaçları olmasa da küçük bir destek rica edip gözlemleyebilirler. belki sonuç negatif olursa eşi de vazgeçer yada 3 değil 1 kere gönderir ancak. gibi gibi..
Ne kadar gönderdiği önemli. Yani sizin ihtiyaçlarınızdan kısıp ailesine gonderiyorsa sıkıntı olur. Sizin ev ve çocuklarınız için yaptığı birikimden gonderiyorsa yine sıkıntı olur . Ancak aile neticede az çok yardımcı olmasında bir sorun görmüyorum ben. Ben kendi hayatımdan pay biceyim. 3 yıldır çalışmıyorum eşimin maaşı iyi şükür ben de bu süreçte çocuğumuza bakıyorum. Tanıdığımız ve tanımadığımız insanlara da maddi olarak yardım gönderiyoruz. Zaman zaman eşimin ailesi aracılığıyla zaman zaman da benim ailemin araciligla. Bunu da sık sık yapıyoruz.Merhabalar KK üyeleri,
Sizlere danismak istedigim bir konum var.
8 yillik evliyim 3 cocugum var yurtdisinda yasiyoruz. Esimlede bazen ufak, tefek sorunlar disinda cok sükür sorunlarimiz yok. Yurtdisinda yasadigimizdan dolayimi bilemicem ama bazen esinin ailesi kayinlarimin maddi durumlarinin iyi olmadigi dile getiriyorlar.Hal böyle oluncada esim üzuluyor. Yilda 1-2 defa yardim gönderiyor. Aslinda ayaklarini yorganina göre uzatirsalar sikintiya girmezler.Hepsininde kendi evleri var. Her gönderdigimizde kv yede yolluyoruz. Bizimde dogru, dürust akan bir gelirimiz yok, ama baya rahat yasiyoruz. Maddi sikinti yasamiyoruz. Evimiz olmadigi dan ev almak icin birikim yapmak istiyoruz. Arti cocuklarin gelecekleri icin birikim istiyoruz.Malum Pandemie birde isler cok durgun. Kv ve kp arada yardim etmek disinda kaynimlara hastalik disinda yardim etmek istemiyorum. Esim bazen üzulup kendini tutamayim gönderiyor. Yilda bir iki bazen 3 defa gönderiyor. Benim tepki den olmasa belki daha fazla yollar. Benim uzuldugumu görunce bazen de Ailesine benim de 3 cocugum var 1 ay degil 2 ay degil diye cevap veriyor Ailesine. Sizce nasil tepki verebilirim?
Sevgiyle kalin
Ev alacağız 50.000€ ya ihtiyacımız var diye arasa konu sahibi veya eşi, uzun süre telefonlarına çıkmazlar eminim.
Yada 50binim yok ama 5bin yollayabilirim diyeni bile bulamazlar
100 bin Euromu? Cok merak ettim neye dayanarak Bu kadar miktardan bahsetiniz.Zaten o kadar gelirimiz olsa ev alirdik. Gereken acil yardimlari zaten yapiyoruz.Ama cocuklarimin rizki artik gondermek istemiyorum. Bu 1 Euro bile olsa.ayağı yorgana göre uzatmamak bence yurtdışında yaşayanların çok kolay söyleyebildikleri birşey.
evim var, arabam var, maaşım ortalamanın üzerinde ancak gitgide düşen alım gücü nedeniyle ayaklarımı cenin gibi karnıma çekip yorganı uzun bırakmaya çalışsam bile olmuyor.
haklı olarak sizden istifade ettiklerini düşünüyorsunuz da bu ülkede geçinmek sandığınız kadar kolay değil, insanın evi dahi olsa.
yani gerçekten müşkülleri olabilir.
ki her ay gönderilse gene haklısınız ancak durumum iyi derken senede 2-3 defa yardım etmek kötü birşey değil.
gönderdiği toplam tutar 100 bin euro falansa onu da anlarım.
toplam ne kadar gönderdi ?
Son 2 aramalarinda Pandemie malum isler kötu dedim. Onlarda burda daha kötu dediler. Firsat bile verilmedi.Bence Kredi çekin ev alın birde her aramasında zor durumdayız diye ağlayın hatta para isteyin sırf deneme amaçlı bak bakalım gerçek yüzleri çıkıyor eşinle deneyin.
Kaynima yardim sebebimiz is bulamiyorum, bulsa calismak İstemez, calisa maasim az der. Evli 2 cocuk babasi birde. Kendisi yardim istemiyor. Babasi arar durumlarinin kötü oldugunu söyler.Bizim de benzer bir şeyler oldu. gelirimiz iyi para biriktiriyoruz. Evimiz yok daha. Ben de çalışıyorum. Dişimden tırnağımdan artırıyorum isteklerimi erteliyorum. Kaşımı aldırmıyorum manikürümü kendim yapıyorum israf olmasın diyorum. Az alışveriş yapıyorum. Tatilimizi ailemin yazlığında yapıyorum para gitmesin diyorum eşime ev var orda diyorum. Salak kafam.
Sonra bir de görüyorum ki bizim biriken paralardan sürekli oraya akış oluyor.
Gerçekten aile içi durumu en iyi siz bilirsiniz. Bence ailenin ihtiyacı varsa eğer market alışverişine faturalara sağlık giderlerine yardım edilmeli. Benim ailemin de ihtiyacı olursa ben de yardım ederim.
ama ortada ne idüğü belirsiz bir akış varsa kesilmeli mutlaka.
özellikle kaynınıza neden yrdım yapıldığını anlamadım.
Biz yaban ellerdeyiz gurbette kimsemiz yok diye aciklan küçük Emrah gibi.Son 2 aramalarinda Pandemie malum isler kötu dedim. Onlarda burda daha kötu dediler. Firsat bile verilmedi.
100 bin Euromu? Cok merak ettim neye dayanarak Bu kadar miktardan bahsetiniz.Zaten o kadar gelirimiz olsa ev alirdik. Gereken acil yardimlari zaten yapiyoruz.Ama cocuklarimin rizki artik gondermek istemiyorum. Bu 1 Euro bile olsa.
Benim kimseye kinim yok, olamazda asla olsada yansitmam.Simdiye kadar yardim ederkende cok Sükür esim danisarak yardim ettik. Danistigi icin kin tuttmam.Egitimim gayet yukseklerde 4 lisan biliyorum. Sadece yurtdisinda buyudigum icin dusunce, yazdim farki olabilir. Yinede düsuncelerineze saygi duyarim.mübalağa sanatını edebiyat derslerinde öğrenmişsinizdir. yine de şöyle açıklayayım:
100 bin = gücünüzün çok üzerinde, sizi zorlayacak tutar, temsili miktar
1000 = hayatınızı müşküle düşürmeyecek, insani bir tutar
yani 100binse haksızlık büyük, yok 1000se senede 1-2 yardımcı olmak başın gözün sadakası olsun
bir de öneri, hitabetiniz yanlış. size saygı çerçevesinde yazan insanlardan başkalarına olan kininizi çıkarır tarzda yazmayın, anlamadan dinlemeden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?