• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Es Ailesine yardim

Yurt dışında yaşayanlar icin hep euro icinde yüzüyorlar algısı varya maalesef işte sorun bu. İhtiyacları varsa gönderin tabi yarın bir gün de sizin onlara ihtiyacınız olabilir. Bende mesela ailemin ihtiyacı varsa elimdekini gönderirim içim el vermez bi kere ben rahatken onlar zor geçinsin.

konu sahibi durumumuz iyi demiş. buna istinaden yazdım. her ay düzenli gönderse evet çok yanlış. ama senede 2-3 kere belki gerçekten de desteğe ihtiyaç duyduklarında gönderiyor. hepimizin aile içerisinde zaman zaman desteğe ihtiyacı olur.
100 bin euro lafını da özellikle abartarak söyledim ki gönderilen tutar çok büyükse gene haklı konu sahibi demek için.

ekonomi tüm dünyada kötü fakat bazı insanlar bu kötü ekonomiye rağmen yine de durumum iyi diyebiliyor değil mi ? bu durumda ihtiyaç halinde senede 1-2 kez yardımcı olmak - eğer yüksek rakamlar değilse - bence kötü birşey değil.

tabi bir diğer kritik durumda, bir eşin ailesine gönderilmeyecekse diğer eşin ailesi için de asla yardım düşünülmeyecek. o zaman iki tarafta ailesini karşısına alıp, biz karar aldık, bizlerden asla destek beklemeyin diyecek.

eğer konu sahibi kendi ailesine bu cümleyi kurabilecekse eşi ile karar verip ailelerine açıklasınlar. bir daha böyle sıkıntılar olmaz bu durumda.
Bende bu yardımların hep tek taraflı olmasını anlamiyorum. Evet diyelim kardeşin ihtiyacı oldu yardım ettiler, konu sahibi ev aldığında eşinin kardeşinden aynı şekilde yardım gelecekmi sizce? Hep o bize yardım etti, şimdi de sıra bizde diyeceklermi? Sanmam.
İki aileye yardım konusuna gelince, anne- babam söz konusu olsa ben herşekilde yardım ederim. Eşimde aynı şekilde anne-babasına eder. Ama kardeşler farklı. Eşimin kardeşinin borcundan bana ne mesela? Yardımdan kastımda karşılıksız yardım. Borç istese, geri ödeyekce farklı durum. Aynı şey benim kardeşlerim içinde geçerli.

Bende bu yardımların hep tek taraflı olmasını anlamiyorum. Evet diyelim kardeşin ihtiyacı oldu yardım ettiler, konu sahibi ev aldığında eşinin kardeşinden aynı şekilde yardım gelecekmi sizce? Hep o bize yardım etti, şimdi de sıra bizde diyeceklermi? Sanmam.
İki aileye yardım konusuna gelince, anne- babam söz konusu olsa ben herşekilde yardım ederim. Eşimde aynı şekilde anne-babasına eder. Ama kardeşler farklı. Eşimin kardeşinin borcundan bana ne mesela? Yardımdan kastımda karşılıksız yardım. Borç istese, geri ödeyekce farklı durum. Aynı şey benim kardeşlerim içinde geçerli.

benim kastettiğim karşılıklı yardım tabi ki de. hep tek tarafın verici olması olmaz. bu durumda önerim bir kez de konu sahibinin veya eşinin bir talepte bulunması olabilir.
yani ihtiyaçları olmasa da küçük bir destek rica edip gözlemleyebilirler. belki sonuç negatif olursa eşi de vazgeçer yada 3 değil 1 kere gönderir ancak. gibi gibi..

benim kastettiğim karşılıklı yardım tabi ki de. hep tek tarafın verici olması olmaz. bu durumda önerim bir kez de konu sahibinin veya eşinin bir talepte bulunması olabilir.
yani ihtiyaçları olmasa da küçük bir destek rica edip gözlemleyebilirler. belki sonuç negatif olursa eşi de vazgeçer yada 3 değil 1 kere gönderir ancak. gibi gibi..

Ev alacağız 50.000€ ya ihtiyacımız var diye arasa konu sahibi veya eşi, uzun süre telefonlarına çıkmazlar eminim.
Yada 50binim yok ama 5bin yollayabilirim diyeni bile bulamazlar

Merhabalar KK üyeleri,
Sizlere danismak istedigim bir konum var.
8 yillik evliyim 3 cocugum var yurtdisinda yasiyoruz. Esimlede bazen ufak, tefek sorunlar disinda cok sükür sorunlarimiz yok. Yurtdisinda yasadigimizdan dolayimi bilemicem ama bazen esinin ailesi kayinlarimin maddi durumlarinin iyi olmadigi dile getiriyorlar.Hal böyle oluncada esim üzuluyor. Yilda 1-2 defa yardim gönderiyor. Aslinda ayaklarini yorganina göre uzatirsalar sikintiya girmezler.Hepsininde kendi evleri var. Her gönderdigimizde kv yede yolluyoruz. Bizimde dogru, dürust akan bir gelirimiz yok, ama baya rahat yasiyoruz. Maddi sikinti yasamiyoruz. Evimiz olmadigi dan ev almak icin birikim yapmak istiyoruz. Arti cocuklarin gelecekleri icin birikim istiyoruz.Malum Pandemie birde isler cok durgun. Kv ve kp arada yardim etmek disinda kaynimlara hastalik disinda yardim etmek istemiyorum. Esim bazen üzulup kendini tutamayim gönderiyor. Yilda bir iki bazen 3 defa gönderiyor. Benim tepki den olmasa belki daha fazla yollar. Benim uzuldugumu görunce bazen de Ailesine benim de 3 cocugum var 1 ay degil 2 ay degil diye cevap veriyor Ailesine. Sizce nasil tepki verebilirim?
Sevgiyle kalin
Ne kadar gönderdiği önemli. Yani sizin ihtiyaçlarınızdan kısıp ailesine gonderiyorsa sıkıntı olur. Sizin ev ve çocuklarınız için yaptığı birikimden gonderiyorsa yine sıkıntı olur . Ancak aile neticede az çok yardımcı olmasında bir sorun görmüyorum ben. Ben kendi hayatımdan pay biceyim. 3 yıldır çalışmıyorum eşimin maaşı iyi şükür ben de bu süreçte çocuğumuza bakıyorum. Tanıdığımız ve tanımadığımız insanlara da maddi olarak yardım gönderiyoruz. Zaman zaman eşimin ailesi aracılığıyla zaman zaman da benim ailemin araciligla. Bunu da sık sık yapıyoruz.
Bunu yapmamızın nedeni zakat, sadaka yani hem sorumluluklarımız hayır işleri vs. Bunu yaptığımız da evimizin daha bereketli olduğuna inanıyoruz, kazalardan belalardan bu şekilde korundugumuza inanıyoruz.
Benim anladığım kadarıyla siz onların ihtiyaç sahibi olduğuna inanmiyosunuz.

Ev alacağız 50.000€ ya ihtiyacımız var diye arasa konu sahibi veya eşi, uzun süre telefonlarına çıkmazlar eminim.
Yada 50binim yok ama 5bin yollayabilirim diyeni bile bulamazlar

o yüzden miktarı sordum zaten başta bende.. yani senede 3 kere gönderir ama toplam gönderdiği 1000 eurodur bu başka. gönderilen 30-40 bin eurodur o başka.
burada tutarda önemli bence.

en mantıklısı küçük bir taleple deneme yapıp tepkileri ölçsünler.

Bizde yıllarca enişte işsizdi gorumceye yardım ettik hatta ben eşime kardeşine sahip çık derdim inanın su an yiyecek dükkanları olan akrabaları ariyorumki yardıma ihtiyacınız varmı diye bizim durum normal eşimin maaşı var hiç değilse diyerek merhameti kaybetmeyelim lütfen yardım edin Allah daha çok verir bereketlendirir insalh

kv ihtiyaçları var derken neye ihtiyaçları var

benim de var ihtiyacım desem son model telefon istesem olur mu

yani adam işsiz kalır ihtiyaçtır, kaza yapar, ihtiyaç olur, ne bileyim hırsız girer ihtiyaçtır

ani hastalık olur tabii ki verilir

ama kış geldi amcası mont alsın olmaz, yeğene telefon göndersin olmaz

içten gelir ziyarete gelince hediye alınır ki bu da aslında gereksiz de alışmış toplum diyelim onun dışında al sana para olmaz ki

lakin bence kv sizi yolunacak kaz görüyor, size acındırıyor onlara da gönderdi diyor ben istedim demiyor

simdi yurtdisinda yasadiginiz icin hediyelesme amaciyla yapilabilir boyle seyler diye dusunuyorum,
ozellikle anne baba icin,

kardesler icin de dogumgununde bayramda seyranda hediye gonderilmesi hos bir seydir.
Tabi ki butcenizi sarsmayacaksa.

onun disinda ben evi isi olan insanlara yardim etmiyorum,
ama birikim yapicaz deyip de rahat da yasarken biraz yardim konusunu dusunmek gerekir diyorum kendimce.
Baska birilerini bulup az demeden yardim edilebilir, bir ogrenciye cuzi bir miktar burs baglanabilir, veya bir dernege yine duzenli yardim yapilabilir eger ki yakinlarinizin ihtiyac sahibi olmadiklarini dusunuyorsaniz.

elbette yapilmali diyemeyiz de, yaparsaniz corbada tuzunuz olur diyelim.

Bence Kredi çekin ev alın birde her aramasında zor durumdayız diye ağlayın hatta para isteyin sırf deneme amaçlı bak bakalım gerçek yüzleri çıkıyor eşinle deneyin.

ayağı yorgana göre uzatmamak bence yurtdışında yaşayanların çok kolay söyleyebildikleri birşey.
evim var, arabam var, maaşım ortalamanın üzerinde ancak gitgide düşen alım gücü nedeniyle ayaklarımı cenin gibi karnıma çekip yorganı uzun bırakmaya çalışsam bile olmuyor.
haklı olarak sizden istifade ettiklerini düşünüyorsunuz da bu ülkede geçinmek sandığınız kadar kolay değil, insanın evi dahi olsa.
yani gerçekten müşkülleri olabilir.
ki her ay gönderilse gene haklısınız ancak durumum iyi derken senede 2-3 defa yardım etmek kötü birşey değil.
gönderdiği toplam tutar 100 bin euro falansa onu da anlarım.
toplam ne kadar gönderdi ?
100 bin Euromu? Cok merak ettim neye dayanarak Bu kadar miktardan bahsetiniz.Zaten o kadar gelirimiz olsa ev alirdik. Gereken acil yardimlari zaten yapiyoruz.Ama cocuklarimin rizki artik gondermek istemiyorum. Bu 1 Euro bile olsa.

Bence Kredi çekin ev alın birde her aramasında zor durumdayız diye ağlayın hatta para isteyin sırf deneme amaçlı bak bakalım gerçek yüzleri çıkıyor eşinle deneyin.
Son 2 aramalarinda Pandemie malum isler kötu dedim. Onlarda burda daha kötu dediler. Firsat bile verilmedi.

Bizim de benzer bir şeyler oldu. gelirimiz iyi para biriktiriyoruz. Evimiz yok daha. Ben de çalışıyorum. Dişimden tırnağımdan artırıyorum isteklerimi erteliyorum. Kaşımı aldırmıyorum manikürümü kendim yapıyorum israf olmasın diyorum. Az alışveriş yapıyorum. Tatilimizi ailemin yazlığında yapıyorum para gitmesin diyorum eşime ev var orda diyorum. Salak kafam.
Sonra bir de görüyorum ki bizim biriken paralardan sürekli oraya akış oluyor.
Gerçekten aile içi durumu en iyi siz bilirsiniz. Bence ailenin ihtiyacı varsa eğer market alışverişine faturalara sağlık giderlerine yardım edilmeli. Benim ailemin de ihtiyacı olursa ben de yardım ederim.
ama ortada ne idüğü belirsiz bir akış varsa kesilmeli mutlaka.
özellikle kaynınıza neden yrdım yapıldığını anlamadım.
Kaynima yardim sebebimiz is bulamiyorum, bulsa calismak İstemez, calisa maasim az der. Evli 2 cocuk babasi birde. Kendisi yardim istemiyor. Babasi arar durumlarinin kötü oldugunu söyler.

Yani gerçekten ihtiyaçları varsa yapılır yardım .
Ama işte yurt dışındalar çok kazanıyorlar mantığındalarsa yollanmamalı.
Bende eşimde çalışıyoruz hep böyle düşündüler yıllarca eşimin ailesi işte kamudalar iki maaş sıkışan aradı yaptık yardım ama sömürüldüğümüzü anladığım anda eşimle konuştum gerçekten sömürülüyorduk bunun böyle devam edemeyeceğini anlattım ona ben çalışıyorum kızımı okula yolluyorum ama onlar evdeler eşleri evde o zaman onlarda çalışsın.
İşte kredi çekin ev alacaz ama biz size ödeyecez gibi bir sürü şey .
Keza Abisi sıkışsa arardı.
eşimle konuşunca o da anladı ortak karar olarak artık isteklerini çevirmeye başladık.
gerçekten zorda değillerse yollamamaya başladık.
şimdi niyetimizi biliyor hepsi.
Bizde onların niyetini anlamış olduk aramalar hal hatır sormalar hep azaldı.
inanın eksilerini eşinizle konuşunca o da anlayacaktır .Konuşunca çözülmeyecek şey yoktur.

100 bin Euromu? Cok merak ettim neye dayanarak Bu kadar miktardan bahsetiniz.Zaten o kadar gelirimiz olsa ev alirdik. Gereken acil yardimlari zaten yapiyoruz.Ama cocuklarimin rizki artik gondermek istemiyorum. Bu 1 Euro bile olsa.

mübalağa sanatını edebiyat derslerinde öğrenmişsinizdir. yine de şöyle açıklayayım:
100 bin = gücünüzün çok üzerinde, sizi zorlayacak tutar, temsili miktar
1000 = hayatınızı müşküle düşürmeyecek, insani bir tutar

yani 100binse haksızlık büyük, yok 1000se senede 1-2 yardımcı olmak başın gözün sadakası olsun

bir de öneri, hitabetiniz yanlış. size saygı çerçevesinde yazan insanlardan başkalarına olan kininizi çıkarır tarzda yazmayın, anlamadan dinlemeden.

mübalağa sanatını edebiyat derslerinde öğrenmişsinizdir. yine de şöyle açıklayayım:
100 bin = gücünüzün çok üzerinde, sizi zorlayacak tutar, temsili miktar
1000 = hayatınızı müşküle düşürmeyecek, insani bir tutar

yani 100binse haksızlık büyük, yok 1000se senede 1-2 yardımcı olmak başın gözün sadakası olsun

bir de öneri, hitabetiniz yanlış. size saygı çerçevesinde yazan insanlardan başkalarına olan kininizi çıkarır tarzda yazmayın, anlamadan dinlemeden.
Benim kimseye kinim yok, olamazda asla olsada yansitmam.Simdiye kadar yardim ederkende cok Sükür esim danisarak yardim ettik. Danistigi icin kin tuttmam.Egitimim gayet yukseklerde 4 lisan biliyorum. Sadece yurtdisinda buyudigum icin dusunce, yazdim farki olabilir. Yinede düsuncelerineze saygi duyarim.

Gelirimiz akan bir kaynak yok suan bir is yeri acmistik gecen sene Coronaya denk gelince batti. Ama zor durumdada degiliz cok Sükür.

Ben bu yurt dısında yaşayanlardan bu beklentiyi anlamiyorim. Euro kazaniyor ise orada euro harcıyor marketi,kirayı euro ile ödüyor . Bizde hep böyle bir olgu var dövizi TL'ye çevirmek hatta yurtdışına tatile.giderken de denir ya harcarken TL'ye çevirme diye. Bence eşiniz ailesine bunu anlatsın atiyorum 5000 euro aylik kazancım var ama markete, kiraya şu kadar ödüyorum gibilerinden. Sürekli yardım olmaz hastalık olur , çok kötü işsizlik olur anlarım.

Yani verdikçe isteyen, sömürgeci tipler olmadığı müddetçe aileye yardım etmek bana normal geliyor. Ama yaptığınız iyilik göreve dönüşmemeli. Yarın öbür gün gönderemediğinizde kötü olacaksınız hiç göndermeyin derim.

Back